Články

Zamyšlení

Velké duchovní probuzení Země - (komentáře)

Pagi
pro všeci
20. 05. 2011 9:24

Zdravím,

ať někdy nesouhlasím s názory Pana Zbyňka, tak tohle musím podpořit. Nechápu "Miriam" proč by měl být skeptik. Většina si nechce přiznat drtivou a jasnou realitu. Světě div se, ale peníze dělají hodně. Nebudu psát a opakovat co psal Pan Zbyněk, ale věřte až dojde k událostem, kdy se třeba lidé z jiné vrstvy dostaou do nižších a pak budou brečet. A proč lidi nemají čas ??
Osobně pracuji ve firmě 6let a mohu Vám říct, že stres je u mě na denním pořádku. Zakázky pro Japonosko, Čínu, Francie, Anglie, Kanada, USA a mohu pkračovat. Není čas. Neudělám práci, neuživím rodinu. Tak to prostě JE !! Jsem tvrdej realista. Zkuste to všichni vzít ze strany ana Zbyňka "popřípadě mě".

Hezký den Roman
garias
...
19. 05. 2011 23:23

Ja som názoru podobne ako Dolkar, že Zbyněk sa iba nezhoduje s určitým názorom, a ale to nemusí nutne znamenať, že vôbec ho tá téma, ktorá sa týka onej veci, nezaujíma.
Skrátka niekto nemusí súhlasiť, že duša existuje, ale to nijako neznamená, že nežije taký život, o ktorom by iný, keby ho nepoznal, kľudne a okamžite povedal: Tak tento človek rozhodne žije život duchovný".
Dolkar
19. 05. 2011 22:31

Podle me Zbynek se dostatecne zaobira duchovnimi zalezitostmi, jen se jaksi nestotoznuje s vasim nazorem. Primo ho sice neodmita, ale snazi se upozornit i na tu moznost, ze se to nemusi vzdy odvijet od vasich, byt krasnych, predstav. Ja rad myslim pozitivne, takze se nechavam premlouvat clanky jako je tento.

Miriam, jen si dejte pozor, abyste neztratila viru (v cokoliv) pokud se to nakonec odvine preci jen jinak.
Miriam
-
19. 05. 2011 19:16

Když to vidíte takto, Zbyňku, pak jste skeptik, v pořádku, každý jsme nějaký.
Nedávno jsem zaslechla v práci názor, že lidé dnes nemají čas na nějaké duchovní věci, prý mají jiné starosti. A vidíte, já to vidím jinak, to je základ ke všemu. Pokud tuto myšlenku k sobě nepustíte, pak budete reagovat pořád stejně.
garias
Veľké zmeny?
19. 05. 2011 12:42

Všetci sme svedkami udalostí ako na Zemi, tak čím ďalej tým viac aj v okolitom vesmíre. Z nášho pozorovania zisťujeme, že zmeny v hmote nastávajú. Ale zmeny v živote závisia od zmien neživej hmoty.
"Človek môže pochopiť svet správne iba vtedy, ak si dokáže uvedomiť, ako veľmi spolu súvisia živá a neživá hmoty a ako veľmi sú na seba naviazané." to je veta, ktorú som raz čítal a je veľmi múdra.

Celý vesmír a jeho zmeny prebiehajú vo veľmi dlhom časovom úseku. Vývoj života a jeho úrovne vedomia tak isto podlieha nesmierne dlhému času a nesmierne zložitým operáciám hmoty. Preto u mňa vždy vyvolajú úsmev názory typu: "Príde zmena. Odrazu sa naše duše nejako vyšvihnú hore." apod.

Stvoriteľ? Celé veky mal tento Stvoriteľ možnosť vyšvihnúť oné duše a vždy sa chystá "v každom okamihu našej histórie". Píšem to preto, že ani najmenej nepochybujem o tom, že myšlienky typu "Teraz Boh už konečne zasiahne a ..." boli aktuálne po celý čes, čo viera v bohov existuje.

Človek by si mal začať uvedomovať, že svet hmoty je omnoho zložitejší ako si myslíme a nemali by sme ľahkovážne hovoriť o veľkých zmenách hlavne keď o nich nemáme vôbec, ale vôbec žiadne informácie.
VIERA, že sa tak stane, nie je informácia pre nás.
Zbyněk P.
Pro Miriam
19. 05. 2011 11:30

Vážená a milá kolegyně, paní Miriam.
Krásný článek. Být věřícím, tak by mi i nějaká ta slza radostí ukápla. Mám ale takový pocit a dojem, že přehršle lidí (potažmo“ zvěstovatelů“) si tvoří mylné představy a idee o době, která má přijít a předává je v té mylné podobě, jak si je vytvořili, dál mezi lid a tím je i třeba mystifikují.
Ano, máte pravdu v tom, že v těžké době je třeba pouštět mezi lid optimismus, krásné i hřejivé idee a ideály. Vždyť je to i v našich určitých bájích, např.: u blanických rytířích, u sv. Václava, atd?..
Ale bojím se toho, že tomu tak není, že se věci budou vyvíjet zcela jinak, tedy hůř pro lidstvo. Přiznám, že mám raději tvrdou a bolestivou pravdu (se kterou vím na čem jsem, a se kterou se mohu porvat), než-li mazání medu kolem úst a zničehonic přijde rána mezi oči.
Ano, máte pravdu v tom, že se doba mění a něco přijde. To vnímají i zvířata. Ale tvrdit něco, že to bude tak, jak se uvádí (tedy optimismus, osvícenost v myšlení, klid a blahobyt, nebo zase naopak války, boje, atd?), tak to bych si nikdy nedovolil říci, natož o tom psát, neboť NIKDO to nemůže vědět, neboť z té budoucí doby nepřicházejí. Každý je z této současné doby, tedy před danou budoucí změnou. Ano, můžete Vy i jiní míti určité snové předtuchy či vize, ale to jsou jen předtuchy a vize. Nic víc. Vy jste v té době již byla a prožila jste ji, nebo to jsou jen Vaše představy na základě nějakých indicií a pocitů ???
Jak jsem již dříve ve svých vstupech uváděl, tak je třeba si uvědomit jednu obrovskou a hluboce pravdivou skutečnost, a ta je: „Mám-li plný žaludek, mám-li kde spát, a nemusím-li řešit existenční problémy, tak potom se velice lehce a snadno píší věci, které nejsou zatíženy žádnou negativitou.“ Nedostává-li se však něčeho, tak potom, nezlobte se na mne, jsou úvahy lidí zcela jiné a odlišné od těch, které se optimisticky presentují o budoucím vývoji každého z nás, tedy lidstvu obecně.
Ano, máte pravdu v tom, že se dějí a budou dít věci, ze kterých nám půjde hlava kolem. Dovolte mi jednu skromnou otázku:“ Také budete tak velice propagovat optimismus a lásku k bližnímu, když se sama stanete nezaměstnanou, nebudete míti peníze na nic, tedy na své základní potřeby??“
A takových bude vskutku přehršle!! Budete stále také plna těch krásných myšlenek, vizí a předtuch, nebo Vás již doběhne tvrdá ruka reality? A jak píši výše, je-li někdo ekonomicky zaopatřen (a je jedno, jestli ze strany svých rodičů, či svou pílí a snahou), tak se píší věci božsky nádherné a čisté. Ale běda, jakmile musím řešit něco, co je existenční. A toto bude problémem většiny lidí!!!
Píšete o vyšším probuzení země a lidí. Kde prosím berete tu jistotu, že to tak bude? Vezmu-li v úvahu celou historii lidstva, tak se mi v mysli ukáže jen jediné : války, zloba, chtíče, touhy po moci a nadvládě mocných (včetně i církve) nad obyčejným lidem. Nic jiného. Nic takového, kdy by mohl člověk říci:“ Tak tady, v té době, bych chtěl žít!“ Jen samá negativa, samá krev a zběsilost po majetku a moci. Tak proč by měl najednou do tohoto vývoje a cyklu vstupovat nějaký Váš pánbůh, když doposud na všechno kadil ?? Co by z toho měl, aby si špinil své „božsky čisté“ ruce? Nebo si mám představit, že si Vy, pod pojmem pánbůh, představujete nějakou zbohatlickou vrstvu, např.: církev, Illumináty, či bankovníky? Pak by totiž ten článek, který předkládáte, měl smysl a logiku. Přeji hezký den. Zbyněk P.