Články

Knižní novinky

Orákulum Grálu (A.S.Marashinský) - (komentáře)

garias
Perchta
16. 06. 2012 8:07

Len aby ľudí zdierali...
Perchta
garias
13. 06. 2012 14:57

O tom vůbec nepochybuju. Však je to u nás v tom bordelu celkem dobře čitelné.
garias
Perchta
13. 06. 2012 14:18

Možno je taká zámerne...pre "vrchnosť" výhodná.
Perchta
cha cha
13. 06. 2012 14:06

"......Ale je aj pravdou, že sú v zákonoch aj chybičky....."
garias

Nevím, jak u vás, ale u nás v ČR to jsou v zákonech chyby jako s*iňa. Spravedlnost je u nás vážně slepá, navíc hluchoněmá a občas to vypadá, že i mentálně retardovaná..... Navíc úplatná jak d*vka.
garias
...
13. 06. 2012 13:47

Faktom je že nie som právnik aby som sa mohol kompetente vyjadriť ku týmto veciam. Naozaj sa na to necítim. Moje znalosti práva sú minimálne.
Ale je aj pravdou, že sú v zákonoch aj chybičky. To bez debaty.
daiterr
Gariasi
13. 06. 2012 8:02

měl bys chvilku bydlet někde v Tanvaldu a podobně. To bys na ty zákony měl hned jiný názor a garantuji ti, že bys je dokonce i prosazoval..

Jedna věc je "zastaralé zákonodárství", které vypadá hodně ujetě a jiná věc je výše vývoje dané společnosti. Pokud v daném systému je vše nastaveno tak, že zloděj nejenom, že se ti vysměje, ale nemůžeš mu ani ublížit, aniž bys neměl těžký postih, nemůžeš mu nic dokázat a ještě víš, že ten samý dacan ti kdykoliv přijde vykrást byt znovu a ty s tím naprosto nic nemůžeš dělat, protože justice v jistých případech dělá, že "se vlastně nic neděje" - tak v tu chvíli se nediv, že lidi budou vyžadovat toto "zastaralé zákonodárství" po Texasku a každého takového smrada odstřelí.. To není proto, že by lidi byli hajzlíci, ale proto, že lidi už neví, jak se bránit a navíc - ví, že nemají nikde zastání. Tak se to tady dopracovává v té naší CZ a v podstatě celé EU..

Dnes, když ti vleze někdo do baráku, tak se ho hned úslužně zeptej, jestli si nedá kafe a jestli rovnou nemáš přinést prachy na stůl. A když se takové návštěvě zamane, že tě zmlátí, pak se nebraň, protože pokud by ses nedejbože ubránil, tak se z problémů nevysekáš.. Běžně se stává, že u soudu se dacan hájí tím, "jak měl pocit, že u tebe doma hoří, šel zachraňovat tvůj majetek a tys jej za to takhle zřídil.. Takže jak k tomu přijde?"

Jo to kdyby každý dacan byl poctivě odchycený a musel by povinně všechno odpracovat do posledního halíře, včetně výdajů na kriminál - pak bychom se mohli bavit o tom, že není potřeba takových zastaralých zákonů.

Zákony jsou tak zastaralé, jak je zastaralý přístup k nim a jak moc je zastaralá daná společnost lidí.

Se koukni, jak to vypadá dnes třebas v Belgii, kde si muslimové vyskakují dokonce tak, že "pokud se Belgičanům nelíbí přivandrovalí muslimové a jejich zvyky, tak mají táhnout ze země pryč (ti nespokojení Belgičané ze své vlastní země.. z Belgie!!) a to jen kvůli tomu, že Belgie má nastavený "moderní zákonodárný systém"..

Málokdo si dnes uvědomuje, že žádná svoboda není zadarmo.. I tady to naše denní tlachání a rozumování na skle, musel někdo kdysi vybojovat. A myslet si, že "staré zákony" jsou už dnes k ničemu, je naprostý omyl. Staré zákony jsou právě dnes kolikrát nejvíc potřeba, protože jisté okruhy lidí zkrátka takové razantní zákony bohužel potřebují vyzkoušet na své kůži..
lup
Garia
12. 06. 2012 21:38

Odbočili sme trocha od témy. :-)))

Nezáleží na systéme - demokracia, totalita, otrokárstvo,... Záleží na tom, aké zákony sa v danej krajine prijali. U nás sú také, ako sme spomínali. V Texase - v USA kde je údajne najdemokratickejší systém na svete - sú trocha iné. :-)
LuP
garias
lup
12. 06. 2012 19:15

/Neviem, prečo sa divíš, aké zákony boli pre tromi tisícročiami./

Ja sa nedivím. Bavíme sa o tom, prečo zákony biblie nie sú používané v praxy v takom znení ako sú v biblii.
garias
lup
12. 06. 2012 19:13

Tak áno v niektorých štátnych systémoch to tak je. Ale v demokratickom je to inak. Predstav si, že budeš opitý, trochu viac si vypiješ na zábave a omylom zamieriš do susedného domu. Zrovna nechali odomknuté a ty vstúpiš dnu.
Vypadá to tam nejako inak, ale to ti neprekáža, je to tam pekné a myslíš si že si doma :D
Pozrieš na televízor, ale ten je na inom mieste: "Manželka zasa prehadzovala nábytok", nenapadne ti že susedia majú telku na inom mieste v obývačke.
Chytíš telku a ideš ju presunúť. V tom momente pribehne do obývačky sused, ktorý je tam doma a drží v ruke brokovnicu :DDD
Toto je Texas kámo, BANG! Čo by si na to povedal? :D

Určite je toto krajná situácia, ale existujú mnoho podobných. Musíš uznať že je pritiahnuté za vlasy, keď by si vtedy mohol niekoho odbachnúť.
Avšak, pokým nie si na takom mieste, kde sú vraždy na každom kroku a zbraň nosia skoro všetci...ako napríklad v Texase :DD
lup
Garias
12. 06. 2012 18:57

Vieš o tom, že za Husajna v Iraku za krádež sa utínali ruky? Vieš, že v niektorých arabských krajinách za znásilnenie ženy chlapovi ufiknú vercajch? Vieš, že v niektorých krajinách za vraždu ešte dnes stínajú hlavu?

Neviem, prečo sa divíš, aké zákony boli pre tromi tisícročiami.
LuP
lup
Garias
12. 06. 2012 18:54

To máš pravdu. Ale to boli zákony príslušnej doby. Vieš o tom, že v Texase môžeš na svojom pozemku cudziu osobu beztrestne zabiť? Určite to nie je doslova tak, ako som to napísal - dokazovanie, ...
lup
Garias
12. 06. 2012 18:52

Keby som nevedel, že študuješ stavarinu, poviem, že si právnik. Všetko otočíš úplne naruby. :-)))

Ale teraz si zober skúsenosti z našej doby. Prepadne Ťa v dome zlodej, budeš sa brániť, ublížiš mu a hádaj ako dopadneš. Budeš potrestaný za ublíženie na zdraví (nohovorím o jeho zabití) a dostaneš väčší trest ako zlodej. To sú skúsenosti z nášho právneho bordelu - o dodržiavaní ľudských práv.

Ale trocha sme sa odklonili od témy. :-))
LuP
garias
..
12. 06. 2012 18:49

Ani keď ťa okradli - na vlastnú päsť, ani keď ťa okradúvajú práve, nemôžeš zlodeja len tak zabiť, ako podľa biblie. Jedine v prípade sebaobrane, kedy ti ide jednoznačne o život.
Inak musíš krádež riešiť súdnou, právnou, cestou. Nie sám, oko za oko, zub za zub. Prečo? Už len preto, že pri tom môžu zomrieť ďalší nevinní ľudia.
garias
lup
12. 06. 2012 18:46

Ex 22-2: "Ak pristihnú zlodeja, keď sa dobýva do domu, alebo keď ho podkopáva, a porania ho tak, že zomrie, ten, čo ho poraní, nebude vinný za jeho krv."

Ako vieš že ide o zlodeja a nie o človeka, ktorý na vlastnú päsť si ide po vlastnú vec? Ktorú mu ju napríklad ukradol pred pár dňami práve onen vlastník domu, kam sa mu ten neborák dobýval :D. Nevieš to. Väčšina týchto pravidiel v biblii sú už zastarané a nemôžu byť v dnešnej dobe vôbec použité.
lup
Garias
12. 06. 2012 18:38

Takých citátov je v Biblii podstatne viacej a uisťujem Ťa, že keď som knihu čítal po prvý raz, tiež som ostal ako obarený - samá vražda, vojna, doslova genocída, znásilnenie, nabádanie na vraždenie,... Ale určite povedal slová ten, za slová ktorého boli vydávané? Alebo iba niekto na podporu svojho cieľa použil slovné spojenie: Boh prikázal? To dnes nik nezistí.

Nepísal som o nadčasovosti Biblie ako celku, ale o nadčasových zákonoch uvedených v knihách Deuteronomium a Levitikus. A to je myslím trochu rozdiel. Len tak na ukážku si pre zaujímavosť prečítaj niektoré nadčasové verše:
- Dt 23-13 o hygiene po vyprázdnení čriev (pozn. prvé číslo je kapitola knihy, druhé číslo verš)
- Dt 27-20, Lv 18-6 o incese
- o homosexualite Lv 18-22
- o sodomii Dt 27-21
- o úplatkoch Ex 23-8
Pri písaní príspevku som mal na mysli takéto zákony.

Myslím, že tento paragraf by sa hodil aj na dnešnú „demokraciu“:
Ex 22-2: "Ak pristihnú zlodeja, keď sa dobýva do domu, alebo keď ho podkopáva, a porania ho tak, že zomrie, ten, čo ho poraní, nebude vinný za jeho krv."

Myslím si, že v Biblii je napísaných veľa vecí, ktoré nechceme alebo nedokážeme „dešifrovať“. A možno by sme sa všetci divili, keby sme sa dozvedeli kompletnú pravdu. Už som tu v minulosti písal, že Biblia podáva svedectvo o vyspelej technológii, bytostiach, ktoré nemajú čo robiť v danej historickej epoche. Pred rokmi som vytvoril „prezentáciu“ mojich názorov na Bibliu, pre záujemcov odkaz www.zahadybiblie.szm.com
S pozdravom LuP
iveta
Zbyněk P.
12. 06. 2012 17:50

ano ještě pořád...tedy když tam přijedu a povídám si o něm ve sklépku u sklínky vína :-))
Takže souhlasíte?Pokud ano....najdu si Vás :-)
Já bych teda raději Olejomalbu :-)
Zbyněk P.
Pro Ivetu
12. 06. 2012 17:25

Jéééé, to se mi ulevilo!!! Hned se mi dýchá volněji a radostněji!! Znojmo, jest překrásné město!! Vždy, když myslím na Libuši, jak se zmiňuje o městě mléka a strdí plném, tak si ihned vzpomenu na Znojmo. Ještě se u Vás říká:"Znojmo,Znojmo, vidím Tě dvojmo?"
Ale nyní se vraťme k Vaší otázce: A jakou formou by jste si představovala abych Vás maloval? Tužkou? Temperama? Olejem? V tomto by problém až tak nebyl. Problém spíše vidím u sebe, neboť, aby se obraz zadařil, tak to, co maluji, tak musím míti "osahané"!! (Prosím nebrat doslovně). Opět přeji hezký den. Zbyněk P.
iveta
Zbyněk P.
12. 06. 2012 17:19

usoudila jsem tak podle vašeho nářečí
iveta
Zbyněk P.
12. 06. 2012 17:11

samozřejmě že to beru jako humor :-)
No myslím ,že můžete být v klidu....mám to k Vám celkem daleko.Ikdyž musím přiznat, že moje rodné město je Znojmo.:-)
Zbyněk P.
Pro Ivetu
12. 06. 2012 17:07

Setsakramentská intuice!! Jak vidím, tak je nehorázně ukecaná!! Namísto, aby byla tiše a nesla si toto tajemství v sobě, tak to vykecá kde komu!! Promiňte: Vám ! Odkudpak Vy jste? No, ptám se proto, abych se lépe zabarikádoval a zůstal v pozoru...... Kolegyňko, doufám, že to berete pouze jako humor, vše co zde takto uvolněně píši.... Přeji hezký den. Zbyněk P.
iveta
Zbyněk P.
12. 06. 2012 16:48

moje intuice mi to všechno o Vás našeptala :-)
Jedině že byste zmaloval ji :-)
Zbyněk P.
Pro Ivetu
12. 06. 2012 16:37

Drahá kolegyňko, máte na mysli namalovat, nebo zmalovat? Nicméně, jenom takový mališenenečký dotázek:"Jak jste prosím přišla na to, že maluji? Kdo Vám to prozradil? Udejte mi jméno, adresu a jeho fyzický fond, a já jej půjdu zmalovat!!!! Ovšem za předpokladu, že nezmaluje on mne. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Zbyněk P.
Pro Gariase
12. 06. 2012 16:13

Kolegáčku, můžete míti pravdu z Vašeho zorného úhlu!Ale z pohledu mého jsou nejhorší ti, kteří vědí, a přesto proklamují, či rozšiřují lež. Tedy ta Vámi uváděná třetí skupina. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Dana P.
garias 12:56
12. 06. 2012 16:07

o Bibli máš povědomí asi jako pavouk někde v rohu sklepa :o)
Cituji : "...proč přežila Bible tisíce let bouřlivé historie? Proč je pořád tady? ...Skutečnost je taková, že na stránkách téhle prastaré knihy jsou ukrytá mocná tajemství, rozsáhlá sbírka neprobádaných moudrostí...Pokud by se v Bibli žádné skryté významy nenacházely, proč by bylo tolik skvělých myslitelů včetně geniálních vědců v dějinách tak posedlých jejím studiem? ...Sir Isaac Newton četl Bibli denně a napsal o hledání skutečného významu Písma přes milion slov. A v rukopise z r. 1704 tvrdí, že se mu z Bible podařilo získat zašifrované vědecké informace..." atd (Dan Brown, The Lost Symbol) informace jsem si na netu ověřila, jsou pravdivé
Zbyněk P.
Pro Danu P.
12. 06. 2012 15:49

Kolegyňko, musím s Vámi zcela souhlasit v tom, že bibli nelze bráti pragmaticky, ale jen symbolicky. Neboť, ať chceme či nikolivě, tak bible jest zobrazení našeho vnitřního vývoje a postupu v oblasti duchovního sebepoznávání, sebeovládání a sebereakce; nebo-li cesta ke sjednocení se Všehomírou a vesmírem. Gró informací v bibli jest právě tohoto rozměru, mezi něž jsou vloženy symbolická data týkajících se mimořádných událostí na naší "Matičce Zemi". Například : "potopa" má dvojí význam, a to: 1.) magicko-duchovní, 2.) mimořádná událost zde na Zemi; atd...... Přeji hezký den. Zbyněk P.
iveta
Zbyněk P.
12. 06. 2012 15:45

vím, že to sem nepatří ale pane Zbyňku .....jste ochotem mě namalovat?
garias
Zbyněk
12. 06. 2012 15:45

Ja by som definoval tri skupiny veriacich.
skupina 1: To sú ľudia, ktorí veria iba na základe slovného podania o Bohu, Ježišovi apod. Možno chodia do kostola, na spoveď, veria, možno aj veľmi silno, ale nikdy bibliu neotvorili a nezaujímali sa o históriu napríklad cirkvi.

Potom je tu skupina číslo 2, ktorá má už síce lepšie vedomosti, číta aj bibliu, ale snaží sa to všetko za každú cenu vysvetliť po svojom. Aby tá ich viera dávala zmysel.

No a potom je tu tretia skupina, ktorá pozná úplne skoro všetko, ale napriek tomu hlása že Biblia je morálna - mám na mysli cirkev.

Ktorá z týchto troch skupín je najhoršia? Prvá - čo nič nevie, len verí? Druhá - kde niečo vedia ale upravujú si to podľa seba? Alebo tretia - kde vedia o tom zlu, ale napriek tomu vedome klam?

Asi vás šokujem, ale najhoršia je tá prvá !!! Pretože to sú ľudia, ktorí ignorujú absolútne všetko. A veria hocičomu len pre svoj osoh. Takí ľudia sú pre svet úplne najhorší.
Zbyněk P.
Pro Ivetu
12. 06. 2012 15:40

Kolegyňko, pochopil jsem to, a proto mé vyjádření mělo ironizující podtext. Rovněž je mi zcela zřejmo, že Vaše úvahy nejsou spjaty se zkostnatělým uvažováním církve. Naštěstí!! To, co jsem v tomto směru uváděl, tak jsem narážel na četné případy naivních věřících, kteří jsou ochotni "žráti z ruky" církvi kdejakou zhovadilost. A pokud vím, tak Vás se toto vůbecx netýká. Přeji hezký den. Zbyněk P.
garias
iveta
12. 06. 2012 15:40

Už som ticho...lebo semeno :DDD
iveta
gari
12. 06. 2012 15:38

tak nemudruj..... :-))
garias
.....
12. 06. 2012 15:31

/8 Hľa, dávam vám túto krajinu. Vojdite do nej a vlastnite ju! O nej prisahal Pán Abrahámovi, Izákovi a Jakubovi, že ju dá im a ich semenu po nich./
Kniha Deuteronómium - kapitola 2

Dá ich semenu po nich?? Hmmmmmmm, pekné :D
garias
lup
12. 06. 2012 15:28

Existuje iba jeden dôvod prečo si to napísal, že biblia je morálna, nadčasová. Určite si bibliu ani neotvoril !!! To je matematická istota.
Na tejto stránke je ale zvykom, že ľudia mudrujú do čoho vôbec nerozumejú. :D
garias
lup
12. 06. 2012 15:26

Samotný Boh v biblii odsudzoval homosexualitu. Už len v najzákladnješích prikázaniach biblie, desatora, sú prvé štyri jasným znakom žiarlivosti a sebeckosti Boha.
Vraj nadčasové? Všetci si dokážeme predstaviť aj lepšie prikázania ako žiarlivosť Boha, aby niekto neveril v iného nebodaj. Čo tak tam dať neznásilniš ženu, neretiahneš dieťa. Alebo "Nebudeš smilniť keď máš HIV".
Poprípade "Budeš sa zaujímať o politiku aby vás neokrádali"

Naopak sú tam prikázania, ktoré pozná aj malé dieťa. Nezabiješ a nepokradneš? Toto keď veriaci musí mať v zákonoch aby vedel čo sa patrí a čo nie, to je potom na tom "kniha kníh" veľmi úboho.

PLatí pravý opak. Biblia totálne podčasová - bola už v časoch keď bola písaná stovky rokov pred Ježišom. Obsahuje také nemorálnosti ako napríklad:

-Bohom skúšaná Abrahámová viera synovraždou (čo je totálne nemorálne). Len skúste niekoho oddanosť vyskúšať so slovami - zabi pre mňa svoje dieťa. Nezávisle či mu v tom zabránite, už len tan pohnútka "zabi" je skazená.
-Nabádanie Židov aby vraždili Médijčanov, aby zabíjali ženy, brali si panny. To tiež neznie v biblii zrovna moc morálne.
-Potopa a zabitie VŠTEKÉHO živého. Bez komentára.
-Ak ťa súrodnenec nabáda na iného boha, máš ho podľa biblie zabiť.
-V biblii platí zákon oko za oko zub za zub.
-Medvedica roztrhala deti preto, že sa vysmievali Mojžišovi.
-Dávid povraždil ľudí, ale nechal niektorých predsa len žiť, aby si jeho vojaci mohli užiť sex so ženami. Mojžiš sa naňho nahneval, že nesplnil dôsledne BOŽIE SLOVO a nepovraždil všetok ľud.
-Zabíjanie Kanáncov na príkaz Hospodina
-Zato že Eva zhrešila, uvalil Boh kliatbu na ženy, ktoré majú od toho dňa rodiť v bolesti a poslúchať pán - muža po zbytok vekov
-Egyptské rany. Boh potrestal egypťanov kvôli ich vládcovi pričom predtým "A Pán zatvrdil jeho srdce ..." srdce vládcu Egypta
-Za to, že obyvatelia kanánskeho mesta Betsames „hľadeli na archu Pánovu“, potrestal smrťou vyše 50 000 mužov
-Za to, že kráľ Dávid uskutočnil vo svojom štáte sčítanie ľudu, „dopustil Pán mor na Izraela... Od Danu po Bersabu zomrelo z ľudu 70 tisíc mužov
-Kore vzbúril proti Mojžišovi, boh za to potrestal smrťou takmer 15 tisíc ľudí

14 Hľa, Pánovo je nebo a nebesia nebies, zem a všetko, čo je na nej!
15 A predsa Pán našiel zaľúbenie v tvojich otcoch a prilipol k nim, a preto si vyvolil aj vás, ich potomstvo, zo všetkých národov, ako je to v tento deň.
16 Obrežte si teda predkožku svojho srdca a nezatvrdzujte si už šiju!
17 Lebo Pán, váš Boh, je Boh nad všetkými bohmi a Pán nad všetkými pánmi, Boh veľký, mocný a hrozný, ktorý neberie ohľad na osoby a dary neprijíma.

...
21 On je tvoja chvála, on je tvoj Boh, ktorý kvôli tebe urobil tie veľké a hrozné veci, ktoré si videl na vlastné oči.
Dt.10


Iný príklad
7 Pohnite sa a tiahnite k Amorejskej výšine a na všetky iné miesta, ktoré sú blízko nej, do Araby, na vrchy a do nížin, smerom na juh a k morskému pobrežiu, do kanaánskej krajiny a k Libanonu a až k veľkej rieke, k rieke Eufrat!
8 Hľa, dávam vám túto krajinu. Vojdite do nej a vlastnite ju! O nej prisahal Pán Abrahámovi, Izákovi a Jakubovi, že ju dá im a ich semenu po nich."
...
21 Hľa, Pán, tvoj Boh, ti dáva do daru túto krajinu. Choď, zaujmi ju, ako ti povedal Pán, Boh tvojich otcov. Neboj sa a nestrachuj sa!"
...
28 Načo by sme tam vystupovali?!" Naši súkmeňovci prestrašili naše srdcia, keď povedali: "Národ je tam mocnejší a početnejší ako my, mestá veľké a opevnené až k nebu, ba aj Enakitov sme tam videli!"
...
30 Pán, váš Boh, ktorý vás vedie, bude za vás bojovať takisto, ako to pred vašimi očami urobil kvôli vám v Egypte
..
41 Odpovedali ste mi: "Zhrešili sme proti Pánovi; vystúpime a budeme bojovať, ako nám rozkázal Pán, náš Boh," a vystrojili ste sa každý so svojím vojnovým náčiním a nemúdro ste sa dali na pochod k vysočine.
...
42 Ale Pán mi vravel: "Povedz im: Nevystupujte a nebojujte, lebo ja nie som uprostred vás, aby vás neporazili vaši nepriatelia."


9 Tu mi hovoril Pán: "Neobťažuj Moabčanov a nebojuj proti nim, lebo ti nedám nič z ich územia do vlastníctva; veď Lotovým synom som dal do vlastníctva Ar.

Nemajú bojovať preto, že by zabíjali, ale preto, že už tá zem bola Bohom daná niekomu inému (tiež krvilačne)

Sú to výňatky, ale pointa je v hodnotách takýchto popisov Boha. Tie sú na bode mrazu.
lup
Garias
12. 06. 2012 14:09

Biblia obsahuje veľa historických udalostí, ktoré boli potvrdené nezávisle archeologickými nálezmi, takže tu nepíš o bludoch a nezmysloch.

Čo sa týka stvorenia sveta, Adama a Evy - to je v podstate rovnaký svetonázor ako ateistický. Sú to predstavy človeka spred viacej ako troch tisícročí.

"...z filozofického, morálneho, duchovného je to podľa mňa totálne zbytočná "kniha" - to je Tvoj názor, ja i ho nebudem brať. Ale treba si uvedomiť, že iný človek môže pokladať aj tento web a diskusie za úplne zbytočné.

V Novom zákone je dosť morálnych poučení aj pre dnešnú dobu. Len tak mimochodom: v Starom zákone sú uvedené zákony, ktoré sú veľmi nadčasové. Pochádzajú z doby Mojžiša - t.j. pred tromi tisícročiami. Napr.: homosexualita, korupcia, hygienické príkazy, ublíženia na zdraví,...
Ak je už len z morálneho hľadiska Biblia blud, tak sa nesmieš diviť, že svet je tam, kde je.
S pozdravom LuP
garias
...
12. 06. 2012 12:58

Dokonca ani kríž nieje ježišovský. Máme dochované, že v tej dobe sa používali kríže tvaru T a kríž kresťanský prišiel pravdepodobne z pohanskej mytológie, zverokruhu alebo také niečo. Tak isto, ako drvivá väčšina toho čo v biblii vôbec je.
garias
...
12. 06. 2012 12:56

Ja osobne nie som zmätený ani trochu. Biblia je jednoducho zhluk bludov, nezmyslov, úmyselných lží a fantasmagorických predstáv ľudí tej doby. Takže čo sa týka či je to pravda, alebo nie, vôbec ma biblia nevzrušuje. Možno vzrušuje tak nejakého historika, ale z filozofického, morálneho, duchovného je to podľa mňa totálne zbytočná "kniha".
Dana P.
pane Zbyňku
12. 06. 2012 12:35

máte pravdu. Bible je plná symbolů a podobenství, často dosti těžce srozumitelných. Jestliže existoval Adam s Evou jako první a jediní lidé na Zemi, zplodili dva syny, z nichž jeden pak byl zabit, těžce mohli se narodit další potomci. Astejná Bible zmiňuje, že když byl Kain vyhnán, posléze potkal svou ženu a plodil s ní dděti - kde se vzala? Stavěl město - proč, jestliže by neexistovali další lidé? To jsou záhady, které Bible nijak nevysvětluje, takže jsme zmateni...?
iveta
Zbyněk P.
12. 06. 2012 12:33

já tedy myslím ,že jsme se zatím moc s gariasem neshodli.Veškerý komentář,který se týkal Adama a Evy byl z mé strany míněn jinak.Bohužel Gari to nepochopil:-))
Jinak rozhodně moje úvahy nesouvisí s církví.Zřejmě jste nečetl všechny komentáře.
Zbyněk P.
Pro Ivetu a Gariase
12. 06. 2012 12:00

Vážení, je překrásné, že jste se alespoň v něčem shodli, tedy v tom, že Adam a Eva zplodili celé lidstvo. No vidíte, že to jde najít shodnou rovinu. Nicméně, pro změnu budu zase já proti Vaši úvaze, neboť, vezmeme-li to z hlediska zákonů "Genetiky", tak to není vůbec možné, neboť by po krátkém čase nastalo příbuzenské křížení (tedy příbuzných genů) a tím by došlo k degenerativnímu plození, tedy k rození stvůr a kreatůr, a časem by to skončilo celkovou neplodností, a obrovskou úmrtností z důvodu nemožnosti použití obranných systémů v těle člověka. Ale bohužel, toto si věřící neuvědomují, což je obrovská chyba. Toto je opět nádherná ukázka toho, jak církev manipuluje s lidmi ve svůj prospěch!! Ať žije církev!! Ať žijí hloupí věřící!! Ať žije tupé stádo!! Přeji hezký den. Zbyněk P.
garias
...
12. 06. 2012 11:34

Tým odpadá dosť veľa vecí. Napríklad večný život, posmrtný život, bytosti jemnohmotné. Všetká energia mení svoju formu, nič nemôže ostať stabilné dlhší čas.
garias
iveta
12. 06. 2012 11:29

Ak je všetko energia, potom neexistuje večný tvar entity. Pretože všetko mení svoju formu, ako energia.
iveta
gari
12. 06. 2012 11:05

Chcel by som ťa upozorniť, že výskum genetického inžinierstva o DNA je veľmi mladá oblasť vedy

a o to právě jde,takže nezavrhuj co právě někteří vědci objevili.
iveta
daiter
12. 06. 2012 10:59

Každopádně to potvrzuje dvě věci - 1. vše je energie a 2. vše je ve vzájemné provázanosti.
já bych tedy ještě s prominutím dodala že vše se dá vyzkoušet.:-)
garias
...
12. 06. 2012 10:46

Áno, minulosť to je vlastne vaša budúcnosť :DDD


Tajomstvo nesmrteľnosti je aj v rukách japonských vedcov

http://slovak.ruvr.ru/2012_06_09/77605993/
Dana P.
při vší úctě
12. 06. 2012 10:21

k vědě naší doby jsme ještě příliš nepokročili k rozluštění mnoha záhad,které nám tu starověké civilizace zanechaly. A jsem přesvědčena, že v oblasti duchovní je ještě ani nedoháníme. A lidé jako garias v podstatě v tomto ani šanci nemají, ti budou sedět ve své "jamce" a tvrdit, že co nevidí, to neexistuje. Ale věřím, že mohou být spokojeni, ono to nevyžaduje mnoho myslet, život je jednodušší
garias
...
12. 06. 2012 10:03

Chráňte všetci duchovia, aby sme boli na tom horšie v poznaní ako v staroveku...
garias
daiterr
12. 06. 2012 10:02

Dá sa, ale dá sa aj veľa bludov vystopovať, pretože všetko sa vyvíja a vyvíja sa aj človek. A tak isto aj jeho poznanie. Ja sa rozhodne nebudem opierať len o vedomosti staroveku. Prakticky skoro vôbec. Len možno z hladiska filozofie, alebo pozorovania, niečo čo je bežné aj u nás. Ale vo vedckých otázkach, sme od staroveku už v nedohľadne.
daiterr
Gariasi
12. 06. 2012 9:59

zdá se, že máš bibli nastudovanou (podle přirovnání, které používáš) a to není moje parketa. S těmi hady samozřejmě pravdu máš, že lidi je berou jinak a že hadiska se jen brání, stejně jako jiní tvorové.

Ovšem had a symbolika - tam vycházím z dostupných a známých materiálů, o které opírám zase svůj názor na toto. Dá se toho hodně vystopovat do minulosti.
garias
had ako symbol...
12. 06. 2012 9:53

Väčšina tvorov v prírode sa bojí maličkých ogranizmov, hlavne tých dosť nepríjemne vyzerajúcich. Ako pavúky, chrobáky, červy, slizké potvorky, aj hady.
Keby si uvidel farebnú, kráááááááááááásnu žabku, okamžite ti niečo inklinuje, že niečo nieje v poriadku.
Že takýto farebný tvor v prírode nebýva zvykom - každý ho vidí už zdiaľky, ako bieleho koňa na prériji, ktorého si žiadny kovboj nevezme, a že je teda ľahkou korisťou.
V skutočnosti sú takéto žabky smrteľne jedovaté, hlavne v džungliach. Už ich koža je vysoko toxická a stačí jediný dotyk jej pokožky, aby si sa otrávil.
Je to totiž jej jediná obrana.

Smrteľne nebezpečný, ale aj smrteľne zraniteľný je had. Keď ho stretneš, bojíš sa že ťa štipne, ale had je ešte vo väčšom nebezpečnestve, pretože je proti nemú súper, ktorého aj keď štipne, dokáže ho jediným šliapnutím zabiť.

Na toto ale človek akosi kašle. Človek je odjakživa sebec a tak nevidí, že had sa cíti ohrozený, ale že sa on, človek, bojí.

Hady vypadajú hrozivo - niečo ako tie červy, pavúky, žijú v temných "kobkách" a sú jedovaté, čo je ich jediná šanca prežitia.
Preto sa stali symbolom nejakého zla. Z démona v raji sa stal had odobratím mu nôh, za trest a "budeš sa plaziť po bruchu a dýchať zem"...

Had je teda symbolom nebezpečenstva, ale aj splynutia. Je známy príbeh ako sa istý Ind snažil roztrhnúť dva preklbkované hady, mysliac si že sa bijú - oni sa pritom párili :D

Rozhodne však ľudia nevnímali hada ako symbol krútiacej DNA. To je môj názor ako...
daiterr
Gariasi
12. 06. 2012 9:47

nesmíš zůstávat v temném středověku. Mrkni trochu víc do jiných oblastí - třebas Egypt.. Jižní Amerika.. atd.
daiterr
Gariasi
12. 06. 2012 9:46

Chtěl bych tě upozornit, že třebas už Platón hovořil o jistých věcech, které o mnoho set let později "objevili" naši slavní vědci..
garias
...
12. 06. 2012 9:37

//Symbol hada byl používán starými civilizacemi proto, že se vědělo, že šroubovice DNA vypadá jako had.//

Chcel by som ťa upozorniť, že výskum genetického inžinierstva o DNA je veľmi mladá oblasť vedy a ľudia v staroveku nemali ani páru čo je to choroba (mysleli si že je to démon v tele) natož nejaké DNA.
daiterr
Gariasi
12. 06. 2012 9:31

bibli neřeším a popravdě - nijak mě nikdy nebrala. Nepovažoval jsem ji za důvěryhodný materiál do té míry, abych s ním mohl pracovat. Bibli beru něco jako knihu bajek s ponaučením u každého příběhu..

DNA jako Had? Kdyby ses dostatečně zabýval věcmi ohledně této problematiky, narazil bys i na to, že toto bylo popisováno už v dávnověku. Symbol hada byl používán starými civilizacemi proto, že se vědělo, že šroubovice DNA vypadá jako had. Semitské slovo NASH („nahaš“), což znamená „had“, znamená také „objevit“ nebo „zjistit“, což implikuje vědu nebo vědce.

Ale samozřejmě, že podle tvých dosavadních znalostí je to jen: "Ale tebe vyhovuje že had sa krúti ako dna, tak dáme na strom do raja hada :D"

A to je jen střípek velké mozaiky. Žádný symbol nebyl vytvořen jen tak pro nic za nic. Když se odstraní nános archetypálních textů třebas i z té bible, tak se odkryje úplně jiný svět.

Ještě k tomuto:

"Proste vás nezaujíma pravda, len to vaše uspokojené ego :D Ste doslova slepí fanatickí veriaci, len máte trochu iné náboženstvo ako sekty."

dalo by se ti odpovědět stejně: "Proste tě nezaujíma pravda, len to tvoje uspokojené ego :D Si doslova slepý fanatický veriaci, len máš trochu iné náboženstvo ako sekty."

Pokud máš pocit, že "čemusi slepě věříme", pak argumentuj tak, abychom tedy "slepě nevěřili".. V opačném případě si šetři nervy.
garias
...
12. 06. 2012 9:16

Proste vás nezaujíma pravda, len to vaše uspokojené ego :D Ste doslova slepí fanatickí veriaci, len máte trochu iné náboženstvo ako sekty.
garias
daiterr
12. 06. 2012 9:15

Ale najviac súvisí pokrútený had s DNA, pričom keby si aspoň bibliu otvoril, vedel by si, že v biblii sa žiadny had nespomína. Ten na strome je démon :D

Ale tebe vyhovuje že had sa krúti ako dna, tak dáme na strom do raja hada :D
daiterr
Iveto
12. 06. 2012 9:14

článek je velice dobrý a vše, co je tam popsáno, takto zkoumáno opravdu bylo a závěry byly publikovány. Některé věci z článku jsou už starší. Každopádně to potvrzuje dvě věci - 1. vše je energie a 2. vše je ve vzájemné provázanosti.
daiterr
Gariasi
12. 06. 2012 9:08

zase zbytečně střílíš od pasu, protože nikde se nedohaduji s tebou o tom, čemu věřím, nebo ne. Tak nevím, proč takto komunikuješ. Jen jsem zahlédl tuto větu:

"Musím slepo veriť všetkému. Však ja viem o akú podmienku ide :DD"

a na základě toho jsem přidal pak toto:

"Gariasi - proč bys měl slepě čemusi věřit? Stačí, když budeš normálně argumentovat. Neboli - zkus dát takové argumenty, aby Iveta uvěřila tvojí pravdě."

To je vše.. Takže nevím, proč zase do toho cpeš, že "tady jsme slepí veriaci" a podobně.

Navíc z toho, co píšeš, je jasně cítit, jak tě to vyloženě nasírá, že jsme tady "banda slepých ****ů" a nevíš, jak bys nám ty "bludy" vymluvil "o)

Myslíš si, že máš pravdu? Argumentuj. Já si zas myslím, že jsi zbytečně moc zaujatý. chybí ti toho ještě dost prostudovat. Všechno souvisí se vším.

garias
iveta
12. 06. 2012 9:07

Máš pravdu, máš pravdu :DD
iveta
gari
12. 06. 2012 9:05

mám pocit, že ty sis vytvořil slepé náboženství.:-))
Nejsi schopen pojmout to co nám předkládají někteří vědci.Nechceš se ani nad tím trochu zamyslet.
Jinak ještě si my taky nevysvětlil jaký je rozdíl mezi ruským vědcem a americkým? :-)))
Myslíš ,že podobné články nepíšou i oni?
garias
..
12. 06. 2012 9:01

Toto je také vtipnejšie - s afričanmi :D

http://www.youtube.com/watch?v=0g9poWKKpbU&feature=relmfu
garias
... Lindsey Stirling
12. 06. 2012 8:53

Radšej si pozrite Lindsey Stirling v krásnej prírode
....toto bude asi hitom onedlho, robiť svoje videá s nástrojmi :DD


http://www.youtube.com/watch?v=b3KUyPKbR7Q&feature=fvwrel
iveta
gari
12. 06. 2012 8:51

netrefil si se!!!!
Moje podmínka byla.....naučit se správně dýchat, pak teprve začneš věřit :-)
garias
...
12. 06. 2012 8:49

samozrejme, že teraz sa budete tváriť, že ja som ten blbec...toto nikam nevedie :DD Najprv sa musíte zbaviť svojej slepej viery.
garias
daiterr
12. 06. 2012 8:47

Ale mne je jedno čomu veríš, ver si čomu chceš. Je to tvoj život a mňa vážne netrápi či budeš alebo nebudeš aspoň trochu rozumný a nebebudeš všetkému slepo veriť.

Pretože po tom hadovi si myslím, že ty uveríš absolútne čomukoľvek. Proste typický ezoterik.

"Ja, ja, ja, ja mám pravdu. A ty si blbec keď tomu neveríš"....priatelia, vy ste si vymysleli nové náboženstvo a ste v ňom slepí veriaci.
garias
iveta
12. 06. 2012 8:45

Je to tak. Ty si čistý ezoterik. postrádaš akýmikoľvek skutočnými faktami. Prijímaš iba to čo sa ti páči. Akonáhle niekto píše krásne o aure /pričom nevieš čo je to aura, len že je okolo človeka/, alebo o duchu /kde ani toto nevieš čo to je/, v tom momente je to pravda a druhý čo neverí by mal zmeniť názor.

Ty nie, ty poznáš pravdu vesmíru. Ako vravím, tou podmienkou je slepá viera no a to je podmienka nie pre mňa.
daiterr
Iveto
12. 06. 2012 8:44

díky za článek, mrknu tam.

Gariasi - proč bys měl slepě čemusi věřit? Stačí, když budeš normálně argumentovat. Neboli - zkus dát takové argumenty, aby Iveta uvěřila tvojí pravdě.
iveta
gari
12. 06. 2012 8:42

tak schválně?
garias
iveta
12. 06. 2012 8:42

Musím slepo veriť všetkému. Však ja viem o akú podmienku ide :DD
iveta
garias
12. 06. 2012 8:40

necháápeš.Jinak by si toto netvrdil.
Aby si vše v tomto článku pochopil musíš splňovat jednu velmi podstatnou podmínku!
Až na tu podmínku příjdeš tak budeš čučet jak Alenka v říši divů.:-))))
garias
iveta
12. 06. 2012 8:34

Ale veď to ja chápem :D To je presne to symbolizovanie ako symbolizoval daiterr s tým hadom. Aj ty tam vidíš tie svoje symboly...
To ja u seba nechcem. Nechcem fantazírovať a vymýšľať si zmysly textov podľa seba.
iveta
garias
12. 06. 2012 8:32

né,jen chci od tebe vysvětlení :-)
Mohu tvrdit, že této větě naprosto rozumím a vím co nám chtěli v celém článku zdělit.
garias
iveta
12. 06. 2012 8:32

Ono sa používa napríklad "programovací jazyk"...to je zcela bežné, nemyslí sa tým reč :D Ale "slova a věty lidského jazyka!" to je fakt že...
garias
iveta
12. 06. 2012 8:31

No keby tam bolo "použil ľudský jazyk", tak ešte by som si dokázal predstaviť nejaký systém počítačový, proste nie normálny jazyk. Ale keď je tam "slova a věty lidského jazyka!" tak iné ako normálny jazyk, reč, si neviem predstaviť.
garias
iveta
12. 06. 2012 8:30

Inými slovami chceš aby som tomu slepo veril tak ako ty :D
iveta
gari
12. 06. 2012 8:29

Je možné prostě použít slova a věty lidského jazyka!

Víš vůbec o čem je tato věta je?
Jak by sis ji ty vysvětlil?

garias
PErchta
12. 06. 2012 8:29

Ja len neverím kdejakým rozprávkam. Mám rád rozum, poznanie a skutočné fakty. Podobné články píše veľa fantastov. Ono to nieje nič ťažkého napísať čo človek cíti. Omnoho ťažšie, a to už je naozaj ťažké, je písať článok aspoň trochu založený na dôveryhodnejších info.
To potom hľadanie informácií trvá dlhšie ako písanie smaotného článku.

Ale toto "ruskí vedci dokázali" to je už tak otrepaná fráza, že už sa používa úplne všade. A zhodou okolonstí pri ezoterikoch a ich aure okolo tela :D
iveta
garias
12. 06. 2012 8:27

je vidět, že si neporozuměl o čem ten článek vůbec byl.
Až se změní tvoje vědomí bude na světě dobře:-))))
Perchta
garias
12. 06. 2012 8:22

Ty máš ohromný potenciál pro politickou kariéru, fakt, bez ironie, žasnu.... U nás byl jeden, který ti je ve vyjadřování převelice podobný, jmenuje se Vašek Klausů a statečně se válí na Hradě už nějaký ten pátek. Neváhej a zkus to.....
garias
iveta
12. 06. 2012 8:16

Nečítam takéto. To je čistá fantázia. Stačí si prečítať prvých 5 viet.
--Povaha DNA je esoterická. Poslední vědecké výzkumy naznačují, ...
--Výzkumy DNA provedené ruskými vědci vysvětlují...
--Je možné prostě použít slova a věty lidského jazyka!
a potom odrazu
--vysvětlují i fenomény, jako jsou jasnovidnost nebo intuice, spontánní akty léčení i na dálku, samoléčení, afirmační techniky, neobvyklá světla a aury kolem lidí, vliv myšlení na počasí a mnohé další.

Vyplv myšlení na počasí? :D

Toto písal na 100 percent nejaký ezoterik, ktorý len veľmi rád fantazíruje. A to je niečo čím si ja nechcem zapratávať myseľ pochybnými vecami.
iveta
Garias
12. 06. 2012 8:09

četl si ten článek?

garias
...
12. 06. 2012 7:59

Nepochybujem o tom, že takých symbolov sa dá nájsť aj u Janka Hraška. Napríklad to, že je v polievočke veľa malých hráškov symbolizuje veľa ľudí v budúcnosti na planéte.
Tých symbolov sa dá nájsť naozaj veľa, ale nebude to nič iné ako obyčajné kombinovanie vecí, ktoré v skutočnosti nemusia mať spoločné vôbec nič.
Tak ako nemá had s formami dna.
iveta
daiter
12. 06. 2012 7:49

http://pravdu.cz/dna/dna-skryva-netusene-moznosti
iveta
daiter
12. 06. 2012 7:47

jestli chceš můžeš si ho přečíst hned na Pravda.cz :-)
iveta
daiter
12. 06. 2012 7:38

vložila jsem nový článek, který se týká DNA je velmi zajímavý.
Je v něm hned na začátku napsáno....povaha DNA je esoterická.
DNA je totiž klíč ke všem odpovědím :-)

daiterr
Iveto
12. 06. 2012 7:22

co když "Adam" a "Eva" jsou jen archetypem pro popsání události, jakou je vytvoření prvních dnešních lidí v laboratoři pomocí genetické manipulace?

Našly by se další "archetypy" - třebas jabloň s jablkem a hadem kolem kmene, což je výsledek celého procesu = nově vytvořený člověk a had okolo kmene = znak DNA šroubovice.

Když si symboly zkusíme vystopovat do dávnověku, najde se mnoho velice zajímavých souvislostí.

Například Adam + Eva a jejich "vyhnání" z ráje = vysazení prvních exemplářů dnešního člověka někde do oblasti Afrických nížin.. atd.
garias
..
12. 06. 2012 0:13

:DDD nepríjemné :D

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/375187_10150579177313064_1597436853_n.jpg
garias
IVeta
12. 06. 2012 0:04

xD Však ale chápeš, Boh spravil celý vesmír, trilióny hviezd, planét, galaxií, ale pár ľudí to už nechal na chudinku Evu :DD
iveta
gari
11. 06. 2012 23:58

:-))chudák ženská,když musela milionkrát rodit :-))
garias
iveta
11. 06. 2012 23:51

Samozrejme, že verím že dvaja ľudia splodili milióny ľudí. Ty nie? Veď to je taká jasná kresťanská múdrosť :DD
iveta
gari
11. 06. 2012 23:48

jo opravdu:-))
a já bláhová si myslela že jsi nevěřící :-))
garias
iveta
11. 06. 2012 23:45

:D Ale bolooooo, bolo to inak. Oni totiž splodili celé ľudstvo :DD
iveta
garias
11. 06. 2012 23:32

aj žena je darom prírody a že bez nej nikto neprežije :D.


:-)))jestli to náhodou nebylo jinak s tím Adamem a Evou :-)))
garias
..
11. 06. 2012 20:57

Moslimovia napríklad sú v zajatí svojich dogiem a donútených predstáv o svete (ako je veľká drvivá väčšina veriacich ľudí) a nechápu, že aj žena je darom prírody a že bez nej nikto neprežije :D.

Zrovna včera som pozeral ďaľšie dieli druhej svetovej vojny. A bola tam zaujímavá udalosť - týkala sa Japoncov.
Ešte pred tým bol diel o vojne v Pacifiku a ostrove Saigon tuším, kde sa Japonci bránili veľmi húževnato, opvenili sa na vysokej hore v jaskyniach a delostrelectvom či guľometmi ostreľovali amerických vojakov. Pochopiteľne, že američania mali veľmi ťažké straty a tak isto ostreľovali veľký strmý kopec svojimi ťažkými zbraňami.
Ku koncu boja sa stala veľmi nešťastná udalosť. Japoncom došla munícia a rozhodli sa pre niečo neuveriteľné. Iba nožmi, bajonetmi (nože na puškách), sekerami a všetko čo našli sa rozhodli zaútočiť na američanov - prakticky holými rukami.
Američania sa museli brániť a všetkých bezmilosti postrielali. V ten deň tam zbytočne zomrelo 3000 ľudí. Celé veľké pole bolo posiate, doslova posiate mŕtvolami.

Iný prípad sa stal zasa na inom ostrove, názov už neviem, kde keď Američania dobili ostrov, roznieslo sa medzi obyvateľstvom japonským, že americkí vojaci znásilňujú ženy a vraždia civilistov. V ten deň sa stala ešte väčšia tragédia.
Niekoľko tisíc ľudí zabilo svoje deti, doslova ich podrezali, a potom spáchali po stovkách samovraždu aj rodičia.
Vojaci ihneď samozrejme roznášali správu, že im nechcú ublížiť a že civilisti budú vzatí do táborov s jedlom doktormi (bežné vojnové tábory pre civilistov, ktorí nemali ani jedlo, ošetrenie. Neskôr sú znich prepustení, nič im tam nehrozí. Tieto tábory boli robené na pomoc ľuďom na frontových oblastiach).

Moja otázka teda znie, ako chceme naučiť človeka byť normálnym, ako chceme aby sa správali ľudia ku sebe s úctov, keď je človek skutočnou zverou? Naozaj nefaľšovaným zabijakom. Je to dopísmena netvor, mutant.
My sa tu síce tvárime, že sme úžasné duchovné bytosti, ale obávam sa, že tu dochádza k veľkému sebaklamu.
garias
...
11. 06. 2012 20:44

To je ako keď červík nechápe ako môže ryba celý život plávať a somárik zasa nerozumie, prečo ten krtko lozí iba v zemi.
Je to spôsobom života. Mužské záujmy sú odjakživa trocha iné ako ženské a naopak. To ich predurčuje ísť rozdielnymi cestami.
Avšak podstatné je nájsť spoločné ciele, na ceste ku ktorým sa pričinia obaja a dojdú k záveru, že aby boli ľudia šťastní, treba sa vzdať pocitu "Iba ja som naj... alebo. Som lepší."
Zbyněk P.
Pro Jardu,pro ostatní
11. 06. 2012 20:19

Kolego, mám za to, že i v této oblasti panují určité předsudky, a že se rovněž i uplatňuje určitá nadřazenost mužů. Ano, máme dvě poloviny mozku pravou a levou,ale to ještě neznamená, že je to, to pravé, na vysvětlení. Podle mne toto až tak zase není podstatné (obrazně řečeno). Podle mne jest daleko důležitější ten fakt, že každý z nás (bez ohledu, zda se jedná o muže či o ženu) má v sobě dvě složky, a to: mužskou a ženskou, aktívní a pasívní, tvořivou a uživačnou. A dle toho, kterou z oněch složek používá, tak podle toho také dotyčný(-á) vypadá, a podle toho také kráčí cestou duchovna. Věz, že kdyby muži používali vícero složku ženskou, tak by zcela pochopili jednání a chování žen. Totéž platí i pro ženy. Jestliže ale každá bytost opomíjí tu druhou složku, potom se nedivme, že rozkolů (mezi mužem a ženou) jest požehnaně. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Jarda
re:
11. 06. 2012 19:16

Nemyslím, že ženy jsou lepší než muži a nemyslím si ani, že ženy jsou lepší než muži. Obě pohlaví jsou jiné a mají svoje kvality, které jsou vzájemně protichůdnými extrémy.
Váže se k tomu jeden symbol a pověst, která se mi svojí symbolikou moc zamlouvá. http://www.symboly.mysteria.cz/Symboly/Caduceus.htm
Nemusím snad říkat, že je to symbolická pověst, nikoliv doslovná.

Krom toho člověk má dvě půlky mozku levá je intelektuální a logická a pravá je intuitivní, umělecká a abstraktní. Muži používají spíše levou a ženy spíše pravou mozkovou hemisféru. (proto je asi tak těžké pochopit ženskou logiku) Ideálním se jeví rozvíjet a používat obě mozkové hemisféry :-) (pokud jsou moje poznatky o mozku mylné, tak mě opravte, biologie není úplně můj obor)
garias
..
11. 06. 2012 19:09

No minimálne Johanka z Arku, ktorá aj umrela zo svoj postoj, nebola :D
Dana P.
:o)
11. 06. 2012 19:03

garias povím ti tajemství - to nejsou eny, ale chlapi v ženských šatech...ale pšt... (:o))))
garias
...
11. 06. 2012 18:49

Nemyslím si, že keby vládli ženy, bol by svet lepší. Dôvod je jednoduchý. Ono vôbec podľa mňa nejde o to, či je tam muž alebo žena, ale o to, aký človek. Keby tam boli iba dobrí ľudia, tak je úplne jedno, či je to muž alebo žena.
Aj dnešné ženy političky sú mnohé rovnako skazené ako muži. Je to len viac vidieť na mužoch, pretože ich je v politike ďaleko viac ako žien.
Problém je v človeku, nie v pohlaví.
Perchta
iveta
11. 06. 2012 18:48

".....muži již dávno zapoměli jak ctít a milovat ženu!! "

No, bohužel si za to můžeme (my, ženy) tak trochu samy, díky přehnané emancipaci. Když v sobě potlačujou to ženské, tak jak pak je muži mohou brát jeko ženy....., svět je postavený na hlavu.
RenataP
ženy
11. 06. 2012 17:39

To je pravda, kdyby vládly ženy, svět by byl jiný. Ale věřím tomu, že stejně jako tarotové KOlo osudu, i nás někdy v daleké budoucnosti čeká zase tohle krásné období.
Mužská energie je silnu a agresivní, ženská pečující a jemná.
Je škoda, že muži odmítají porozumět ženě a tím si uzavírají cestu k vlastnímu duchovnímu vzestupu...
iveta
gari
11. 06. 2012 16:08

ano máš pravdu ale nejsem si jistá jestli v dnešní době toho lze ještě docílit.Myslím tedy toho... JAK BY SE MĚLI MUŽI CHOVAT K ŽENÁM.
Netuší totiž o co důležitého tak přicházejí!


garias
iveta
11. 06. 2012 15:49

Hovorí sa, že sen odzrkadľuje túžby človeka.
iveta
Renato
11. 06. 2012 15:46


váš článek mi připoměl sen....zvířila se mořská voda a rozestoupila se,vzniknul tak tunel k mořskému dnu.Tímto tunelem jsem prošla a viděla překrásnou zemi,zemi kde vládne láska a mír,z dáli jsem viděla přijíždět na koni ženu s doprovodem..Tato žena již od samého začátku ve mě vzbuzovala pocit, že vládne všemu!
Vítala mě s radostí, jako kdybych k nim patřila odjakživa.

Tím jsem chtěla jen říci.....muži již dávno zapoměli jak ctít a milovat ženu!! ŠKODA !
garias
..
11. 06. 2012 15:34

Je pekné že aj takýmto spôsobom sa vyjadruje úcta k ženstvu. Nezaškodilo by, keby niečo podobné vymysleli aj moslimovia napríklad.
RenataP
ano, já jsem s nimi
11. 06. 2012 12:33

udělala už pár výkladů. Jsou vhodnější pro výklady, kdy chcete pochopit příčinu něčeho, docela hezky ukazují pohnuty věcí minulých či dokonce to, co si neseme z minulých životů. Chce to trošku specifickou otázku mířenou spíš do hloubky než na povrchní otázky typu - udělám zkoušku,má mě ten či onen rád? :-))
Perchta
Na obrázcích
11. 06. 2012 6:25

ta sada vypadá moc pěkně.... Zajímalo by mě, jestli někdo máte zkušenosti s výkladem těchto karet?