Vaše příběhy

- Záhadná místa -

Televize
Chci se s vámi podělit o jeden podivný příběh, který se mi stal asi před rokem... Bylo to někdy po Vánocích. Jeli jsme s rodinou k příbuzným do Rapotína. Povídání se všemi vzdálenými příbuznými mě poněkud znudilo, a tak jsem po dvou hodinách šla prozkoumávat půdu. Bylo tam spousta starých rozbitých věcí, ale mě upoutala televize, která vypadala celkem neporušeně. Abych nějak zabila čas, zeptala jsem se tety, jestli si ji můžu vyzkoušet. Teta řekla, že jestli chci, tak klidně, ale že je rozbitá. Mě to neodradilo a v obýváku jsem ji vyzkoušela. Nefungovala, ale stejně jsem si ji odvezla s tím, že se ji pokusím spravit. Alespoň bych měla něco na dlouhé zimní večery.
Přijeli jsme až pozdě večer, tak jsme šli hned spát. Telku jsem postavila vedle zásuvky, že ji ráno ještě jednou zkusím. Asi kolem jedné hodiny v noci mě probudilo takové „pískání“. Posadila jsem se a zjistila, že ta stará televize „jede“. Rozsvítila jsem lampičku a šla se podívat blíž. Zástrčka od telky byla v zásuvce, ale já ji tam nedávala. „Možná, že to byl brácha“, pomyslela jsem si. V té chvíli zhasla lampička. Sáhla jsem po vypínači, ale nic se nedělo. Jen ta televize stále hrála. Zkoušela jsem zapnout jiné světlo. Nic. Prošla jsem celý byt. Nefungovaly žádné světla ani televize, prostě nic.„Asi vypadl proud“, uklidňovala jsem se, protože už jsem se docela bála. Ale ta černobílá telka pořád jela. Navíc se libovolně přepínaly programy! Přišla jsem k ní a vypnula jí. Zase nic. Zkusila jsem to znovu. Pořád nic. Vypla jsem jí ze zásuvky a konečně bylo ticho. Pak jsem si šla lehnout.
Asi za hodinu mě ta televize zase vzbudila tím otravným pískáním. Chtěla jsem rozsvítit, ale elektřina pořád nešla. Přišla jsem blíž k televizi a ta byla zase v zásuvce. Šla jsem se projistotu podívat na bratra, jestli to neudělal on. Milan spal jako zabitý. Zase jsem televizi vypla a šla spát. Ještě dvakrát mě ta bedna probudila, zase zapnutá a já ji vždy vypnula. Ráno už elektřina fungovala a když jsem chtěla tu televizi znovu zapnout, prostě nefungovala. Když jsem ji rozmontovala, uvnitř nebyly skoro žádné součástky. Zavolala jsem tetě a ta říkala, že to věděla, že si myslela, že je dokoupím a tu televizi spravím. Prý to kdysi udělal táta, když neměl co dělat. Zkrátka - vyhodil všechny součástky z okna.
Dodnes si nedovadu vysvětlit, jak to, že navzdory výpadku elektřiny a chybějícím součástkám televize hrála. A proč se pořád zapínala???

Vydáno:   5. 7. 2005

Přečetlo:  2868 čtenářů
Autor (vložil): Zůstává anonymní

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Vanillka
16. 11. 2008 13:50
Vanilka
¤ HALUCINACE BYLA TO HALUC
30. 11. 2005 14:19
maRTIN
¤ namlouvas si to
9. 11. 2005 20:50
Hana
¤ Jo jo
1. 11. 2005 20:18
Hipaaquin
¤ no nevím
25. 10. 2005 15:01
Steve