Články

- Knižní novinky -

Audioteka.cz - Biomanžel
Soutěž ukončena. Výhercem se stává Stanislava Bártová, gratulujeme.
Zodpovězte soutěžní otázku a JEDEN Z VÁS vyhraje audioknihu věnovanou od audioteka.cz: Biomanžel.
Soutěžní otázka:
Jak je dlouhá zmíněná audiokniha Biomanžel?

a) 3 hod. 33 min
b) 4 hod. 34 min
c) 5 hod. 43 min


Soutěž bude probíhat od 5. 11. 2015 do 15. 11. 2015. Ze správných odpovědí vylosujeme jednoho z vás, který dostane zmíněnou knihu: Biomanžel. Správné odpovědi posílejte na email: admin@esoterikweb.cz a nezapomeňte napsat celou vaši adresu.

Ke každé správné evidované odpovědi přiřadíme pořadové číslo a prostřednictvím třetí osoby se bude losovat z daných čísel zde. K výherním číslům si přiřadíme adresu a výhra může putovat k vám. Po skončení soutěže zveřejníme pouze jména vylosovaných výherců. Adresy nikomu neposkytujeme ani nearchivujeme a po skončení soutěže budou všechny vymazány.


Knihu do soutěže věnovala - audioteka.cz.
Audiotéka.cz - mystika rovnou do uší
    Audioknihy jsou v dnešní uspěchané době trendem a to i proto, že audioknihy "lze číst" při různých činnostech (jízda dopravními prostředky, domácí práce nebo jen pro odpočinek). A to hlavně v naší dnešní době, kdy se snažíme najít čas na relaxaci a také na literaturu. Audiotéka nabízí nepřeberné množství mluveného slova a to již od roku 2011. Její jedinečnost je v tom, že audioknihy lze poslouchat díky webové stránce audioteka.cz a také díky aplikacím pro chytré telefony.
Proč poslech audioknih s Audiotékou?
=> V nabídce přes 2500 audioknih ve formátu MP3 a to nejrůznějších žánrů.
=> Možnost si zdarma poslechnout ukázku u každé audioknihy a nebo využít nabídku kapitoly zdarma.
=> Zakoupené audioknihy zůstávají na Poličce, kde jsou uživatelům stále k dispozici a to i pro opětovné stažení do různých přístrojů.
=> Audioknihy lze získat ihned zaplacením různými platebními metodami ( PayPal, PayU)
=> Možnost využít pro nákup i poslech aplikaci. K dispozici je pro Android, iOS i Windows Phone.

Audiokniha Biomanžel vychází zároveň s knižní verzí!



    Audiotéka vydala Biomanželku a Biomanžela, další dvě audioknihy předního českého autora Michala Viewegha. Oba dva tituly nabízí dohromady přes 11 hodin příběhu plného nadsázky v soužití manželského páru Mojmíra a Hedviky. Audioknihy jsou dostupné v elektronické formě v mobilních aplikacích Audioteka a na www.audioteka.cz spolu s dalšími díly autora (Zpátky ve hře, Mafie v Praze, Báječná léta pod psa). Biomanžel je novinkou i mezi knihami, jelikož jeho knižní předloha vyšla také tento týden v nakladatelství Druhé město.

    Biomanžel je volným pokračováním předchozího bestselleru Biomanželka. Obě zmíněné audioknihy spolu se Zpátky ve hře jsou třetím dílem, které Viewegh napsal po svých zdravotních problémech s prasklou aortou. Biomanžel je příběh, kde je muž nedoceněný chudák a jeho žena bojovnice, vzkvétá a roste po všech směrech. V zatím posledním díle se mění Mojmír a ne jeho žena, jak tomu bylo doposud. Stejný trojúhelník spisovatele, krásné Hedviky a samozřejmě duly, která je jim stále v patách. Dula je v jedné osobě vypravěčkou příběhu, chůvou, přítelkyní a rádkyní Hedviky. Audiokniha ukazuje střet alternativního a konvenčního způsobu života. Známému spisovateli při běhu v pražském maratonu praskne aorta a sportovec a velký bohém se nečekaně změní v nepříjemného a neurotického pacienta. Jak se vyrovná s novým zdravotním stavem a celou situaci?

    „Co ho vlastně čeká? říká Hedvice. Má-li jeho zbylý život být už jenom touhle ponižující nicotou, touhle vyčerpávající směsí banalit, nudy a údajně i děsivě opravdového utrpení (sic!), není lepší a hlavně důstojnější onen pokažený mejdan definitivně ukončit? ptá se nás Mojmír, který jako zkušený hédonista velmi dobře ví, co se stane, když z původně třeba i vydařeného večírku neodejde včas. Je to prý pokaždé stejné: i kdyby to bylo na začátku sebezábavnější a sebelepší, ve čtyři nebo v pět hodin ráno už údajně člověka nikdy nečeká nic lepšího než špinavé, poblité stoly, opilecké blábolení a případně i mizerný sex s nějakou zpocenou ožralou cuchtou s rozmazanou řasenkou, se kterou vlastně vůbec spát nechtěl, a která se s ním navíc už předtím či hned potom bůhvíproč začne hádat, nebo se v horším případě rozbrečí…“ to vše a dalších 180 stran bravurně načetl Radek Valenta, pro něhož byly Vieweghovy audioknihy první větší zkušeností po roli v audioknize Zaklínač, vydané také Audiotékou.

Fotografie z nahrávání a bannery k volnému využití audioteka.cz/tiskove-zpravy,info.html
Knížní předlohu vydalo nakladatelství Druhé město - www.druhemesto.cz.


Biomanželka
Autor: Michal Viewegh
Interpret: Radek Valenta
Délka: 5 hod. 45 min.
Režie: Jakub Tabery
Mistr zvuku: Jan Kocian
Vydavatel: Audiotéka
Cena audioknihy: 199 Kč

Ukázka z audioknihy: soundcloud.com/audioteka_cz_sk/ukazka-z-audioknihy-biomanzelka
Odkaz na audioknihu: audioteka.cz/biomanzelka,audiokniha.html

    „Od začátku jsem přesvědčena, že Mojmírovo manželství s Hedvikou je moderní soft verzí pradávného příběhu o Modrovousovi, který vraždí své ženy. Jistě jej znáte: nezkušená kráska se provdá za chlípné bohaté monstrum, které jí naoko poskytuje svobodu, ale ve skutečnosti zabíjí její přirozenou krásu, talent a nespoutanost,“ říká dula, vypravěčka nové knihy Michala Viewegha Biomanželka. Dula je zprvu jen průvodkyní manželčiným těhotenstvím a porodem. Svou rodičku však neopouští ani poté, takže následujících sedm let s Hedvikou a jejím manželem bydlí — to je výchozí situace humoristického románu nejpopulárnějšího českého spisovatele. „Zdánlivě humoristického,“ upřesňuje autor. „A nemohu bohužel popřít, že je to román částečně autobiografický.“

Biomanžel
Autor: Michal Viewegh
Interpret: Radek Valenta
Délka: (soutěžní otázka, viz audioteka.cz).
Režie: Jakub Tabery
Mistr zvuku: Jan Kocian
Vydavatel: Audiotéka
Cena audioknihy: 249 Kč

Ukázka z audioknihy: soundcloud.com/audioteka_cz_sk/ukazka-z-audioknihy-biomanzel
Odkaz na audioknihu: audioteka.cz/biomanzel,audiokniha.html

    Známému spisovateli Mojmírovi praskne v cíli pražského maratonu aorta, a někdejší sebevědomý světák se tak na několik příštích let změní v komicky neurotického pacienta. Takovou proměnu unese jen málokterá žena, zvláště když se její choť ve slabé chvíli přizná k nevěře. Ani manželka Hedvika není výjimkou. V životě ji navíc čeká ještě jeden doslova koperníkovský obrat a překvapivým veletočem prochází i sám Mojmír. Vypravěčkou tohoto autobiograficky laděného příběhu je podobně jako v Biomanželce dula, jejíž sžíravost je sice nemilosrdná, ale zdá se, že také ozdravná…

Radek Valenta (*1976)
    Herec, dabér a absolvent Státní konzervatoře v Praze, kde vystudoval hudebně-dramatický obor. Proslavil se svojí první velkou rolí Jindřicha v pohádce Princezna ze mlejna, kde si zahrál v Andreou Vránovou, bylo natočeno i její pokračování. Štěstí zkoušel u za velkou louží, ale vrátil se za kariérou zpátky. Poté se objevil v několika menších filmových rolích a v seriálu Ošklivka Katka. Je členem hudbení skupiny Chichotaj, kde působí jako zpěvák a hraje na kytaru, jeho kumpánové jsou herci pražských divadel. V Praze působí v několika divadlech (Divadlo Radka Brzobohatého, Divadlo pod Palmovkou, Divadlo Na Prádle, Divadlo Metro, AHA). Viewegovy audioknihy jsou jeho prvním velkým počinem na audioknižním poli, ale objevil se například v Zaklínači, kterého vydala Audiotéka.

Michal Viewegh (*1962)
    Jeden z našich nejznámnějších spisovatelů, vystudovaný pedagog v oboru český jazyk a literatura. Po krátké dráze učitele ve Zbraslavi nastoupil jako redaktor do nakladatelství Československý spisovatel, po jeho opuštěštění se dal na volnou dráhu spisovatele.
Je autorem divadelní hry, nepřeberného množství knih, ty se staly také předlohou pro filmové zpracování (Román pro ženy, Andělé všedního dne, Výchova dívek v Čechách). Držitel Ceny Jiřího Ortena za rok 1993 - dílo Báječná léta pod psa a ceny Magnesia Litera v roce 2005 za knihu Vybíjená. Jeho díla se dočkala i audioknižní podoby, do dnešního dne jich tak vyšlo celkem 12. Báječná léta pod psa, Krátké pohádky pro unavené rodiče, Mafie v Praze, Můj život po životě, Zpátky ve hře. Jako poslední Audiotéka vydala jeho Biomanželku a Biomanžela.

Více audioknih na audioteka.cz.



Vydáno:   05. 11. 2015

Přečetlo:  1420 čtenářů
Zdroj: http://audioteka.cz

Autor (vložil): Administrátor



Komentáře k článku...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)