Články

- Zamyšlení -

Kdo jsem a kam kráčím?
Přemýšleli jste už někdy nad větou, kdo jsem a kam kráčím? Co je cílem každého z nás? Je to nějaký hromadný cíl nás všech, kterému bychom se měli podřídit?

Osud má každý svůj vlastní. Kráčíme po cestě, která je nám předurčena, či záměrně vybraná, ovšem s mnoha vedlejšími uličkami. Některé jsou slepé a my se z nich vrátíme, avšak nástrahy v podobě vedlejších cest, kam někdy sejdeme, bývá obtížné rozpoznat. Hlavně v případech, kdy se neřídíme vlastní intuicí a nemá nás tedy co varovat.

Často cítíme, že nejsme potřební, že jsme jiní než ostatní, nevidíme smysl života ve snaze hromadit finanční prostředky a věnovat se po celý čas zaměstnání, které nás mnohdy vůbec nebaví.
V jisté etapě života onemocníme, zažijeme nějaké trauma, nebo se setkáme se smrtí někoho blízkého a až následkem toho přehodnotíme náš žebříček hodnot. Škoda jen, že neuvažujeme v těchto rovinách, když se cítíme zdraví a veselí. Proto nečekejme na tyto průvodní, startovací jevy a přemýšlejme o tom hned dnes.

Možná namítnete, že někdo v nic nevěří a přece žil až do poslední chvíle dobře. Není potřeba být členem spolku, církve, hlásat na každém kroku svou víru, pravidelně navštěvovat kostel, či chodit ke zpovědi.

Někdo dosáhne osvícení při své každodenní činnosti, ať už pracuje s dětmi, v přírodě, nebo v továrně. Co je však odlišuje od ostatních je to, že jsou vnitřně vyrovnaní a cítí, že jdou po správné cestě. Buďto svůj úkol už splnili, nebo právě toto je jejich úkolem.

Pokud pociťujete klid a mír, je všechno v pořádku. V opačném případě přemýšlejte a zeptejte se sám sebe: Kdo jsem a kam kráčím?
Věřte, že Vaše intuice a jasnozřivost neustále narůstá a nejspíš dostanete odpověď na Vaši otázku ve snu, či v podobě symbolů. Pokud budete všímaví, rozluštíte tuto odvěkou hádanku a octnete se na správné cestě, kde se Vám otevřou nové, netušené možnosti.

Naši cestu duchovního rozvoje jsme si vybrali sami a až si to jako jednotlivci uvědomíme a budeme chtít se tím řídit, naše cesty se spojí ke společnému, hromadnému cíli. Lásce a míru na Zemi. Čeká nás život s využitím všech schopností, které se dnes zdají být nevysvětlitelné a pro někoho tak záhadné.

Vydáno:   18. 07. 2006

Přečetlo:  2454 čtenářů
Zdroj:

Autor (vložil): Administrátor



Komentáře k článku...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Osud
24. 11. 2006 16:22
Tilion
¤ Osud lze změnit
23. 10. 2006 17:05
Mefi
¤ Kdo jsem a kam kráčím
14. 10. 2006 13:57
Kateřina Kalinová
¤ Kdo jsem a kam kráčím
6. 08. 2006 19:06
mc
¤ Kdo jsem a kam kráčím
19. 07. 2006 9:21
Martin