Vaše příběhy

- Zvláštní schopnosti -

Léčitel z Ruska
Stalo se to asi před dvaceti lety, kdy jsme pravidelně ještě každý rok jezdili k tátovým rodičům do bývalého SSSR.

Mě mohlo být asi třináct, čtrnáct let a od svých šesti let jsem přes půlku stehna na levé noze měl nepříjemnou vyrážku, které jsem se nemohl zbavit a ani doktoři po letech léčení a vyzkoušení nesčetně mastiček neuspěli. Bylo to velice nepříjemné a trapné, např. při koupání v létě, tenkrát se v dlouhých kratasech nekoupalo.
Jednou brzo ráno přivedl můj děda do domu pána. Já byl rozespalý, tak jen odhrnuli peřinu a řekli, at si vytáhnu trenky na té noze. Pán se k tomu nahnul a velice jemně jakoby plival. Bylo mi trapně, pána jsem neznal a podstupoval to. Pravda je, že mi cosi říkalo klid a cítil jsem něco, až to nebylo tak nepříjemný. Pán řekl, že mám s dědou přijet pozítří k němu.
Pozítři jsme na koňským povozu jeli do vedlejší vesnice do domu toho pána a já si to užíval. Prázdniny, koně, bezstarostnost a procedura se opakovala.
Když jsem nastupoval asi za pět dnů do letadla, měl jsem nohu jak dětskou prdýlku. Onen pán takto vyléčil otci asi za rok nebo dva i ošklivou spáleninu od otevřeného ohně, myslím hodně ošklivou a bolestivou. Za týden po jeho zákroku po spálenině ani stopy.
Dodnes nevím ani jméno pána. Odměna asi byla v tom, že se s dědou napili domácí samohonky. Děda je po smrtí a babičku si vzala teta k sobě. Ve vesnici se dům prodal a jméno vedlejší si ani nepamatuju. Ani nevím, jestli onen pán žije. Jenom vím, že bych ho určitě ještě využil na místo prášků, po kterých se mi motá hlava a neřeší nic.
Samozřejmě, že dnes bych zjistil, jak se jmenuje, co dělá, jak je starý a vůbec bych návštěvu využil aspoň k ukojení mé zvědavosti. Tenkrát jsem to bral jako čtrnáctiletý kluk jinak - jako normální věc.

Tak to je můj příběh. Chtěl jsem se taky podělit, když čtu spoustu těch vašich skvělých příběhů a myslím si, že je tu spousta dobrých lidí.

Zdravím vás a ahoj.

Vydáno:   16. 8. 2006

Přečetlo:  2382 čtenářů
Autor (vložil): RK

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Ad léčitel
31. 08. 2006 10:59
Anonym
¤ genius
16. 08. 2006 11:00
rk
¤ génius
16. 08. 2006 10:17
eores