Vaše příběhy

- Symboly a znamení -

Kde hledat odpovědi?
Na úvod chci říci, že jsem racionalista. Neříkám, že neexistuje tajemno, kterému nemůžeme rozumět, ale raději se zabývám pádnými argumenty, tj. věřím tomu, co lze vysvětlit. Ale dá se vysvětlit i toto?
Mám tři příběhy, které se vlastně opakují do dnešních dnů..

Příběh první:
Jsou to dva roky, co začal můj „podivný neklid" a od té doby se mě drží stále.
Jednoduše řečeno: zničehonic v práci jsem dostal strašné vnitřní chvění, neklid - pocit, že se někde něco děje mému blízkému. Toto chvění narůstalo geometrickou řadou asi dvě hodiny a pak zničehonic najednou nastal v mém těle harmonický, absolutní klid. Jsem odnaučený kuřák, ale pro přirovnání bych to srovnal s nutnou potřebou „před zapálením si cigarety - a po ní" (kuřáci chápou, o čem mluvím).
Divné na tom nebylo nic, jenže jsem si ze zvědavosti zapsal čas „neklidu", porovnal jsem to až později, když jsem se dozvěděl, že přítel mé sestry dostal mikrospánek a otočili auto přes střechu u Denveru (západ USA). Srovnal jsem časy a co byste řekli? Absolutní klid nastal dá se říct v okamžiku, kdy ti dva vylezli z vozu. Nic se jim nestalo - neměli ani škrábnutí.. zato auto bylo na odpis.
Nedávno to přišlo taky, zničehonic - do hodiny mi volali - umřel mi dědeček. Zajímavé, že?

Příběh druhý a třetí:
Tady nejde ani tak o příběhy, jako o „podivné náhody", nestávají se tak často, ale když vyjdou, už mě to ani nevyvádí z údivu.
Prostě mi stačí myslet na nějakou věc a ta věc se opravdu stane. Příkladně myslím nad mou oblíbenou píseň a za chvíli začne hrát z rádia, aniž bych musel měnit stanice - náhoda? Snad.
Naposledy jsem takhle seděl v Boskovicích na náměstí, lížu si zmrzku a dívám se na zevlující mládež, která uznale okoukává projíždějící vozy. Napadlo mě (zničehonic), že zde už chybí jen ferrari, které by tu zastavilo. Přísahám, že jsem viděl i místo, kde jsem si přál, aby auto zastavilo.. Čekal jsem dvacet minut a na to samé místo opravdu přijelo ferrari. Opravdu jsem se musel smát. Boskovice nejsou kdovíjaké město vyhlášené milionáři a neznám v blízkém ani dalekém okolí nikoho, kdo by podobné auto vlastnil. Náhoda? Toto není fikce, celý příběh se doopravdy stal.

A nakonec:
Ani zde nevím, jak je to možné, ale s délkou trvání jsem se smířil s tím, že nejde o náhodu, ale pojmenovat tento jev také neumím. O čem mluvím?

Stačí projet, projít, podívat se.. na lampu, či projít pod ní a ta lampa zhasne a pak se zničehonic rozsvítí (jsem-li v blízkosti, proces se opakuje). Neříkám, že to je vždy. Já sám nevím, jak to dělám, ale možnost technického problému v lampě samotné odmítám, protože to nejsou ty samé lampy, které zhasínají - to byste mohli zkontrolovat celou cestu do práce a zpátky |bydlím v Brně| (asi 12 km) a cestou i tři zhasnou..
Již jsem slyšel, že se uskupují lidé, kteří tohle dokáží, v nějaké spolky, ale na to já vážení nemám čas. Ale má-li někdo informace, čím se takto děje, podělte se se mnou prosím, rád si Vás vyslechnu.

Děkuji za případnou spolupráci.

Vydáno:   5. 7. 2006

Přečetlo:  2572 čtenářů
Autor (vložil): Petr

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ jo
14. 07. 2006 16:33
Guverne
¤ No jo....
9. 07. 2006 15:36
Kiki
¤ kde hledat odpovědi
8. 07. 2006 10:37
tyna
¤ to samý
5. 07. 2006 15:56
3PIPER3