Vaše příběhy

- Opuštění těla -

Náměstí
    Před zhruba 14 dny jsem opět Astrálně cestovala.

    Jako pokaždé jsem ulehla na ten náš gauč, přikryla jsem se dekou a začala meditovat.

    Abych to upřesnila.... moje meditace spočívá v tom, že si tedy lehnu a začínám se postupně uvolňovat. Dýchám takzvaně do břicha, cítím jak se moje energie rozlévá do celého těla... po chvíli je moje tělo tak lehké, necítím kde mám ruce, nohy. Zapomínám, že dýchám a že vlastně jsem.
Takže asi tak nějak ve zkratce bych to popsala.

    Opět se ozvalo bzzz, vznáším se nad svým tělem a po chvíli se ocitám na náměstí.
Tohle náměstí mi něco připomíná, protéká přes něj potok, okolo něj je park, kde jsou keře a stromy.
    Vidím, že na tom náměstí skoro uprostřed stojí dřevěný dům a do něho vcházejí lidé, později zjišťuji, že je to hospoda.
    Vidím další dům vedle přes ulici, ejhle jaké překvapení... vždyť je to naše Beseda (kulturní dům), jenom mi na ní něco nesedí, ta terasa, ta přeci ve skutečnosti už je zbouraná, pomyslela jsem si.

    Rozhlížím se dále po náměstí, když v tu chvíli zpozoruji dívenku, jak si hraje na břehu toho potoka. Má krásné dlouhé vlasy a je celá špinavá, na sobě má roztrhané šaty a smutně na mě kouká. Cítila jsem, že je sama a bez domova!
    Otočím se a přede mnou stojí velká kamenná socha nějakého svatého, kolem které prochází dva lidé a tlačí před sebou nějakou káru.
Celou dobu pozoruji pohyb na náměstí a říkám si... odkud toto náměstí znám?
    V zápětí jsem si uvědomila, že je to náměstí z našeho města, jenom bylo trochu jiné, dost jiné než teď v současnosti....

    Na druhý den jsem vše vyprávěla mojí sousedce, je to starší paní, která něco pamatuje a řekla mi, že před válkou to náměstí vypadalo tak, jak jsem ho popsala, ukazovala mi nějaké fotky.

    Ta dřevěná stavba byla hospoda, kterou zbourali po válce, u Besedy odstranili terasu a dnes je tam parkoviště. A ta socha? Tak ta skončila bohužel někde na smetišti, kde ji nedávno jeden člověk našel a dnes je někde uložená.

Vydáno:   8. 3. 2012

Přečetlo:  1736 čtenářů
Autor (vložil): iveta

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)