Vaše příběhy

- Nevysvětlitelné jevy -

Krásná hudba
Dobrý den, rád bych se s vámi podělil o zážitek, který se mi stal před několika léty. Tehdy jsem byl (a stále jsem) fanda různých fenoménů a záhad, a tak není divu, že jsem jednoho dne vyrazil sám do okolního města na jisté představení. Vedl je australský misionář, který uzdravoval lidi božskou energií. Jmenoval se, tuším, Steve Ryder a vliv jeho energie skrze Boha mohl pocítit každý. Tohle vám ale popisovat nechci.
Jeho představení končilo až po půlnoci a já zůstal do konce. Když jsem odcházel, byl jsem plný dojmů a vůbec mi kupodivu nevadilo, že musím absolvovat zpáteční cestu pěšky, což bylo asi 12. kilometrů (nechal jsem si ujet poslední autobus). Vyrazil jsem a kousek cesty si krátil boční cestou. K mému překvapení jsem slyšel překrásnou hudbu, která mě provázela na každém kroku. Byla to taková barokní, chorálová hudba s varhany (trochu podobná jako od skupiny Manowar - The Crown And The Rings). Stále mi to znělo v uších. Byl teplý, letní večer a já si myslel, že ta melodie se nese z nějaké taneční zábavy. Mezi tím, co jsem o tom přemýšlel, to na chvíli utichlo a já slyšel pro změnu řinčení řetězu. Trochu strašidelné. Šel jsem asi dva kilometry a pořád slyšel ty samé zvuky - čarokrásnou hudbu linoucí se z dáli střídanou řinčením, které naopak přicházelo jako by pár metrů od cesty. (Jen připomínám, že mé klíče to nebyly). Taky chci dodat, že jsem byl naprosto klidný a bral jsem to jako příjemnou kulisu.
Dostal jsem se na hlavní cestu, kde mi po chvíli zastavilo auto, že mě sveze. Byl to nějaký pár, který jel ze stejné akce, prý se trochu zpozdili. Svezli mne asi 7. km a vysadili u jedné odbočky, odkud jsem to měl domů 2. km. Vůz odjel a já ihned, i po tak dlouhé vzdálenosti, jsem slyšel ty samé zvuky ve stejné intenzitě, a to celou zpáteční cestu. I když jsem usínal, znělo mi to stále v uších.
Byl to pro mne tak silný a nevšední zážitek, že si ho pamatuji dodnes. S odstupem času si nejsem jist, zda-li se to odehrávalo jen v mé hlavě, nebo to byly zvuky skutečné. At tak či tak, můj zájem o záhadné jevy se jen prohloubil.

Vydáno:   12. 6. 2005

Přečetlo:  1787 čtenářů
Autor (vložil): M. M.

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ ergheqrh
27. 12. 2005 17:57
Jeiden
¤ Re
20. 11. 2005 20:17
M
¤ dhgdjh
9. 11. 2005 21:06
hana