Články

Záhady a tajemno

Magické symboly - (komentáře)

Natty
pentagram
9. 09. 2010 18:41

Dovolte,abych se značkou Grush nesouhlasila.Opravdu ve staré východní medicíně je pentagram "postavený hlavou vzhůru" vyjádřením člověka a pokud jsou v souladu oblasi JINU a JANGU,dává se do kruhu jako vyjádření rovnováhy monády,česky harmonie zdraví.A je to jedna znejstarších metod vyjádření lidského zdraví.Stejně jako Jang Jinová monáda.Pokud ovládáte práci z kyvadlem,nakreslete si svůj pentagram a zkuste,jestli kyvadlo ukáže celý kruh,kde bude kruh užší,nebo širší,je něco špatně ve vašem těle.Pokud budete mít zájem vysvětlit co která špice pentagramu znamená.Ráda to udělám.
Tatiana Horňáková
Pentagram,
24. 08. 2010 14:07

je dodnes používaný v klasickej čínskej medicíne, kde každý cíp hviezdy prináleží jinovému a jangovému orgánu, ročnému obdobiu, farbe, vôni, chuti... Znázorňuje podporovanie, ale i ovládanie navzájom a spolu tvorí symbiózu zdravého tela i ducha človeka. Neduh alebo chorobu čínsky lekár lieči celostným spôsobom, vždy sa tento pentegram kreslí s jedným cípom hore.
Natty
Magické symboly
22. 08. 2010 10:45

Může mi někdo, něco napsat o ležaté osmičce,jako symbolu nekonečna?Ne jen v matematice ,ale i v esoterice by měla mít určitý význam.Je to jen můj osobní názor.A moc by mně zajímalo,jestli o tom je něco známo.
Grush
Chudák
19. 08. 2010 19:04

pentagram, a přitom k tomu svému "magickému" významu přišel jako slepý k houslím... :-)