Články

Záhady a tajemno

Objevili geologové peklo? - (komentáře)

Koapal
<<<:)*****
28. 12. 2011 18:42

no muže to byt pravda nic netvrdím :)
Houba
fake
3. 02. 2011 18:24

Nevidím jediný důvod proč bych tomu měl věřit. A takovou nahrávku zfalšovat je tak jednoduché, že se až divím, že podobných nahrávek není víc :-D Taky moc nechápu, proč by tam ten mikrofon spouštěli. Co chtěli nahrávat?
Grush
Tohle se
2. 02. 2011 20:27

objevuje už hodně dlouho, s různými obměnami, ale mám velmi silný dojem že jde o klasický populistický fórek. Kdyby se prostě napsalo že Kolský vrt dosáhl té a té hloubky, ani pes po tom neštěkne. Přimíchejte do toho peklo, a celý svět si tu zprávu bude předávat s očima navrch hlavy :-)))
2tc
info
1. 02. 2011 20:58

Kolský vrt v Rusku měl být sovětskou chloubou, stal se ale ďábelským projektem. A podle mnohých je důkazem pekla na Zemi.

Poloostrov Kola je známý jako chladný kout země, kde se nachází mj. přístav Murmansk, který je pro Rusy cennou spojkou pro lodní dopravu. Za dob, kdy Sovětskému svazu vládl Leonid Ilji Brežněv, se v roce 1970 se začalo pracovat na nehlubším vrtu světa.

Vrt se může pyšnit tím, že je v Guinnessově knize rekordů zapsán jako nejhlubší. Od povrchu do nitra Země má přes 12 kilometrů. Taková obří jáma s sebou ale také nese několik tajemství. V nitru vrtu opakovaně zaznamenali sténání a křik. Je to důkaz o pekle? Záhada je o to větší, že výkřiky se nejhlasitěji ozývaly ve chvílích, kdy se na začátku 90. let rozpadal SSSR.

Původně se chtěli Rusové dostat až do hloubky 15 tisíc metrů. V roce 1983 se dostali na metu 12 tisíc metrů pod povrchem. To byl v Sovětském svazu důvod k oslavám ? dál se hloubilo až po roce.

Zdroj informací o Zemi

Vrt byl vítaným zdrojem informací pro geology. Ti se leccos dozvěděli o zemském nitru. Byli překvapeni tím, kolik je v hloubce vodíku. Kolský vrt také posloužil k získání poznatků o pohybu litosférických desek, který je občas původcem zemětřesení.
2tc
názor
1. 02. 2011 19:39

muj názor je že vrt opravdu existuje (existoval).jinak audiozáznam může být fake.v době kdy byl vyvrtán byl v rusku těžkej komunisnus a ti všechno ututlávali.všem dopuručuju něco si přečíst o tomto vrtu třeba i článek v enigmě (leden 2011).jinak vedoucí projektu Dr.Dimitrij Azzacov řekl:Jako komunista nevěřím v nebe a Bibli,ale jako vědec už nyní věřím v peklo
daiterr
fake
1. 02. 2011 18:28

je to prachobyčejný žertík, navíc v několika variantách. Jednou to bylo 8,5 km, podruhé 10 a teď přes 12 km.. Mimoto už se to kdesi na webu rozebíralo, že se jedná o legrácku. Někdo si tam dal práci a ty zvuky zkoumal.

Mikrofon a ve 12-ti km? No.. to by se chudák zapotil.. vzhledem k teplotám, co tam dole jsou..
Zbyněk P
Názor
1. 02. 2011 17:49

Rovněž i já jsem toho názoru, co napsal Garias. A navíc je mi záhadou, že když byli sověti schopni spustit do toho vrtu o délce 12 km mikrofon, tak proč do toho vrtu nespustili kameru, která by nám (tedy celému světu) jednoznačně ukázala, co tam opravdu bylo, jestli tam vskutku vůbec něco bylo ??!! Možná bychom se třeba i divili, možná ale také ne. Vypustit nějakou fámu mezi dav je vskutku jednoduchou záležitostí (obzvláště když víme, že jsou daleko více náchylnější k podobným pofydérním informacím a církevním "zázrakům" nevyjímaje). A můj závěr? Nevěřím tomu záznamu. Podle mne je tento záznam na stejné úrovni pofydérnosti jako zvěsti o tom, že náš svět zachrání mimozemšťané. Přeji hezký den. Zbyněk P.
garias
Jelitko
1. 02. 2011 17:16

Jelitko... Trošku mi unikla súvislosť medzi tými zvukmi a 10timi metrami pod zemou.
garias
...
1. 02. 2011 17:15

Ja si myslím ,že podobné zvuky môže nahrať hocikto ak sa do toho čo len trošku rozumie. Je to podľa mňa dosť nedôveryhodný záznam.
nobrain
skratim to
1. 02. 2011 16:29

fake :D
Jelitko
zvuky
1. 02. 2011 13:14

to jsou zvuky lidi s povrchu nasi zeme,protoze,kdyz se vykope napr.sudna kreta ma treba 10m taky ten na spodu co tam stoji vidi hvezdy i kdyz je den a my je nevidime kdyz jsme na zemi