Články

- Zajímavosti -

Co je A.M.O.R.C rosekruciánský řád?
Co je A.M.O.R.C.?
    A.M.O.R.C. je rosekruciánský řád, rozšířený po celém světě. Je orientován nadkonfesně, nepoliticky a mysticko-filosoficky.
Co chce A.M.O.R.C.?
    A.M.O.R.C. přivádí na jistou cestu spirituálního rozvoje. K učení Řádu patří základní cvičení, jako kontemplace, meditace a vizualizace. A.M.O.R.C. rozšiřuje odedávna vyzkoušené učení rosekruciánů v moderní formě.
Kdo může být členem A.M.O.R.C.?
    Řád přijímá muže a ženy bez rozdílu rasy, náboženství, sociálního postavení a světového názoru.
Co znamená „řád“?
    Řád je sepětím hledajících na duchovní úrovni. Společné pole vibrací může tak podporovat vyšší rozvoj, podněcovat jej a chránit.


    Řád je rozšířen po celém světě. Jednotlivé jazykové jurisdikce jsou spravovány Velkými lóžemi, řízenými Velmistry, ty pak podléhají Nejvyšší velké lóži v čele s Imperátorem. Podle počtu aktivních členů se dále zřizují další struktury pro rituální práci, jako jsou Lóže, Kapituly, Pronaoi a Atria.

    A.M.O.R.C. byl uznán sdružením FUDOSI jako legitimní pokračovatel rosekruciánské tradice v moderní době.

    Studium je realizováno formou zasílaných publikací (cca 50 stran formátu A5 měsíčně). Mimo to jsou vydávány doplňující publikace a kursy s různou tématikou. Řád dále provádí iniciace do jednotlivých stupňů mystérií a nabízí možnost společných rituálních prací. Obsahem studia je rosekruciánské vědění s tradicí od starého Egypta přes středověkou esoterickou filosofii a alchymii až po moderní výzkumy, dále obnova a uchovávání zdraví, meditace, reinkarnace, kabala, tarot, gnosticismus a mnoho dalších tématických okruhů.

    Ke členství je zapotřebí pouze upřímná snaha o poznání sebe sama a trpělivost.

Vydáno:   10. 08. 2013

Přečetlo:  1459 čtenářů
Zdroj: http://www.amorc.cz/what_is.htm

Autor (vložil): HaKr



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Ke členství je zapotřebí
10. 08. 2013 14:21
Alef