Vaše příběhy

- Vnímavá zvířata -

Dick
    Ahojky všem, chci vám napsat příběh, který se stal mě, ale i ostatní z rodiny to zažili taky.

    Bylo mi 7 let, když se mi rozvedli rodiče. Jejich rozchod jsem snášela špatně, já i můj bratr. Začalo to tím, že jsme měli dva krasný psy, který jsme z finančních důvodů museli dát pryč. Pak to začalo s námi jít z kopce a když mamka zjistila, že brácha je na drogách (myslím to tak, že měl zálibu v marihuaně), tak ho poslala k tetě na celý léto a já vyžadovala nějaký zvíře.

    Přes léto si brácha užil u tety a oni měli jezevčíka, jmenoval se Jonáš a naší tetu napadlo, že by nám jednoho malýho pejska mohla dát. Začínal prosinec a teta nám dovezla našeho nadhernýho jezevčíka, jmenoval se Dick. Od té doby jsme se měli skvělě, než náš milovanej pejsek začal být nemocný, jsou to přesně dva roky a já si to pamatuju přesně. Přestal chodit a žrát, já ho krmila a dávala pít ze stříkaček. Když jsme jeli k veterináři, kterej mu dal antibiotika, vitamíny a nějakou výživu, tak mamce řekl, že se asi už zítřka nedožije. Bylo přesně po 22 hodině, když za námi přišla mamka, že Dick usl v posteli, ale už není mezi námi.

    Druhý den jsme ho šli pohřbít na zahrádku a začaly se dít divný věci. Kdokoliv byl doma sám, tak slyšel v obývaku na plovoucí podlaze klapat jeho drápky nebo funění, bouchání za dveřmi (tak si říkal, že chce pustit dovnitř), cinkání rolničky, co měl na obojku. Trvalo to asi 2 měsíce, než jsme si vzali z útulku našeho Tondu a ten den, když jsme ho dovedli domů, vše přestalo. Jen mě se zdál sen: stojím na louce a Dick za mnou přijde, nechá se pohladit, pak se otočil a odešel. Od tý doby se mi o něm už nikdy nezdálo.

    Nevím, proč přišel jen za mnou? A ani nevím, jestli to nebylo tím, že jsem mu říkala, že mě tu nesmí nechat a ať mě nikdy neopouští. Když jsem to říkala doma, tak jsme se všichni shodli na tom, že nás tu hlídal a čekal, až si sem přivedeme jinýho psa.

Vydáno:   6. 8. 2011

Přečetlo:  2364 čtenářů
Autor (vložil): tretka

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ to Asterdos
8. 08. 2011 1:21
Dolkar
¤ ....
7. 08. 2011 11:59
Andre
¤ Slzy
6. 08. 2011 13:37
Asterdos