Články

Zajímavosti

Poselství stařešiny kmene Hopi pro Čechy - (komentáře)

7man
re Jaroslav
9. 11. 2009 16:36

Dobře, znám tvůj názor. S tím co píšeš souhlasím, ale ne ke tvému postoji k okolí, k druhým lidem (masožravcům). Nečekáš, že tě někdo pochopí, jsi sám a nemáš sílu žít v takovém prostředí. Máš raději zvířata než lidi, kteří maso konzumují. Je to ale tvůj postoj. Dík.
Jaroslav
sorry
8. 11. 2009 1:19

trochu jsem se nechal unést a trochu zablábolil ale já si furt říkám, že mám mlčet a né zase napíšu romány a ještě k tomu to zní tak namyšleně, fuj, ta schíza to je něco teda, napíšu a později lituju, že jsem nemlčel....už aby to zase odnesl čas, chybí mi tu smajlíci na odlehčení....
Jaroslav
Orime
7. 11. 2009 19:48

Tobě se to říká, když žiješ na samotě u lesa...
orime
Jaroslav:
7. 11. 2009 19:27

Ale no tak...
Jaroslav
Procházka
7. 11. 2009 17:13

Byl jsem se projít po okrajích města ve kterém žiju i po něm, na každém metru se povalovala petlahev, na každém kroku odhozené papíry od chipsů, sušenek, čokolád a jiných věcí, krabičky od cigaret, miliony vaiglů a miliony psích výkalů, odpovím ti tedy na tvou otázku, jestli miluji všechny lidi záporně, ten kdo je schopen takové neúcty k matce zemi, ten který přes svou nekonečnou hloupost a lhostejnost k životnímu prostředí toto dokáže, toho se straním a nechci s takovým člověkem mít nic společného, neboť k tomuto nemohu být v žádném případě schovívavý, vím že do jednoho komentáře nedokážu vložit vše, ale když se zamyslíš nad tím co píšu, zjistíš že se z mnoha myšlenkami článku stotožňuji, nemám už ale sílu žít v takovémto prostředí a s takovými lidmi, není však kam utéct. Konzumní a bezohledný způsob života, ztráta pouta s přírodou a ztráta úcty k planetě a životu, ztráta střízlivosti a reálného pohledu mne zabíjí...
Jaroslav
a ještě dodávám
7. 11. 2009 15:28

a pak jsou také lidé a je jich pár i na tomto fóru, kteří bez špetky soucitu a jakéhokoli duchovního pochopení hlásají pravdy a sami sebe považují za osoby ve velkém duchovním postavení, a hlásají své pravdy jako neomylné a tesané do kamene, už jsou prakticky jednou nohou v ráji a ani nestačili pochopit třeba to s tou stravou, ignorují utrpení a prezentují svou slepotu, kterou ale ovšem, protože slepí jsou nevidí, každý má právo se vyjádřit, ale blahoslavený ten, který nesnese příkoří druhého než ten, který básní o tom jak vznešený je život lidský a na ten ostatní kálí se slovy, vždyť to tak má být, ve smyslu práva si tedy dovolím naznačit, že je-li bytost lidská více než zvířecí je její povinost i ve stravování být více než zvířecí a buď přijmout tíhu konzumace masa a přesně vědět co toto způsobuje, né to vytěsnat ze svého vědomí a cítit se absolutně nevinně a nebo zpitovat své svědomí, otevřít oči realitě a uvidět krásnou a láskyplnou cestu veganství.
Jaroslav
článek
7. 11. 2009 15:10

já článek ve své podstatě neodsuzuji, jen naznačuju, že takových článků a poselství ti vysypu z rukávu nekonečně mnoho, prostě nic nového.
S tou láskou k lidem to rozhodně nepřeháním, ale důležité je že nikomu nepřeji nic zlého a pouze štěstí, i těm co nechápou, že jíst maso způsobuje nesmírné utrpení, ale milovat konzumní stádo přemýšlející, bohužel i vědomě i podvědomě o uspokojování svých zvrhlých vášní a potřeb a vše v naprostém egocentrismu...možná miluju, ale tím víc jsem bitej, raději miluju ty, kteří jsou zajatci a trpící díky tomuto systému, tedy zvířata, chudé bez svého přičinění, největšími hrdiny mi jsou mrzáci, kteří se radují se života, miluji všechny, kteří vědí jakou cenu má život vlastní i život druhého, ten kdo pohrdá životem vlastním, nebo životem druhých, má pouze můj respekt na své místo na světě a přání štěstí, ale né lásku v pravém smyslu, vyhýbám se společnosti a neodkrývám své pravé myšlenky a srdce tam kde bych byl zpranýřován a zlinčován v horším případě, v lepším pouze zesměšněn a nepochopen, i když možná si protiřečím, dost často to dělám, ale pochopení, láska a soucit by měla patřit všem, je to velmi složité a ožehavé téma, mohli bychom jím dojít až do důsledku a ptát se třeba starozákonného boha jaké byli jeho pohnutky, když se rozhodl všechny zahubit...
Nikoho nesoudím, a neříkám, že mám skrze veganství pravdu, jsem malej na to abych toto mohl....
Ale na světě je i zlo, nejsou jen lidé, kteří se nedokáží zbavit masa, jsou lidé kterým je jedno když druhý trpí, umírá a strádá, lidé kteří zabijou, okradnou, ublíží, nechápu proč takoví jsou...
7man
ano
7. 11. 2009 14:27

No, vrátím se zpět na tvůj první příspěvek, kdy píšeš, že článek je zbytečně dlouhý, možná jsi ho nedočetl do konce. Reaguji tak proto, že jsem viděl i uvedená videa (asi 5 z jeho přednášek) a vůbec nejde o sektářství. Chce to jen podívat se nezaujatě.
Píšeš, jak se liší sektáři a vegani. Napsal jsem to v tom posledním vstupu, že znám pár veganů, kteří nutí své přesvědčení všem okolo a mají názor, že všichni ostatní jsou špatní, protože jí maso a nedovedou se o ničem jiném bavit. Možná se to týká jen pár jedinců, ale já jich znám asi čtyři. Uvádím to proto, že ne všichni vegani jsou takoví, jak píšeš, a že ne všechny duchovní praktiky jsou mylné. Nic nesmí být nuceno a vše si musí vybrat každý sám.

Brát jako samozřejmost tyto věci je správné, že přijdou samy bez nutnosti znalosti čaker apod, jak uvádíš. Potom miluješ všechny lidi stejně takové, jací jsou, ať už konzumují maso nebo ne, je to tak?
Jaroslav
Ne
7. 11. 2009 13:06

Nerozumíme si, ale to nevadí, jeden velký rozdíl mezi sektářstvím a veganstvím je např. ten že sektářství ti slibuje lepší život, duchovní postup a vše jen co se týče tebe, ale veganství je služba ostatním živým bytostem a dává přednost jejich právu na život, před svým vlastním pohodlím, neslbuje ti žádné spasení, je to o pohledu na svět...
7man
Re
7. 11. 2009 11:44

Samozřejmě, k vegetariánství musí každý dospět sám, ne, že si o tom někdo něco přečte nebo že mu někdo řekne, co má jíst.
Uvedený článek je jen výtah z povídání a je dobře, že se o tom mluví a že lidé na sobě vědomě pracují, protože mohou začít úplně s čímkoli. Doporučuju shlédnout i videa a sami si udělejte svůj názor.
Na závěr: vegetarián, který razí své přesvědčení všem okolo sebe tak, že druhé nutí do své víry, tak se sám dostal do spárů sektářství, protože musí chápat, že řada lidí na to přejít prostě hned nemůže. To vzpomínám jen proto, že znám lidi, kteří takoví jsou.
Jaroslav
pro 7man
7. 11. 2009 11:20

A ještě něco: není důležité přejít na zdravou stravu, to zdravou mi zavání velkým sobectvím, když se zamyslíš proč změnit stravu, tak doufám že z vyšších pohnutek než je vlastní zdraví, nebo vlastní duchovní růst a tou by měla být soucit a bratrství se všemi živími bytostmi, když toto vidíš pak to jde hned, nevím proč by to nešlo, nevidím v tom problém, snad jen má zkušenost, že k veganství se každý dostal přes vegetariánství, to uznávám, málokdo se asi stane ze dne na den veganem.
Jaroslav
pro 7man
7. 11. 2009 11:14

Myslel jsem to trochu jinak, doufám, že to nevyzní arogantně, protože tak to nemyslím, prostě všechna kritéria v článku jsou pro mne naprosto přirozená a žiju tak, protože tak žít chci, a nepotřebuju to obalovat takovým patosem jako to dělá článek, nestojí mne to totiž žádnou námahu, žádnou vůli, ani žádné přemáhání, jenom podotýkám k té stravě, že vegetariánství v dnešní době ale bohužel nestačí, neboť mléčný průmysl se podílí na smrti a utrpení zvířat obdobně jako průmysl masný a jestli chceme jít do důsledku a v článku je citována rostlinná strava musíme volit správné slovo a to je veganství.
Myslel jsem to tudíž tak, že všechny rady a doporučení v článku jsou naprosto normální a přirozené a styl kterým se o nich píše, tedy sektářský, mi je nepříjemný, to co dělám je mezi mnou a bohem a nikdo mi nebude tvrdit co boha potěší a jak rozšířím své vědomí o další čakru, nikdo o kom se sám nepřesvědčím, že by mi mohl být vlastním příkladem, a vše se dá zdělit jednoduše, bez té estrády, že už je svět v rozpolcení, že se blíží nový věk atd...
7man
No
7. 11. 2009 8:05

Samozřejmě to není jen o jídle, jde taky o myšlení a proniknutí do sebe. Práce s čakrami je, podle mne, důležitá a je dobře, když někdo toto provozuje i před vegetariánstvím z důvodu, že prostě na takovou stravu nemůže přejít ihned. Měl by ale zároveň se zdravou stravou začít.
Jaroslav
syrová a čerstvá strava
6. 11. 2009 20:38

s tou syrovou a čerstvou stravou by to bylo fajn, nejlépe kdyby měl každý možnost si ji vypěstovat sám, pak má k ní ještě hlubší vztah, ale přes to všechno to je pouze jídlo a mě osobně se článek moc nelíbí, je zbytečně dlouhý, přijde mi to samozřejmé a normální a nepotřebuju přemýšlet o čakrách a o tom co mi, nebo nám to přinese, žiju tak jak chci a i když není svět takový jaký bych ho chtěl a dějou se věci, které by se dít neměli, nejdrahší ze všeho je svoboda, nebudu si hrát na to že někam směřuju a já jsem tu cestu našel a ostatní tápou, nebudu se ani rouhat bohu, nechť se děje jeho vůle, ale také se vyvaruji přehnaných a zaslepených proroctví, snažím se neubližovat, žít a nechat žít, ale nedovolím si říct, buďme všichni takoví a bude na světě mír a ráj, na to jsem malý pán...rozhodně ale například vím, že jiná alternativa než veganská strava pro mne nepřipadá v úvahu a je natolik plnohodnotná, že to beru jako samozřejmost...
orime
Ano,
5. 11. 2009 9:03

jak Roy Littlesun říká - "Paměť mají celozrnné obiloviny, luštěniny, zelenina, ovoce, vše z přírody bez chemie.... je třeba jíst živou stravu..." - což nejsou umučená mrtvá zvířata!
Kéž návštěva stařešiny kmene Hopi probudí alespoň několik spících srdcí a otevře jim oči...