Články

Zajímavosti

Inteligence ve vesmíru a černé díry - (komentáře)

kalidor
...
16. 06. 2013 23:29

S pánom Drakeom netreba vo všetko súhlasiť. Už len jeho rovnica mi príde strašne šarlatánska.
Môžete si tam dosadiť akékoľvek hodnoty a či vám vyjde 4,40,400, alebo 400 000 civilizácií, to všetko vyjdu pekné čísla, s ktorými môžeme súhlasiť.
Morld
:-)
9. 04. 2013 2:03

vědomá inteligence takové kapacity a možností už by se dala pomalu považovat za boha. Jestliže je schopna vyrábět černé díry, pak by pro ni byla hračkou nějaká malá soustava a jedna země s pěknýma podmínkama. Možná jednoho dne stihne stejný osud lidskou rasu, která má svým způsobem stejné společné vědomí,které zatím není dost dobře propojeno aneb dle obrazu svého.
lup
...
8. 04. 2013 12:20

Môžeme sa dívať hoci aj správnym smerom. Vieme však čo hľadať? Pri hľadaní vychádzame z pozemských skúseností. Všetko hľadanie sa sústreďuje na elektromagnetické (EMG) žiarenie určitých parametrov - vo frekvenciách rádiových vĺn. Stačí iná frekvencia a sme vedľa (samozrejme, že sa používajú prístroje prehľadávajúce široké spektrum frekvencií). Ale sme si istí, že vo vývoji podstatne vyspelejší mimozemšťania budú komunikovať prostredníctvom EMG žiarenia? Môžu sa na diaľku dorozumievať napr. úzko smerovaným laserovým žiarením (čo je vlastne druh EMG), telepatiou alebo niečim, čo ešte nepoznáme, čo nedokáže náš mozog vyprodukovať? A to nevieme nič o možnom biologickom vývoji komunikačných a zmyslových orgánov mimozemšťanov. Príklad - dokiaľ sme nemali vyspelú techniku, tak sme ani nevedeli ako sa orientujú netopiere.
S pozdravom LuP
iveta
Garfield
5. 04. 2013 12:35

riskuji už dlouho :-)
Garfield
Nejgeniálnější věci
5. 04. 2013 12:29

bývají zároveň velmi jednoduché. V článku souhlasím s větou, kde se říká, že se neumíme dívat. A mám dojem, že i když se někdo dívá dobře, bývá ještě vystaven nedůvěře, pochybnostem nebo dokonce zesměšnění viděného či prožitého, což je záměr. My vidět raději nemáme. Za sebe mohu říct, že to ráda risknu a budu se dívat pozorně dál :-). Nelíbí se mi shazování mnoha svědectví a pozorování a Grygarův postoj, že co nevyjde v renomovaném vědeckém časopise, to se neuznává a neexistuje. Suchá je teorie, zelený je strom žití..:-)