Články

Zajímavosti

Geneticky upravené potraviny - (komentáře)

lup
do diskusie
12. 04. 2013 7:33

Do článku som chcel a zabudol vložiť nasledovné odkazy:

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1907-madarsko-nici-vsechny-pole-s-gmo-kukurici-od-monsanto

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1901-zakon-na-ochranu-monstanta-dava-korporacim-vetsi-moc-nez-jakou-ma-vlada-spojenych-statu

"Príjemné čítanie"

S pozdravom LuP
okolojdouci
...
12. 04. 2013 0:11

"cukr...nejlepsi je trtinovy ,ten tmavy,hneda mouka a tmava ryze....jist taky proso,jak proste za nasich babek pred davnem...."

cukr je proste cukr a uplne jedno zda z repy nebo trtiny zalezi pouze na rafinaci a pridavnych latkach...
mouka psenicna je idealne dokonale bila coz ovsem neni a to pro obsah otrub ten urcuje zbarveni mouky a otruby sou v kazde psenicne mouce ovsem dnes se do psenicne mouky casto pridava mouka zitna pro tmavsi barvu pripadne se cast psenice castecne prazi - tedy to "zdrave" jsou jednoduse zeceno slupky zrna

stejne slupky bud jsou nebo nejsou na ryzi ale na rozdil od psenice se ryze produkuje v bezpoctu barevnych variacich jako napr. cerna zelena ruzova ale i seda nebo hneda takze pri nakupu je treba se ujistit ze kupujete ryzi vcetne otrub nebo jen barevnou variaci
proso je fajn leda pro papousky ale clovek preci jen radsi jahly tedy loupane proso ale ceska produkce prosa je dnes jen pro ty papousky a tak vetsina produktu z prosa je dovoz ikdyz mnoho lidi ma proso na zahradkach jako okrasnou travu a ani netusi ze to je proso:)

Jelitko
a ...
11. 04. 2013 22:31

cukr...nejlepsi je trtinovy ,ten tmavy,hneda mouka a tmava ryze....jist taky proso,jak proste za nasich babek pred davnem....
Jelitko
tak
11. 04. 2013 22:26

v tomto se mam ja nejlip,my tady pouzivame jedine olivovy olej lisovany za studena a ten je nejlespi,jinak vse stoji za prd a clovek s toho ma akorat zdravotni problem a jsou to lzi,ze je to pro zdavi...je to zase jen o kseftu.U vas je asi nejlepsi olej kanola(myslim ze to je cesky repka,ne?)
mississippi
Tuky
11. 04. 2013 22:16

Jen si vezměte, co udělá rostliný tuk na pánvičce, když ji hned neumejete. Vznikne tam tam takové lepkavé cosi, co z té pánve nejde vyhnat ani hrubou silou. A co to teprve udělá ve střevech? :-)
iveta
těmto
11. 04. 2013 15:51

rádoby máslům a tukům se říká margarín...a ten se používal za války když nebylo pravé máslo,byla to levná náhražka.Ten fujtajbl jsem nikdy neochutnala a myslím že ani neochutnám
iveta
no já to dělám tak
11. 04. 2013 15:46

a tam je jistota kvalitních potravin.
Když něco koupím tak stačí aby si můj pejsek k tomu jídlu čuchnul a když nemá zájem to sežrat, tak tu potravinu už prostě nekupuji.
Zvířata poznají co je dobré a co ne. :-)
Každopádně není nic lepšího než mít tu možnost vypěstovat a vychovat si papů doma.
okolojdouci
...
11. 04. 2013 14:40

"Čo konzumujeme za svinstvo, keď ani hlodavce (čo zožerú aj papier, prekúšu vrecia, igelity, izoláciu na kábloch,...) nemajú záujem o „zdravé“ ľudské jedlo???"

hlodavci jako mys/potkan/hrabos co se usazuji v lidskych sidlech samozdrejme nezerou ani papir ani plasty pouze je ohlodavaji aby se jim zpristupnila cesta ke zradlu nebo cesta uteku a pokud jde o izolaci kabelaze tu okusuji proto ze jim pripomina drobne vetve ktere v prirode zijici hlodavci okusuji ne pro potravu ale pro obrus prednich zubu ktere jim rostou celej zivot (a docela rychle podobne jako cloveku vlasy) a pokud je o neco neobrousi pak jim prerostou a hlodavec zemre hlady

ohledne tech tuku moje matka rovnez kupovala podobny produkt tusim znacky Flora desne drahej a na obalu dokonce napsano ze snizuje cholesterol a kdyz sla k lekarce na kontrolu a rekla ji ze ceka vetsi hladinu protoze z duchodu jiz nema na nakup tohoto tuku tak ji lekarka rekla at uz to nekupuje a vrati se ke kvalitnimu maslu ktere je lidskemu tuku nejvic podobne