Články

Konspirace, teorie

Deset největších lží o zdravotní péči - (komentáře)

42dada
Slepé črevo.
19. 07. 2013 17:10

Ďakujem za názory čitatelov,rada si prečítam články.Nie so všetkým musím súhlasiť.Pred 20 rokmi som prekonala operáciu slepého čreva.Poviete si-banalita.Ale ,,vďaka,, jednému chirurgovi u nás na pohotovosti,ktorý sa nechcel v moci so mnou babrať a do nemocnice ma poslal až o niekolko hodín,už by sim tu asi nebola.Na sále ma ťahali hrobárovi z lopaty tri hodiny,takže bez zásahu by som bola pod zemou.Nie všetkému sa dá veriť.Ak si niekto zlomí nohu,sama sa mu asi bez sadre nezahojí.
ahife
Môj názor.
20. 09. 2012 15:59

Náhlady máme všetci rôzne,ale som zvedavá na jednu vec.Keď som bola pred 15-mi rokmi v porodnici,vtedy tam rodila jedna pani druhé dieťa.Povedala mi,že prvé sa jej narodilo cisárskym rezom,pretože sa jej neotvoril krček maternice.Takže akoby sama porodila bez operácie??Mňa tiež zachraňovali pri slepom čreve,tri hodiny ma ťahali hrobárovi z lopaty.Nehorím,že nemocnice sú zlé,ale ani dobré,ale sama príroda pomôže napríklad pri akútnych stavoch?
Tommy858
Zdr.péče
21. 07. 2010 10:51

Plně s tímto článkem souhlasím. Vždycky jsem byl jeden z těch, kteří nevěřili v lékařskou péči. Ještě než jsem se začal zajímat o duši, energie a tohle všechno, jsem věřil, že když už člověk onemocní tak se s toho musí dostat sám. Je k ničemu cpát do sebe nějaké chemikálie když máte chřipku, angínu, jste nachlazení, je vám zle nebo cokoliv jiného. Sami jste si to způsobili, sami se vyléčíte. Lepší je si připravit čerstvou zdravou zeleninku, bylinkový čaj a být v teple. Zaručuji, že budete rychleji zdravý než z nějakých antibiotik, které vás jenom oslabují. Čím více se teď dozvídám o vlivu výživy na tělo, energie přírody a slunce, tím více se utvrzuji v tom, že jsem měl vždycky pravdu. Všechno je jen v nás. My sami si zvolíme, jestli budeme zdraví. Nevyléčitelné nemoci neexistují. Jsou to jen komerční tahy. Nevěřte takovému blábolu, že je něco nevyléčitelné. To je taková kravina, že větší snad ani není. Věřte sami sobě. Vitamíny, správná životospráva, příroda dokáže vyléčit cokoliv. Ba naopak s takovou životosprávou ani žádnou nemoc mít nebudete, protože ani nedostane šanci.
Natty
Lži o zdravotní péči
16. 07. 2010 14:21

Prosím,uvedomte si ,že už naši předci říkali:Doktor léčí.příroda uzdravuje.A kdo žije zdravě,zdravě jí, nekouří a alespoň trochu se hýbá,může být v klidu.V něčem má článek pravdu,ale mnoho věcí je tu postaveno na hlavu.Je pravda,že lékaři nestudují zdraví ale nemoci.Ale jak by nás mohli léčit kdyby je nestudovali?Zdraví bychom měli studovat my.Je to naše hodnota, kterou si musíme chtánit.A teprve když se něco porouchá,tak hledáme někoho,kdo ví jak to opravit.Pokud se vám porouchá auto,taky nejdete za tecnikem který ovládá na co jaké hejblátko je,ale jdete za odborníkem,který to hejblátko umí opravit.A tak je to i a naším zdravím a lékaři.Nemusíte souhlasit,ale já to tak vidím.
the cell
Ale kdepak,
20. 06. 2010 21:03

ohánět se v případě genetických nemocí mrakem z Černobylu je silně krátkozraké, zrovna CF, kterou jsem zmínila, byla popsána klinicky již v 18. století a stáří její nejrozšířenější mutace se odhaduje na 52 000 let a od té doby se jen dědí. Zrovna i co se týče bakterií, článek odporuje sám sobě, na jedné straně označuje teorii choroboplodných zárodků za překonanou a na druhé straně nemocnice za nebezpečná místa, protože se tam vyskytují bakterie. Takže bakterie nee, a současně ano, atd.? Nemám důvěru k článkům, co citují jeden jediný zdroj, co už sám o sobě není objektivní. V důrazu na výživu a životní styl a složku duše v léčení má článek pravdu, jenže západní medicína to ví a podobná iracionální obvinění a kydání špíny mi připadají nebezpečná, jen se předem snižuje důvěra nemocného v léčbu a léčení nefunguje a není se čemu divit, jenže vina lékaře to není. Když se podíváte v nemocnici na oddělení diabetologie, plicní, kardiologii, 70 % lidí tam vůbec nemusí být, jenže co myslíte, že se stane, když otylému pacientovi lékař řekne, že když přestane jíst tučné a nezdravé maso, přestane kouřit, pít a bude jíst zeleninu a hýbat se, může se z té cukrovky úplně vyléčit?
Toby
hh
20. 06. 2010 14:04

no urcite tam jsou nejaky procenta:) ja myslim ze tak 50-50 mozna vic mozna min
Morld
the cell
20. 06. 2010 0:46

opravdu Vás nechci nějak urazit. Ale přece jen si to všechno uvědomte ve větším horizontu. Ty geny se asi nepokazily jen tak, jen tak se samy nepřeskáladaly, musel být k tomu podnět. To nejsou jen léky a nemocnice. Vždyt uvědomte si čemu všemu pro člověka nepřirozenému jste byla za svuj život vystavena? ozářil nás tady mrak z černobylu, nad hlavama nám lítá kdoví jaká chemikálie a už vubec nevíme jestli počítač ze kterého píšu člověka vlastně taky nepoškozuje?... při vědomostech ubohého smrtelníka nemáme šanci to pochopit v plné míře, ale tak nějak to asi bude..
Toby
hh
19. 06. 2010 18:41

me to pride docela ligicky u delsi dobu o tomhle premyslim ze jsou nemoce myty co si na sebe lidi pritahujou zbitecne ani bych se nedivil takovych podvodu co je ve vlade snazi se z lidi co pracuji vybirat co nejvic penez a furt vymyslej dalsi veci
orime
konečně
19. 06. 2010 9:02

článek, který má hlavu a patu. Fakta v něm zmiňovaná jsou alarmující, v naší zemi pak obzvlášť. Stačí se zajímat - průměrná spotřeba léků u nás, úmrtnost na civilizační choroby a s tím spojený způsob životosprávy. Ale v zemi, kde jsou vegetariáni považování za exotickou zvěř - nedej Bože pak vegani, nebo vitariáni - je asi zrovna tak obtížné vstřebat něco takového, co autorka zmiňuje v článku.
Jelitko
ne tak docela
19. 06. 2010 8:49

ja myslim,ze v necem pravdu ma ,ten co to napsal.
Napriklad muj otec byl v letech 1990 na operaci slepeho streva,je fakt,ze tam prijel pozde,ze mu to prasklo,ale taky mamka musela omdlit,aby tatku vzali na radu,no proste ho zachranila.Bylo tam tech chudaku fronta a narikali nez je vubec nekdo vzal na radu.Tedy organizace spatna(v Brne).Dale,tatku operovali a spatne ho vycistili,takze mu s toho zacala bujet rakovina.Potom mamka,az otec odesel na rakovinu strev,rikala,ze videla v televizi mluvit nejakeho odbornika,ktery rikal,ze v letech pred 1995 kdo prodelal nejakou operaci,ze lidem vznikla dost zasto rakovina,ze se nedodrzovala higiena a nebyly latky na to aby dostatecne zabespecovali nasledky operaci.Takze v te dobe,kdo se dostal do nemocnice,tak byl chudak...Jak otec videl,ze je na tom spatne,tak ho uz nikdo nedostal do spitalu,takze s tou rakovinou zemrel doma bez morfia,ktere pri konci potreboval,tak zanevrel na nemocnice.A rikal dokonce,ze zdrav,sestra si na sale strihala nehty a doktori kourili,ja jsem mu verila,otec nikdy nelhal.
nevim,jak je to nyni a taky ziji v cizine 26 let a tak vim jenom jak je to po teto strance tady a jsem,verte mi spokojena,maji to tu na vysoke urovni,o pacijenta je dobre a okamzite postarano,jakmile dorazi do nemocnice.Nenechaji ho cekat.
A co se tyce leku,nekdy udelaji v tele vic skody,nez uzitku.A vsechny maji vedlejsi ucinky,takze je pravda,se radeji doktorum nedostat do ruk jen co nejdele to jde.Ale jakmile se prekroci 50-tka s kazdym to jde s kopce,tak bez leku to nejde,zkousela jsem byt bez leku na v.tlak a neslo to.
the cell
Proboha,
18. 06. 2010 23:46

ani jsem to nedočetla celé. Zkuste říct matce dítěte s CF nebo Downovým syndromem, že nemoci nejsou způsobeny geny, ale špatnou výživou... Zoufalé... Popravdě jsem zklamaná, že se tady vůbec takový nesmysl může objevit.
Grush
Ach jo...
18. 06. 2010 21:00

koukám a nestačím se divit.
Tohle fakt nemá cenu. Se zabedněnci nemá smysl polemizovat. Jestli si někdo myslí že medicína zůstala svými názory trčet v roce 1940, tak nejspíš od toho roku asi žil někde na Marsu a tyhle mýty živí tak akorát sám ve své hlavě.