Články

Kontakty se záhrobím

Osudy Duší - setkání se s přáteli - (komentáře)

Perchta
Garias
29. 02. 2012 14:14

Objevila jsem stejně ,jako Sylvia, tvé staré příspěvky a docela jsem koukala: vzhledem k tomu tvému novému "image" zde na webu... Je to docela vtipný :D Tebe prostě a jednoduše BAVÍ být v opozici, jak prosté!
Sylvia
Gerias
31. 12. 2011 1:15

Gerias ja nevychadzam z udivu, co Ty si za cloveka. Precitala som si tu nejake clanky hlavne zo sekcie "zahady a tajemno" (mna to zaujima a som otvorena diskusii, ci to je alebo nieje mozne - ine dimenzie, posmrtny zivot atd...) a vidim, ze z roku 2008 si tu sam uvadzal clanok zivot po zivote a precitaj si po sebe tie komentare. Teraz sa tu hras na velkeho realistu a dost si s tym smiesny vzhladom k tomu, co si sam pisal a prezentoval tu na tomto webe. Nerozumiem jak niekto moze byt taky pokrytec a osocovat ostatnych, ze veria bludom a Ty sam si tu prezentoval este menej overene teorie nez je tato Newtnova. Ja tu knihu poznam davno a je mozno dobre sa aspon nad tym zamysliet. Diskutovat s Tebou nechcem, lebo si z tych jednoduchsich, ale aspon si priznaj, ze si to sam tu na tomto webe prezentoval a z Tvojich komentarov je jasne, ze si tomu aj veril. Vysvetlujem si tu zmenu tym, ze si prestal byt zaujimavy pre ostatnych, tak si otocil a chces sa proste realizovat. Haha....docela by to bolo vtipne, ale v podstate mi Ta je luto.
Jelitko
DIKY daiterr
7. 10. 2011 16:04

mluvite za nas za vsechny!Myslim,ze by uz pan garias to mel pochopit...
daiterr
-
7. 10. 2011 9:56

LuPe,

s tímto výkladem souhlasím. Taky bych to tak viděl. Čtvrtý rozměr například chápe jen pár fyziků a pátý rozměr snad dokázal možná trochu naťuknout a chápat Stephen Hawking. A teď si představte, že dle vědy, je vesmír jedenácti-rozměrný!

Gariasi,
co si vlastně představuješ pod tím pojmem "stromové duše"? Protože evidentně nemáš ani ánunk o tom, čemu se tady vysmíváš.. Jednou překonej tu svou nenávist k "anjelikom, vidličkám a dědkovi na oblaku" a než něco takového napíšeš, TAK SI OD NEWTONA NĚCO PŘEČTI!

To je to samé, jak kdybych si tu dělal prdel z Einsteina, "že je to cvok" jen proto, že jsem od něj nic nečetl, nestudoval a protože se mi jeho výzkum zdá přitažený za vlasy, tak si z něj udělám srandu díky své vlastní blbosti a neschopnosti si aspoň nastudovat dostupné informace..

Takový Newton ti SERE na nějaké "anjeliky, dědky na obláčku a vidličky".. Prostě při své práci hypnoterapeuta některé lidi zkusil "poslat" více do minulosti a jen je nechal vyprávět, CO tam vidí, nebo cítí.. To je vše!

To, že za 30 let mu spousty takto "poslaných" lidí v hypnóze do minulosti vyprávěli příběhy, které se navlas shodovaly s těmi předešlými vyprávěními od dalších lidí, za to on fakt nemůže. Jediné, co udělal je, že napsal o tom knihy, kde tyto příběhy srovnává, zkouší je nějak rozebírat a zkouší z těch příběhů nastínit "svět tam za oponou"..

Newton sám je pragmatik a když s tímto začínal, tak rozhodně nevěřil na nějaké "církevní srandy". Ale díky práci zkrátka čuchnul k něčemu, co evidentně běží mimo naši dennodenně-realitní lajnu. Za ta léta v této oblasti udělal kus záslužné práce objevitele.

No a pak si přijdeš ty, Gariasi a jedním šmahem to zesměšňuješ kecama o "stromových duších" a hňácáš zemákovicu díky své vlastní neznalosti a nekompetentnosti v této oblasti.. Tak si nejdříve něco, sakra už, o tom přečti, nastuduj, popřemýšlej o tom, než něco začneš pindat a rozumovat!

Kdybys třebas aspoň naznačil nějaké jiné vysvětlení vyprávění těch lidí. Třebas že "máme stejně nastavený mozek a proto i vyprávění byla stejná.." Jenže to ty ne.. Ty musíš hned začít svoje "anjeliky, dědky na obláčiku, vidličky.. nože.. kože.." a bůhvíco ještě..

Tvoje "výstřely z Aurory".. nezlob se.. jsou tady naprosto k ničemu! Nějakým pranýřováním a surovým zesměšňováním nikdy nic nevyřešíš. Už si uvědom, že svět se rozhodně netočí podle Gariase, ale Garias je nucen rotovat s tímto světem a brát v potaz ostatní lidi takové, jaké jsou!

Než něco pindneš, tak si o tom nastuduj materiály! (to ale NIKDY ještě neudělals..)

Než tady začneš vždycky psát ty tvoje zesměšňovací hovadiny, tak zkus nejdříve v sobě najít ty malé zbytky empatie (jestli nějaké vůbec máš..) a uvědom si, že "ti debílci" tam kdesi na druhém konci sítě, jsou taky jen normální a citliví lidé, se svými radostmi, strastmi a rozhodně nejsou povinni se od tebe nechat urážet!
lup
pre doplnenie
7. 10. 2011 9:43

"Ale načo šíriť také veci ako stromové duše?"
Asi pred tridsiatimi rokmi sovietsky vedci uskutočnili zaujímavý objav. Ak bol jeden alebo niekoľko stromov v lese napadnutý nejakým škodcom, začal vylučovať nejaké chemikálie na svoju ochranu. Zaujímavé však bolo, že podobne začali reagovať aj stromy vo väčšej vzdialenosti a pritom neboli napadnuté škodcom. A reagovali tak aj stromy, ktoré "boli proti vetru" od napadnutého. Zistili, že stromy vysielajú elektromagnetické žiarenie do svojho okolia a na základe toho aj zdravé stromy reagujú.

Sovieti urobili zaujímavý pokus: v miestnosti boli dve rastliny. Jednu niektorý človek úmyselne poškodil, zničil. Na druhú boli navešané prístroje detegujúce reakcie rastliny. Do miestnosti vstupoveli ľudia, ktorí prevej rastline neublížili. Prístroje nič nedetekovali. V okamžiku, keď vošiel do miestnosti človek, ktorý prvú rastlinu zničil, pokusná rastlina zareagovala. To znamená, že pokusná rastlina "videla".
Je možné označiť toto ako dušu rastlín? Pouvažuj.
Ako málo toho vieme. A potom máme také názory, ktoré nevychádzajú zo skúseností.
S pozdravom LuP

lup
Garias
7. 10. 2011 9:31

Ale uvedom si, že všetko nedokážeme zmerať, odvážiť,... Jednoducho preto, že nemáme prístroje na zmeranie všetkého.
Dokážeme zmerať bolesť?
Dokážeme zmerať veľkosť lásky rodiča k dieťaťu? (niekto lásku hodnotí veškosťou konta :-)), vtedy áno)
Dokážeme zmerať žiaľ človeka zo straty milujúcej osoby?
Dokážeme zmerať strach?
Dokážeme zmerať radosť?
Dokážeme zmerať intenzitu nejakého zážitku? (rovnako nedokážeme zmerať zážitok NDE.)
A takto môžeme pokračovať.
Nedokážeme zmerať ľudské pocity, duchovné zážitky,... Nemôžeme zmerať niečo, o čom nevieme, že existuje. Keby sme nevedeli, že existuje elektromagnetiké žiarenie v oblasti rádiových vĺn, tak ho nedokážeme zistiť, zmerať jeho parametre len preto, lebo ho očami nevidíme, zmyslami nevnímame.
A o tom to všetko je.
S pozdravom LuP
garias
...
7. 10. 2011 8:05

presne tak. Študujem na technickej univerzite Inžinierske konštrukcie a dopravné stavby. Pravdou je, že fyzika a matematika, technické obory, boli vždy mojimi obľúbenými a tak isto zdieľam názory našich profesorov všetko overovať, merať, byť presný, seriózny a nie hala bala hoci ako.
Preto sa mi nepáčia také názory, ktoré nevychádzajú zo skúseností, ale len "toto mi práve napadlo, páči sa mi to, tak to sem dám".
Dobre, to je v poriadku, každý máme názor. Ale načo šíriť také veci ako stromové duše?

Autor čo to napíše a sem dá si potom ide pozrieť akčný film, alebo prečítať bulvárne noviny.
lup
Garias,
7. 10. 2011 7:46

Predpokladám, že máš technické vzdelanie a v takom prípade ti je fyzika blízka. Tento názor som tu asi pred rokom prezentoval a s ním si súhlasil aj ty.

Podľa dnešných poznatkov fyziky žijeme vo štvorrozmernom priestore: súradnice X,Y,Z a čas. Predstavme si (fyzika to podporuje) ďalší rozmer. Neviem ako ho nazvať. A v takomto päťrozmernom (alebo šesťrozmernom) priestore žijú bytosti, ktorú môžeme nazvať Boh, Stvoriteľ, Vyššia bytosť,... My sme súčasťou tohto X-rozmerného sveta. Za života nedokážeme zmyslami vnímať viacej ako 4 rozmery. A do X rozmerného priestoru sa astrálne telo (duchovná bytosť) po smrti fyzického tela dostane, môže navštevovať náš svet, ale my takúto bytosť nedokážeme vnímať. Nemáme zmysly a v súčasnosti ani prístroje na odhalenie viacrozmerného sveta. Ale sú ľudia, ktorí dokážu „vidieť“ tieto bytosti a používajú svoj slovník na opis týchto duchovných bytostí (anjeli, Boh,...)

Stačí takéto vysvetlenie? Žiadny deduško na obláčiku, anjelíčkovia s krídielkami,... Vymyká sa takáto predstava modernej vede - fyzike? Netvrdím, že to tak je v skutočnosti. Je možné, že iní nebudú so mnou súhlasiť. Toto je však moja predstava.
S pozdravom LuP
MidnighT91
grimoar
7. 10. 2011 6:18

Už dlouho sháním knihu Collina de Plancy - Dictionnaire Infernal dokáže my tu někdo poradit?
MidnighT91
pro gariase
7. 10. 2011 1:44

tady nikdy nikdo o existenci pekla nemluvil v peklo neveřím ani já mluvím tu o duchovním světě který se překrývá s tím naším (astrální rovina) do tohoto světa je možné se dostat i za života a je to i vědecky potvrzno (na internetu je i spousta článků o tom že s tím dělaly během druhé světové války úspěšné pokusy. Do astrálu se přesune každá mrtvá duše a je tam obrovská spousta jak pozitivních ale i velmy negativních bitostí (démonů, salamandrů, astr. upírů, astr. larev a spustu jiných) to není výmysl píšu to z vlastních zkušeností a předtím než se my to poprvé povedlo jsem přečetl obrovské množství odborných knih... peklo samozřejmě nikoho nečeká a nejspíš ani nebe, to si vymyslely církve aby vydělaly na strachu lidí. Ale nad astrálem jsou další roviny bytí kde jsou bitosti a energie které si nikdo z nás nedokáže představit a jejich pochopení se rovná pochopení celého vesmíru... Jsou tam ale i sféry do kterých se vyspělá duše může přesunout a některé z nich by se z lidského pohledu daly nazvat i nebem či peklem ale rozhodně neznamenjí čertíky s vidlema či anděly s harfama toto je pouze představa astrálních rovin jakou vymyslely církve pochopil jsem v čem je tvůj problém gariasi ty totiž vidíš duchovno pouze jako to co co se káže v kostele ale to je jen zkreslenej a neůplnej pohled, i v duchovním světe totiž platí jisté fyzikální zákony proto se i na duchovno musí nahlížet vědecky...
garias
...
6. 10. 2011 23:29

Je to však zlý príklad. Ak zhodnotíme všetky fakty, aj napriek tomu, že veda pripúšťa aj objavy verejnosti, tak v pomere je to 99:1 pre vedu, čo sa týka objavov.

Jednou vetou: Ja budem podporovať zaujímavé myšlienky, trebárs aj čo sa týka duše apod. Ale nebudem podporovať úplné nezmysly - napríklad, že niekoho čaká peklo. Proti takýmto veciam budem vytvárať jasnú opozíciu.
Houba
chybí snaha :-(
6. 10. 2011 23:14

Nepochopil to, protože to ani nezkusil pochopit :-(
lup
Garias
6. 10. 2011 22:07

Ty si Houbu nepochopil. Uvádza zo ako príklad.
lup
Dobre Garias,
6. 10. 2011 22:06

pozrime sa na tento svet pohľadom vedy.

Pozrime sa na vznik života. Oparin pred desiatkami rokov dokázal na základe pokusov, že za určitých podmienok sa vytvoria z neživej prírody organické molekuly. Ale dodnes nik nevie, ako sa tieto molekuly začali pohybovať, prijímať potravu, rozmnožovať, odovzdávať genetickú informáciu, ako a prečo sa začali utvárať do reťazcov DNA. Existujú len dohady o evolúcii.

Zoberme si vznik vesmíru. Čo o ňom vieme? Teória veľkého tresku. Väčšina vedcov sa k nej prikláňa. To však nie je vedecký dôkaz!!! Medzi kozmológmi sú aj odporcovia veľkého tresku. Pred rokmi sa odmietala diskusia, čo bolo pred veľkým treskom. Údajne otázka nemala zmysel, lebo neexistoval čas. V poslednej dobe si fyzici kladú aj túto otázku.

Ďalšie nezodpovedané otázky fyziky:
Ako je možné, že pred veľkým treskom, bola všetka hmota súčasného vesmíru stlačená do priestoru menšieho ako je atóm? Čo spôsobilo veľký tresk? Aká nestabilita? Čím bola spôsobená nestabilita, keď nič neexistovalo?
Čo je gravitácia?
Ako je možné, že hocijaký kúsok magnetu môže vzdorovať gravitácii, bez toho, aby mu „došla“ energia?
Ako je možné, že svetlo pri prechode sklom sa spomalí, ale po opustení skla sa opäť samo od seba urýchli na pôvodnú rýchlosť?
Ako je možné, že (aspoň podľa fyziky) sú protóny (kladne nabité častice) pevne zoskupené v jadre, a pretože sú súhlasne nabité, mali by sa odpudzovať a jadro atómu by sa malo rozletieť. ( na túto otázku by mohol dať odpoveď Samby)
Ktorým smerom tečie elektrický prúd? Od kladného pólu k zápornému alebo naopak?

Toto sú problémy (uviedol som len niektoré, na čo som si spomenul), na ktoré veda nevie jednoznačne odpovedať. Garias, aký si vedec? V akej oblasti, keď tak bohorovne tvrdíš, že veda niečo dokázala? Keď v televíznej debate fyzici a matematici povedia, že tieto vedy nedokázali ani nevyvrátili existenciu Stvoriteľa, tak je to pre mňa dôkaz, že veda v tejto oblasti tápe.
A uvedené problémy sa dajú merať prístrojmi a veda nevie odpovedať. Čo potom veda povie o javoch, ktoré prístroje nedokážu detekovať?

Čo Ti dáva právo tvrdiť, že tu nediskutujú ľudia vzdelaní, nesčítaní? Podľa čoho to súdiš? Prečo píšeš o agresivite diskutujúcich, keď jedine Ty tu vystupuješ agresívne a presadzuješ, doslova vnucuješ svoje dogmy. Ostatní len obhajujú svoje názory.
S pozdravom LuP
garias
...
6. 10. 2011 22:06

viera v existenciu rýb..ani neverím, že si napísal takýto nezmysel :D
Houba
ryby
6. 10. 2011 21:50

Já jednoznačně souhlasím s tím co píšeš o dogmatech. A souhlasím i s tím, že nevíme co je pravda. Ale přece jenom se musím přiklonit k nějakému názoru na svět. Na některé věci, které zdá se existují věda zatím nemá odpověď. To ale přece ještě neznamená, že budu předstírat, že nejsou. Viděl jsi už někdy v řece rybu? Předpokládejme, že jo :-) Kdyby (čistě teoreticky :-) ) oficiální věda neuznávala existenci ryb a většina lidí by na ryby nevěřila, šel bys pak sám k psychiatrovi? Nebo by sis prostě řekl, že se nejspíš věda a ostatní lidi mýlí? Já bych si řekl to druhé. Zvlášť pokud bych zjistil, že na internetu je skupina lidí věřících v existenci ryb ;-)
MidnighT91
garias
6. 10. 2011 21:27

Ty ale gariasi furt nechápeš že my tady svoji víru nešíříme my si věříme čemu chceme a necháváme ostatní aby si věřili čemu chtějí... Ty jsi jediný kdo tu fanaticky šíří svoji víru a ostatní jsou blázni. Ty se vůbec nelišíš od fanatických muslimů kteří mají taky poze korán nebo nic Akorát si aláha nahradil Newtonem jediný kdio by měl vyhledat odbornou pomoc jsi ty!!! A co prosímtě furt žvatláš o andělíčkách a čertících tady nikdo nemluví o existenci nebe a pekla a ješte jedna věc my co tu věříme v duchovno máme narozdíl od tebe svoje důkazy o tom že je to pravda my si to nenalháváme samy sobě... tak prosímtě pro dobro nás všech, odejdi odsud a už se nevracej... tady máš odkaz na web kde určitě budeš spokojenější http://www.veda.cz
garias
Houba
6. 10. 2011 21:12

my nie sme vedci. Nie sme ľudia, ktorí niečo študovali 35 rokov. Uvedom si konečne, že šírite iba svoju vieru a ani neviete či je to pravda. toto robia iba absolútne nezodpovední a hlúpi ľudia. Múdry človek prizná, že pravdu nepozná a nerozpráva o anjelikoch, ktorých nikdy nevidel.

A keď mi niekto povie, že on videl iné ako ja, tak ho pošlem za psychiatrom, pretože medzi našimi mozgami nieje rozdiel, iba ten, že ten jeho si namýšľa nezmysly.
garias
..
6. 10. 2011 21:10

... a vtom je práve ten problém, že viera, anjeli a čertíkovia s vidličkami a chvostíkmi sú presne tými dogmami o ktorých píšeš.

Niektorí ľudia stále nie sú schopní pochopiť, že hľadanie pravdy je veľmi, veľmi ťažká vec. Nieje to otázka jedného článku o stromových duchoch. Hľadanie si vyžaduje dlhé štúdium daného problému, čítanie, dávenia do súvislostí apod.
Ak si niekto myslí, že mu stačí veriť, že má dušu, je na životnom omyle.

Najhoršie na tom všetkom je, že takýto nesčítaní ľudia potom tieto neoverené údaje šíria ďalej a vôbec nemajú potuchy, či majú alebo nemajú pravdu.
Neuvedomujú si, že šírenie poznania nezávisí od ich viery, ale od toho, či to poznanie je pravdivé. A toto trvá dlho kým sa overí, že daná vec je reálna.

Ja budem do konca života veľmi ostro vystupovať proti ľuďom, ktorí si nevážia iných ľudí, vedome klamú, šíria neoverené nezmysly a tvária sa, že poznajú pravdu vesmíru, pričom jednajú agresívne pri každej príležitosti, kde s nimi niekto nesúhlasí. (čoho sme svedkami aj tu za každým, keď niekto s nimi nesúhlasí)
Houba
věda
6. 10. 2011 21:06

A jak víš Gariasi, že tady jsou jenom samí absolutní amatéři? A kdo jsi vlastně Ty?
Já navíc znám pár takzvaných vědců, kteří jsou možná dobří ve svém oboru, ale jinak jsou naprosto omezení. Jsou snad oni podle tebe něco víc, než tzv. obyčejní lidi?
Samozřejmě, že věda je velmi důležitá (to je aspoň můj názor), ale proč odsuzovat vše co nebylo vědecky dokázáno? Tohle podle mě žádný dobrý vědec nikdy neudělá.
Houba
ahoj
6. 10. 2011 20:53

Mě se náhodou i docela líbí, že tady chodí občas i skeptici. Myslím, že odlišný ohled na věc může být pro spoustu z nás docela přínosný. Co mi Tobě Gariasi hlavně vadí je, že jsi zbytečně agresivní a urážlivý apod.
A zkus taky pochopit, že nejenom věda, ale i duchovní nauky se taky neustále vyvíjí. Už není středověk. Navíc dogmatické církve nezbrzdily jenom vědecký vývoj, ale i duchovní vývoj lidí. Zkrátka vývoj brzdí lidi, kteří se drží dogmat, ať už jsou to duchovní nebo vědci.
garias
..
6. 10. 2011 20:33

//věda nevý vůbec nic// ale vy, absolútni amatéri viete všetko :DD Veď ste na smiech :D
garias
..
6. 10. 2011 20:27

za chvíľu sem dám článok, na ktorom si poriadne pomakám a budete mať možnosť vidieť rozdiel medzi vedecky preskúmaným a nezmyslami, ktoré vymýšľajú obyčajní ľudia - laici, tzv amatéri. Do pár dní to sem dám...
lup
Garias,
6. 10. 2011 18:44

Ak si prečítam Tvoje príspevky, prichádzam k záveru, že v detstve Ťa rodičia nasilu naháňali do kostola a vtĺkali do hlavičky ich predstavy o náboženstve, o Bohu, nebrali do úvahy názory dieťaťa, pravda bola len jedna - rodičov. A keď si neposlúchol, tak Ti dohovárali, nadávali... Keď si dospel, urobil si s náboženstvom krátky proces. Presne takto sa totiž správaš. Neakceptuješ názory iných, pravda je len jedna ? tá Tvoja. Kto s Tvojím názorom nesúhlasí, toho urážaš, zosmiešňuješ. Ak sa povie duchovný svet, hneď to je deduško na obláčiku, anjelíček s krídielkami, katolícka cirkev, ... To môže byť dôsledok Tvojej výchovy.

Dnes je mnoho literatúry venujúcej sa duchovnému svetu. Ale mám pocit, že po nej si nesiahol. Svojimi predstavami o Bohu a duchovne si nepokročil ani o piaď z predstáv malého chlapčeka. Mám pocit, že si v detstve utrpel akúsi traumu, máš s náboženských otázok komplexy, ktoré si liečiš tu. A to nie je ani správne, ani dobré. Treba siahnuť po literatúre, čítať, zamýšľať sa nad prečítaným a postupne si urobiť inú predstavu o duchovnom svete, ako si mal v detskom veku.
S pozdravom LuP
Jelitko
opravdu
6. 10. 2011 15:18

pane garias,mel by jste uz kvuli sobe chodit na jiny web a nevyvracet nam nase nazory na zivot po smrti,nema to cenu,mame svoje dukazy a nam to staci,nejsme na zadnem soudu,aby jsme ty dukazy tak moc potrebovali nekomu predkladat.Kazdy,co sem chodi ma proto duvod,protoze urcite neco zazil.Takze to mate zbytecne nekoho tady presvedcocat.
MidnighT91
garias
6. 10. 2011 10:31

jo a ještě jedna věc na kterou bych chtěl opravdu slišet odpověď. Proč sem gariasi sakra chodíš??????? na web o duchovnu kde se duchovno řeší a věda je na vedlejší koleji... Příjde my že si sem chodíš jen léčit komplexy urážením lidí... podobně jako pan Zbyněk.P (jsetly jsem spletl jméno tak se omlouvám) ale pan Zbiněk alespoň přispívá slušně a má dobré argumenty, to je taky člověk jako ty ale on je alespoň člověk s kterým opravdu stojí za to vést věcnou diskuzi...
MidnighT91
korekce
6. 10. 2011 10:26

prosím omluvte chyby psal jsem vě spěchu, admine možnost ůpravy příspěvků by byla skutečne vhodná...
MidnighT91
garias
6. 10. 2011 10:14

Tvoje urážení mojí osoby přehlédnu nějak mě to netrápí ale řeknu ti jedno věda nevý vůbec nic... to co věda má jsou jen doměnky o správném fungování vesmíru ale to co je za tím věda vysvětlit nedokáže a o existenci duchovního světa se můžeš přesvědčit i sám kdiž se naučíš astrálně cestovat (to byla první věc kterou jsem se naučil je to první krok, a taky můj první a nezvratný důkaz) jenže takovou věc nemáš nikdy šanci pochopit dokud ji nezažiješ... To že je věda neschopná tdokázat existenci duchovna neznamená že neexistuje, znamená to jen to že ve správném vývoji jednotlivce je věda naprosto k ničemu, ta je vhodná jen k rozvoji civilizace jako takové ano pomáhá nám pochopit jak věci fungují ale to je všechno... Kdyby jsi nebyl zaslepený hlupák tak víš že magie je taky jen věda a pro svoje vlastní dobro by ses snažil získat vlastní důkaz, ale ne tobě stačí to co si přečteš v odborných časopisech.. P.S ještě k mojí osobě. Ne nepatřím k žádné sektě uctívající boha marsu jsem normální člověk a vyvolávání duchů a magie je mým koníčkem stejně jako si jiní stavějí modely vláčku, další věc je že mě skutečne velmy těší vidět strach zaslepených lidí kteří právě prohlédly je toiž k nezaplacení sledovat jak se vám před očima hroutí to čemu tak zaslepeně celí život věříte(nemyslím že mám rád strach cizích lidí, těší mě to pouze v případě hlupáků jako ty protože je to jen vaše chyba že nevěříte a pak čumíte jak vyvoraná myš) a věř my že jediná seance (vyvolávání) by tě přesvědčila o tom jak moc se mýlíš protože skutečné fizické zjevení ducha tě dost změní. A to nemluvím o opravdu složitých a nebezpečných rituálech vyvolávání různých démonů... Takové vyvolávání zvládne s instrukcemi i malé dítě pokud má snahu zjistit jak na to (a znovu podotýkám že takové rituály jsou VĚDA!!! Věda je totiž o tom jak věci fungují a stejné je to s magií která taky funguje jen kdiž se sejdou ty správné faktory...
lup
Garias,
6. 10. 2011 9:42

Už sme sa na túto tému (aj s Tebou) mnohokrát bavili. Jednoducho, ak niečo nedokážeš svojím rozumom pochopiť, neznamená, že to neexistuje! A ty nechceš pochopiť túto myšlienku, nie otázku duchovna.

Oháňaš sa vedeckým myslením. Ktorá vedecká disciplína dokázala neexistenciu duchovna? Len jedna: marxisticko-leninská filozofia! Ale ako dokázala, akými metódami? To boli len myšlienkové pochody takých ľudí, ako si ty! Žiadna prírodovedecká disciplína nedokázala existenciu ani neexistenciu duchovna, duše, Boha!!! Žiadna!!! Nikto nič nepotvrdil, ani nevyvrátil!!! Takže neťahaj sem vedu.

Oháňaš sa pravdou: čo je pravda? Jeden tvrdí, že duchovný svet existuje, druhý tvrdí opak. Kto má pravdu? V ľudskom spore rozhodne súd. A v tejto veci rozhodne kto? Veda to nie je.

Kto škodí ľuďom viacej? Človek, roky sa venujúci odbornej činnosti zameranej na výskum zážitkov NDE alebo ktorý po prečítaní X odborných kníh napíše sem svoj názor? Alebo človek, ktorý nikdy nič neskúmal, nečítal, nepočul, nemá žiadnu skúsenosť s duchovnom a bohorovne tvrdí, že sú to všetko bláboly, rozprávky starej matere,....

Ako by sa ti páčilo, keby som napísal príspevok alebo hneď článok v takomto štýle:
Všetci, čo neveria v existenciu vyššej bytosti, čo neveria v duchovno sú naivní hlupáci, ktorí počúvajú nezmysly zopár neveriacich, hlásajúcich bludy, ktorí svojimi neoverenými nezmyslami klamú ľudí. Sú to všetko šarlatáni, pseudovedci, fantasti, podvodníci, falošní proroci,...
My, veriaci, máme dôkazy a neveriaci by sa mali dať vyšetriť najlepšie na psychiatrii.... a bla bla bla.
Ako sa ti text páči? Je to Tvoj slovník.

Na záver: nik ťa nenúti čítať tieto nezmysly a diskutovať tu o nich. Tak sa podľa toho zariaď. Ja tiež hľadám pravdu a nedovolím si tvrdiť, že mám dôkaz, že duchovno existuje, ani že neexistuje. Ale mám určité zážitky, ktoré sú pre mňa argumentami, indíciami, že duchovno existuje. Sú to zážitky, ktoré naštrbili moje ateistické presvedčenie.
S pozdravom LuP
daiterr
-
6. 10. 2011 7:57

omlouvám se za chyby.. místo některých pomlček se nacpaly otazníky při přenosu z Wordu.

Admine, prosím, bylo by možné nastavit editaci příspěvků i po vložení? Právě kvůli chybám..
daiterr
-
6. 10. 2011 7:53

Gariasi,
Tak, jako tady každého zuby nehty tlačíš k tomu, „aby se nechal vyšetřit“, tak to spíš vypadá, že tu odbornou pomoc bys potřeboval hlavně ty.. Samozřejmě ne ptoto, že jsi skeptik, ale hlavně proto, že tak umanutě vandruješ do lidí jen proto, že mají odlišný názor, než máš ty. Jednak se sám stavíš na roveň těm, kterým se říká „ortodoxní dogmatický fanatik“ a navíc ? spíláš tady lidem za to, že „oblbují ostatní svou zaslepenou vírou“, ale už nevidíš, že nejvíce zaslepený (a je mi naprosto jedno čím a jakou „(ne)vírou“) jsi tady ty. Když se kouknu na tvoje názory u článků, tak z toho vyplývá jedno ? „je potřeba jim to tady vymluvit... A když to nezabere, tak... zesměšnit!“

Každému vsugerováváš jakési „dědky na obláčiku“, strašení nebem a peklem.. Kde na to furt chodíš, prosím tě??
Se trošku hoď do klidu a nauč se respektovat názory druhých! Nikdo není povinen se od tebe nechat tady urážet tím, že „by se měl jít kamsi nechat vyšetřit..“ Zajdi si tam sám! Pokud se ti věci, o kterých se tu píše, nelibí a dělá ti to tak zle, tak jdi diskutovat tam, kde tě ostatní pochopí a tvoje názory přijmou.. Jsi jak slon v porcelánu!

Mimochodem ? už jsi četl dané odkazy, že pořád tak hážeš všecko na jednu hromadu? A nebo to bereš svým vlastním způsobem? To znamená ? „čtu jen to, co se mi zrovna hodí k mému „světonázoru“ a zbytek je mi ukradený“?

Obávám se, že ty, jako zarytý materialista, se na tomto serveru budeš stále jen trápit a užírat vzteky nad tím, „že není po tvém..“ Což o to ? je to tvoje volba a když to chceš podstupovat, tak si to užívej. Akorát ? kdo má furt tady číst ty tvoje urážlivé úlety? Jsi jak navztekané děcko, co vzteky dupe, když není po jeho..

Co takhle místo urážení ostatních spíše jejich názor respektovat a když už chceš teda furt cosi „potírat“, tak bojovat raději slušnými a věcnými protiargumenty? A nebo na to vážně nemáš? Pokud ne, tak proč se tu teda pouštíš do takových témat a diskuzí??

Na rovinu ? tvoje argumenty podané slušnou formou - respektuji a nebudeš tomu věřit, ale dokonce si je i přečtu. Ovšem tvoje urážení lidí tady na fóru jen proto, že „není po tvém“, se mi nelíbí.. nezlob se. Mohl bys s tím, prosím, něco konečně udělat? Předem děkuji.
garias
..
6. 10. 2011 0:13

Ešte som zabudol...

Midnigh, teba možno fascinujú rozprávky a kričíš pre ne zo sna, alebo aj pri vedomí, ale musím ťa sklamať, že mňa tvoje nezmysly nijako nefascinujú. Takže sa obávam, že ani po sto seancách s tebou či s vami, by som bol rovnako znechutený z vašej naivity, ako som teraz.
Nepokračujme ďalej, nemá význam diskutovať s niekym, kto neuvažuje vedecky, ale iba šialene ako sa šialene uvažuje v sektách.
Pretože to, čo sa tu prezentuje, duchovia, koniec sveta, vyššie bytosti, duch stromov, to sú prosím prejavy siekt a podivných ľudí.

Nerád to hovorím, ale vôbec by som sa nečudoval, keby ste boli z nejakej sekty. čo ja viem, napríklad z nejakej vyznávajúcej vyššiu bytosť z Marsu, alebo podobnú hlúposť :D
garias
..
6. 10. 2011 0:09

pohled na jejich hrůzou a naprostou zmateností zkřivený ksicht my vždy dělal nesmírnou radost

Vy čo tu píšete o nezmysloch ako sú duchovia, vyššie sféry, by ste mali seriózne navštíviť odbornú pomoc z rad psychológie. Mať radosť zo strachu a ešte to takto slávnostne vyhlásiť, neveští nič dobrého.

Vy si ani neuvedomujete ako veľmi ste naivní a hlúpi. Prepáčte mi tie ostré slová, ale nemôžem človeka, ktorý má radosť zo strachu iných, inak nazvať.

PS: Mám o vás strach. O vás a o tých, ktorých klamete od ich útleho detstva.
MidnighT91
duchovno
5. 10. 2011 23:12

Gariasi to že ty nevěříš v duchovno je tvůj boj ale necpi to ostatním. S tebou bych chtěl víc než s kýmkoli jiným podniknout jednu ze svých častých seancí protože veř my, že jsi něco takového nikdy na vlastní oči nevyděl a přesně ty jsi ten typ člověka co v průběhu seance začne křičet jako malá holka po tom co uvidí (už jsem seance dělal s lidmy jako ty ze svého okolí kteří byly přesvědčeni že duchovno je mýtus) a pohled na jejich hrůzou a naprostou zmateností zkřivený ksicht my vždy dělal nesmírnou radost... Je my za tebe smutno... P.S nesnaž se přijít s nějakým rádoby vědeckým komentářem se snahou moje tvrzení vyvrátit protože těch pár let zkušeností s duchovnem co mám my dalo jsný důkaz toho jak moc se lidi jako ty mýlí a za tebe doufám že jednou prohlédneš...
daiterr
-
5. 10. 2011 21:42

Peter,
díky za článek. Michael Newton se tímto zabýval hezkých pár desítek let a spolu s Moodym a Rossovou jim patří velký dík za slušnou práci v této oblasti. Newtonovy knihy (jsou 4 + 1) mám a musím přiznat, že mi kdysi zodpověděly mnoho palčivých otázek v tomto směru bádání. Pocitově to vnímám tak, že co popisuje, to se tak skutečně odehrává. Samozřejmě, že je to osobní pocit, který se nemusí nutně shodovat s pocity jiných lidí.

Gariasi,
pan Newton rozhodně nepíše o "děduškovi na obláčiku".. To je zas demagogie z tvé strany a tys vystartoval k tomuto tématu jak "čert z elektriky", ale vcelku nechápu proč.. Přece jsi na fóru, kde se tyto věci běžně probírají.

Ohledně "strašení lidí duchmi,nebom a peklom" - tak jsem proběhl třebas tenhle článek a nenašel jsem tu žádné strašení a podobně.

Tvrdíš, že to, co se tu píše, "je jen blábol a lež".. Tak to bych zase já teda netvrdil. Ty automaticky odsuzuješ všechno, co "zavání duchařinou" a tím pádem máš "jasno".. Jenže například Newton své výzkumy prováděl dobrých 30-40 let, prověřoval je, opakovaně znovu zkoušel.. a pak teprve se odhodlal napsat knihy.

Takže jestli by nebylo od věci si nejdříve ověřit alespoň fakta o dotyčné osobě a její práci dříve, než něco dáš na sklo? Co ty na to? Mimochodem - nemusíme si nic nalhávat - není to jediný případ, kdy ti toto navrhuji..

Tady je něco k Michaelu Newtonovi:

PhD. Michael Newton je držitel doktorátu z poradenství, má univerzitní vzdělání a působí jako hypnoterapeut. Ve svých dílech vzal fyzickou smrt za východisko zkoumání toho, co se s duší děje mezi jednotlivými životy. Pracoval dlouhá léta s mnoha klienty, které pomocí hypnotické regrese vracel do minulých životů a z jejich zkušeností pak sestavil podrobný obraz toho místa, kam se duše vracejí po smrti.


Tady jsou další data:

http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Newton_%28hypnotist%29#References


Tady je takové shrnutí v několika bodech:

http://www.caduceus.cz/souvislosti/michael-newton/


Zkus si k němu také pročít preference a podobně.

No a až to nastuduješ a pořádně se seznámíš s jeho prací, tak tu pak dej vědět, kde ten pán píše o "dědkovi na obláčku" a nebo kde straší "duchama", či kde straší "nebem" a "peklem".. Sám na to budu upřímně zvědavý, protože jsem ani jedno z toho v knihách od něj nenašel..

Navíc - "pravda" je relativní pojem, nic víc. Materialisti, ani "věřící", si nemají rozhodně co vyčítat. Jedni zatím nedokázali, že "něco vyššího" neexistuje a ti druzí zas nedokázali, že něco vyššího existuje. Takže jaképak "sex,lži a video"? "o)

Každopádně výzkumy typu Michaela Newtona rozhodně stojí za pozornost, byť jen třebas jako zajímavost.

Pravdivosti popisovaných výzkumů - se přikláním tak na 80 procent minimálně. Ale jak jsem psal výš - je to můj osobní názor. Ostatní si jistě svůj názor na to udělají sami.
dalila
:D
5. 10. 2011 20:43

:D ono oni ich potom neskor vidia,ked si daju do seba nieco...:( ...
garias
..
5. 10. 2011 20:24

To je len dobre, že majú rozum a neveria v nezmysly ako sú anjeli, čertíkovia apod.
dalila
re
5. 10. 2011 18:38

Svojimi neoverenými nezmyslami klamete hlavne mladých ľudí. nahovárate im peklo, strašíte ich duchmi, dávate im falošné nádeje, aby nemakali na sebe ale spoliehali sa na nejakého deduška na obláčiku. Tak mlady ludia ver mi ze tomuto dnes co si tu popisal vobec neveria a dnes uz nikoho nepocujem okrem teba rozpravat o pekle ,nebu,ocistci...mozno na hodinach nabozenstva ale vies ako to tie dnesne deti pocuvaju...nijak.
garias
...
5. 10. 2011 18:10

Vy ste skrátka ľudia úplne normálni ako všetci ostatní, akurát že si počas svojho života vymýšľate úplné nezmysly, ktoré ste nikdy nezažili, nevideli. Mňa skutočne udivuje, že existujú ľudia, ktorí sú schopní brzdiť vývoj, pokrok sveta a vracať mladých ľudí späť do stredoveku, do obdobia viery v duchov, víly, škriatkov, bohov.

Nemáte žiadnej hanby tu písať o niečom, čo evidentne nie je pravda? Keby to istí autori písali aspoň skromne a používali tie cenné slová ako - asi možno, vypadá to tak, myslím si, som názoru, bolo by to pekné.
Ale tu sú články písane s väčšou kurážou ako články vedecké, zhodnocujúce výskumy, trvajúce desaťročia.

Naozaj by sa mali niektorí z vás zamyslieť nad sebou a nepísať s takou istotou o týchto fantastických veciach. Pretože ak budeme ku sebe navzájom úprimní, málo z vás, ak vôbec nikto, nič ztohto čo tu píšete nezažil.

Mňa veľmi mrzí, že si ľudia vymýšľajú hlúposti, len aby boli potešení niečim zvláštnym. Mrzí ma, že si vážite viac pocit útechy, ako pravdu.

Týka sa to našťastie len zopár článkov. Autorov píšucich o nesmrteľnosti chrústa by som chcel upozorniť - škodíte ľuďom.

Svojimi neoverenými nezmyslami klamete hlavne mladých ľudí. nahovárate im peklo, strašíte ich duchmi, dávate im falošné nádeje, aby nemakali na sebe ale spoliehali sa na nejakého deduška na obláčiku. Autor článku musí mať prvé kritérium splnené - serióznosť !!!
Jelitko
ano
5. 10. 2011 16:05

moja rec,mate pravdu Gretchen,pan garias sem vubec nepatri,on nechape,ze existuje jeste jiny svet nez ten materialni.Treba se mu ho postesti objevit az na stara kolena,jestli vuubec to!
K tomuto clanku. Mam svoje nazory na zivot kde jsou i moje rodice.Kdyz jsem se s nima setkala ja,tak bych spis nerekla slovo "duse"ale lide v jinem tele(v lepsim),ktere koneckoncu mame vsichni,je to to stejne telo jako mame kdyz astralne cestujeme mimo nase telo ktere spi v posteli.
Porat jsem po tom patrala,az jsem se jednou zeptala meho otce co je tam 5 let.mozna,ze jsem to tady uz psala,ale,zadala jsem ho aby me podal ruku,jestli ho budu citit a on se mi smal a rikal,ty to porat nechapes? Vzdyt ty jsi tady ted takova jako ja a jeho ruku jsem citila jako kdyby me ji podal v nasem svete.To stejne s mamkou,pri privitani jsem se s ni obejmula a citila jsem ji normalne.Jejich telo je hmotne,ale jen pro ne v jejich svete,tady MY(zijici) je ani nespatrime nase hmota je hruba a je proste nevidime,ani neslysime,nase smysli jsou proste jine...
Svetlo jsem videla jen pri prave odchazejicim cloveku co tady prave zemrel,myslim,ze ho vyzaruje TEN co cloveka odvadi na jiny svet.Oni tam svetlo uz nevyzaruji,aspon tak je vidivam.Pri odchodu kazdeho cloveka je tam uz cekaji jeho blizci pribuzni a pratele,kteri opravdu vedi do predu ze tento tady z naseho sveta odchazi.Vzdy ho prijdou privitat.Asi se nikdy nestalo,ze by na nekoho nekdo necekal.
Jarda
re: garias
5. 10. 2011 15:56

Jsi-li skeptik, nezoufej. Máš možnost si to osobně ověřit... všichni jednou umřeme... pak budeš mít jasno jak to skutečně je ;-)
Gretchen
> garias
5. 10. 2011 9:39

Ta vaše moudrá věta je jen moudře se tvářící demagogie. Tento web je prostě pro lidi, kteří mají určité zájmy, určité názory na svět kolem sebe. Proč chodíte zrovna na takto zaměřený web, pokud články "o bochoch a duchoch" považujete za nesmysly?
garias
...
5. 10. 2011 7:58

Bola vyslovená taká múdra veta:

Na tom čo sa skoro celá spoločnosť zhodne, býva obyčajne lož !

- to sa týka všetkých týchto nezmyslov o bohoch, duchoch a veľa iných fantastických vecí.
garias
..
5. 10. 2011 7:52

Tento web začína byť o ničom. Píšu sa tu neuveriteľné nezmysly. Ste dokonalými predstaviteľmi Pseudovedcov, šarlatánov, fantastov a podvodníkov, ako to skvele popísal pán Malina vo svojich knihách.

Udivenosť a radosť z nej má pre vás niektorých väčšiu cenu ako pravda !!!!