Vaše příběhy

- Záhadná místa -

Duch u kostela
Jmenuji se Karel Procházka a bude to už asi rok a půl co jsem se seznámil s jedním člověkem, který měl stejné zájmy jako já a jeden z těch zájmů byly právě záhady.
Asi tak před rokem jsme se rozhodli, že se chopíme jedné ze „starých pověstí pražských“ a vydáme se zjistit, co je na ní pravdy. Podle této pověsti vystupuje každou noc od půlnoci do první hodiny ranní duch lotyšského vojáka.
Kostel byl právě v rekonstrukci a tak to bylo ideální.
Inu... sešli jsme se v osm hodin večer a čekali v hospůdce, dokud nepadne tma. Právě když začaly hodiny odbíjet půlnoc, dorazili jsme ke kostelu a při posledním úderu jsem dal ucho na kostelní dveře a okamžitě jsem od nich odlítnul. Slyšel jsem, jako by se za dveřmi odsouvaly kamenné desky... Když se tam klíčovou dírkou podíval můj kamarád, uviděl tam postavu od poloviny hlavy až k hrudi. Najednou se za dveřmi začaly ozývat dětské nebo snad ženské hlasy a nad hlavou nám začli létat netopýři a všude pištěly krysy.
Když jsme tam takto čekali asi 15 minut, rozhodli jsme se, že odejdeme, a když jsme už pomalu odcházeli, všimli jsme si, že jedno okno kostela bylo otevřené dokořán a to před naším příchodem určitě nebylo. Udělali jsme pár rychlých kroků od kostela a tam jsme si zapálili cigáro. Potom, co jsme se tam vrátili, vrhal něco nebo někdo stín muže s napřaženou rukou jako by hrozil! To už jsme se opravdu rozhodli odejít. Odešli jsme asi v půl jedné a celou cestu domů až do jedné hodiny nás doprovázely záhadné cvakavé zvuky.

Nyní my dva a ještě jeden kamarád máme v plánu navštívit Dlouhou ulici, Vyšehrad a Emauze o půlnoci.

Vydáno:   6. 7. 2004

Přečetlo:  3784 čtenářů
Autor (vložil): Karel Procházka

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ ....hana
15. 01. 2008 18:03
Anup
¤ :)
14. 05. 2006 17:54
Denisa
¤ moje kamarádka
30. 01. 2006 19:49
lůca7
¤ fjzfjki
11. 11. 2005 22:57
hana