Články

- Zamyšlení -

Kvalita webu a jeho realita
    Poslední dobou zde panují názory na to co je a není kvalita těchto webových stránek. Pokud mohu se k tomuto tématu vyjádřit a admin mi dovolí toto otisknout, tak bych podotkla jediné.

    Myslím, že tu nejsme od toho, abychom posuzovali co nebo kdo tu kvalitu snižuje.

    Podle mého názoru tady nejde ani tak o kvalitu, ale obyčejnou diskuzi, poněvadž nejsme na vědecké půdě, tak se tak prosím netvařme. Jsme pouze obyčejní lidé, kteří chtějí diskutovat o věcech mezi nebem a zemí. Každý bez rozdílu inteligence a vzdělání má nárok a tady na těchto stránkách má možnost říct svoji pravdu a zkušenost. Tu si chce nějakým způsobem uchránit.... bylo by špatné mluvit o tom, že ji někdo nemá a nebo tu pravdu a kvalitu vyjadřování má omezenou.

    Jsou lidé, kteří budou mluvit rozumně a jsou schopni ve společnosti normálně fungovat, aniž by si na nich někdo něčeho všiml, můžou být velmi inteligentní, můžou být dokonce geniální. Až teprve později můžeme zjistit, že tito lidé mají v sobě nějakou nenormalitu. Pak jsou lidé psychicky zcela v pohodě, zdraví a také inteligentní. Na první dojem ale budí dojem hlupáka, který věří nějakým bludům. Díváme se na něj skz prsty a nebo jsme schopni ho urážet, přitom je mnohem moudřejší než my a může mít pravdu.

    Jistěže existuje jakási božská pravda, ale kdo a kdy má právo, patent na ní?

Dovolila jsem si použít pár citátů:

Člověk má nekonečně mnoho tváří a životů a pravda má mnoho podob.
Musíme se rozloučit s hledáním jedné pravdy a naučit se žít s pravdami.
V životě jsou okolnosti, kdy pravda a prostota jsou nejlepší taktikou.
Mluvit pravdu je praktičtější než lhát. Člověk si aspoň nemusí pamatovat, co už jednou řekl. A nemusí kontrolovat, jestli se to shoduje.

    Co je vůbec realita? Co když je realita jen iluze způsobená nedostatkem alkoholu (chtěla bych být neustále opilá). Berte to jako vtip, ale ten vtip v sobě obsahuje velkou pravdu a to takovou, že i realita je relativní pojem. U mě je absolutní realita pouze myšlenka. Nemůžu říct, že se všemi myšlenkami jiných diskutujících, kteří mluví o věcech podobně souhlasím. V zásadě se s nimi mohu jen shodovat, ale to, v čem se lišíme, jsou spíše jen vedlejší a nepodstatné věci, které mohou vzniknout nepochopením.

    Proč poukazovat na někoho, ať "fackuje sám sebe" za to, co si myslí a později to řekne nahlas?

    To, co píšu, myslím od srdce a pokud má někdo jiný názor, má možnost mě tou svojí pravdou ukamenovat. :-)

Vydáno:   09. 02. 2013

Přečetlo:  1377 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): iveta



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Alef
9. 02. 2013 9:56
iveta
¤ =
9. 02. 2013 8:37
Alef