Články

Videa

Zážitek z pekla II. - (komentáře)

garias
...
21. 02. 2011 23:21

Faktom je, že NEZÁVISLE čomu veríme, pravdu to nikdy a nijako neovplyvní :D
garias
...
21. 02. 2011 23:18

Ako asi beriem život ja??

Ak mám povedať pravdu, myšlienka posmrtného života je naozaj ukľudňujúca. Existuje? NIE? Človek niektoré veci potrebuje zažiť aby uveril a sú aj takí, ktorí uveria bez zážitku. Tak či onak pokladám za večnosť života to, že vo vesmíre je všetko v pohybe a zrejme aj život vždy bude. Táto myšlienka ma robí šťastným. Myšlienka, že keď môj život a moje ja zanikne, budú tu iní, ktorí si budú tiež užívať života.
V tomto stave necítim potrebu mať posmrtný život. Myšlienka večného zániku je hrozná a niekto by sa pýtal: "Ak nieje posmrtný život, na čo to všetko? Načo by sme tu boli - aký zmysel by to malo?".

Nemyslíte, že taký človek chce od prírody priveľa? Dostali sme život, ktorý žijeme - to je ten dôvod života. Dôvodom nieje večnosť (načo večnosť?), dôvodom života je život sám. Mne príroda umožnila ŽIŤ, radovať sa, prežívať, spoznávať a smrťou si to skrátka vezme späť. Ak sa dívam z môjho (sebeckého pohľadu) smrťou stratím všetko, ale ak sa dívam z pohľadu prírody a jej zákonov - nestratí môj život smrťou nič.
Teraz je otázkou, nakoľko dokážem bojovať sám proti sebe - proti môjmu životu, ktorý chce ŽIŤ. Od toho sa bude môj názor ďalej vyvíjať - či zľahka prijmem smrť ako môj totálny zánik, alebo si budem silou-mocou priať posmrtný život.
Zbyněk P
Do diskuse
21. 02. 2011 19:08

Vážení, než-li se začnu rozepisovat, tak musím předeslat, že sám jsem prožil onen stav 3x v určitých časových úsecích, a to vždy s pocitem blaženosti, a to takové, že se mi vůbec nechtělo jíti zpět do tohoto světa. No, bohužel..... Nicméně, uvádím to proto, že vím o čem to vlastně píši, nebo-li nejsou to vůbec nějaké mé chyméry, či dementnosti. Vím ale již dopředu, že se mnou nebudete souhlasit, ba dokonce, že mne nazvete antikristem, ale přesto Vám to musím sdělit.
PEKLO, a ani RÁJ NEEXISTUJÍ !!!!! Všechny tyto vjemy a pocity vychází z naší psychiky, tedy z našeho fyzického mozku !!!! Ověřil jsem si totiž, že je-li člověk v tomto stavu, a má-li v sobě zlobu, nenávist, obrovskou závislost na životě, intenzivní a křečovité se držení života zdejšího, potom v jeho mozku, resp. v jeho psychice, a ještě lépe v jeho myšlenkách se vyskytují právě ony vize pekla. Je třeba vzíti v úvahu to, že jeho původní myšlenky (tedy zloba, nenávist, aj...) jsou plné ohnivosti, tedy stavu, který nebyl jím samotným uklidněn a vyrovnovážen. A tudíž se mu v myšlenkovém procesu zobrazují emociální obrazy ohně, pekla, bolesti, neklidu, atd.... Naopak lidé, kteří jsou v sobě usmíření, vyrovnovážení, s láskou, a moc nelpí na tomto zdejším světě (mám zde na mysli: lpět na majetku, na nějaké osobě z osobního sobectví, aj.), pak jejich stavy a pocity jsou takové, jako by byli v ráji. Ale jak uvádím výše, nic takového není. Není ani peklo, a ani ráj. Přeji hezký den. Zbyněk P.
garias
..
20. 02. 2011 20:09

NDE - Near death experience (zážitky blízko smrti) je, dá sa povedať, odborný termín pre zážitok na prahu smrti - klinická smrť. Pri NDE dochádza už k zastaveniu životných funkcií, prípadne úplné zastavenie mozgu a vyhlásenie pacienta za mŕtveho. Takýto ľudia zažívajú klinickú smrť a potom sa vracajú späť "medzi živých".
Či boli počas zážitku mŕtvy a či sa vrátili skutočne ku živým, o tom sa vedú dosť veľké spory. Ale vo všeobecnosti NDE (klinická smrť) sa považuje za návrt zo smrti človeka. Či to tak naozaj je - ťažko povedať. NIkto totiž nevie pozorovať úplne všetky procesy, ktoré sa v tele fungujú.
Grush
Jen škoda že
20. 02. 2011 19:46

si lidi pořád pletou život po životě s NDE. Ujasněme si co to značí: zážitky v blízkosti smrti, tedy žádný návrat mrtvého zpět mezi živé. Je v tom maličký, ale ve skutečnosti obrovský rozdíl :-)
Danka
-
20. 02. 2011 8:42

Dík. Ještě bych chtěla připomenout, že video je dlouhé hodinu a půl, výpovědi asi čtyř lidí a určitě si nenechejte ujít zajímavý závěr.
garias
..
20. 02. 2011 1:18

nehnevám :D