Články

- Kurzy, Akce, Semináře -

Šamanismus - obřad letního Slunovratu a umění léčitelství
Obřad letního Slunovratu na hoře Závist u Zbraslavi
obřad povede aztécký šaman Xolotl
neděle 21. června

    Letní Slunovrat je doba, kdy se nebeská a zemská energie spojuje do harmonické a silné formy. Obklopuje nás psychospirituální Velká Transformace, která se vyskytuje všude kolem a vede nás k vnitřní transformaci. Spojíme se s mocnými energiemi Otce Slunce a Matky Země, s pradávnou pamětí bytostí Světla, které nesu moudrost věků.

    Sejdeme se na hoře Závist, jednom z důležitých posvátných keltských míst v blízkosti Prahy. Spojíme se s duchy přírodního světa, obětujeme květiny, písně a tanec. Zapálíme slunovratový oheň, abychom uctili předky této země, starověké bojovníky a bojovnice. Propojíme se s nejvyšším energetickým bodem roku, kdy se můžeme vnořit do vyšších vibrací Otce Slunce.

    Co s sebou? Na oltář Slunovratu můžete položit květiny, tabák, šalvěj, krystaly, ovoce, zeleninu, jídlo… o které se společně po obřadu podělíme. Můžete si vzít také chrastítka, bubny, flétny atd.

    Co na sebe? Ženy dlouhé šaty či sukně světlých barev. Muži jednobarevné oblečení (černé, červené, žluté nebo bílé).

    Kdy? Neděle 21. června. Sejdeme se na hoře kolem 11 hod., abychom společnou energií připravili místo a vytvořili oltář, kde budeme tančit. Samotný obřad začne před 13h, se Sluncem přímo nad hlavou.

    S jakýmkoli dotazem se můžete obrátit na tel. číslo 725 449 409 (Bára).

Xolotl Martinez (Mexiko)

    Je aztécký šaman, strážce moudrosti a náčelník posvátných obřadů. Je učitelem posvátných tanců, průvodcem očistných potních rituálů Temazcalli a expertem na aztéckou kosmologii, stejně jako šamanské léčivé techniky.

    Xolotl se narodil v roce 1953 na místě zvaném Xochimilco - Místo květin. Díky tomu, že byli jeho předkové oddaní své kultuře a tradici, pronikl do tajných učení a bohaté kosmovize, která sahá až k počátkům věku Pátého Slunce a spojuje jeho předky s linií dávného národa Teochichimeců. Učil se různým druhům přírodní léčby, krystaloterapii, józe, taichi a pracoval s technikami přežití ve volné přírodě. Od 80. let intenzivně vyučuje mládež a děti, pořádá kurzy a semináře věnující se starodávné kultuře Mexika, stejně jako je zasvěcován do dalších domorodých tradic amerického kontinentu. Je zakladatelem Centra pro kulturní studia starověkého Mexika - Kalpulli Cuauhilama.

Odkaz: http://www.druna.cz/obrad-letniho-slunovratu
Umění léčitelství
26. - 28. června 2015

    Zasvěcení do prastarých technik tradičního lidového léčitelství v Mexiku, které se dochovalo do dnešních dnů. Seznámíme se s praxí tzv. „kurandérů“ - léčitelů a léčitelek, kteří používají praktiky vycházející z kořenů aztéckého a mayského domorodého způsobu léčení.

    Na místě uprostřed lesů, v povodí řek Tiché a Divoké Orlice, se ponoříme do archaických technik léčení a transformace energií těla-mysli na organické i univerzální úrovni. Nahlédneme na původ zla, chorob a nemocí z pohledu úplného a přirozeného bytí. Prožijeme intenzivní setkání se čtyřmi elementy uvnitř nás skrze tradiční obřad v Temazcalu (domě horkých kamenů) a teepee s léčivými písněmi a dýmkovým rituálem. Čeká nás práce s živými rostlinami, magickými pohyby, energetickým tělem, léčení vejci, zvukem a zacíleným záměrem.

    „Moc léčitele není odvozena od jeho zvláštních schopností, ale od zachování hodnoty a vědomí o ztělesnění a vyjádření univerzální léčivé energie, která v přirozené formě přebývá v každé lidské bytosti.“

Temazcal:

    Temazcal je tradiční mexická obřadní potní lázeň, která vede k fyzické a energetické očistě těla, k souladu a harmonii s našimi čtyřmi těly a k propojení se čtyřmi živly. Představuje vstup do čerstvého a čistého lůna matky země, obklopeného krásnými květinami a léčivými rostlinami, v doprovodu zpěvu písní a modliteb pro přírodu a nás samotné.

Obřad v teepee:

    Setkání v kruhu v teepee představuje důležitou práci se silou očistného ohně a spojení s energiemi hvězd za doprovodu zvuků léčivých písní. Je to prostor pro práci s našimi skupinovými či osobními záměry, které jsou podpořeny dýmkovým rituálem.

    Co s sebou: osobní silové předměty (krystaly, ptačí pera, amulety, …), bubny, flétny a jiné hudební nástroje. Pásku na čelo, dvě vejce, svazek květin. Ženy: šaty nebo dlouhou sukni ve světlých barvách. Muži: volné pohodlné kalhoty.

    Toto setkání se uskuteční v Kostelci nad Orlicí, v areálu vily Sklenářka. Začátek setkání v pátek mezi 17 - 18h. Ukončení programu v neděli v odpoledních hodinách.

    Cena 3 300 Kč. Pro rezervaci místa je třeba uhradit zálohu 1 300 Kč. (Cena zahrnuje tlumočníka a pronájem areálu pro naši práci. Nezahrnuje stravu a ubytování.) Podrobnější informace k cenám najdete tady. Kapacita míst v potní chýši, stejně jako i v teepee, je omezena, hlaste se proto co nejdříve!

Odkaz: http://www.druna.cz/umeni-lecitelstvi

Vydáno:   18. 06. 2015

Přečetlo:  1385 čtenářů
Zdroj: http://www.druna.cz

Autor (vložil): Administrátor



( Sekce Kurzy, akce, semináře není zahrnutá do diskuzí, má strukturu pouze informační )