Vaše příběhy

- Nevysvětlitelné jevy -

Co to bylo u nás doma?
    Příběh, který právě čtete, není zrovna na román, ze kterého běhá mráz po zádech. Přesto mě vzhledem k okolnostem dost vystrašil. A právě proto, že si ho neumím nijak "materialisticky" vysvětlit, rozhodl jsem se o něj s vámi podělit. Stalo se to 5. srpna 2014.

    Můj starší bratr, který stále bydlí se mnou a s rodiči, zrovna prožíval složitější osobní období. Taková láska, která se nevyvíjí zrovna podle nejlepších představ. Vedl časté řeči o sebevraždě, ale vím, že to nemyslel smrtelně vážně. O den dříve odešel ve večerních hodinách z domu se slovy "přijdu ráno nebo vůbec". Podobné narážky byly tak časté, že jsem na to už nereagoval.

    Druhý den dopoledne nebyl doma. Již bylo odpoledne a stále nepřišel. Je dospělý, svéprávný, přesto jeho sebevražedné narážky způsobily strach o něj. Nebýt jich, nad jeho neúčastí v bytě bych se vůbec nezabýval. Naše máma si také všimla jeho nevhodných řečí a také měla strach. Já jsem se snažil zachovat chladnou hlavu a musel sem zápasit se svým strachem, uklidňovat mámu a ještě bojovat, abych tak řekl, s něčím...

    Pár kontaktů s druhou stranou už jsem zažil a na klidu mi rozhodně nepřidal neúnavný pocit, že mě někdo pozoruje. Stále jsem se musel otáčet, měl jsem pocit tísně, registroval jsem na změny tlaku v místnosti. Myšlenka na to, že je tu se mnou duch mého bratra mě napadla až ve chvíli, kdy pocity něčí přítomnosti náhle jakoby nic ustaly, když přišla máma do stejné místnosti. Hned jak odešla, znovu jsem cítil, že mě někdo pozoruje. Nebo spíš, lépe napsáno, někdo na mě upřeně zírá. Vím, že to zní zvláštně, ale jsem si stoprocentně jistý, že bratr by se pokusil kontaktoval mě dřív než mámu.

    Nejzvláštnější bylo, když jsem náhle slyšel podivné cvakání z kuchyně, která byla hned ve vedlejší místnosti. Chvíli jsem dělal že to nevnímám, ale potom mi přišlo divné, že se to ozývá tak blízko a zajímalo mě, co to je. Stoupl jsem si doprostřed kuchyně a poslouchal, odkud se to ozývá. Zvuk zněl podobně, jako cvakání propiskou, či něco podobného.

    Ozývalo se to zprava. Otočil jsem hlavu, abych se podíval, co může tento zvuk vydávat. Byl jsem překvapen, když jsem cvakání začal okamžitě slyšel z druhé (z levé) strany. Znepokojilo mne, že zvuk reagoval na můj nehlučný pohyb. Zvedl jsem ruku, cvakání přestalo. Když jsem ruku vrátil do původní pozice, opět jsem to slyšel. Stejně pravidelně, stejně hlasitě, stejně intenzivně, jen z jiného místa. Když přišla máma, přestalo to, a já předstíral, že si jdu jen pro pití. Nechtěl jsem jí strašit.

    Věcí, či činností v okolních bytech nebo na ulici co mohou vydávat podobný zvuk je celá řada. Nevím, jak si mám ale vysvětlit, že to opakovaně reaguje na můj pohyb a neozývá se to z jednoho místa. Také zvláštní je, že když do místnosti někdo přišel, přestalo to.

    Abych dokončil osud mého bratra, ten přijel před čtvrtou hodinou odpoledne a seřval nás, že plašíme. Nevím, co to mohlo být, ale příjemné to zrovna nebylo.

Vydáno:   29. 8. 2014

Přečetlo:  2272 čtenářů
Autor (vložil): Martin Svoboda

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤
16. 09. 2014 23:08
Maatina
¤ ...
3. 09. 2014 18:38
eki
¤ ...
3. 09. 2014 18:35
eki
¤ Martin
30. 08. 2014 2:40
Sylvia
¤ bratr
29. 08. 2014 22:34
Martin Svoboda
¤ otázka ovšem je
29. 08. 2014 22:12
iveta
¤ Martin
29. 08. 2014 20:57
Sylvia
¤ Garfi:
29. 08. 2014 20:41
Martin Svoboda
¤ Ahoj,
29. 08. 2014 18:06
Garfi