Články

Záhady a tajemno

Tulpa - (komentáře)

tyna
tulpa
24. 06. 2008 12:28

Nevím zda jsem správně pochopila fenomén tulpa, o kterém je tady řeč. Kdybych se soutředila a vizualizovala jako blázen třebas na stůl, pochybuji, že by se zhmotnil, leda tak v mých přestavách a to bych sama sebe obviňovala z psychozy.Nevím, nerozumím tomu. Také se mě zdá být přitažené za vlasy, že Lucifer byl stvořen v 6. stol. př.n.l. Nechci pisatele obviňovat z toho, že si vymýšlí.Jistě převzal a prodal to co sám koupil a to v dobré víře. Chtěl článkem přispět tzv. slovem do pranice. Myslím si, že zlo stejně jako dobro je princip přírody. Napadá mě přirovnání kladný a záporný náboj. Zlo i dobro máme v sobě každý z nás, to je známá věc. Také je pravda , že pokud se pokoušíme o dobro, vždy se najdou tzv. nepřátelské síly aby nám odporovaly. A´t už jsou to lidé nebo příroda nebo okolnosti. Myslím si, že je to pro zachování rovnováhy sil v přírodě. A co se týká hříchu tady si myslím, že se s ním dobře obchoduje a manipuluje s lidmi, kteří jsou sugestibilní. Manipuluje se s pocitem viny. Jenže hřešit je lidská přirozennost stejně jako konat dobré věci. Všichni bez rozdílu máme právo na omyl, na chybu a já neznám nikoho kdo by se v životě nemýlil.
Setsu
re.iv
6. 04. 2008 15:51

no vyhrabala som si tu knihu a hodim sem kusok: ,,Sberatel legend o cernych psech ve vychodni Anglii Ivan Bunn zaznamenal v jedne oblasti pres 40pripadu.Kdyz je blize zkoumal, zhruba 50% ocitych svedku mu potvrdilo,ze kratce po setkani s tajemnym nocnim setkanim s cernym psem doslo v jejich rodine k umrti"...,,Cerni psi byli vzdy spojovani s bohyni Dianou, matkou carodejnictvi, jejiz kult byl velice silny prave na venkove vychodni Anglie.Soustredene myslenky z davnych ritualu pri jejim uctivani se tehdy vtiskly do krajiny a symbolicke obrazy se i dnes snadno ozivuji." Tak len pre uistenie ide o tulpu?nie je tu spomenute to slovo ale myslim ze popis sedi.
iv
re.Setsu
6. 04. 2008 4:32

Pod Tulpa sem nasla jeste zarazene Big foot ci yeti a the Leviathan-morska prisera,zadna zminka o cernych psech.O Tulpach sem vzdy nasla jen male zminky ci kapitolky,jednotna kniha snad ani neni,ale vzdy kdyz narazim na tulpu,je tam Magic and Mystery in Tibet od Alexandra David-Neel a kazdy vzdy tuto knihu cituje. Dekuju za vas odkaz na knihu.
xxx
článek
5. 04. 2008 9:08

celkem zajímavý článek, o tulpách jsme už taky jednou četl ale s tou lochneskou se mi to nezdá, existuje dost zpráv že jí sonary zachytili, navíc by prý v hloubce cca 300 m měla být jakási jeskyně u které je možné, že vede do jiného jezera, to by pak vysvětlovalo, proč jí sonary někdy zachytili a někdy ne... že by lochneska byla tulpa se mi moc nezdá ale je to jen můj názor...
Setsu
dotaz
5. 04. 2008 1:43

o tulpach som uz dost citala a zaujima ma, ci sem spadaju aj cierni psi vyskytujuci sa prevazne v Anglicku.Citala som ze su to tiez tulpy ale je dost pripadov kedy to bola ako predzvest nestastia alebo smrti.Vazne by som chcela vediet o tomto viac tak keby mate nejake informacie alebo zdroje prosim napiste mi ich.Dakujem a inak citala som o tom v knihe Odkud prichazeji od Ivana Mackerle