Vaše příběhy

- Něčí přítomnost -

Duch na mlatech
    Dobrý den, ráda bych se s vámi podělila o příběh, který se stal mým přátelům.

    Můj kamarád má starý domek se stodolou, která má tzv. mlata, domek již prošel rekonstrukcí, ale stodola zůstala pořád stejná. Již když byli malí kluci (dnes je jim 35) povídali svým rodičům, že viděli "vznášeče", samozřejmě, že nikdy na to nikdo nereagoval a bralo se to jako výmysl malých kluků (tehdy to viděli 3 kluci nezávisle na sobě). Ale tyhle vidění se začaly zjevovat i dnes.

    Jednou kamarád viděl postavu s kápí, která se jakoby vznášivým pohybem přibližovala k němu, on hned odešel, dále se mu stalo, že šel z nějaké oslavy a vstoupil do vrat a přímo před ním zase ta postava, tak zabouchl dveře, promrkal oči a když je otevřel - nic. Takhle ducha občas vídá, ale nic moc se neděje, jen se tak vznáší po dvoře. Viděla ho i jeho žena, myslí si, že je to voják, na tom místě se dřív bojovalo? ...nebo tak něco :)

    A nakonec největší pecka, s domem sousedí druhý dům, ve kterém bydlí kamarádka J. Ta, když byla mladší, dělala si takové bojové hry a přespávala právě na těch mlatech, měla tam udělaný takový svůj domeček - starou matraci, stolek, pár hřebenů, vyčuchlé voňavky, zrcadlo atd, jako děti jsme měli všichni takový bunkr (nebo alespoň chtěli mít). Jednu noc se ale stalo něco, co ji donutilo tam už nikdy nejít. Té noci si sbalila spacák, svíčku a šla na mlata přespat. Lehla si, hned usnula, ale v noci se vzbudila zimou i přes to, že bylo léto, najednou jí byla strašná zima. Jak se probírala, uviděla něco zvláštního, najednou se jí probořila matrace, jako by si na ni někdo sedl, hřebínek se zvedl a začal dělat pohyby, jako by se někdo česal před tím zrcadlem, ale nebyl vidět. J. ani nedutala, krve by se v ní nedořezal, potom hřebínek sjel na svoje místo a vyboulení na posteli se narovnalo. J. se sbalila a utekla, už nikdy tam nechtěla spát.

    Takových příhod kolem domu je spousta, teď nedávno jsem se o tom s kamarádem bavila a říkal mi, že i ve dne se dějí divné věci - betonovali základy, stál přímo nad tím, sehnul se pro něco a pak kouká... přes celý základy stopy od bot.....

    Od té doby, co jsem slyšela tento příběh se teď kolem jeho domu bojím v noci jít a na grilování (hned vedle stodoly) mě k němu nikdo nedostane.

Vydáno:   26. 11. 2011

Přečetlo:  2341 čtenářů
Autor (vložil): karolina28

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Dano
28. 11. 2011 9:31
karolina28
¤ karolino
27. 11. 2011 0:24
Dana P.