Články

Videa

Život na Marse? - (komentáře)

lakemsnaj
Zbyněk P
1. 03. 2009 19:59

Co prijde a stanese ,tak to bude tak rychle, ze vam na ten okamzik zustane jen to ,ze se budete divat.Katastrofa ktera bude trvat jen malou chvili.
Srb
Cesta na Mars??
1. 03. 2009 17:45

No, tak ja toto video nevidel poprve. Diskutoval jsem tu o nem v diskusi UFO, ted nevim kde, ale mrknete tam, dost jsem se tam otom rozepisoval, protoze jsem otom cetl knizku. Jmenuje se Alternativa 3, docela zajimavy cteni, ktery muze a nemusi byt pravdivy. Ano, je pravda, ze prvni oficialni lety do vesmiru probehly v dobe, kdy podle tohoto videa mela sovetskoamericka sonda uz pristat na Marsu, ale ja se zeptam, jak je mozny, ze vsichni s urcitosti vite, ze je to fake? Jen proto, ze nas ucili ve skole, od kdy se lita do kosmu? Jen proto, ze oficialni vesmirny program teto planety je v plenkach? Myslite si, ze nam nikdo nic nezatajuje at uz o Mesici, Marsu, Ufu ci 11.zari??? V dnesni dobe opravdu uz neverim nicemu a pokud mi nekdo rekne, ze na odvracene strane Mesice je tajna zakladne, tak to nezavrhnu, ale reknu si, ze je to mozny, protoze vazeni a mili, v dnesni dobe je mozny vse. Čaute
garias
priatelia
25. 02. 2009 19:01

všetci sme deťmi prírody a musíme sa ešte veeela učiť :D
Zbyněk P
Reakce na článek"Garias&q
25. 02. 2009 18:41

Vážený(-á), velice kvituji Váš souhlas. Přeji hezký večer. Zbynek P.
garias
áno
25. 02. 2009 16:31

presne tak, som toho istého názoru. O pohlavnosti, bola to chybička, písmenko a na konci... :D. Zanechajme bojov, a bezvýznamného osočovania sa jedného na druhého, nemá to žiaden zmysel. Ak som urazil, ospravedlňujem sa. No čo sa týka urýchleného premýšľania, priznávam, a robím to zámerne. Premýšľam čo najrýchlejšie, no stým rozdielom, že závery robím pomaly a opatrne. Preto som napísal to čo som si myslel a stojím za tým. pohľad sa môže meniť, ako sa mení sa duša. Možno keby sa ľudia viacej poznali, "neštekali" by na seba navzájom. No faktom je, že to štekanie je spôsobené pýchou a sebectvom. Ale do miery začatia útoku, nie jeho vysvetlenia a následkov.
Zbyněk P
Reakce na články "Garias&
25. 02. 2009 14:40

Vážený(-á), vše co jsem uvedl-napsal, tak za tím si stojím, neboť to má přísnou a jasnou logiku. Nicméně, sám jste se usvědčil z toho, že vše berete povrchně, bez přemýšlení. I v té Vaší teorii (O té urážlivosti a o útoku plynoucí z ní), jste se sám chytil do své pasti, kdy něco píšete a přitom jednáte stejně tak, jak to, co kritizujete. V Česku platí jedno nádherné pořekadlo:"Nejdříve si zameť před svým prahem a potom se starej o druhé!" Co se týče toho druhého Vašeho vstupu a vyjádření, opět jen potvrzuje to, co jsem výše uvedl. Nicméně na vysvětlenou pro Vás: výraz "lakemsnaj" je jinotaj první třídy a když jej přiložíte pomyslně k zrcadlu, tak obdržíte to, co jsem uvedl! Tudíž žádný výmysl. A ještě jedno upozornění, které mi rovněž dává jednoznačně zapravdu a to je, že nejsem žena. Máte ale hlubokou pravdu v tom, že jsou daleko důležitější věci-problémy na přemýšlení, než abychom se "osočovali a vrtali" do sebe. Vskutku, to, že do sebe budeme "bušit" přes tyto stránky, tak naznačujeme ostatním, že jsme někde na úplném začátku svého vývoje, a že jsme nepobrali žádný rozum a moudrost. Věřím, že i Vy takové ohodnocení nechcete. Tudíž zanechme "lokálních bojů" a vrhněmež se do tvůrčí činnosti, abychom kvůli malichernosti nepřehlédli daleko podstatnější věci. Přeji hezký den. Zbynek P.
garias
chcete ešte dôkaz svojho?
24. 02. 2009 23:50

prečítajte si pozorne komentár kde ste neznámenho muža označila za Jana Smékala :D. Píšte prosím fakty, duševná nejasnosť je boro ktorý ma nezaujíma. ďakujem...
garias
pán Zbyněk P
24. 02. 2009 23:46

Pokúsim sa vysvetliť svoje zmýšľanie. Dnes žijeme v dobe, v ktorej takmer každý myslí iba na seba. Jedná sa o hádky, závidenie, nenávisť, ale aj sionizmus, vojny a podobne. Vaša reakcia na môj komentár je len dôkazom pre mna, že opäť dochádza ku istej forme reakcii sebectva. Nemyslím to vzlom. Je to akoby inštiktívna obrana človeka. Preto som váš podobný "obranný" komentár očakával. Ten komentár možno ani nebol preto, že by autor do hĺby zhodnotil myšlienky, ale preto že sa ho tie slová dotkli a cítili sa byť urazený na čo si vyvodil pocit potreby na sebaobranu. Asi troška divoké myšlienky :D. No samým dôkazom je to, že ste povedali o mne že sám nerozmýšľam, a aby som si dal pozor na hambu. Jasný dôkaz obrany vášho ega. Mám ale pre ľudí pochopenie. Mojím úmyslom bolo, že hodnotiť iných ľudí, alebo "opatrovateľov" tejto stránky je troška zbytočné, len preto, aby sme urobili dojem. Aký to malo zmysel? Žiadny. Pre mna sú dôležité myšlienky. Ktoré sa časom menia. Preto povedať o niekom, že je "hlupák" nemusí bať za 5 rokov pravda. Pozor preto okom hovoríme, že nerozmýšľa, ako ste povedali o mne. čo sa týka iných vecí, dokážte že som nemal absolútnu pravdu. Povedali ste, že robím urýchlené závery" dokážte všetkým, že nemajú žiadny zmysel. Ak to nedokážete prečo ste potom povedali, aby som si neurobil hambu? Nie preto, že by ste prizali, že tie vety sa môžu dotýkať pravdy, ale preto, že tieto nezvyčajné myšlienky, ste opúť použili iba na svoju obranu. Nie na pokrok v myšlienkach. Už viackrát som tu pripomenul, že nehodnoťme jeden druhého, ako to mnohý robia, snažme sa nechváliť jedného a druhého nie. Buďme nestranný, neutrálny, otvorený novým aj podivným informáciam, inak sa ďaleko nedostaneme. Snáď som bližšie načrtol svoje zmýšľanie...
Zbyněk P
Reakce na "lakemsnaj"
24. 02. 2009 20:33

Vážený pane "lakemsnaj" (nebo snad raději Jane Smékale?) Jestli jste se správně díval a orientoval, tak jsem v žádném případě neragoval na Váš příspěvek (ten je pro mne celkem nezajímavým). Pouze jsem reagoval na vyjádření někoho, kdo je skryt pod zkratkou "Garias" a jenž svůj příspěvek "uveřejnil" dne 21.02.2009 v 00:23 hodin. Nicméně, když Vám již takto píši, mohl by jste mi, prosím, sdělit, co jste měl na mysli, když jste ve svém vstupu uváděl, že až se to stane, nebudu míti dosti času na přemýšlení? To by mne vskutku zajímalo. Že děkuji. Zbyněk P.
Morld
:-)
24. 02. 2009 20:24

citím ze nekteri nasi spoluobcane pouzivají ten mozek az prez priliz. a pro lakemsnaja. je krajne nezotpovedné spolehat na vnejsí pomocnou ruku.nebo jakou koliv bozskou vuli. pokud chceme prezít musime si to zaslouzit..
lakemsnaj
Zbyněk P
24. 02. 2009 19:54

Vazenej pane, nechapu co se da na tom clanku cenzurovat,nepouzil jsem zadna jmena ,ani sprosta slova ale mrzi mne ze se nektere veci dovite je vy.Tak ze to je ta demokracie,aha uz to chapu.
lakemsnaj
garias
24. 02. 2009 19:51

ma adresa je lakemsnaj@seznam.cz
lakemsnaj
garias
24. 02. 2009 19:49

Napis mi Emailovou adresu,komentar je zajimavi ale neda se pres tuto stranku odpovedet.
lakemsnaj
Zbyněk P
24. 02. 2009 19:37

Jsem rad ze vim do ceho jdu,doufam ze tento dopis si pamatujete a az se to stane ,budete mit ocem premyslet ale verte mi ze moc casu nebudete nato mit.
Zbyněk P
Reakce na článek"Garias&q
24. 02. 2009 19:09

Vážený(-á),pod značkou "Garias" ze dne 21.02.´09 v 00:23 Je krásné, že hovoříte o lidech, kteří mají chuť přemýšlet a hlavně přemýšlí. Cítím,že Vy asi bohužel k nim moc nepatříte, když jste nepřemýšlejíce napsal svou, svým způsobem neadekvátní odpověď. Ano, i já mám rád lidi, kteří přemýšlejí. Nicméně, Vy totiž zapomínáte a asi(?) si nechcete(?) uvědomit, že vydavatel těchto stránek může "záměrně" ovlivňovat naše přijímání informací, a to jak kladně, tak i záporně. Nemohu vyjadřovat obdiv někomu,kdo se neprojevil, nebo je "neznámým" v pozadí, neboť nevím, zda-li přemýšlí či nikolivěk. A to, že jsem kvitoval, že vydavatelé těchto stránek si zaslouží obdiv, je mimo jiné i proto, že "předhodí" nějakou informaci (v jakékoliv podobě - a nebojí se ji předložit) a nechají jen na čtenářích, jak se s tou informací (ať již pravdivou, či postavenou na principu : předkládání nesmyslů a hloupostí) sami "porvou" a je otázka, zda-li si čtenáři uvědomí, že to, co právě čtou či četli, jest prachobyčejným nesmyslem, nebo ne. A právě proto je zapotřebí, aby každý čtenář začal "masírovat" svou šedou kůru mozkovou, nebo aspoň zaktivizuje svůj "selský rozum", aby nedopadl tak, že začne kolem sebe šířit informace blábolivého charakteru, a hlavně, aby si v podstatě sám "neutrhl kšandu z ostudy" ve svém okolí. Vážený(-á), je znát, že pouze proklamujete něco, ale sám tomu moc nedáte - mám na mysli to pouhopouhé přemýšlení o věcech předložených. Snění (či skrytá naše přání) není přemýšlením. Vážený(-á) pod značkou "Garias" nechť se Vám daří realizovat Vaše názory a hlavně pozor na případnou ostudu ve svém okolí. Přeji hezký večer Zbynek P.
lakemsnaj
Morld
24. 02. 2009 18:54

Ja verim, ze nikdy nebude nase rasa muset opustit tuto zemy,zemne je natolik silna ze ji nic nehrozi,dokaze si snama poradi a to co jsme na teto zemy ,jen jako mravenci.Sistem planety je tak dokonali ,ze ani vedci nevi co tato planeta vydrzi.Jednoho dne se recikluje ,smete nas do more a ti co preziji zacnou znovu.Stim musime pocitat.Nikdy, do Vesmiru nepoletime hledat jine planety ,ti co nas stvorili tak nas chrani.Ze se tu vyhunime sami ,tak to je neco jineho.Rasa lidi nikdy nevyhyne.Pokud bude muset mimozemska civilizace, tak nas evakuje ,ne vsechny ale ty co bude potreba zachranit.Tomu zase verim ja.
lakemsnaj
Derdekea
24. 02. 2009 18:28

Nebudu se omlouvat za muj pravopis,nejsem intelektual a odmala jsem v cestine nevinikal ,je mozne ze nepatrim sem do teto zemne.V USA jsem byl tri dny na stredni skole a delal jsem ikve testy a udelal jsem je na 45 procent,profesor mi rekl ze to nechape,ze nejsem American a nikdy jsem nechodil do Americke skly.Ja osobne si myslim ,ze to nenitakova nutnost,co intelektualu si auta neumi vymnenit ani svicku ani nevi ze tam nejaka je a pritom kdyz delal ridicak tak to probyral v technice.Asi tak nejak.Podle pravopisu se nepozna charakter cloveka ani jeho srdce,ani odvaha.Nasi zemy vedou lide co ten pravopis umi ale neumi pocitat a myslet do budoucnosti.Ja se narodil jako disletik a tim bych se taky zabival,zbytecne jsem si nezatezoval hlavu nesmysli ktere nikdy nebudu potrebovat,kdyz budu potrebovat tak pouziji sekretarku ,ta probirala literaturu k maturite.Stakovou jak to vedou ti intelektulove a herci tu cestinu nebudeme za chvilku ani potrebovat.Mojei prioritou je chranit tento stat,obcany a ekonomiku a ne svou penezenku.Vite co se rika ,ze kral ktery se spatne stara o svuj poddany lid,je spatny kral?
garias
USA
23. 02. 2009 7:41

stým, že sú amíci zkarení a podvodníci súhlasím. Od týchto čias sa začnú diať veľmi divoké veci. Keď padali dvojičky, prišiel som domov a kukal na televíziu, kde boli všetci zhrozený ztoho čo sa deje, bral som, že dvojičky naozaj padajú k zemi a že je to katastrofa. No akosi mi nebolo jasné, že za tým stoja teroristi. Podobný trik bol už pri druhej svetovej, kde američania vedeli mesiace dopredu, že bude vedení útok na Pearl Harbor a napriek tomu nechali týchto mladých chlapcov umrieť len pre ich imperialistické plány. Už dávno v histórií boli podobné strategické ťahy presvedčiť svoj národ, vladu, kongres, že je tu útočník, terorista, ktorý môže nepadnúť aj "teba" a preto je nutné viesť vojnz proti zdroju týchto nebezpečenstiev. Ich lož pramení zo samotnej histórie a samotný let na Mesiac je tomu dôkazom. Veď apollo 11 melo toľko nedostatkov, že asi 15 krát mohlo dojsť ku katastrofe.Nechce sa mi veriť že by to napriek tomu riskovali. Aby boli akože prvý, smiešne... Čo si sa šušká, že i hospodárska kríza je vytvorená zámerne, tak ako sú vytvárané potravinárske nedostatky, či nedostatky pitnej vody. Sú dokonca teórie, že klima sa má takýmto smerom uberať nezávisle na skleníkovom efekte. Už samotný ich "bankový" systém napovedá o ich nekalých plánoch okrádať široké masy ľudí po celom svete. Ľudia sú na pokraji hladomoru, pretože ak stratia prácu ako už stratilo 4 milóni v Amerike, to hovoria, v skutočnosti to môže byť 6-8... Ak dnešný človek stratí prácu, znamená to, že nejaký čas vydrží, ale potom nebude mať ani na chleba. A jedno je isté. Muž vydrží veľa. Vydrží hladovať, nemať veci, ktoré by chcel mať. Ale keď uvidí ako mu hľaduje dieťa, vtedy sa končí všetka sranda. Toto oni vedia. Vraj s povolávaní vojaci z Iraku pre očakávané hromadné nepokoje doma v USA. Obama síce zrušil týranie a mučenie. No základňu na Guantenáme presunul, nezakázal mučiť iných ľudí ako vplyvných američanov, a nechal podporovať američanmi mučenie vo svete, ktoré financuje 40 percent týchto aktivít. Dokonca navrhol útok na Pakistan. Ja myslím, že tak isto aj Obama je iba figúrkou istej skupiny ľudí, a bude robiť čomu povedia inak skončí ako Kennedy. Samým dôkazom je to, že si zobral ku sebe opäť tých istých ľudí akých mal Bush, a ktorých pokladali za ľudí vyvolajúcich hosp krízu. Chcem povedať, že týmto ľuďom nemožno veriť v ničom a vletoch do vesmíra už vôbec nie. Budeme musieť počkať na muža, ktorý má vraj otvoriť ľudom oči, a že vraj už žije. Dúfam, že to nijee jedno z tých klamstiev :D
Morld
:-)
22. 02. 2009 22:24

na pravopis se vyprdni! cti mezi radky nikoliv pismenky:-) honzo jako tvuj komentar na me pusobí dost zmatene. takze vlastne nevím co chtel basník rici. predstavil si tady mnoho vecí ktere sem dost dobre nepochopil . klidne by si to mohl rozvest. nepopiram jak jsou amici zakerni a neverim jim ani hranolku v puse. nicmene historie mluví jasne . a to. behem druhe svetove valky doslo ke kontaktu. ktery at uz chceme nebo ne zmenil shled udalosti. uz hitler disponoval talirema. a to pred 50 lety.proto rikam ze lety na mars jsou realne jako tyhle stranky. problem je v tom ze o tom my se nikdy nedovíme. pokud nezmenime shled udalosti.proto jak si rekl první sjednejme poradek na zemi a pak se serme do marsu.paradox je v tom ze jednou nastane okamzik kdy bude nutne opustit zemi v zajmu zachovaní rasy. nekdy ve vzdalene budoucnosti ano. toto rekl jedn velice uznavanej astrofyzik.a ja s nim s tím co doposud vím souhlasím....
Derdekea
já jen tak
22. 02. 2009 20:22

Honzo, jako myšlenka dobrá, ale tvůj pravopis mě přímo praštil do očí. Když někdo píše s takovýma hrubkama, tak spíš člověk vnímá hrubky, než obsah textu (aspoň u mě to tedy funguje :-D, za to nemůžu...:-)))
lakemsnaj
Cesta na Mars ?Ha...
22. 02. 2009 19:59

Jen bych chtel z Americke propagany myslet svim mozkem.Druzice na Marzu jeste nebyla a kosmonauti tam taky nebudo.Hold se uz nikdy nevrati.Lide co maji vize dany prirodou ,ti vedi sve.Neni to potreba rozebirat,na mnesic to bylo jen kousek ale na Mars jeto trochu z ruky.Kdyz nekdo obetuje kosmonauty proto aby sehnal materyal na motor vesmirne lodi ktery tu na zemy neksistuje a material ktery dokaze v atmosfere se pri ohromnych rychlostech pohybovat.Takovou zbran kdyby mneli tak neni problem ovladnout planetu.Co vy nato?Maji kosmickou lod jine civilizace ale nemohou ji ovladat,je to lod stara 50 let ale pro nasi generaci je prdnami 10 000let.Ten kdo ji postavil moc dobre vedel co dela.Na Marzu by stejne nic nenasli,tyto veci pochazi z velke vzdalenosti ,kam nikdy nedoletime,nemame pro nas zadnou ochranu na cestu do Vesmiru.A stak nedokonalima raketama co mame jso kosmonauti pri startu skoro mrtvi.Radeji zustanme na Zemy a pri scifi filmech,je to bezpecnejsi.Hezkej den Honza
garias
pekné
21. 02. 2009 0:23

je vskutku milé, že obdiv bol vyjadrený vydavateľom tejto stránky. No pre mňa sú podstatné myšlienky všetkých , ktprý majú chuť premýšľať, preto tento pozdrav berem nanajvíš nie ako priateľský. Pre mňa je dôležité priateľstvo a náklonnosť všetkých ľudí ku všetkému žijúcemu. zdá sa, že niektorí ľudia to stále nechápu a dlho ešte chápať nebudú, čo je nám všetkým na škodu...
Zbyněk P
Můj názor
20. 02. 2009 17:33

Vážení a milí, vidím, že jste lidmi na správném místě (toto pozdravení směřuji na vydavatele těchto web-stránek), a že fantasticky dodržujete cvičení a masírování našich šedých mozkových kůr, aby nám nezakrněly (toto myslím vskutku v dobrém slova smyslu) a také dozajista zkoušíte, zda-li používáme tzv.“selský rozum“ v kombinaci se získanými informacemi. To prosím na úvod, ale nyní k problematice. Nejdříve trochu historie : ================= Jestli se nemýlím, tak v uváděném a tudíž v inkriminovaném roce 1962 bylo naše „cestování“ teprve v plenkách a nikdo nevěděl jak se vesmírné cestování bude vyvíjet a hlavně co vše se dá udělat, nebo-li docházelo teprve k obeznamování se s možnostmi a možností letů. A to nejen v USA, ale i v SSSR (ostatní svět ještě v této oblasti spal hlubokým spánkem) Trochu konkrétněji : a) Pilotované lety --------------------- - 20.02.1962 = dlouhý let řízený pilotem, což byl J.Glenn v raketě : Merkury 6 - 24.05.1962 = zkoušky ručního brzdění pilotem S.Carpenterem v raketě : Merkury 7 - 15.08.1962 = první ukázka dvou současně letících pilotovaných lodí (A.Nikolajev – raketa Vostok 3 a Pavel Popovič – raketa Vostok 4) - 15.05.1963 = PRVNÍ TELEVIZNÍ PŘENOS Z VESMÍRU – pilot : Gordon Cooper v raketě Merkury 9 . . . - 27.12.1968 = F.Borman + J.Lowell + W.Anderis – raketa : APOLLO „8“ = PRVNÍ OBLET MĚSÍCE - 24.07.1969 = N.Armstrong + M.Collins + A.Buzz - raketa : APOLLO „11“ = PRVNÍ PŘISTÁNÍ NA MĚSÍCI - 17.04.1970 = J.LOWELL + J.SWIGERT + F.Haise – raketa : APOLLO „13“ = Přistání zrušeno, nehoda na cestě - 19.12.1972 = G.Cerman + R.Evans + H.Schmitt – raketa : APOLLO „17“ = POSLEDNÍ ZDAŘILÉ PŘISTÁNÍ NA MĚSÍCI b) Sondy --------- - 26.01.1962 = RANGER „3“ - minula Měsíc - 23.04.1962 = RANGER „4“ - pokus o tvrdé přistání. Sonda dopadla na odvrácenou stranu Měsíce – tudíž bez možnosti vysílat na Zem Vyjádření mého osobního názoru : ========================= Ptáte se nás, zda-li je to rekonstrukce či skutečný dokument ? Má odpověď je : NENÍ TO ANI REKONSTRUKCE, ANI SKUTEČNÝ DOKUMENT, který by přinášel případné informace z dalekých končin vesmíru, konkrétně z Marsu. Pod pojmem :“Rekonstrukce“ si dozajista každý představuje zcela něco jiného, např.: rekonstrukce zločinu, rekonstrukce nějaké památky, budovy, aj. Mohl by to býti skutečný dokument ovšem za podmínky několika předpokladů : a) že by se to točilo někde v africké poušti ( či v jiné), neboť tam jednoznačně bylo v závěru vidět, jak užovka písečná se pohybuje v písku, resp. těsně pod povrchem aby se vyhnula žhavému dopadu slunečních paprsků a nespálila se o horký písek na povrchu. b) že by se snímané snímky přenášely z pouště přímo do televize, a tudíž že by to nebyl filmový záznam, který by se později někde promítal V případě, že by dané podmínky nemohly býti splněny, tak potom nabízené video je jen nějaká dílčí pasáž z nějakého sci-fi filmu. Nic víc. Ještě jednou musím poděkovat za „MASÁŽ“ a „PROCVIČENÍ“ našich vrstev mozku (nejlépe šedou kůru mozkovou) – máme aspoň jistotu, že nezakrníme a nepovolíme v bdělosti. A jak se říká : „TĚŽKO NA CVIČIŠTI, LEHKO NA BOJIŠTI !!!!“ – jo,jo, svatá pravda. Přeji hezký večer
garias
pozor
20. 02. 2009 9:29

bacha ale aj na fotky z NASA, mnohokrát sú upravované pre utajovanie faktov, ktoré "nepotrebuje? pozanť verejnosť. Mars ale vraj býva dostatočne blízko Zeme, aby bol jeho povrch pozorovaný kvalitnými teleskopmi. Možno sa mýlim. Tiež sa mi to akosi nezdá, to by ten astrofyzik žil asi na inej planéte :D. fakt sa mi nezdá, že by to bolo možné. Skúsim niečo nájsť od dôveryhodnejších zdrojov a napíšem sem, ako dokáži kvalitne pozorovať teleskopy blízke planéty.
lup
amatér ...
19. 02. 2009 23:52

Žiaden, ani ten najväčší pozemský ďalekohľad zo Zeme nedokáže rozlíšiť na Marse detaily. Pravdepodobne si čítal o fotkách, ktoré sú zverejnené na webe NASA a niekto ich študuje a zverejňuje detaily z nich na webe. Už som asi 2-3 krát písal zdroj : www.marsanomalyresearch.com. Uisťujem, že keď som videl prvé fotky, tak som im neveril. Na spomínanom webe sú odkazy na originálne fotky NASA a po stiahnutí a zväčšení som videl to, čo predvádza autor webu. Hneď v dolnej časti titulnej strany je "jazero s lesom". Pozrite si fotky z krátera Halle - v ľavej dolnej časti a zväčšite obraz na 200%. Tento obrázok som ukázal dvom bývalým vojenským pilotom a jednoznačne sa vyjadrili, že to vyzerá ako mesto a polia z veľkej výšky. Fotiek tam máte na prezeranie kvantum. Príjemnú zábavu. S pozdravom LuP.
garias
amatér
19. 02. 2009 16:08

pred nedávnom sa objavili fotky istého amatéra, ktorý mal natoľko kvalitný tleskop, že mohol bližšie pozorovať MArs. Urobil fotky, na ktorých bolo vidno oblaky, jazerá, či lesy. Ak by to boli sfalšované fotografie, museli by byť robené expertmi na najvyššej úrovni. Neviem si ale predstaviť, že by takéto fotky urobila NASA. po ich preštudvaní odborníkmi, vyhlásili, že sa pravdepodobne jedná o nesfalšované fotky. Kto vie...?
Morld
:-)
19. 02. 2009 11:39

ve skutecnosti je to scifi jen slabym odvarem reality.nerikam ze je to video pravy je to falš jak prase:-D na dne jednoho tamnejsího prehistorickeho more se rozklada rosahlej komplex. obyva ho a ted se nesmejte okolo 680 000 bytosti. umyslne rikam bytostí protože ne vsechny jsou lide. komplex je zasobovan ze zeme diskovím plavidlem nebo prostredkem prezdívanym stargate.:-D nejedna se o to nakadahove kolo ze serialu stargate.:-) fakt je ten ze nemam ani paru jak vypada. mars neni zdaleka tak jedovaty jak je nam predkladano a obrazky jsou retusovany tak aby vypadalo ze by tam clovek neprezil ani minutu. opak je pravdou. mars je opravdu nacervenaly ale asi tak jako nevadska poust.nebe je tam taky modre jako na zemi.zadna jedovata atmosfera a nesnesitelne teploty.neni to tam nijak idealní ale urcite ne tak hrozne jak to vypada na snimcích z nasa.tamnejsí zakladna ma zaukol navratit atmosferu do norem dostacujících pro zivot. toto vyslovil vedec ktery vystupoval pod synonymem Henry Deacon.v radiu v poradu od pobrezí k pobrezí.nazev si uz presne nepamatuju. pracoval na nejtajnejsích projektech takze mel pristup ke vsem informacím. bouzel pro skeptiky.jeho nazor podporili dalsí dva vedci.aniz by ho kdy videli nebo cetli jakou koliv jeho praci
lup
Skutočnosť ? - nezmysel.
19. 02. 2009 8:59

Toto sú zábery s pristátia zo sci-fi filmu made in USA. Žili tam nejaké neidentiikovateľné bytosti pod povrchom, ktoré hrdinov prenasledovali, zabíjali. Hrdinovia na Marse na prežitie použili energiu zo sovietského automatického pristávacieho modulu zo šesťdesiatych rokov a tuším, že iba jeden z nich prežil. Takže filmová fikcia.