Vaše příběhy

- Sny a realita -

Spánková paralýza?
    Do nedávna jsem trpěl docela často stavy popisovanými jako spánková paralýza, jenže mě tak nějak neuspokojuje vědecké vysvětlení tohoto jevu..

    Usínám, spím, najednou se mi zdá, že jsem procitl (všechno absolutně stejné, jako když mě v noci vzbudí matka příroda kvůli blíže nerozpitvávané potřebě) s tím rozdílem, že cítím velmi silný pocit hrůzy. Zároveň se nemohu hýbat a potom si všimnu, že nad postelí stojí ženská postava - dostatečně zřetelná, abych věděl, že je to žena, ale natolik temná, že není vidět jakýkoli detail. S pocitem hrůzy se probouzím, přičemž postava tam je znovu i po probouzení, protože jsem se stále ještě neprobudil (nebo probudil a postava je tam skutečně?)..

    Tenhle základní sen, co by ještě pořád souhlasil se spánkovou paralýzou bych si ještě nechal vysvětlit jako důsledek toho, že usínám s otevřenýma očima (přijímá se to lépe, než že v mých snech se mě snaží kontaktovat něco, z čeho přímo čiší paralyzující hrůza a strach), jenže ona ta postava, resp. pocit paralýzy byl i v jiných snech - jejich společným znamením je, že jsou tak reálné, že bych dal ruku do ohně za to, že se skutečně staly (což nejde nijak ověřit, všechny se odehrávaly u mě doma). Například sen začíná tak, že sedím u počítače, nic nenormálního se neděje, najednou mě přepadne šílený pocit hrůzy a neznámá síla mnou hodí přes celý pokoj - když se podívám, stojí ona postava nade mnou.. Nebo sedím v obýváku, zhasne světlo a já i když nic nevidím v první chvíli, tak vím, že ta postava na mě kouká z kuchyně.. Probouzím se nadvakrát, přičemž poprvé vidím svítit v předsíni, postava nade mnou, znovu se probouzím do již "reálného" tmavého bytu..

    Můžete mi to někdo přiblížit z vašeho pohledu? Sny už mě delší dobu nepronásledují (teď naopak při usínání mám trochu jiné pocity, jako kdybych se spojoval s nějakým větším vědomím), ale opravdu by mě zajímalo, jestli to má vysvětlení jen ve spánkové paralýze, nebo se mě skutečně snažilo "něco" nabourat do hlavy (alespoň tak mi to připadalo, když jsem o tom přemýšlel)..

Vydáno:   2. 2. 2010

Přečetlo:  2350 čtenářů
Autor (vložil): mixer

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ mluv
10. 01. 2011 13:31
Jana Štorková
¤ Můra to bude
8. 02. 2010 20:02
Lacerta
¤ Lucidní sen?
7. 02. 2010 13:41
Oxide
¤ ahoj
3. 02. 2010 15:46
Lolipop
¤ ?e by mora?
3. 02. 2010 0:38
buby