Články

Videa

Projekt - The Venus Project - (komentáře)

lup
pár poznámok
30. 11. 2012 8:10

Napriek tomu si myslím, že to nemôže fungovať aspoň so súčasnou mentalitou ľudí. Zoberme si malý príklad:

V súčasnosti ľudia bývajúci v činžiaku sú vlastníkmi tohto obytného domu. Ako sa k domu správajú? Vidí každý obyvateľ. Spravidla upratovanie si robia samy. Ako? Niekto poctivo, iný na to kašle. Ten poctivý na niekoho dopláca. A to je presne to, čo píše Sylvia v príspevku 29. 11. 2012 o 20:39.

Ďalší príklad:
Pozrime sa jako vyzerajú naše mestá, dediny, polia, príroda okolo obcí. Stačilo, keď som pred rokmi cestoval prvý raz na západ, hneď som vedel, že som v Rakúsku. A vôbec nie podľa toho, že nás kontrolovali colníci. A ráno som vedel, že som v Taliansku. Bolo to podobné jako u nás.

Myslím, že je to v prvomrade o ľuďoch, o mentalite,... A tých zmeniť….. to bude fuška….
S pozdravom LuP
Dana P.
zrušme ty
29. 11. 2012 23:07

zatracené peníze... co třeba borové šišky? :o)
Sylvia
jackoth
29. 11. 2012 21:13

Vzdycky je to ale len na ludoch, nic co zrusis, zburas alebo zakazes nezmeni system k lepsiemu. Ked nebudu peniaze bude nieco ine, co bude predstavovat moc alebo nieco vyjadrovat o cloveku. Je to o ludoch a to si myslim, ze sa nemeni, pretoze by si musel kompletne zmenit ludi ale v zmysle pretavit ich do nejakych masin. Neni to dobre, ale myslim, ze to neni ani zle. Nakoniec myslienky, ktore mas Ty v hlave budu tvorit Tvoj svet, tak bude vyzerat minimalne to, co mas okolo, tak budes vyzerat aj Ty. Ty si vsetko tvoris sam.

Som si nedavno citala jednu stranku, v ktorej boli rozne temy, svet po smrt a aj zivot v inej rovine, vyssej...je jedno, ci je to utopia. Ale zakladom bolo, ze ten vonkajsi svet odraza ten vnutorny a tam v tom astralnom to plati dvojnasobne. Preto aj pri NDE zazitkoch su niektori v pekle, je to odraz, zrkadlo jejich hlavy a oni to prezivaju fyzicky. V tomto svete je to to iste, len cas medzi tou myslienkou a tym, ze sa tym fyzicky obklopis je dlhsi.
iveta
jack
29. 11. 2012 20:58

myslím že nemáme jiný pohled na svět,já bych si také přála aby svět se změnil k lepšímu.
Svět je postaven na snění a bdění...a kdo bdí a kdo sní??
jackOTH
Sylvia
29. 11. 2012 20:49

V ohledu na peníze s tebou musím souhlasit. Peníze nejsou špatná věc samy o sobě, ale v součastnosti je využívají vlády jako prostředek k manipulaci s ostatními a k naší škodě se mnoho lidí penězy zmanipulovat dá. Peníze jsou jako Bible. Kdysi přišel někdo s báječným nápadem, jak naučit lidi, aby žili v míru.... Potom se Bible ale ujala křesťanská církev a mír byl tentam a z bible se stal důvod ke křížovým výpravám a nástroj moci....
jackOTH
iveta
29. 11. 2012 20:42

Už tě asi chápu. Jenže když já jsem hold takový "utopista" já hold pořád věřím v lepší svět :)... Ono nemůžeš zase říct, že by bylo vše pořád balancovalo přesně na rozhraní černé a bílé. Ona ta pomyslná linie totiž v některých časových úsecích nebo na některých místech vybočí z normálu, jako třeba o Středověku "Době temna", nemůžeš říct téměř nic dobrého, jako o budhistických mniších z Nepálu a Tibetu nemůžeš říct zase téměř nic špatného. Nevím, možná máme jinší pohled na svět, možná se pletu, ale já věřím, že občas je těch "dobrých" věcí skutečně více než těch "špatných".
Sylvia
__
29. 11. 2012 20:39

Presne tak, suhlasim s Ivetou, jak si toto vobec moze niekto mysliet a koho toto napadlo. Ani za 1000 a ani za 100 000 rokov toto nikdy nemoze fungovat a nie preto, ze su ludia nevyspeli alebo hlupi. Len preto, ze kazdy je individum a kazdy ma ine potreby. Kto hovori, ze peniaze su zla vec? Ked ich Fenicania vymyslali, tak si to nemysleli. Ale to jak sa s nimi naklada je zle. Ten kto to ma v hlave zrovnane nepokazia ani miliardy, ten kto nie aj s patkorunou bude nabubrele chodit.

Vsetko je o pavahach a uprimne, nemyslim, ze som nedozreta, aby som si myslela, ze mne taky system nic nehovori. Vzdy na to niekto doplati a vzdy niekto bude v tom systeme skodny, pretoze je to mozno idealne pre toho, kto toto vymyslel. Dokonca si myslim, ze je to krajne nespravodlive a cierna diera pre darebakov a darmozracov - tento system. Nemozes nariadit cloveku, co je pre neho dobre, mozes ho k tomu donutit silou mozno a to by sa aj stalo, len aby si potvrdilo par ludi, ze to funguje. Ivet Tvoj posledny prispevok to krasne vystihuje. Prave naopak, keby sa kazdy sam a individualne mal moznost realizovat, povedzme by ho neoberal o nic stat, tak kazdy sam si zariadi svoj zivot jak chce a len by sa potom ukazalo, kto to naozaj chce niekam dotiahnut.
iveta
jack
29. 11. 2012 20:29

to není o žádné technologii ani o moudrosti....jeden den jsi moudrý a druhý den plácáš blbosti,jeden den vytvoříš novou technologii a druhý den už je zastaralá.
Pochop lidskou mysl nedokážeš "chytit a uvěznit",předělat jen na pozitivní,už ze zákona to prostě nejde.
jackOTH
iveta
29. 11. 2012 19:49

Tím myslíš, že se musíme nejdříve technologicky vyvinout, abychom dosáhli moudrosti, nebo že lidé nedokážou býti moudří a vždycky se najde nějaký zprominutím vůl, který zkorumpuje celý systém?
jackOTH
lup
29. 11. 2012 19:46

Asi tak. Ale na to musí přijít každý sám, že peníze nejsou vše. Každopádně já bych systém TVP jako orientaci státního vývoje řekněme třeba ve 22. století velice uvítal.

Jinak ale vidíš, že realizovatelné by to bylo... Spusta věcí může vypadat jako nerealizovatelná, nebo může mít vzhled utopie... Jako velmi dobrý příklad bych mohl použít zrovna internet, díky kterému můžeš mluvit v reálném čase s někým, kdo je na druhé straně planety. Kdyby nám někdo řekl o internetu v 50-tých letech, taky bychom řekli že to nejde a že je velkolepá myšlenka propojit celý svět pomocí počítačových systémů, nehledě na to, jak tehdy byly počítače velké, drahé a pomalé. Teď, za půl století nám to přijde jako naprosto běžná a samozřejmá věc, která zřejmě funguje.

Já vím, s lidmi je to už horší, než s počítači, ale já věřím, že jednou, třeba za těch 50, 100, 1000, nebo i více let k tomuto systému stejně dospějeme. :)
iveta
jack
29. 11. 2012 19:34

zákon je dualita...vše má své pro a proti,tak jako černá a bílá jako zima a horko jako láska a nenávist....
Nelze toto obejít!
lup
ackOTH
29. 11. 2012 19:27

Pred pár storočiami to podobne fungovalo aj na území Slovenska. Na západnom Slovensku žili Habáni presne takým spôsobom, ako opisuje autor videa.

Aj v súčasnosti existujú v Izraeli tzv. kibuce, kde žijú spoločenstvá bez súkromného majetku a spoločne pracujú podobne ako mravce a včely - v prospech všetkých. Stačí si pohľadať informácie na nete. (k tomu sa môže bližšie vyjadriť Jelítko, ktorá v Izraeli žije)

Takže model existuje, len nejako treba presvedčiť ostatných, aby sa správali predpisovo.
S pozdravom LuP
jackOTH
iveta
29. 11. 2012 19:24

Pokud by jsi chtěla něco o fungování TVP, můžeš se mrknout na youtube, ale pravda je, že to, jak by to fungovalo ve skutečnosti, zatím nevíme. Proto taky říkám, že by bylo hezký to někdy v budoucnu zkusit. No ale jak naznačil lup, ještě na dosažení a uskutečnění myšlenek TVP zřejmě jako lidstvo dostatečně dospělí nejsme.
(Nemyslím tím vyspělí technologicky, ale rozumově.)
Tak třeba někdy za pár desetiletí..... :)

Fandím nám moc?? :D
iveta
dost
29. 11. 2012 19:11

mi to připomíná to jak nás učili za totáče ve škole v občanské výchově toto, cituji soudruha učitele:-)) děti teď žijeme v socialismu ale!! až bude komunismus bude všechno zadarmo!!
Hned jsem zvedla ruku a volala soudruhu učiteli a jak to jako bude fungovat?? :-))
jackOTH
lup
29. 11. 2012 19:08

O tom chování lidí... Musím uznat, máš pravdu, ale kdybychom konečně dospěli, nebyli sobečtí a chovali se "jako lidé", mohl by tento systém dozajista velmi dobře fungovat. Jenže, jak už jsi zmínil, v současnosti na to zřejmě většina populace zralá není a stále by se chovala jako ty děti.

....Ikdyž nebylo by k zahození zkusit funkčnost tohoto projektu, pokud by se do něj zaangažovalo alespoň zhruba na 5 000 lidí, kteří nejsou zakořeněni ve spletenci prohnilosti tohoto a jemu podobných systémů. V tom případě by nemuselo býti k zahození tento projekt uskutečnit v rámci alespoň toho jednoho města. Kdo ví... Třeba by se k těm chytřejším časem přidali další, kteří by pochopili, že život je o žítí, a ne o přežívání (na penězích)..... Ikdyž stejně tak by se mohli lidé naučit létat......... :-)
lup
Do diskusie
29. 11. 2012 18:53

No tak sme sa pobavili a hajdy do práce makať....:-D

A teraz vážne. Vo filme spomenutá utópia je nereálna. Aspoň medzi ľuďmi na Zemi. Zväčša chcú mať ľudia viacej ako ostatní. Vo všeobecnosti to je ľudská vlastnosť. Samozrejme existuje aj množstvo výnimiek.

Že to je nerealistická utópia s ľuďmi, predkladám jediný príklad z výchovy detí: máte dve deti napr. vo veku 3 až 5 rokov. Ulomíte napr. dva kusy čokolády (ovocia,....), oba dáte jednému dieťaťu a poviete, aby druhý kus dalo súrodencovi. Čo urobí dieťa? Priloží k sebe dva kusy a ten menší odovzdá druhému. Kto ho to naučil? Nie je to od prírody? A to sa bavím o malých deťoch. Čo potom dospelí?

To by sme sa museli zmeniť geneticky a správať sa ako mravce alebo včely, kedy jedinec sa dokáže obetovať pre blaho spoločenstva. A u ľudí to akosi nefunguje.

Ďalšia vec je aj v tejto utopickej spoločnosti otázka prírodných zdrojov nerastných surovín - vyčerpateľných, ich spracovanie a zákonite znečisťovanie prostredia,.... a môžeme pokračovať ďalej...
S pozdravom LuP
jackOTH
Honza784512 & Perun
29. 11. 2012 18:33

No já vám nevím. Ona myšlenka NWO je odosti jiná...

NWO hlásá vedle "zrušení třídních rozdílů" také pojmy jako "národní blaho" a považuje za nutnou "destrukci každé svévolné moci". Nepožaduje něco jako zrušení měny a místo mechanizované práce by používal raději na veškerou práci lidi jako prachsprosté nástroje.
Čiliže tady se jedná spíše o hlavně bolševistické a komunisticé myšlenky....

Kdežto TVP by chtělo zrušit měnu, na veškerou repetivní, nudnou práci by použili automatizaci a něco jako "blaho státu" tady vážně zaslechnout nemůžete, neboť za 1) Se nejedná ani tak o stát, jako spíše o městské rady spojené v jeden celek a za 2) Tady nemůže mít vláda, pokud tomu tak chcete říkat, nad lidmi žádnou moc, jelikož nejsou peníze, hmotný majetek v podstatě nemá také hodnotu a do práce vás také nutit nemůžou, protože TVP si také zakládá na tom, že každý dělá práci jen proto, že ho baví.
A nakonec když jsme u "destrukce každé svévolné moci", tak se musím, byť nechci, opakovat, že vláda by byla proměnlivá a tudíž by se v důsledcích mohla vláda nazývat sama sebe tou "svévolnou mocí", protože by tam byl co chvíle někdo jiný, jak by to zrovna obyvatelstvo považovalo za vhodné a zrovna tak, by si sami občané určovali... nechci říct ústavu... spíše by měnili druh fungování státu (např.: měnili by mezi Staro-řeckým systémem, nebo ho zkombinovali s naším demokratickým... co já vím.)

Nutno tedy vyvodit, že pokud se vláda neustále mění, nemůže ji nikdo ovládat a jelikož si lidí sami určují vládu, tak vláda nemůže vládnout jim. A tudíž zde by asi myšlenky NWO moc neuspěly. :)
Honza784512
Perun
29. 11. 2012 17:24

Přesně tak, aby z toho sjednocení nebyl NWO... :P
Perun
Žádné sjednocení států
29. 11. 2012 16:33

V polovině filmu mluví o spojení všech státu do jednoho superstátu....S tím zásadně nesouhlasím každej si svou Kulturu a dědictví musí držet a Né že se všichni spojíme v jedno a budem taková chodící šedá masa lidí.. Jinak peníze a vše přebytečné zničit spálit.. Dnešní globalistické svi.ě taky mají vidinu v jeden superstát. Hnijící EU chce taky sloučit všechny státy do jednoho supertátu... Kdepak Myšlenka může být sebevíc hezká o sjednocení , ale není a nebude dobrá. Jinak samozřejmě ve filmu zazní i dobré věci. Ale Sjednocení NIKDY!!!