Články

Videa

Tajemný vesmír - Paralelní světy - (komentáře)

Grush
Tak jsem si konečně
12. 01. 2013 10:24

udělal v sobotu čas abych ten pořad shlédnul.
Zprvu to jsou samé "mohou" "může", "jakéhosi" a "představte si že by". Je přece zapotřebí diváka nějak namlsat aby to nevypnul...
4:50 Vesmír vůbec nemusí být nekonečný, nevím proč v té souvislosti zmiňují matematickou pravděpodobnost. Navíc z hlediska prostoročasu se nikdy nemůže jednat o totožnou kopii nás, pojem "přesná kopie" je míněn pouze hovorově a působí zavádějícím dojmem.
Když v 5:10 hovoří o přibližné vzdálenosti gůglplexu km, je to komické. Neexistuje sebemenší indicie proč by to měl být zrovna gůglplex, a proč navíc přibližně :-D Ale veřejnost od doby kdy byl gůglplex zmíněn v jedné populární soutěži, na tohle slovo slyší. Tak jsme se ho dočkali i tady :-)
5:50 motají lidem hlavy. Teorie inflace nehovoří o nekonečném vesmíru. Toliko jedna varianta teorie inflace předpovídá že rozpínání může být nekonečné, jenže to už je pro běžného diváka moc složitá věc. Kolem 6:15 se říká že objekt A pokračuje pořád dál a dál, což údajně znamená že bude nekonečno stejně velkých objektů A. No, nevyloudí vám to úsměv když si takový mozkový průjem přečtete v klidu? :-D
6:30 Lidičkové, to na co ten pán ukazuje, jsou opravdu shluky (tak jak je prozatím známe z astronomických měření), ale shluky GALAXIÍ. Né jak to říká překlad že každý ten shluk JE galaxie. A navíc ukazuje strukturu známého (rozumějme: z dosavadních měření přibližně načrtnutého) vesmíru, kde zatím nemáme žádný důvod předpokládat že tam je solární systém "jako je ten náš".
Uf. Vzdávám to. Ztráta času. Hezky se to poslouchá, ale přemýšlet se nad tím nesmí. To už budu raději když se mi před televizí budou procházet neviditelní dinosauři :-)
iveta
musím
11. 01. 2013 12:29

se ještě z prominutím k tomuto tématu vrátit a nastínit vám jakže celý tento dokument chápu....Vesmír chápu jako dutý válec,který je na obou koncích spojen a zárověň zakroucen do položené osmičky.
A když ji příčně rozřežem na jednotlivé stěny tak v nich leží další jednotlivé vesmíry,dimenze a zase další a další jednotlivé dimenze.které fungují naprosto stejně jako ta osma.
Ty jednotlivé dimenze jsou propojeny jednotlivými tunely(černými dírami)a je jich takové množství, že v samé podstatě vytváří ten hyperprostor(tu pomyslnou stěnu.)tu bublinu,která se tvaruje podle potřeby.
Tvar položené osmičky umožňuje dokonalý chod,je to jako klouzavý let v tobogánu z jedné strany na druhou a pokaždé se srazí negativní a pozitivní pole v samotném středobodu(tedy v tom hyperprostoru)Vše funguje na síle magnetismu a gravitace.Je to dokonalá fyzická vědomá síť.
Aby jste pochopili hlouběji ....Představte si částici,která je naprosto identická jako vesmír,tato dokonalá částice má ve svém středobodu obsažen nepatrný hyperprostor,který je složen s černých děr.A ten hyperprostor vykazuje světelný duhový efekt,který bych přirovnala k auře.A cokoliv tím hyperprostorem projde zákonitě prožije smrt a zrození.V tom hyperprostoru probíhá tzv.velký třesk,který se jeví jako obrovský chaos ovšem chaos,který je dokonale řízený.
Takže vědcům jde hlavně o to aby tento chaos,chod rozluštili.
Takže z takové částice je stvořen veškerý život,je to zároveň nejmenší a největší částice,kterou nemůžeme zaznamenat v samotném celku.Takže jak nahoře ve vesmíru tak dole v člověku(a veškerém organismu)
Tento dokonalý systém umožňuje pochopit vše na co jen pomyslíte a nebo sáhnete.
Tato částice v seskupení se projevý jako atom a v konečném celku vytváří život a tvar.Vytváří hmotu a energii,tedy fyzické tělo a zároveň energetické tělo člověka.Vytváří fyzický a energetický vesmír.
Vraťme se k člověku..proč nemůže astrální cestovatel vidět růžovou barvu?protože ta barva je obsažena v tom hyperprostoru(stěně,auře)a neumožňuje mu přes ní vidět,ta barva nese v sobě symbol znovuzrození.A pokud by se přes ní astrální cestovatel dostal musí zákonitě zemřít,toto je výhoda astrálního cestovatele,proto se má jeho energetické tělo možnost vrátit se nazpět do fyzického těla.
Proč člověk ,který prožije klinickou smrt vnímá světlo na konci tunelu? protože registruje jeho zrak jen ten světelný zářivý efekt té aury,hyperprostoru,který v konečném výsledku jeho oko zaznamená jako zářící bílé světlo.
Napadají mě různé myšlenky díky tomuto systému částice....tak třeba například se dá jasným způsobem vysvětlit reinkarnaci(člověk projde hyperprostorem zemře a znovu se narodí)toto je ten věčný koloběh reinkarnací.
Dají se tím totiž vysvětlit i různé paranormální jevy a jevy UFO,vše totiž prochází tím hyperprostorem a buď tam zůstane a nebo se vrací.
Myslím ,že je velice důležité aby věda šla ruku v ruce s duchovnem,protože pomocí tohoto systému té položené osmičky si lze vysvětlit vše jak po vědecké stránce tak po duchovní.V tom hyperprostoru jsou informace nedozírných následků.Tento systém dokáže hmotu a chápat ji jako celek na který si ve finále můžeme sáhnout.Umožňuje vzniku energetického pole,to je ta všehoschopná univerzální energie,která dokáže zázraky,dokáže uzdravovat,dokáže pohánět motory.
Jakmile jednou něco tím prostorem projde zákonitě musí prožít smrt a znovuzrození...takto zaniká a zároveň se rodí člověk,zvíře,rostlina,bakterie,organismus(to je ta nejmenší částice) a vesmír,takto zanikají a rodí se hvězdy,planety a vše živé(to je ta největší částice).Vše jde neustále dokola protože chod této částice nedovolí zánik , je to důmyslně bohem propracovaný systém který je věčný.
Perun
Pěkný
10. 01. 2013 19:05

Tento dokument vidím už po druhé ale furt se mě líbí a je dost zajmavé
iveta
podobný
10. 01. 2013 18:46

hyperprostor je obsažen i lidském těle tak třeba v DNA a proto si myslím ,že hyperprostor jsou informace.
Vysvětlil by naprosto všechno.
Jak nahoře tak dole.
iveta
no jistě že nás mohou
10. 01. 2013 18:37

vidět,
myslím že vědci se snaží o to aby pochopili hlavně chod toho hyperprostoru (tedy té slupky),který by vše absolutně vysvětlil.
Jelitko
Iveto
10. 01. 2013 18:12

je to naadherny film,prave jsem ho dokoukala a precetla vasi debatu,
Jasne Iveto,ja s tebou souhlasim....
ja ale myslim,ze ti zemreli nas vidi,ale my je nevidime a to je predevsim k vuli nasi hmote.
Takze tyhle presuny funguji po odchodu naseho tela.
Treba se jim podari tyto presuny i s nasim nynejsim telem,ale otazka je PROC?Kdyz uz existujem nekde jinde v jine dimenzi a kdyzby nastal konec na nasi planete,tak zase prejdem vsichni zaroven,tak jak kdyz se umira.Tak o co se vlastne tito vedci snazi?
iveta
...
10. 01. 2013 16:40

takže proč by na mě doma v obýváku nemohl koukat dinosaurus a nebo mimozemšťan?a nebo moje kopie a nebo kopie mého zemřelého příbuzného? jsme si tak blízko a přesto se nemůžeme vidět.
iveta
chápeš vše
10. 01. 2013 16:33

je postaveno na základě té položené osmičky.
iveta
no a takových
10. 01. 2013 16:32

velmi tenkých stěn je tu tolik a vzájemně se prolínají že absolutně neexistuje místěčko,které by jimi nebylo prostoupeno!
Takže to mi jasně napovídá ,že jsme tvořeni všichni a všechno s těch stěn a černých děr,protože jinak bychom se nemohli vzájemně prolínat.
takže jak nahoře tak dole.
iveta
Sylvi
10. 01. 2013 16:24

samozřejmě,představ si smrt a nebo vytěsnění s těla jako tu pomyslnou stěnu(slupku)která když přes ní přejdeš tak trvá jen třeba tu setinu vteřiny.Pak se zrodíš do jiného prostoru s jinými zákonitostmi na které jak popisuješ nejsme zvyklí.
Oni to v tom videu popisují dost dobře tou pasáží jak mluví o tom.... představte si ,že by jste seděli v obýváku a vedle vás by se proháněli dinosauři.Tam to je...tak funguje smrt a zrození.
V podstatě jsme tak blízko té jiné dimenzi,že je to až neuvěřitelné,ty černé díry jsou velmi velmi kratičké a přechod přes ně trvá velmi krátkou chvíli,jenom nám se to zdá trošku delší když umíráme a nebo astrálně cestujem.Protože v tom přechodu neexistuje čas.
Chápeš? jak dlouho s našeho pohledu trvá smrt? přeci kratičkou chvíli.
Sylvia
No
10. 01. 2013 16:10

Ja si prave myslim, ze velky tresk je z nasho hladiska dlhy proces, aj ked by sa to stale opakovalo, tak je to presna vzdialena minulost jak buducnost. Co sa tyka tych dimenzii, nielen ze mozu byt identicke kopie svetov, ale aj na principe roznych fyzikalnych zakonov a redsej hmoty. Takze stale plati zakon o zachovani energie aj po smrti podla mna a Ty prave ukoncenim toho svojho cyklu menis len energiu a zas s v dimenzii, kde je prave iny fyzikalny zakon. Preto clovek vo svojej fyzickej podobne nepreleti ciernu dieru, pretoze by ho to znicilo, potrebuje ju preletiet v inej forme.
iveta
pak
10. 01. 2013 15:54

přeci v té jiné dimenzi v pohodě můžeme fungovat jako dvojník ale posunutí býť jen o vteřinu.Protože v tu vteřinu jsme se rozhodli náš život nějakým způsobem změnit.Víš kolik takových otisků nás samotných může v těch dimenzích fungovat?
Takže smrt jako taková neexistuje,jen se přesuneme tam do té jiné dimenze....
iveta
Sylvi
10. 01. 2013 15:48

ten velký třesk se děje stále dokola a opět začínáme od znovu,vše má souvislost a vše se po něm znovu rodí.
iveta
pokud
10. 01. 2013 15:45

existence naší země je už x milionů let a život na ní také,do toho počítám i člověka,tak je to jasný jak facka.Proč se našli stopy dinosaura a vedle nich stopa člověka?proč se našli objekty ve tvaru koule a jejich stáří se odhaduje na x tisíc let a nikdo do dnes nerozluštil co by to mohlo být?

Sylvia
Ano
10. 01. 2013 15:44

Ale mozog je podla mna prisposobeny teraz tak, aby uniesol to, co je tu a teraz a plus napriklad nieco navyse. Preto podla mna geniovia moc dlho neziju alebo maju niekde fyzicky ubrate. Nemoze fungovat vsetko sto percentne na plne obratky, ludsky organizmus je rovnomerne rozlozeny, preto by toto pochopenie muselo byt v inej hmote. No mozno je to blbost, ale mne pride, ze nas organizmus a fyzicke telo neutiahne nieco takto velke. Proste mi pride, ze ako keby nemohol existovat clovek, ktory je super nadany vo viacerych oblastiach, len v jednej a v druhej je uplne zakrnely, nejaka rovnovaha. Ti, co su priemerni tak su vyvazeni, maju rovnomerne spojene telo a ducha. Myslim ze aktivne schopnosti pochopit to cele by nam skratilo zivot o niekolko desiatok rokov.
iveta
transformace
10. 01. 2013 15:34

lidstva?? dokážeš si představit co to znamená?
iveta
a furt se jede
10. 01. 2013 15:32

nanovo a dokola a dokola...tfuj už mi s toho hrabe :-))
Kdyby náš mozek toto všechno obsáhnul a pochopil zákonitě by nám s toho hrááblo :-))
iveta
já ten
10. 01. 2013 15:20

velký třesk vnímám jako ten středobod té osmičky,tu rovnováhu,kde nemůže nic setrvat dlouho na základě toho to prostě v tom středu buchne a vymrští to vše zpět do dvou stran té položené osmičky...gravitace a magnetismus to vše stáhne do těch dvou stran.
Sylvia
No
10. 01. 2013 15:08

len premyslam, ked tam opisuju zrazku tych bublin, jednotlivych vesmirov, z ktoreho vznikne dalsi, co to urobi s tym vesmirom. Ci to je proces, ktory si nikto ani nevsimne ale o tom pochybujem, alebo na jakej urovni sa to odohrava. Ci myslia tym, ze to je ten velky tresk v hyperpriestore alebo jaky to ma dopad.
iveta
ve které se
10. 01. 2013 15:00

nedá existovat napořád,neb tě to vždy vykopne an nějakou stranu.
iveta
Sylvi
10. 01. 2013 14:59

naprostý souhlas ano může to být klíčová dírka...no já bych ji upravila tvar,myslím že je to kolo.
Jde o to že ten pohled do toho kola jsme schopni natrénovat.Dřív nebo později toho dosáhnem všichni..ale obávám se že bude opět potopa a konec světa,protože dosáhneme té rovnováhy a neutrality
Sylvia
A
10. 01. 2013 14:58

Nedavno sme sa tu bavili o tych paralelnych svetoch, podla mna to nekonecne mnozstvo je hlavne preto, pretoze je nekonecne mnozstvo rozhodnuti, co moze clovek urobit a ktore neurobi sa odohra v tej kopii toho paralelneho vesmiru.
Sylvia
Ivet
10. 01. 2013 14:49

Ja uz som davno presvedcena, ze je nekonecne mnozstvo paralelnych svetov existujucich na roznych urovniach a ze dokonca sa medzi sebou prelinaju, len mi niesme schopni zachytit nasim zrakom tieto urovne. V podstate z hladiska vesmiru a podstaty kozmu sme uplne slepi jak hovori dokument, nas zrak na to nestaci a umoznuje nam vidiet len miliontinu zorneho uhla, jak keby si pozerala cez klucovu dierku. Dokonca si myslim, ze ked nastanu nejake anomalie, tak clovek sa niekedy moze ocitnut prave v tom paralelnom svete. Aj snov je nekonecne mnoztvo druhov a vdaka nim sa prave v tychto paralelnych svetoch mozes ocitnut, preto nam oni davaju zmysel len ked sa nam snivaju, ale ked sa zobudis, tak uz nie, pretoze sa nam prelinaju a skacu jednotlive urovne pred ocami, ale niesme schopni zachytit vsetky naraz, len jednotlive utrzky z kazdej. Vesmir sam moze byt nekonecny, nieco na sposob lezatej osmy to je fakt a brany do jednotlivych svetov su aj podla mna cierne diery, ktore z nasho pohladu svetlo pohlcuju, v skutocnosti ale su to tie svetelne tunely, ktore ludia vidavaju v stavoch mimozmysloveho vnimania - jak si pisala, moze to tak byt.
iveta
Sylvi
10. 01. 2013 14:42

vše co cítím v astrále mi jasně napovídá, že by to tak jak jsem popsala mohlo fungovat
iveta
Sylvi
10. 01. 2013 14:41

jde o to ,že vesmír a všechno ostatní se udržuje jakoby ve vakuu ,že pluje v prostoru jakoby na jednom místě ale když si to všechno sesumíruji dohromady tak v podstatě žádné vakuum neexistuje,protože funguje na principu té osmy.
Ono se to těžko popisuje, když se to nedá demonstrovat...tak mě napadá že až to budeme moci demonstrovat příjdeme tomu systému na kloub,
zjistíme ,že je to ta všehoschopná energie,která dokáže vyrábět elektřinu,uzdravovat, pohánět motory aut,no prostě všechno.
Sylvia
Ivet
10. 01. 2013 14:33

Uz som si to nasla cez properties v odkaze, ale nieco sa tu zmenilo, nejde odtialto spustat video a ani kopirovat ten link. Ked som si ho nakopirovala z properties tak tiez nic, takze som si to len vyhladala podla nazvu.

Inak som to zacala pozerat, neni to ten isty dokument jak paralelne svety, ale asi podobny. Inak ked si spominas, jak si sa prehupovala v astrale cez tie bubliny, plazmy, tak tam prave oni ukazuju, ze tie vesmiry by mohli fungovat v nejakych mydlovych bublinach, je ale mile, ze sa tym vedci zaoberaju.
iveta
mě to
10. 01. 2013 14:20

jde spustit s obou odkazů
iveta
Sylvi
10. 01. 2013 14:19

http://www.youtube.com/watch?v=PSmJPD6jMsI

zkus to tady.
Né myslím ,že je to jiný dokument než tu byl kdysi.
Sylvia
mne
10. 01. 2013 14:05

to video nejde spustit a ani koopirovat url, mam to len jak obrazok, ale je to ten britsky dokument o paralelnych svetoch? Ten som teda uz asi dvakrat videla a myslim, ze uz bol aj na tomto webe. Ale mozno je to nieco ine.
iveta
pardon
10. 01. 2013 12:55

ale ještě jsem zapoměla že pak nastupuje další síla která toto vše udržuje v pohybu a tou je gravitace a magnetismus....hotovo už končím :-))
iveta
omlouvám
10. 01. 2013 12:46

se za to proč to sem tak nepřetržitě píšu :-) ale kdyby bylo všechno chápáno ve smyslu kulatého tak potom by zákonitě nemohli fungovat ty pomyslné váhy,které se naklání pokaždé na jinou stranu.
Kulatý rotující chod kolem něčeho by nikdy nedosáhl,neumožnil to aby se ty váhy mohli přehoupnout také na druhou stranu.
Kdežto tvar položené osmičky to umožňuje..je to jako klouzavý let na jednu a druhou stranu a pokaždé se negativum a pozitivum strazí ve stejném bodě.
iveta
a ty jednotlivé vesmíry
10. 01. 2013 12:36

jsou propojeny miliony a miliony tunely(tedy černými dírami)
V podstatě ty tunely se také nedají spočítat ,protože jsou na stejném principu jako položená osma.

iveta
vidím
10. 01. 2013 12:30

to přesně tak jak nám video ukazuje ve 0.19 vteřině ale s tím rozdílem ,že ten válec nejde(nespojuje) se do kruhu ale do ležaté osmičky.A když ji příčně rozřežete na jednotlivé pláty tak v nich leží jednotlivé vesmíry.
A zase v nich další jednotlivé vesmíry.
iveta
myslím že toto
10. 01. 2013 11:06

je princip zachování organismu,a někde uprostřed je rovnováha :-)
iveta
takže v
10. 01. 2013 11:04

podstatě vesmír je a není placatý a kulatý :-))
iveta
myslím že vše
10. 01. 2013 11:03

je postaveno na základě položené nikdy nekončící osmičky.Jak bych to popsala...když si doma vystříhnu z papíru kruh a budu ho mít v úrovni očí a ještě tou placatou stranou v rovině a z obou stran ho jemně zakroutím a budu se na to vše koukat s pohledové strany,tedy s té placaté.Tak jasně uvidím tvar který připomíná položenou osmu a tu osmu bych potom roztříhala na na ty nejužší pásy.
No a myslím ,že takto funguje vesmír.
Jelitko
Iveto
10. 01. 2013 8:29

diky za video,ja se na to odpoledne po praci urcite kouknu,ted jsem v rychlosti zhledla jen 6 minut toho filmu a je to tak zajimavy,ze to musim videt,ale az pak.No fakt to je neco!