Články

Záhady a tajemno

Zvuky ze země - co znamenají? - (komentáře)

okolojdouci
...
14. 07. 2012 17:45

Věra 14. 07. 2012 13:18
"...zvuky už byly zaznamenány v 60 letech 20 století..."
i cela staleti do historie...

"Podle mne jsou to zvuky dle mého nejlepšího chápání jde o zvukovou energie vědomí"
no tohle je zase nad moje chapani...

"...která je na nás vysílána ve velkých kvantech obřími hvězdnými loděmi Galaktické federace světla do otvorů Vnitřní Země pro zvýšení a uzdravení vibrací Země."
to by byl znacne nebezpecny proces...

"Tato operace byla oznámena Galaktickou federací."
kde? kdy? komu? asi sem cetl spatnou nasteku...

"Energie zvuku patří mezi nejsilnější tajné energie Vesmíru,..."
ano ve sve podstate jde tlakovou vlnu ktera pri spravne frekvenci a intenzite dokaze znicit jakykoliv material...

"My slyšíme Zemi, jak rezonuje sympatickou rezonancí s tímto proudem,..."
ehm proudem ceho?

"tak jako zvon nebo gong rezonuje, když hrajeme v blízkosti na jiný hudební nástroj, i když se ho zvonu či gongu fyzicky nedotkneme."
ano ucivo zakladnich skol - zvuk je mechanicke vlneni a cim vetsi hustota materialu tim lepsi zvukova vodivost a naopak vzduchoprazdno vesmiru je idealni zvukovej izolant takze tam muzeme odpalit treba atomovku a neuslysime vubec nic...


samby 14. 07. 2012 10:12
ano HAARP neni parabola ale lezi v parabole a prave topografie oblasti byla duvodem pro zrizeni OTH radaru coz ovsem nic nemeni na veci ze se skutecne nemuze nejak naklanet a "bocni" signal se roztristi o nedaleke hory avsak ta cast signalu ktera smeruje "pod anteny" se rovnez odrazi vzhuru cehoz se prave vyuziva pro zpresneni mereni protoze jeden vysilac takto produkuje dva "stejne" signaly v jednom smeru (vzhuru) v nekolika metrovem odstupu tedy odrazeny signal ma mensi zpozdeni a aplikaci dopplerova jevu na oba signaly ziskam informace z prostoru kdezto v pripade jednoho signalu ziskam informace z plochy avsak vetsina signalu se nevraci zpet ale odrazi se mimino zakladnu napriklad do ticheho oceanu a tady nastupuje vojensky zajem ktery "odposlouchava" tento signal ve snaze zjistit polohu ponorek jinych statu bez pouziti sonaru ale intenzita signalu je tak velka ze dokonce projde hlinou a odrazi se az o skalnate podlozi a tady natupuje dalsi vojensky zajem a tim je moznost zjistit polohu podzemnich staveb (jinych statu) protoze signal se odrazi i od betonu a to by samozdrejme melo obrovskej vojenskej dopad a proto se tato aktivita nezda prave statum ktere maji zahrabanou pulku armady...


lup 14. 07. 2012 7:28
"Odvoláva sa na informácie ruských vedcov,"
i rusko melo vlastni HAARP ale vlada zavrela penezovod...
"rezolúcie Výboru Európskeho parlamentu pre bezpečnosť"
to jsou ovsem vetsinou politici a ne vedci a tech par vedcu co tam maji sou zase vetsinou ti mene schopni prosadit se ve svem oboru a tak berou za vdek opravdu dobre placenym mistem vyboru pro cokoliv...

"Asi zase len tak bezpečné aktivity s HAARPom amíci nerobia."
no ovsem - proto je to vyzkumny projekt a az se dost prozkouma tak se taky zjisti zda je bezpecny dost nebo malo jako v kazdem vedeckem oboru...

"Prečo naša tlač o tom mlčí? Odpovedzte si na otázku, kto ovláda tlač?"
no jednoduse nikdo ani neni duvod - vetsina novinaru sou blbci co nezvladaji ani pracovni nastroj - matersky jazyk... (ja se s cestinou peru celej zivot ale taky se necpu nekam za novinare)
Věra
Zvuky
14. 07. 2012 13:18

země, které na některých místech jsou slyšet určitě nepochází ze systému HAARP, jelikož tyto zvuky už byly zaznamenány v 60 letech 20 století a to HAARP ještě eexistoval.Podle mne jsou to zvuky dle mého nejlepšího chápání jde o zvukovou energie vědomí, která je na nás vysílána ve velkých kvantech obřími hvězdnými loděmi Galaktické federace světla do otvorů Vnitřní Země pro zvýšení a uzdravení vibrací Země. Tato operace byla oznámena Galaktickou federací. Energie zvuku patří mezi nejsilnější tajné energie Vesmíru, je jádrem dynamiky procesu vzestupu. My slyšíme Zemi, jak rezonuje sympatickou rezonancí s tímto proudem, tak jako zvon nebo gong rezonuje, když hrajeme v blízkosti na jiný hudební nástroj, i když se ho zvonu či gongu fyzicky nedotkneme. To se nazývá jev sympatické rezonance.
garias
samby
14. 07. 2012 10:51

Presne ako píšeš. Antény ktoré dokážu vysielať vlny určitým smerom sú napríklad vojenské lokátory (parabolické). Prvý druh je smerový diaľkový (zľava doprava, alebo sa otáča okolo osi) a druhý je výškomer - zhora-nadol.
Tieto lokátory majú strašný výkon, vysielajú silné magnetické pole do svojho okolia, preto nikdy nestojte vedľa lokátora, keď je zapnutý. Hlavne nie vedľa nejakého veľkého vojenského.

Dnes už si nesú lokátory dokonca motorizované pechoty http://www.youtube.com/watch?v=0ICcHxoNjVY
samby
lup
14. 07. 2012 10:12

HAARP není parabola, je to soustava nepohyblivých antén, tudíž nemůže vyslat impuls kam se jim zachce, umí jen a pouze vyslat silný impulz směrem vzhůru(ve skutečnosti jako každá anténa do všech stran, jenže leží v lese a v údolí a "boční" vlny jsou pohlceny/odraženy), pokud bys dokázal aby ti anténa, tedy obyčejný drát, vysílala do volitelných směrů, byl bys miliardář.
Navíc počasí bys nemohl ovládat pouze upravením ionosféry, musel bys ovlivnit megnetosféru i ionosféru a zdroj energie schopný konkurovat dynamu v jádru země a tudíž ovládat magnetosféru nemáme a dlouho mít nebudeme, navíc by v danné oblasti kde bys způsobil průnik kosmického zářením(které dokáže stimulovat vznik oblačnosti) úplně zničil ozónovou vrstvu, z ozónu by se v danné oblasti stal oxid dusný schopný dále ničit ozón a pokud se tedy bavíme o masivní kontrole počasí, způsobil bys zánik života na zemi v průběhu pár let(v zasažené oblasti by to lidé pocítili okamžitě), v podstatě bys tím nahradil záblesk gama záření z neutronové hvězdy, který je schopný zničit veškerý život(pokud je blízko(místní skupina galaxií) a nemáme proti němu obranu.
lup
HAARP
14. 07. 2012 7:28

Ak túžite o konšpračných teóriách v súvislosti s HAARPom, na nete nájdete informácií dosť viacej či menej hodnoverné. Napríklad odkazy na (aspoň mne sa zdá, že na seriózne články) od Chelemendika:

http://www.chelemendik.sk/HAARP_globalna_hrozba_284007560.html
http://www.chelemendik.sk/Americky_HAARP_meni_klima_900984088.html
http://www.chelemendik.sk/Pocasie_ako_zbran_515746150.html
http://www.chelemendik.sk/Americka_geofyzicka_zbran_HAARP_394826674.html
http://www.cez-okno.net/clanok/konspiracie/haarp-ohrozuje-zem

Na konci článku sú informácie o Chelemendikovi:
http://www.chelemendik.sk/Dokazy_o_HAARP__SK_titulky_237870831.html

Pokiaľ by informácie od Chelemdíka boli len na 50% pravdivé, mohlo by to byť zaujímavé, ale zároveň veľmi nebezpečné pre celý svet - prečítajte texty v odkazoch. Aj jeho vysvetlenia majú logiku. Ak by sa dalo zariadením HAARP ovplyvňovať počasie, tak to má vplyv na vojenské strategické plánovanie akcií, ale aj napr. ovplyvňovanie úrody na celom svete cez povodne, suchá,... a tým napr. aj regulácia populácie hladomorom
.
Odvoláva sa na informácie ruských vedcov, cituje medzinárodné dohovory, rezolúcie Výboru Európskeho parlamentu pre bezpečnosť,... Asi zase len tak bezpečné aktivity s HAARPom amíci nerobia. Skutočne neviem, čo si mám myslieť o článkoch od Chelemendíka.
Prečo naša tlač o tom mlčí? Odpovedzte si na otázku, kto ovláda tlač?
Nič neznamená, že na základni sa každoročne otvárajú dvere pre verejnosť. To sa robilo aj za socíku v kasárňach. Do režimových (utajených) priestorov sa verejnosť nikdy nedostala.
Nemyslím si, že HAARP súvisí so zvukmi Zeme. Tie považujem stále za podvrh.
S pozdravom konšpirátor LuP
Dana P.
samby
13. 07. 2012 18:11

dík. Pro mne jako laika to má logiku :o)
samby
Dana P.
13. 07. 2012 18:01

HAARP zkoumá ionosféru a to jak jí rádiové vlny procházejí a odrážejí se, výzkum zadala armáda, jelikož se s jeho výsledky bude dát podstatně zpřesnit signál gps a také dálková komunikace nevyužívající satelity, což by se zrovna armádě moc hodilo, jelikož v případě války půjdou satelity do šrotu jako první a moderní americká armáda by tak nemohla používat více než 50% svého vybavení.

Takže motivace armády je jasná, navíc tam mají pro veřejnost každý rok dny otevřených dveří a vědci mají přístup nonstop, celý program navíc spravuje 15 amerických univerzit, armáda jen dostává výsledky, tudíž by se zde těžko něco utajilo.

Konspirační teoretici, se snaží podpořit své teorie tím, že základna je hlídaná, jenže tak to nebylo vždy, na počátku měla základna vrátného a pár hlídačů, když se pak vymysleli konspirační teorie, tak někteří lidé volali po zničení základny, tudíž si svou investici armáda musela začít bránit.
Dana P.
?
13. 07. 2012 17:56

garias dík za odkazy - ty jsem našla ale také. Okolojdoucí také děkuju, ale pověz prosím, k čemu tedy taková stanice s 1000x větším výkonem má být užitečná? (Předpokládám, že to ale asi bude přijatelná verze pro veřejnost tak, jako tomu bývá u podobných projektů?)
garias
...
13. 07. 2012 17:40

Faktom stále je, že všetko čo ľudia prisudzujú HAARPu, tu bolo už dávno pred jeho vznikom, respektíve začatím stavby v roku 1993.

Sopky, zemetrasenia, búrky, kondenzačné pary po lietadlách, tornáda, zmena klímy, oteplovanie, ozónové diery apod.
okolojdouci
...
13. 07. 2012 17:19

jednoduse receno je to "normalni" radiova ci televizni stanice jen s 1000x vetsim vykonem (asi jako by chtela tv nova vysilat reklamu z cech divakum na mesici :))
garias
FOTKY
13. 07. 2012 17:18

Oblasť HAARP:
http://www.af.mil/shared/media/photodb/photos/100301-F-8851H-101.jpg

Antény zblízka:
http://www.cez-okno.net/files/clanok-subory/haarp-aljaska.jpg
garias
...
13. 07. 2012 17:10

HAARP (High-frequency Active Auroral Research Program) je kdesi ma Aljaške a bol vyrobený na prieskum ionosféry. Je to plocha o asi 15 futbalových ihrísk s anténami o výkone 10 kilowatov. Celkovo dosahujú výkon 3 megawatty. Jedná sa o komplex pre výskum a pozorovanie.

Osobne si myslím, že keby HAARP robil len desatinu ztoho čo sa o ňom hovorí, tak nikto z nás by sa nikdy nedozvedel, že nejaký HAARP vôbec existuje.

O HAARPe sa vie preto, lebo je to oficiálne výskumné stredisko.
Dana P.
Fact or fiction?
13. 07. 2012 16:21

můžete mi prosím někdo jako laikovi srozumitelně vysvětlti k čemu je ten projekt HAARP vlastně dobrý (=užitečný)?
K těm zvukům - nevím, co to je, ale zajímá mně to
okolojdouci
...
13. 07. 2012 15:37

iveta 13. 07. 2012 7:36
zarizeni HAARP nemuze produkovat zvukove vlny... leda by tam nekdo necim mlatil do tech anten....
iveta
lup
13. 07. 2012 7:36

jinak ty zvukové vlny HAARP viditelné na obloze(to podivné seskupení mraků) tak ty jsou velmi zajímavé,protože i u nás tyto mraky občas pozoruji.
iveta
lup
13. 07. 2012 7:32

zvuky jsou udajně slyšitelné cca pět minut a pak zmizí,jinak jsou natočené i u nás a na slovensku,ovšem jedná se zřejmě o podvrh.Některé jsou si velmi podobné.


http://pravdu.cz/tajemne-zvuky-zeme/tajemne-zvuky-zeme-nove-teorie-a-velka-video-galerie
lup
Do diskusie
13. 07. 2012 4:49

Prečo si myslím, že ide o podvrh? Zvuk svojou intenzitou a „sfarbením“ na videozáznamoch mi pripomína hluk motoru lietadla alebo hluk spôsobený unikajúcim plynom z vrtu. Nikde som sa nedozvedel, ako dlho (týždne, mesiace) a koľko hodín denne je zvuk - hluk počuť. Hluk sa objavil odrazu alebo postupne vzrastala jeho intenzita? Hluk prichádza z jedného miesta alebo naraz z celého priestoru a nedá sa určiť smer? Pri prírodnom fenoméne by asi nebolo zvuk počuť len nejaký čas denne od - do, ale neustále. Ak by išlo o prírodný fenomén v zastavanej oblasti, ľudia by tam nedokázali žiť, ani keby chceli. A novinári by boli ticho???? Nikto by nepožadoval vysvetlenie od geológov??? Hluk sa objavuje po celom svete. Ako to, že ho ešte nikto nepočul aj na Slovensku alebo v Európe? Samozrejme informácie o celom svete a nemožnosti vysvetliť vedcami úkaz - to môže napísať hocikto. Určite si dokážete položiť aj ďalšie otázky, ktoré vás presvedčia o podvrhu.
S pozdravom LuP
samby
iveta
12. 07. 2012 16:40

oprava: slunce se k nám může natočit, ale stává se to několikrát ročně:-)
samby
iveta
12. 07. 2012 16:35

slunce se bude přepólovávat až v roce 2019, sluneční cyklus trvá +-11 let a dnešní 24. sluneční cyklus začal 8. ledna 2008.

Severní magnetický pól se skutečně přesunuje(jako to dělal vždy), jenže na opačnou stranu, nemíří na jih, ale na sever, takže místo toho aby dělal problémy v navigaci, ji naopak zpřesňuje, současným tempem dorazí na severní pól za 150 let:-).

Severní póly země a slunce se u sebe ocitnout nemohou, každý rok se v létě, nakloní směrem ke slunci a v zimě zase jižní pól(roční období), slunce téměř nemá skloněnou osu a tudíž se k nám pól slunce nemůže natočit.
iveta
lup
12. 07. 2012 16:18

je to možné že jde o podvrh(tedy o uměle vytvořenou bublinu,která se někomu hodí do krámu)...když si uvědomím ,že pár jedinců hýbe celým světem ani bych se tomu nedivila.
Co je pravda a co lež?vždyť těch pár bankéřů ovládá média,školství,zdravotnictví,vědátorství(určuje co se bude zkoumat a co né)vlastně v podstatě vše.:-)
okolojdouci
...
12. 07. 2012 16:14

na teto strance je mozno poslechnout zvuky ktere jsou nahrany za pomoci hydrofonu spolecnosti jako je NOAA ci US Navy

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unexplained_sounds

zaznam je 16x zrychlen aby jej bylo mozno slyset protoze puvodni verze je porizena o frekvencich (0-50Hz) pro cloveka na hranici slysitelnosti (od cca 20hz) pro laiky jde hluboke tony avsak jejich hlucnost by u nekterych lidi mohla vyvolat zavrate az bezvedomi... jednoduse receno jde o zaznam prevazne infrazvuku (0-20hz) kterym komunikuji mnohe druhy zvirat - na sousi od hmyzu po slony a ve vode od ryb po kytovce ale zadny druh (znameho) zvirete jej nedokaze produkovat o teto intenzite (pres 180dB)

laicky receno potapec ponoreny nedaleko zdoje takoveho zvuku by mel z mozku penu...
iveta
samby
12. 07. 2012 16:03

takže se ptám je možné aby toto bylo příčinou těch zvuků?
Co se týká toho tinnitusu....ano máš pravdu,jenže těch faktorů a spouštěčů může a nemusí být více.:-)
iveta
samby
12. 07. 2012 15:50

Měla jsem spíše na mysly třeba přepólování planety.To o tom globálním oteplování byla je taková malá nevinná otázka,kterou jsem později zavrhla.:-)
Spíš mě zajímá jestli náhodou nebude brzy kompas ukazovat sever na jihu a jih na severu? Změna zemské polarity již začala. V jižním Atlantiku kolísá severní a jižní polarita a oslabuje magnetický štít proti slunečnímu záření. Vědci z Oregonské státní univerzity potvrzují, že se magnetický pól posunul během 20. století o 1100 kilometrů do Severního ledového oceánu a stále se zrychluje. Roku 2012 bude tendence k přepólování nejvyšší, protože se bude podle pravidelného cyklu přepólovávat i Slunce. Severní póly Slunce a Země se ocitnou vedle sebe, což není stabilní poloha.
samby
iveta
12. 07. 2012 14:16

1)globální oteplování je největší podvod ze všech v historii lidstva:
a)teplota už deset let neroste.

b)CO2 podle vrtů nikdy nepředcházel růstu teploty, ale právě naopak, doby ledové dokonce začínaly na maximální hladině CO2, čímž neříkám, že CO2 má nasvědomí ochlazení, CO2 zkrátky nemá na svědomí nic, krom zvýšení výnosů zemědělství.

c)měřících stanic šíleným tempem ubývá a zůstavají téměř jen ty v tzv. městkých tepelných ostrovech, ve volné přírodě(kanada, sibiř) byla dříve stanice v průměru každých 250km, dnes je to 2000, a zbytek se statisticky dopičítává, což ovšem způsobuje chybu měření řádově vyšší než udáváné růsty teploty.

d)CO2 v tak malé koncentraci jako je na zemi, nemůže mít na klima vliv, jediná látka, která dokáže ovlivnit klima na zemi je vodní pára, jenže s tou nic neuděláme.

e)klima se v historii vždy měnilo a to daleko více než dnes, v minulých dobách meziledových bylo ještě tepleji než dnes a to bez člověka, na začátku naší doby meziledové bylo také tepleji než dnes, hranice lesa byla dokonce o kilometr výše než dnes a ve středověku bylo zase možné pěstovat na britských ostrovech vinnou révu a v grónsky pěstovat obilí.

f)dnešní "globální oteplování" je jen byznys, pokud by se peníze místo na boj proti GO, dávali peníze na skutečnou ochranu přírody, vypadala by zem dnes jinak, popřípadě by bylo možné za peníze, které nás boj proti GO stál, vyslat člověka, ke každému většímu tělesu ve sluneční soustavě.

g)pokud něco klima na zemi ovlivňuje, je to slunce a slunce skutečně ve veeeeeelmi dlouhodobém horizontu způsobí globální oteplení v důsledku čehož bude země za 250 milionů až miliardu let neobyvatelná.

h)všichni obhájci GO se ohánějí venuší, jenže ta je úplně jiným případem, má 1000x hustší atmosféru a ta samozřejmě udrží více tepla, pokud by měla stejnou hustotu atmosféry jako země, pohybovala by se na Venuši teplota mezi 50 a 80 stupni celsia.

Tudíž to globálním oteplováním způsobeno nebude:-)

2)Tinnitus je způsoben buď hlučným prostředím a ztoho vycházejícím poškozením sluchu, nebo záňetem středního ucha ať již léčeným či neléčeným, poslední možnost je ušní maz na bubínku, který vatičkou nevyšistíte protože až na bubínek se nedostanete, v tom případě je pak nejlepší zajít si k ušaři, který vám ucho vyčistí, tuším, že pojištovny to hradí jednou ročně.
garias
lup
12. 07. 2012 12:33

Ani je toto nevylučujem, skutočne to môže byť niekoho vtip.
lup
...
12. 07. 2012 12:08

V odbornej tlači som nenašiel zmienky o zvukoch spod zeme. Tieto informácie sú len na youtube a v dennej tlači medzi zaujímavosťami. Nechce sa mi veriť, že by veda a vedci mlčali, ak by išlo o skutočnosť - nejaký neznámy prírodný fenomén(nakoniec nebolo by to prvý raz). Nechce sa mi veriť, že by novinári, moderátori neoslovili geológov, ak by tieto javy boli reálne. Osobne si myslím, že ide o podvrh vytvorený modernou technikou.
S pozdravom LuP
iveta
???
12. 07. 2012 8:34

Změna fyzikálních podmínek

Může to být tak, že se změnila fyzikální realita, a tak můžeme náhle slyšet to, co dříve bylo pod prahem vnímání. Planeta se reálně mění v důsledku oteplování − např. uniká více metanu z tektonických šelfů. Třeba slyšíme rezonance nějaké lidské (nebo i planetární) činnosti, které jsou nyní po nějaké fyzikální proměně atmosféry nebo Země zesílené.
Také se vyskytuje vysvětlení, že vědomí Země se transformuje a zvuky jsou doprovod této proměny.
Jinak pak mě ještě dost zaráží věc která podle mého k tomuto tématu patří a souvisí s nim,jde o takzvaný tinnitus,neboli pískání v uších....kdo z vás ho má?a jak dlouho?je to nepřetržitý jev,který mě trápí už rok!!!
garias
okolojdouci
12. 07. 2012 8:28

To nemusí byť tektonický pohyb.
garias
...
12. 07. 2012 8:28

Tu to dávajú aj v správach v USA na CTV
http://www.youtube.com/watch?v=EnyUcbSd4Kg&feature=related

Mohlo by to fungovať takto.

Povedzme, že tieto miesta sú na takzvaných zvonových vrstvách hornín. Niečo ako zvon. Predstavte si, že vy by ste bývali na vrchole obrovského chrámového zvona. To závažie ktoré udiera do zvona by bolo o zvon opreté a niečo naň tlačilo extrémnou silou. Odrazu je napätie strašne silné a ono to v horninách je tak, že materiály sa nekĺžu, ale ušmykávajú (trhane posúvajú). Teraz keby sa to závažie ušmyklo na zvone (horninách ideálnych na šírenie vĺn), nemuseli by byť ani nejaké veľké posuny, aby došlo k šíreniu vĺn a k zvonovému efektu.

Počujeme, že to má predzvuky, potom dosiahne maximum a pomaly zvuk slabne - pružná atmosféra oslabuje vlny tým že ich všade pohlcuje. Je otázkou čo molekuly vzduchu rozrezonuje a my to počujeme ako "strašné zvuky". Zo vzduchu to podľa mňa nebude - to by sme počuli ASI skoro všetci, ale stále to nemožno vylúčiť. Ja myslím, že to prichádza z hlbín zeme.
garias
Takýchto
12. 07. 2012 8:20

Takýchto záznamov je z viacej z celého sveta.
Podľa môjho osobného názoru, by sa mohlo jednať o tektonické vlny z hlbín Zeme. V podloží dochádza k masívnému napätiu hornín, vlny prechádzajú všetkými smermi aj k povrchu a rezonujú atmosférou do počuteľného zvuku. Samozrejme je to len nepodložená hypotéza.

Conklin, Alberta Jan. 12/2012 (USA)- lesníci počujú zvuky
http://youtu.be/gtLNmdZTf_g

Vancouver B.C. Canada
http://youtu.be/jFTvWRF8LHw

(Auvergne) Francúzsko - 19/01/2012
http://youtu.be/PigGwteLhjM

Škótsko 2012
http://youtu.be/bb-v8fvgtJQ

Venice, Florida USA 1/16/12
http://youtu.be/ClMjdkR44PY

Strange sounds all over the world - VIACEJ MIEST ako Jerusalem, New York, Európa apod.
http://www.youtube.com/watch?v=IfvLn8MBjws&feature=related


Toto sú asi naj nahrávky
STRANGE SOUNDS HEARD WORLDWIDE 2011/2012
http://www.youtube.com/watch?v=EnyUcbSd4Kg&feature=related


Je to zrejme fenomén skoro z celej Zeme. Ja myslím, že ide o fyzikálny zákon podloží zeme.

Madrid Španielsko ( 2012 )


okolojdouci
...
12. 07. 2012 4:41

technicky jiste neni slozite podobny zvuk stvorit a pridat k videu... jiste je cela rada programu na tvorbu zvuku stejne jako jich je mnoho na spojovani audia a videa... taky je mozne a naprosto jednoduche prehravat vhodny zvuk z reproduktoru umistenym pod kamerou ktera pak nahrava opravdu autenticky a jiz neupraveny zaznam... ohledne "podvodu spontalniho" nelze pominout fakt ze drtiva vetsina techto nahravek je dostupna na youtube kde ji muze kazdy vtipalek videt a napodobovat...

pohyb litosferickych desek ve spojeni temito zvuky je stejne inteligentni jako spojeni mimozenstan a zeleny muzicek...

duvod je jednoduchy - kazdy pohyb techto desek je peclive zaznamenavan v dnesni dobe lze i online sledovat zaznam vetsinu seismogramu nejen v CR ale vsude ve svete vcetne oceanu...

aby pohyb desek stvoril nejaky clovekem poslouchatelny zvuk o intenzite takove ze by jej bylo mozno nahrat i v hlucnych mestskych castech by vedl po nekolika vterinach k zemetreseni tak silnemu ze by jeho dopad byl srovnatelny s tlakovou vlnou vodikove bomby...

avsak vzduch a hlavne zemske podlozi je dobry nosic zvuku ale mnohem lepe cestuje zvuk vodou proto je mozne slyset hrom bourky ikdyz je naprosto jasne nebe a bourka je mnoho kilometru za obzorem... lze slyset dulni odstrel na desitky kilometru od lomu a nektere druhy kytovcu komunikuji na vzdalenosti i tisicu kilometru...

co je to tedy za zvuk - dle meho nazoru pokud to neni cele jen podvod a to nepredpokladam protoze bych k vtipalkum musel pridat USNavy jde o jednoduse a strucne o plyn (pripadne vodni paru) a jeho presun prasklinama v podlozi jenz muze svotrit zvuk ktery je na povrchu slysitelny na velke plose o rozloze stovek metru i nekolika kilometru a pokud je povrch vhodne zvlneny muze fungovat i jako ozvucnice a prenaset zvuk do vzduchu kde se odrazi zpet na povrch podobnym zpusobem jako hudebni koncet slysitelny pres kopec...

je ovsem otazkou co nuti podzemni lozista plynu k presunu odpoved je prosta - magma - ale zcela jiste to nema nic spolecneho se vznikem sopky to by oblast od vesuvu po etnu "hrala jak varhany" a lidem by to za tisice let jiste neuniklo ale tohle zatim lidstvo nepoznalo aby temer celoplanetarne "hralo" podlozi prakticky v jeden cas ale popravde lidstvo zatim nepoznalo jen jeden druh vulkanicke cinnosti...