Články

- Kurzy, Akce, Semináře -

Chtěl bych vám vyprávět svůj příběh - Jiří Kapeš
    Stalo se to již před několika lety a je to o mé vnitřní cestě. Zajímavé je, že cestou to nazývám až o mnoho let později, když jsem si uvědomil, co se mi skutečně stalo. Tenkrát jsem toho moc nevěděl o něčem, co se dá nazvat“ Vnitřní duchovní cesta“.

    Stalo se to jedné krásné noci, (ale aby jste pochopili alespoň trochu noc, je třeba pochopit alespoň den před tou nocí). Ten den byla sobota a já jsem se znovu setkal se svými přáteli v několik set kilometrů vzdáleném městečku, kde jsme spolu jednou za čas trávili společně čas. Společně jsme se učili, společně jsme se smáli, bylo to vždy nejen o vzdělávání, ale také o uvolněné atmosféře, na kterou jsem se nejen já těšil. Ten den byl slunečný, obloha vymetená, den jako stvořený pro něco kouzelného, co se mělo stát. Měl jsem velkou radost, že jsem se znovu setkal s krásnými lidmi na semináři, který nám měl pomoci prohloubit naše Tai-či. Trénink, který byl celodenní, byl zaměřen především na prožívání naší klidné energie.

    Kdo z Vás cvičil Tai-či ví, že člověk se musí zklidnit a zaměřit se směrem dovnitř, do klidu a to proto, že cvičení je pomalé a pomalost vyžaduje klid a koncentraci. Když jsme dotrénovali, bylo už pozdě večer, já a má kamarádka jsme vyrazili s naší společnou kamarádkou do jejího domu, který byl nedaleko.

    Když jsme dorazili, už bylo pozdě v noci, ale nechtělo se nám spát, a tak jsme sesedli kolem stolu a povídali a povídali. Já jsem si při těch vodopádech slov najednou uvědomil, že není třeba nic říkat, že všechna slova nedokážou vyjádřit to, co cítím, že vše je takové, jak má být, že není důležité cokoli říct, že důležitější je být. Být tady a teď. Nebyl to záměr, prostě se to stalo a já mlčel. Mlčel jsem krásně a tiše. Bylo-li třeba zareagovat na otázku reagoval jsem, ale pokud jsem mohl, znovu jsem raději přestal mluvit a vystoupil jsem ze světa našich eg a vstoupil do světa srdcí. Do světa, kde nelze nic říct. Vše už je řečeno, tak proč se nekoupat v kráse přítomného okamžiku.........

    Škoda, že tento prožitek Vám nemohu lépe popsat, protože - a to jsem zjistil až o mnoho let později, jsem tímto prožitkem vstoupil do místa, které bych nazval za oponou. Kdy jste na jevišti života, ale nejste zaujati svou rolí jako ostatní herci natolik, že se musíte předvádět a snažit o to či ono, Vaše ego se rozplyne. Vy jste na jevišti života, víte že hra se stále hraje, ale jste jediný vědomý herec na scéně, užíváte si a jste vděční Bohu (existenci), že Vám umožnil zúčastnit se té krásy vůkol, ale až teprve teď jí opravdu vidíte. Propadli jste se do hloubky času, čas neběží stejným tempem. Vnímáte, že vidíte víc, cítíte víc, registrujete mnohem víc než jste kdy za celý život registrovali. Krása toho okamžiku nespočívá ve výjimečném uskupení herců, ale v naší vlastní božskosti, kterou nás ega nedovolí si uvědomit. Představte si, že vše čemu jste kdy věřili, jako je: kdo jste, jak se jmenujete, jak jste staří a tak podobně pro vás ztratí jakoukoli hodnotu. Jste, jen jste. Není tady Vaše Já, je tady pouze vaše bytí, centrum na které jste dávno zapomněli, střed skrze který se propadnete do světa, kterému říkali už staří mistři „jednota“. Ano už nejste pouhý pozorovatel, už jste se stali celkem. Vše je v dokonalé rovnováze, vše je součástí celku a nikdo ani nic není odděleno, oddělenost patří egu.

    A toto uvědomění, (které se nedá popsat slovy), se po čase vytratilo, protože jsem se zase vrátil do ega.

    Až po létech jsem pochopil co to bylo. Až po létech jsem si uvědomil, že život kdy pouze hrajeme své role, mě nestačí, že bych rád se vrátil za oponu už vědomě (dá-li Bůh). A tak začala má cesta - má duchovní cesta, na které možná trochu klopýtám. Každopádně baví mě pronikat krůček po krůčku znovu zpět za oponu. A co vy? Chcete vstoupit za oponu, nebo Vás baví hrát jen své role?

    Autor článku Jiří Kapeš bude přednášet na výstavě EZOTERA v Praze v neděli 24.5.2015 v Tělocvičně od 12.00 hod. Podrobný program a info na viz zdroj.

Vydáno:   15. 04. 2015

Přečetlo:  1610 čtenářů
Zdroj: http://www.ezotera.cz/ano

Autor (vložil): agentura ANO



( Sekce Kurzy, akce, semináře není zahrnutá do diskuzí, má strukturu pouze informační )