Články

Videa

Igor Chaun - UFO a spirituální zkušenost z Amazonie - (komentáře)

Dana P.
...
6. 12. 2011 18:46

a ticho se vznáší nad vodami...jak přijde na otázky, je klid :-o))
lup
Garias
1. 12. 2011 22:08

Garias, nepýtam sa, či existujú fakty. Pýtam sa, či si overoval predložené fakty. To je totiž rozdiel.
LuP
Dana P.
gariasi
1. 12. 2011 0:40

netáraj pitomosti a odpověz lupovi na dané otázky prosím, mně tvoje odpovědi enormně zajímají!
garias
...
30. 11. 2011 23:47

na všetko čo si napísal existujú fakty, ktoré mi poukazujú na pravdu. Na existenciu boha, duše mi nepoukazuje vôbec nič.
To je základný rozdiel.
Ty si fatálne mýliš absolútnu slepotu ku faktom s absolútnou slepotou ku viere :D
lup
Garias
28. 11. 2011 12:35

A veríš vôbec Tvojím rodičom, že sú Tvoji biologickí rodičia. Od Teba by som očakával preverenie genetickými testami.

Veríš vedcom, keď tvrdia, že život vznikol spontánne a nie stvorením? Overoval si to? Ako?

Veríš, že Zem je guľatá? Overoval si to alebo si videl fotky, ktoré môžu byť falzifikátmi?

Veríš historikom o pravdivosti histórie? Ako si overíš ich tvrdenia, keď nevieš prečítať napr. klinové písmo, hieroglyfy,...

Hádam na ukážku stačí. Keď tu uvediem niektoré vlastné skúsenosti, tvrdíš, že som si ich vymyslel. Čomu vlastne veríš?

Poslal som ti linky na overenie konkrétnych prípadov v Ba a okolí. Čo si urobil pre zistenie pravdy? Aha. Zabudol som. Dôkaz musím podať ja, nie Ty. Tak potom je s Tebou zbytočné strácať čas v diskusii.

Nie sú uvedené mená, adresy. V minulosti som v nejakom časopise čítal príbeh, ktorý sa mal odohrať začiatkom 90-tych rokoch na Slovensku. Boli uvedené mená aktérov, dátumy, aj obec. Mal som v úmysle si preveriť. Pri hľadaní PSČ obce som obec nenašiel. Bol som za kamarátkou na matrike, kde mala zoznam všetkých obcí Slovenska aj so starými historickými názvami. Jednoducho obec z príbehu NIKDY NEEXISTOVALA. A to píšem o SK. K čomu potom bude, uvedenie kontkatných údajov z USA? Chápeš, prečo Ťa stále žiadam o preverenie konrétnych prípadov z Ba a Ch. Grobu? Ale nechceš overiť to, čo máš "pod nosom". Ako by si chce overiť príbehy z USA?
Naozaj nie je nič jednoduchšie, ako tvrdiť, že všetko je vymyslené. Ale je to hlavne pohodlné a nič tým nepokazím.
S pozdravom LuP
daiterr
-
28. 11. 2011 11:07

Kinga? Můžeš upřesnit, Gariasi?

K té adrese a kontaktům - jistě bys byl rád, kdybys dal v plen svoji adresu, telefonní číslo a pak jsi byl "na odstřel" veřejnosti ve dne v noci, viď? "o)
garias
... lup
28. 11. 2011 10:16

Moddyho a kinga som čítal a môžem ťa dokonale ubezpečiť že niet jediného dôvodu prečo by mali písať pravdu. Neuvádzajú žiadne mená ľudí, adresu, kontakt. Skrátka sú to príbehy, ktoré by si mohol vymyslieť hocikto.

Ja nemám vo zvyku slepo veriť. Držím sa zásady čo som tu už písal:

Občas neverím tomu čo vidím, natož tomu čo nevidím.
lup
pre doplnenie
28. 11. 2011 9:39

Overené sa nerovná vedecký dôkaz, aký očakávaš. Ale seriózni vedci sa tvária tak, že je tu niečo, čo nedokážu vysvetliť, poprípade sa témou nezaoberajú. Teórií o zážitkoch NDE je viacej. Kde je viacej vedeckých teórií znamená, že veda nepozná pravdu, ale tápe.
S pozdravom LuP
lup
Garias
28. 11. 2011 9:35

Píšem mnohokrát+n: ani jedna strana nemá dôkaz v tom vedeckom zmysle o akom snívaš. Tak čo stále hovoríš o dôkazoch a serióznosti.

Prečítal si aspoň literatúru od Moodyho? Na Sk vyšlo od neho niekoľko kníh. Dostaneš ich v predajniach Martinus.

Prečo odmietaš pátrať po prejavoch poltergeista v Ba a okolí, na ktoré som Ti dal tip? To tiež svedčí o seriózniosti k prístupu v bádaní.
S pozdravom LuP
daiterr
-
28. 11. 2011 8:39

Stokrát ti tu napíšu, že případy NDE jsou zdokumentované a ověřené a podívej, co napíšeš ty:

"nemáš overené či tie NDE zážitky sa naozaj stali."

Tak CO ještě k tomu dodat?
daiterr
-
28. 11. 2011 8:37

Nahradit "chemismom" - ale jo.. ty pokusy tu byly.. A jak dopadly? "o))

To, že TY to nepovažuješ za důkazy, je TVŮJ PROBLÉM, ne ostatních. Na všechno člověk musí postupně dozrát. Těžko vysvětlovat prvňákovi něco o atomové fyzice, když ten si ani není ochoten pročíst nabízené materiály a ještě z toho má prdel.. V takovém případě je lepší počkat, až opravdu vyroste a dospěje k tomuto.

Tím nechci tvrdit zase, že to nemůže být i opačně (abych jen tebe nepranýřoval..) Klidně i já můžu být ten maloš, co nechápe tu atomovou srandu, ale aspoň akceptuju názory druhých a nevysmívám se jim jen proto, že jsem k nějakému poznání ještě nedospěl a materiály si pročítám..

Mimochodem - KDE máš nějaké protiargumenty? Akorát to NDE a chemismus - to je zatím jediný protiargument.

Zbytek je zase jen rytí. Že ty nemáš důkazy, ještě neznamená, že je nemají jiní. Pamatuj si, že TOTO je ta část té tvé "reality", kdy ti věda moc nepomůže.

A co zbytek? KDE máš další argumenty? Proč se vůbec pouštíš do takových debat, když na jedné straně cosi furt žádáš, ale na straně druhé nic nedáváš a ještě nechceš nic slyšet, ani chápat, že ostatní mají zkrátka jiné názory, než jsou ty tvé?

Zatím jsi absolutně nepřesvědčil. K tomu ti výmluvy nepomohou. Jen a jen polemika.
garias
daiterr
28. 11. 2011 8:21

Všetko čo si napísal nieje ani v najmenšom dôkaz. Alebo to môžeme nahradiť chemizmom mozgu, alebo nemáš overené či tie NDE zážitky sa naozaj stali.
- to je strata času toto... :D
garias
lup
28. 11. 2011 8:19

Tu ale ide o serióznosť názora. Keď nemám dôkazy musím to priznať a nemôžem tvrdiť že duša existuje. O to tu ide...

Ale tiež si myslím, že je toto iba jazda na kolotoči, ktorá nikam nevedie, len za kolotoč :)
lup
Garias
28. 11. 2011 7:48

A točíme sa stále dookola :-))

Mnohokrát som tu napísal, že ani jedna strana nemá dôkaz v tom vedeckom zmysle, o akom snívaš.

Zapamätaj si:
Neexistencia vedeckých dôkazov neznamená vedecký dôkaz neexistencie.

S pozdravom LuP
daiterr
-
28. 11. 2011 6:27

Ale abys neřekl, že jsem zas takový nelida, tak tady to máš:

- hmota neexistuje, je jen energie. Tak zní i nejnovější poznatky z kvantové mechaniky. To samo o sobě dává základ pro teorii "duše", jako energetické informační jednotky.

- tisíce případů dětí, které vypráví o svých předchozích zrozeních a tyto případy jsou potvrzené a zdokumentované.

- tisíce výpovědí osob, které prošly regresní hypnózou. Jejich výpovědi ohledně "života po smrti" se naprosto shodují a to i přes jejich různorodé životní podmínky, finanční situaci a různorodý náhled na svět (ateisti, křesťané, muslimové, buddhisté... atd. atd)

- výzkumy Moodyho a Rossové. Zdokumentované případy, které se v daných bodech shodují.

- Bezmoc vědy tyto fenomény jakkoliv přijatelně vysvětlit a dokonce akceptace těchto fenoménů za určitých podmínek.

- zážitky NDE, kdy člověk vidí a slyší věci, které se v tu chvíli odehrávají tisíce kilometrů daleko a pak se prokáže, že tomu tak bylo.

- vlastní zážitky, které jsou ovšem informačně nepřenositelné.

Toto vše považuju za důkaz.

Pokud proti tomu něco máš (samozřejmě kromě tvého oblíbeného výsměchu), pak si bod po bodu klidně rozeber a vyvracej, "že to tak není".

Všechno, co jsem ti vypsal, už tu ale bylo debatováno mnohokrát. A věř mi - ROZHODNĚ TO NEJSOU TY VĚCI, KTERÉ CHCEŠ SLYŠET.
daiterr
-
28. 11. 2011 6:15

Nebuď zas arogantní, Gariasi.. To na co se ptáš, jsem tu uváděl nesčetněkrát, tak proč si dovoluješ mi psát pořád dokola ty svoje "vyrývačky"? Si to přečti po sobě sám:

"Už bolo tých trápností akurát. A ani nekomentuj tento príspevok, či je slušný alebo neslušný, to nikoho netrápi. Neodbáčaj, neprekrúcaj diskusiu z dôkazov na morálku. Drž sa témy - dôkazy!!!"

Hlavně ty vykřičníky jsou super "o)

Tak ještě jednou a trpělivě ti to zopakuju - svědectví, argumentů a odkazů tu máš mraky. Už jsme tu o tom debatovali nesčetněkrát. A nezlob se, ale mě furt nebaví sem něco dávat a pak poslouchat, že "veď je to smiešně... nieje to normalne.. cho´d sa liečit.. upokoj sa.. to nie su dukazy..." atd. atd. atd. a to jenom proto, že TY zkrátka nikdy nic vidět nechceš. Ty speciálně, jsi přesně ten typ člověka, kterému i kdyby důkazy naservírovali pod nos, tak si z toho jen udělá srandu, na tož aby se vůbec namáhal se na ně aspoň podívat.

Naopak speciálně pro tebe jsou tu dodnes mraky dotazů, připomínek a ani na jednu věc - opakuju znovu - ani na jedinou věc jsi ty sám kloudně neodpověděl. Nechtěj, abych to dohledal a tady vypsal. Byl by to dlouhý příspěvek. Mimoto - zrovna to bylo v tématech ohledně duše a podobně.

Jsi příliš "svázaný hmotou", než abys tyto věci alespoň bral jako názor druhých. To snad uznáš.

- pokud nedokážeš pochopit, že vše, naprosto vše, jsou jen kvanta energie, pak se nemá dál pro tebe smysl pídit po dalších indiciích.

- pokud si nedokážeš byť jen připustit to, že názory jiných mají alespoň nějakou váhu, pak nemá pro tebe smysl se dál pídit po dalších indiciích..

- pokud veškeré odkazy pro tebe budou bezcenné a ani se na ně nepodíváš, ještě se jim směješ a tak shazuješ mnohaletou práci stovek a tisíců lidí, pak nemá pro tebe smysl se pídit po dalších indiciích..

- pokud nepochopíš, že tvoje dogmatické představy o bohu, anjelicích, vidličkách (a já nevím co ještě) jsou jen v tvé vlastní hlavě, pak nemá pro tebe smysl se pídit po dalších indiciích..

Může ti tu kdokoliv psát jakékoliv důkazy o tom, že "něco viděl, někde byl, něco cítil" - vše bude marnost nad marnost a pro tebe to NIKDY nebude důkaz, pouze záminka pro výsměch. TY si totiž potřebuješ všecko osahat, zvážit, změřit a to v tomto případě nejde, protože fyzika sama ještě ani zdaleka nedosáhla úrovně, kdy by toho byla schopna.

Proto pořád požaduješ důkazy, ale nevidíš je. Ne proto, že nejsou, ale proto, že TY je vidět nikdy nechceš. Ale na rozdíl od tebe mi to rozhodně žíly netrhá. Věř si čemu chceš, to je přece tvoje věc. Až dozraješ, tak se na to stejně budeš dívat jinak.

Jediné výhrady, které jsem kdy k tobě měl, se týkaly tvého (fakt se nezlob) hulvátského a hovadského chování. Tím jsi zapříčinil akorát to, že lidi jsou vůči tobě naladěni jinak, než bys jistě chtěl a nečekej, že ti hned všichni vstřícně všechno zodpoví. To jsou "ty tvoje zgarby, co sisi vyslal do okolí".. Teď to sklízíš.

Jo a hlavně mi tu nezapomeň napsat, že "si nič iné nečakal.. Zasa výhovorky a kpomatené kecy, ako obvykle.." jak to ty umíš napsat vždy, když není po tvojem.

garias
oprava
28. 11. 2011 0:37

..nedávaj odkazy.
garias
...
28. 11. 2011 0:37

Požadujem teda priamy dôkaz existencie duše, čo tu rozoberáme už nejaký čas. Priamo uveď čo si zistil, čo nasvedčuje že existuje. Len prosím nedávaj dôkazy. Už bolo tých trápností akurát. A ani nekomentuj tento príspevok, či je slušný alebo neslušný, to nikoho netrápi. Neodbáčaj, neprekrúcaj diskusiu z dôkazov na morálku. Drž sa témy - dôkazy!!!
Aké teda sú, ktoré dokazujú dušu, alebo posmrtný život, či dokonca vyššiu bytosť?
garias
..
28. 11. 2011 0:34

To je skrátka prejav starých známych výmyseľníkov, ktorí miesto poriadneho argumentu nasolia desať nepodstatných odkazov. Keby nestačili vymyslia 100 a keď ich niekto neprečíta majú dôvod sa vyhovárať ako ty teraz :D

Dôkaz sa nepodáva odkazmi. Uvádza sa priamo.
daiterr
-
27. 11. 2011 22:34

Ale vůbec nedoluješ.. Kdepak, kolego.. Odkazy jsem ti tu dával a už několikrát! Jenže ty si "pán velkomožný" a na co bys sis jich prečítal, že? A když ti to připomenu, tak se ještě vysmíváš! A teď si mi dovolíš ještě napsat, že "tak dlho z teba dolujem tieto dôkazy o niečom svedčí".. - Tož co to JE??
garias
..
27. 11. 2011 21:53

faktom je, že keby som ja tvrdil, že existuje duša, musel by som predostrieť dôkazy, že prečo si to myslím. Keby som ich nemal, zrejme neviem či existuje. Zrejme by som nehovoril možno pravdu.

To že tak dlho z teba dolujem tieto dôkazy o niečom svedčí.
daiterr
-
27. 11. 2011 19:12

Jako obvykle sis ale přesně o to sám řekl. "Jaké zgarby vysíláš, takové dostáváš zpět." Tím to nemyslím zle, jen řečnicky. Taková energetická zákonitost.
garias
..
27. 11. 2011 16:17

Iné som ani nečakal :)
daiterr
-
27. 11. 2011 16:06

Odpovím tvou větou - hledej a najdeš. Znáš přece strejdu Googla, ne? "o)
garias
..
27. 11. 2011 15:47

Z akých materiálov? Veď sa už toľko nehanbi... :)
daiterr
-
27. 11. 2011 15:45

Dlouhodobým studiem dostupných materiálů a to ze všech oblastí, tedy i vědnich. Je opravdu z čeho čerpat.
garias
..
27. 11. 2011 15:35

Ako si sa dopracoval k tomu že duša existuje?
daiterr
-
27. 11. 2011 14:45

Samozřejmě, že je to dost pádný argument. Máš s tím ještě nejaký problém?
garias
...
27. 11. 2011 13:57

To môžeš povedať úplne o hocičom, to nieje žiadny argument :)
daiterr
-
27. 11. 2011 13:27

Protože jsem se k tomu postupně dopracoval. Akorát, že toho "boha" beru trochu jinak, než si myslíš. No a proč požaduju důkazy? No to je prostá oponentura. Pokud sepsuješ tvrdě něco, o čem jsem přesvědčený, že to tak je, pak to musíš i dokázat.
garias
..
27. 11. 2011 12:36

Poviem už iba jednu vetu, lebo toto nemá zmysel neustále naťahovať.

Prečo neveríš v iného boha?? Prečo o inom bohu požaduješ dôkazy a vo svojho iba veríš?

Snáď som vyjadril správne to čo som chcel.
daiterr
-
26. 11. 2011 23:22

Nevyjasnilo se nic.. Jak se můžeš posmívat druhým za něco, když sám nemůžeš prokázat opak. Vysvětlíš mi to?
garias
..
26. 11. 2011 23:13

V tom prípade nemôžete písať "Toto takto JE", pretože na to nemáte dôkazy. Takže vlastne čo sa týka duší, Boha, neviete či existujú.

To som rád, že sme si to konečne vyjasnili.
lup
Garias
26. 11. 2011 17:14

Tvoj príspevok z 26. 11. 2011 15:18 sa mi javí, akoby si písal o sebe. :-))

Veľakrát som tu napísal, že ani jedna strana nemá dôkaz pre svoje tvrdenie. Tak kde je problém? Prečo stále žiadaš dôkazy a pritom mi nevieš opísať, ako si predstavuješ dôkaz?

Tie ale tri moje posledné príspevky som písal Tvojím slovníkom len preto, aby si sa spamätal, že aj druhí môžu pýsať tak, ako Ty.
Už prosím Ťa nepožaduj dôkazy. Opakujem: nemá ich ani jedna strana!!!
S pozdravom LuP
daiterr
-
26. 11. 2011 16:56

Přesně tak, slušné odkazy. Aspoň je vidět, že k takovým věcem musíš nejdříve ujít ješte kus života. Jinak vše, co nebude sedět s tvým názorem na svět, ti bude automaticky pro smích. Chtělo by to trochu omezit netoleranci, posměšky, dogmatičnost a tak dále.
garias
..
26. 11. 2011 16:16

odkazy...srandista :DD
daiterr
-
26. 11. 2011 15:33

Odkazů jsi tady dostal nepočítaně. Problém je v tom, že ti to nestojí za námahu,abys ses tím vůbec zabýval. A když máš možnost sám něco pro to udělat (BA), tak se stejně vymluvíš. Pak si na nic nestěžuj. Jak se chováš k jiným, tak se ti to vrací..
garias
...
26. 11. 2011 15:18

Normálni ľudia komunikujú normálne. Rozumní keď má dôkaz ihneď ho preukáže, keď nemá, prizná že žiadny nemá a že má iba domnienky.

Nepoctivý a nerozumný to neprizná. Bude sa stále na všetko vyhovárať, bude požadovať proti dôkazy, ktoré sa nedajú nájsť, bude osočovať druhého a všetko možné, len aby nemusel dávať on dôkazy a ani priznať, že má len hypotézy.

Tento fakt ja zažívam prakticky celý život u dosť veľa ľudí. Sú to tí čo obyčajne slepo veria bez dôkazov.

daiterr
-
26. 11. 2011 13:39

Gariasi.. Jsi samá výmluva.. Potom se nediv, jak je s tebou komunikováno..
garias
...
25. 11. 2011 23:18

"Dokazuje sa podvrh"... prečo potom po mne žiadaš aby som to dokázal, keď to podľa teba podvrh nieje? :D A vo svete sa dokazujú aj poctivé veci, nie iba podvrhy :D
lup
Garias
25. 11. 2011 21:42

Ty mi dokáž, že dva spomenuté prípady v Ba a okolí sú podvrhy, vymyslené, nepravdivé. Dokazuje sa podvrh, nie opak :-)))
A takto sa môžeme baviť ďalej.
S pozdravom LuP
daiterr
-
25. 11. 2011 17:18

Gariasova logika - "Co zavání mystikou, tak to je rozhodně kravina a neexistuje nic takového. Lidi, co tohle píšou, tak jsou pomatenci a kážou bludy. Je potřeba je přivést k rozumu. Důkazy však předkládat nemusím, protože nemám na ně čas! Přece tady musím bojovat proti pomatencům a to už samo o sobě stačí, ne?"

K tomu tvému "Pinokiovi" - JAK TO, že podle tebe neexistuje? Copak nevíš, že je to postava z knihy pro děti? Copak nikdy nepochopíš, že ta postava nevznikla jen tak sama od sebe a někdo (že by Carlo Collodi/Lorenzini?) ji přece musel zákonitě vymyslet a vsadit do svého příběhu? Takže v jisté formě Pinokio existuje dodnes a ne, že ne!

Takže tady máš jasný důkaz. Kdyby totiž opravdu neexistoval v žádné formě (písemné, slovní, ztvárněné ze dřeva a tak podobně), tak bys jeho jméno ani neměl šanci vůbec vyslovit, protože bys o něm zkrátka nevěděl.

Takže zkus něco lepšího. Vzhledem k tomu, jak strašně rád se stavíš ke svým důkazům, které jsou tady po tobě požadovány, máš už pořádný skluz.

Zatím ještě nedokázal přednést pádné argumenty proti ničemu, o čem se tu píše. Ne, že by tu o to zas někdo moc stál, ale když už teda furt řveš po důkazech, tak se konečně také předveď "o)
garias
lupova logika
25. 11. 2011 16:07

lupova logika

Existuje Pinokio. Dokáž že neexistuje... Ak to nedokážeš, tak zrejme Pinokio existuje...
garias
...
25. 11. 2011 16:05

Dokazuje sa existencia, nie neexistencia. Základ sedliackej logiky !!!
garias
...
25. 11. 2011 16:04

Ja požadujem dôkazy že existuje. Neviem či neexistuje 458ty 15 dimenzionálny svet. Neviem a netvrdím že existuje.
Ak "to" tvrdíš ty, musíš to dokázať.

Pripadám si ako v osobitnej škole, kde už tam keď žiak povie, že na záchode je žaba, musí to on dokázať a nie že druhý že tam nieje :D
lup
Garias,
25. 11. 2011 15:04

Nie, Ty musíš dokázať že máš pravdu, keď tak slepo neveríš v existenciu duše, anjelov, druhý svet. A to sa Tebe akosi nedarí.
Pokiaľ NEMÁŠ dôkazy, nešír bludy, že nejaký vyšší svet neexistuje. Píš len asi možno !

Ak tvrdíš, že neexistuje, dokáž to !
garias
...
25. 11. 2011 14:47

pokiaľ NEMAAATE dôkazy, nešírte že nejaký vyšší svet existuje. Píšte len asi možno !

Ak tvrdíš že existuje, dokáž to !
garias
...
25. 11. 2011 14:46

Nie, vy musíte dokázať že máte pravdu, keď tak slepo obhajujete dušu, anjelov, druhý svet :D A to sa vám akosi nedarí.
lup
Garias,
25. 11. 2011 14:42

Už viacej ako pol roka sa snažíme vysvetliť Ti, že sa mýliš. My nemusíme dokazovať, že sa my mýlime.
garias
...
25. 11. 2011 14:40

No však to sa vám už snažím povedať asi pol roka, že ste stále na začiatku :DD
lup
ešte dodatok
25. 11. 2011 13:27

Garias, ja som zistil, že duša, duchovia, život po smrti, ... existujú. Dokáž mi opak. :-)))

A sme na začiatku. :-)))
LuP
lup
Garias
25. 11. 2011 13:25

Pravý vedec dokazuje že sa nemýli, nepožaduje od druhého, aby mu dokázal opak.

Študuješ, fyzika Ti niečo vraví. Celé desaťročia fyzici tvrdili, že nič sa nepohybuje rýchlejšie ako svetlo. Na škole sme drážili fyzikára, či sa einsteinova teória v tomto smere nemýli. Čo sa pred pár dňami udialo vo fyzike, určite si čítal. Ale pravý vedec sa nikdy nemýli. :-))
Fyzici si dokázali opak. Pred pár rokmi by fyzika "upálili ako kacíra", keby prišiel s názorom o rýchlosti pohybu vyššej ako svetlo.
Aj o tom je veda, priznať si omyly.
LuP
daiterr
-
25. 11. 2011 12:54

"Pravý vedec dokazuje že sa nemýli, nepožaduje od druhého, aby mu dokázal opak :DD"

Pravý vědec si za prvé - nedělá posměšky z druhých jen proto, že mají jiný názor a za druhé - takovou výzvu třebas od LuPa - by bral všemi deseti.

Ale to nic.. To jde mimo tebe, protože TY na to rozhodně nemáš a ani se o to radši, prosím, nesnaž! Ještě by sis tím mohl ublížit..

daiterr
-
25. 11. 2011 12:50

"Duchovia" a jejich důkazy? Je třeba si prostudovat k tomu příslušné práce a pochopit, JAK se chovají "energetické entity" v různých podmínkách. Pak teprve je možné něco ROZUMNĚ hodnotit. Nějaký opětovný výsměch nelze brát jako rozumný názor. Akorát to cosi vypovídá o pisateli takového blafu..

Pokud někdo má OPRAVDOVÉ důkazy proti existenci "duchů", rád si je poslechnu (kromě posměšků a rytí..)
garias
...
25. 11. 2011 12:19

Ja som zistil, že duchovia neexistujú. Dokáž mi opak. :DD Pripadám si tu ako v škôlke :)
garias
..
25. 11. 2011 12:17

Pravý vedec dokazuje že sa nemýli, nepožaduje od druhého, aby mu dokázal opak :DD
lup
Garias,
25. 11. 2011 12:02

Teraz sa správaš ako skutočný vedec. Nemieniš strácať čas preverením udalostí v Ba, pretože považuješ jav za blud a výmysel. Vedec by ma mal dôkazovým materiálom presvedčiť o mojom omyle. Ale Ty to nechceš urobiť. Nemieniš mi dokazovať, že sa mýlim. V takom prípade sa nikomu nesmej, že verí šarlatánstvu. :-))
LuP
daiterr
-
25. 11. 2011 11:52

Na některé "rozprávky" si holt fakt ještě musíš počkat, no.. "o)

A co k tématu? Neměl bys KONEČNĚ něco?
garias
...
25. 11. 2011 11:09

Rozprávky som čítal keď som bol maličký...
daiterr
-
25. 11. 2011 10:24

Jj.. NEČÍTAJ MA.. PROSÍM.. Protože to není voda na tvůj mlýn a aspoň si ušetříš nervy. K tomu, abys ledasco mohl jen tak čítať, ješte musíš dozrát "o)
garias
...
25. 11. 2011 10:21

Bez skúmania, či sa to už dá alebo nie, je viera potom v takéto nepreskúmané veci ešte väčším šarlatánstvom, čo veda jasne prízvukuje a je to aj môj názor. Je to ako keď by sa so mnou hádal šaman z džungle, že keď som ja nepreskúmal blesk, lebo ho nemôžem, tak že som nevyvrátil že ho poslali škriaktovia.
Kto zamieňa svoje vedomosti za šarlatánsku vieru nič nevyhral. Prehral na plnej čiare, pretože jednak vec stále nevie a jednak sa od jej poznania dištancuje.

Je to ako napísal Charles Dickens, môj obľúbený spisovateľ: "Je pozoruhodné ako človek až prehnane pripisuje dôležitosť svojim názorom"

To je ono, to je trefa priamo do čierneho. Nie pravda je našim kritériom, ale pýcha nášho slova.
lup
Daiterr,
25. 11. 2011 10:17

Asi najväčší problém vedy je, že jav považuje za dokázaný vtedy (veľmi stručne povedané), keď je možné jav pokusom kedykoľvek, kdekoľvek, za rovnakých podmienok zopakovať. Žiaľ, u bádania väčšiny týchto javov nie je možné spomenuté vedecké kritériá aplikovať ani dodržať. No a práve tu je problém „vedeckého dôkazu“.
Samozrejme, že aj práca napr. Moodyho a ďalších (Monroeove výskumy som doteraz nečítal) vykazuje znaky vedeckej metódy skúmania ? skúmanie javov, analýza výsledkov, systematičnosť,....
A tu sa dostávame k tomu, čo som už písal. Niektoré javy veda neskúma, lebo z hľadiska vyššie uvedených kritérií sú neskúmateľné. Takéto metódy skúmania niektorí vedci označujú za šarlatánstvo, pseudovedcov,... To je najjednoduchšie.
S pozdravom LuP
garias
...
25. 11. 2011 9:50

Prečítal by som to, ale tvoje už nečítam asi týždeň :D strata času...
daiterr
LuPe
25. 11. 2011 8:14

K těm důkazům - myslím, že jsou. Osobně například Monroeovy výzkumy v oblasti AC beru zatím jako jasný důkaz nezávislosti vědomí na těle, tedy možném přetrvání po zániku těla, tedy možné existenci duše.

Tak uvidím, jestli někdo zkusí prokázat opak, nebo něco k tomu přidá. Vědu z tohoto vynechávám, protože ta jednak staví na "změnitelných" teoriích a navíc - ve výzkumu tohoto fenoménu si počíná jako slon v porcelánu. Ale to jí nevyčítám. Věda je zaměřena až moc na "realitu" a jiné oblasti jí tím pádem naprosto unikají. Ovšem do budoucna očekávám, že i tam se to změní. Věda potřebuje na tohle čas.
daiterr
-
25. 11. 2011 8:06

"Áno, ja nemám iné čo robiť len behať po Bratislave kvôli duchom :DDDDD"

A to nemáš "iné čo robiť" len tu s nami ztrácať čas? "o) Ach jo.. To sis zase zadřels třísku do prdele.. Takové výmluvy jsme koneckonců čekali, ale že nemáš "iné čo robiť, ako.." Tak to ti tu bude předhazováno asi ještě mnohokrát.. Hlavně zas tady TY po někom chtěj důkazy a hlavně tady zas TY někoho zesměšňuj.. Na to máš "jistě času dost a dost" co?
lup
Garias
25. 11. 2011 7:37

Garias, nesklamal si ma. Presne takto som predpokladal Tvoju reakciu. V takom prípade sa, prosím, nevyjadruj k nevysvetliteľným javom, nevysmievaj sa ľuďom, ktorí „veria“ takým hlúpostiam.

Požaduješ po nás dôkazy. Vysvetľujeme Ti že ani jedna strana nemá dôkazy, Predkladáme Ti teórie, odkazy na literatúru alebo konkrétne úkazy v blízkosti Tvojho bydliska a Ty nemáš štipku sebakritiky, aby si sa aspoň pokúsil niečo urobiť, aby si nám dokázal, že dva prípady na západe Sk sú vymyslené a len sa vysmievaš, posielaš lekárovi,...

Musím však uznať, že diskusie bez Tvojich príspevkov by boli nuda. :-))
S pozdravom LuP
garias
..
25. 11. 2011 0:30

Áno, ja nemám iné čo robiť len behať po Bratislave kvôli duchom :DDDDD
daiterr
Gariasi
24. 11. 2011 19:40

z toho si nic nedělej.. My jsme zase žádali tebe, abys toleroval názory druhých a nezesměšňoval a.. taky to dopadlo blbě "o)

Tak co? Začínáš pátrat v BA, jak radí LuP? Mít to takový kousek od baráku, tak už jdu do toho. Nehledě na to, že bys měl třebas konečně své důkazy "o)
garias
..
24. 11. 2011 18:50

ja sám som žiadal aby sa ľudia vyslovili k článku, miesto toho opakovali aký som zlý :)
lup
...
24. 11. 2011 17:55

Neviem, či je správne ignorovať ho. Ak áno, tak určite vtedy, keď zosmiešňuje, používa urážlivé myšlienky, slová na adresu ostatných diskutujúcich, alebo ak žiada po všetkých dôkazy a sám sa vyhýba hľadaniu protidôkazov. Otázne však je, čo budeme chápať ako urážlivé slová, myšlienky.
S pozdravom LuP
Jelitko
ano
24. 11. 2011 15:43

ja jsem taky pro!! :o)
konecne to nekdo rozhodl!
daiterr
Dana P
24. 11. 2011 11:58

Máš naprostou pravdu.
Dana P.
vážení přátelé
24. 11. 2011 11:37

povšimli jste si jistě, že tu už nediskutujeme své postřehy k předkládanému tématu, ale většinu času vynakládáme na apely na člověka, který tu působí jaksi neproduktivně, spíše rozkladně? On nediskutuje, neumí to, jeho přínosy nejsou smysluplné (při vší úctě k Adminovi, tu se asi netrefil). Zajímá nás téma, ale sklouzne to do neplodné diskuse s tím, který se posmívá tomu, co nás zajímá...Tím, že na něj stále reagujeme, ho povzbuzujeme a on se tím baví!
Co tak zkusit ho ignorovat a bavit se jenom k tématu, co vy na to?
lup
Daiterr
24. 11. 2011 10:53

Dávno som pochopil, že Garias žiada dôkazy od iných. Aj preto som vložil pár odrážok, čo veda (ne)skúma a tým pádom ani nemôže veda dokázať alebo vylúčiť. Opäť veta: ani jedna strana nemá dôkazy pre svoje tvrdenie. Existujú len indície nasvedčujúce, že „na tom niečo je “.

Chcem Gariasa vyprovokovať k činnosti len z dôvodu, aby Garias mňa presvedčil, že JA SA MÝLIM. Presvedčí ma tak, že dokáže, že v spomenutých prípadoch (Chorvátsky Grob a Bratislava) boli príbehy vymyslené. Býva kúsok od Bratislavy a v Ba študuje (Chorvátsky Grob je kúsok od Ba). Ale ako píšeš, musel by zdvihnúť zadok zo stoličky a urobiť niečo - napríklad napísať email do televízie, na obecný úrad, vycestovať, získať kontakty,....

Mňa nepresvedčí Garias takými argumentami, že verím na blbosti, len preto, že tomu neverí ON.
Jeho príspevky sa mi javia akoby nás provokoval a bavil sa na tom.
S pozdravom LuP
daiterr
LuPe
24. 11. 2011 8:34

Marně jej žádáš.. On nepotřebuje nic zkoumat, ani cosi dokazovat. To jen tady tak píše. Ve skutečnosti mu jde jen a jen o to, aby všichni uznali, že "všecko okolo těchto věcí je blbost a pokud na to někdo věří, tak mu jedině hrabe".. Proto ti tu maximálně odepíše, že "veď je to smiešně.. sme všeci smiešni.. mali bysme sa liečiť..." atd. atd.. A nebo také neodepíše vůbec.. Ale rozhodně nečekej, že by hnul jen byť prstem.
lup
pre Garias
24. 11. 2011 7:55

Garias, pretože nereaguješ, opakovane uvádzam príspevok z diskusie o reinkarnácii:

Existujú všeobecne známe javy - ľudové liečiteľstvo, diagnostika zdravotného stavu virgulou, zisťovanie vody a kovov virgulou, čierna a biela mágia, zážitky z klinickej smrti, existencia duše, Boha, život po smrti, rozlúčky a znamenia umierajúcich, poltergeist, stretnutia so zosnulými, "zázračné uzdravenia",...

Voláme : "Chce to vedecký dôkaz, že javy nie sú sugesciou človeka!" alebo "Dokážte, že javy sú sugesciou človeka!"

K tomu je ale treba, aby sa vyjadrila veda.
- existenciu niektorých javov veda potvrdila, ale nevie ich vysvetliť - ľudové liečiteľstvo, diagnostika zdravotného stavu virgulou, zisťovanie vody a kovov virgulou, čierna a biela mágia, "zázračné uzdravenia",...
- niektoré javy vedci skúmali, ale nedokázali jednoznačne vysvetliť - zážitky z klinickej smrti, poltergeist
- niektorými javmi sa veda nezaoberá - tými ostatnými
- veda nie je povinná skúmať a vysvetlovať tieto javy - tie ostatné

Keďže veda neskúma, nezaoberá sa javmi, tak ich nemôže dokázať ani vyvrátiť. Potom sa nemôžeme diviť, že nemáme dôkaz pre ani proti spomenutým javom.
Všetko chce financie. Z týchto javov nebude nič kvapkať, tak sa výskum nefinancuje.
Ojedinelí vedci sa pustia na vlasnté náklady do výskumov, niečo zistia, ale iní vedci spochybňujú ich závery, hľadajú iné vysvetlenia, teórie,... Fakt je, že vyššie uvedené javy - tie ostatné, sú tak ojedinelé, nepredvídateľné, neočakávané, krátkeho trvania, neopakovateľné, že jednoducho nie sú vedecky skúmateľné. A sme na začiatku.

Garias, prečítaj si môj príspevok k reinkarnácii z 20. 11. 2011 19:30 a skús na vlastnú päsť pátrať a dokázať nám, že spomenuté dva príbehy sú vymyslené. Máš to kúsok z domu. Už sa teším sa výsledok.
S pozdravom LuP
koules
Gariasi
23. 11. 2011 19:13

"Ja sa vysmievam iba tým, čo veria niečomu bez dôkazu"

No a v tom je asi jadro pudla, Gariasi. Nediskutujes, nerozebiras, ale vsem nazorum, ktere nesouhlasi s tvymi, se jen vysmivas a oznacujes je za lzi.

Predpokladas, ze co neni vedecky dolozeno, neexistuje. Chces mi tedy tvrdit, ze do te doby, nez lide objevili napr. atomy, elektrinu, magnetismus, kvanta atd., ze to do te doby neexistovalo? Samozrejme, ze ne. Jen uroven vedy a lidskeho poznani nebyla na takove urovni, aby na to lide prisli.

Asi si zaregistroval, ze vedci zacinaji pochybovat o zakladnim postulatu moderni fyziky, ze rychlost svetla je nejvyssi moznou rychlosti, kterou muzeme dosahnout.

http://www.techbox.sk/techbox/c3333/tech-svet-266-den-rychlost-svetla-prekonana-prepisu-sa-zakony-modernej-fyziky.html

Verim tomu, ze jeste pred mesicem bys na to prisahal a kdybych ti tvrdil opak, ze me narknes, ze si vymyslim. Co reknes dneska? Tohle tedy ma byt ta spasna veda, ktera se nikdy nemyli? V 19.stoleti uz si lide mysleli, ze veda vi vsechno, a pak prisel "trest" - objeveni kvantove fyziky.

Jak si tedy muzes byt tak jisty, ze skutecnosti napr. s "druhym brehem", ktere zazivali miliony lidi od pocatku civizace ve vsech castech zemekoule, nemohou byt pravdive? Jen pro to, ze to soucasna veda zatim neni schopna dokazat? Jak muzes vedet, ze treba za 50 let to veda nedokaze?

TOLERANCI, Gariasi. Vis, pripadas mi jako soudce, ale nemas pravo nikoho soudit za jeho nazor. To ostatne nema nikdo.

Mej se fajn:)

Dana P.
daiterr
23. 11. 2011 18:53

prosím neplýtvej svou energií na místě, kde je to zbytečné. Odpovědí se stejně nedočkáš.
Kdo by chtěl, zde je dostupné ještě jedno Chaunovo povídání o zážitcích z Amazonie : http://www.cestyksobe.cz/hoste-ve-studiu/hoste-ve-studiu/589.html
daiterr
-
23. 11. 2011 18:37

"nepochybne tento pán moc seriózny nieje"

ok, pak přednes důkazy, když toto tvrdíš. Klidně s tebou budu souhlasit, ale... KDE máš důkazy, že není seriózní?
daiterr
-
23. 11. 2011 18:34

"Musím mať istotu, že to čo vnímam je reálne, inak to pre mňa nemá vysokú cenu. A taktiež si osobne cením ľudí, ktorí vnímajú realitu a nie trebárs hneď to, čo im o mne iný zaklame."

Jo.. Ale to je tvůj problém, ne jeho.. On tu jistotu má. Takže buď to ber, nebo nech ležet. Ale nevysmívej se. Na to fakt nemáš glejt.. Nejsi na světě jenom ty jediný a sám nejsi vševědoucí, takže pokud se ti ty kecy nelíbí, tak je neřeš.
garias
daiterr
23. 11. 2011 18:31

Samozrejme že tu nejde o dôkazy, ale o serióznosť daného človeka...nepochybne tento pán moc seriózny nieje. A preto nemám potrebu ho ďalej počúvať. To čo ON POVIE, si môžem vymyslieť aj ja.

Samozrejme hovorím o tej mystifikácii, inak niektoré veci sú zaujímavé.
garias
...
23. 11. 2011 18:30

//kašlu na důkaz// treba si uvedomiť, že naše zmysly sú omylné a náš mozog ešte viac. Záleží už na človeku, ako veľmi chce mať istotu, že daná vec je reálna.
Ja osobne napríklad, by som nevedel oceniť niečo čo som iba tak počul a už tomu preto hneď verím. Proste ma to nijako neobohacuje. Musím mať istotu, že to čo vnímam je reálne, inak to pre mňa nemá vysokú cenu. A taktiež si osobne cením ľudí, ktorí vnímajú realitu a nie trebárs hneď to, čo im o mne iný zaklame.
Skrátka oceňujem u ľudí zmysel pre realitu a fantastami pohŕdam. Človek, ktorý šíri neoverené veci, nemá zmysel pre čestnosť. Koná podobne ako ľudia čo úmyselne klamú. Či ide o nenávisť, závisť, alebo dobrosrdečný pocit z udivenosti, to samozrejme jedno nie je.

Ale vo všeobecnosti. Každýýýýýýýýýýýý z nás môže rozprávať o nejakej záhade. Nadprirodzené záhady sú práve preto záhadami, že našťastie sú aj ľudia medzi nami, ktorí si tú pravdu aj vážia a neveria hneď všetkému čo znie iba noblesne.

Noblesne rozpráva politik, bankár, pápež aj duchovný :DD
daiterr
Gariasi
23. 11. 2011 17:33

:o))

Dyť ty také nemáš na nic důkazy. Takže jak to mám brát? Jsi také "iba na smiech"? "o)

Tady se nebaví nikdo o arabovi s bombou. Tady je jen video a na něm chlápek, co vypráví své zážitky. Rozhodně nepotřebuje, aby mu někdo "nutně musel věřit", tak CO je za problém? Jo aha... tebe zas nasírá, že se jeho kecy nehodí do tvého světonázoru, viď? No jo... Jenže to je tvůj problém a ne jeho.

Takže pokud je ti někdo k smíchu, pak předlož pádné důkazy, že nemá pravdu, že lže, že nic nezažil. Takové nějaké řeči typu - "je to k smiechu, neverím, veď je to kravina" - si nech od cesty, protože to není důkaz, jen neomalený názor, nic víc. Chceš li se vysmívat, pak dokazuj a prokazuj, ať máš důvod. V opačném případě budeš k smíchu tak leda ty sám a to už jen za to, že jsi naprosto netolerantní vůči jiným.
Dana P.
celkem zvysoka
23. 11. 2011 16:23

kašlu na důkazy. Duchovní vnímání člověk buď má nebo nemá. Já poslouchám lidi jako je například Chaun, Däniken, Poltikovič, kteří cestovali, něco viděli, prožili a teď o tom vyprávějí. Nevnucují, dávají každému možnost se zamyslet. Kdo nechce, nemusí ani číst ani poslouchat ani přemýšlet, je to svobodná volba
garias
...
23. 11. 2011 16:03

a taký človek JE na smiech !!!
garias
...
23. 11. 2011 16:02

Ja sa vysmievam iba tým, čo veria niečomu bez dôkazu. Človek čo niečo obhajuje aj cez mŕtvoly a nevie či je to pravda, nieje ďaleko od fundamentalistu, či Araba, ktorý si pripne bombu na hruď a ide vraždiť len preto, že niečomu slepo uveril.
Ak chce niekto vypadať inteligentne, musí uviesť dôkazy toho nadprirodzeného, čo tvrdí.

Pokým nemá dôkazy na svoje nadprirodzeno, nieje medzi ním a fundamentalistom žiadny rozdiel, čo sa týka spôsobu uvažovania.
daiterr
-
23. 11. 2011 13:53

Ale tím furt nevysvětluješ ten svůj nekonečný výsměch všem a všemu. Takže POKUD máš dojem, že Chaun kecá, DOKAŽ to. V opačném případě ho nekomentuj, když jej neznáš třebas osobně, "Chuane".. Je to vůči tomu člověku nefér.

Navíc - pokud vím, tak ten člověk nic dokazovat nechce. Prostě jen vypráví, co zažil. To je vše.

Mezi námi - pro tebe je všecko nematerialistické - jasná lež a garantuju ti, že to tak i zůstane "o) Takže ani nemá smysl - speciálně tobě - cosi dokazovat. Stejně tak jako nemá cenu, abys tady dával nějaké svoje přesvědčovací názory, protože speciálně od tebe budu vždycky požadovat vysvětlení a důkazy... odkazy... atd. atd.
garias
...
23. 11. 2011 11:16

Hovorí to už asi 5iaty krát a naposledy. Dokazuje ten čo niečo tvrdí. To je základ logiky. Ak Chuan zažil inú dimenziu bude na ňom presvedčiť ma. Ak sa mu to nepodarí, budú to pre mňa iba zbytočné lži, ktoré si môžeš kľudne vymyslieť aj ty.
- Inak ja sa vôbec nečudujem, že sú tam iba starí ľudia.
garias
...
23. 11. 2011 11:13

Ale veď ja tiež môžem rozprávať, že som precestoval neviem čo a zažíval iné dimenzie a nič by si mi na to nemohol povedať, nedokázal by si mi opak (a tam kde som bol nevyvrátil mimosvetové vnímanie). Ja som však človek úprimný a nevymýšľam si lži :D Taký už som :)
daiterr
-
23. 11. 2011 11:12

A to je přesně ono - po jiných bys rád důkazy a ještě k tomu takové, které si sami vyzkoušeli, ale sám prdelí nepohneš... Maximálně si ze všeho děláš akorát tu prdel a to jen proto, že nemáš ve skutečnosti ani ánunk o tom, CO daný člověk na cestách zažil a viděl. Popravdě - od stolu toho moc nevytrhneš "o)

Takže až příště budeš chtít tady po někom jakýkoliv důkaz a pak se budeš zas posmívat, tak ten svůj posměch budeš muset také zdůvodnit nějakými protidůkazy. Protože to, co ty si o každém myslíš, není žádná pravda, jen domněnka z neznalosti. Chcešli někoho kritizovat a vysmívat se, pak nejprve dotyčného poznej a pak tu něco piš. To se týká nejen této diskuze.

Takže chceš li se smát Chaunovi, nejsem proti, ale dokaž, že nic z toho neviděl, dokaž, že si vymýšlí a nebo dokaž, že je nemocný ( k tomuto bych ale prosil odkaz na lékařské vyjádření, adresu nemocnice a jméno lékaře). Pak teprve, když toto všechno prokážeš, uznám, že si můžeš dovolit výsměch (i když je to nepřístojnost vůči dané osobě). V opačném případě raději pomlč, protože smát se jen na základě domněnek - to je k ničemu a nemá to žádnou hodnotu pro další diskusi.
garias
...
23. 11. 2011 10:18

To nemusím, podobné vnímanie inej dimenzie môžem aj tu pred počítačom zažiť :D Na to nemusím cestovať do pralesa, aby si mi uveril (kvôli tomu cestovaniu) :D
daiterr
Gariasi
22. 11. 2011 21:22

Komentovat? Není problém. Ale napřed procestuj aspoň destinu toho, co Igor Chaun, poznej aspoň desetinu toho, co Igor Chaun a.. PAK TEPRVE se tu stav a můžeš něco okomentovat "o)
Dana P.
Jelitko
22. 11. 2011 20:04

a co my víme?
Jelitko
:o)
22. 11. 2011 16:50

me se jenom nezda,ze ten pan dava dohromady duchy a UFO,nemyslim,ze by to bylo jedno.
garias
Grush
22. 11. 2011 12:22

Ja to radšej nebudem ani komentovať, lebo sa tu zasa budeme hádať :DD
Grush
Jojo... pán Chaun...
21. 11. 2011 20:16

:-)))
Dana P.
poprve
21. 11. 2011 13:24

jsem slyšela Igora Chauna o svých zážitcích vyprávět, předtím jsem jen zachytila nějaký krátký text. Potvrdil mi moje tušení.
Dík za tento příspěvek