Vaše příběhy

- Nevysvětlitelné jevy -

Varující světlo
Tento příběh se stal minulé léto mně a mému manželovi.

    Trávili jsme na naší chatě na Benešovsku týden s přáteli. Po dobrém obědě šli přátelé na zahradu a my s manželem jsme si šli na chvíli lehnout do podkroví. Protože bylo celkem šero, rozsvítili jsme si dvoj-lampičku, která je nad postelí. Povídali jsme si o tom co budeme dělat odpoledne. Protože bylo celkem dusno, ale nesvítilo sluníčko navrhla jsem místo koupání v Sázavě výlet na zříceninu tvrze/hradu St.Dubá. Protože máme turistickou mapu Posázaví přes 30let starou, říkala jsem si, jaká to bude sranda. Chvíli jsme o tom s manželem diskutovali.

    Najednou se ale stalo něco, co nás oba velmi překvapilo. Jedno světlo (žárovka) ve dvojlampičce slyšitelně (opravdu dost nahlas) prasklo a viditelně z něho začal stoupat tmavý dým. S manželem jsme to viděli na vlastní oči, a byli dost udivení. Nicméně jsme tomu nepřikládali velkou pozornost (i když jsem na dost věcí citlivá).

    Vydali jsme se na výlet. Automobil jsme nechali ve Lštění (u řeky Sázavy) a stoupali nahoru do kopce, kde je roztomilý kostelík s hřbitůvkem. Už na kopci jsem si všimla, že přichází bouřka. Nikdo mě nebral na vědomí - ba naopak si ze mne dělali legraci.

    Tak jsem se podřídila a vydali jsme se dál. Zříceninu jsme nenašli a rozhodli se vrátit zpět. V tu chvíli bouřka vypukla naplno a my měli před sebou asi 5km trasu převážně v polích. Měla jsem strach o všechny. Naštěstí jsme dobře dorazili k autu a vydali se na chatu. Vypadalo to, že bouřka je skoro pryč. Protože mne strach neopustil, čekala jsem, co bude dál. Jen co jsme mokří zalezli do chaty, udeřil blesk do našeho plotu, vrat, nebo přímo do zahrady? Okna se chvěla, pár skleniček vypadlo z poliček... Kdybychom se zpozdili, byl by pravděpodobně někdo po smrti (třeba manžel, který otevíral ta vrata).

    Teprve večer jsem si vše spojila s tou lampičkou. Mimochodem to světlo svítí dodnes bez výměny, jako kdyby se nic nestalo. Někdo se nás pokoušel varovat, abychom výlet odložili. Potrvdilo se mi to několikrát. Před třemi týdny opět - akorát to samé světlo nápadně blikalo a my se chystali s přáteli večer do lesa. Znovu nás chytla bouřka. A tento týden proběhlo to samé - slyšitelné prasknutí žárovky, blikání v našem domě na chodbě. Chystali jsme se s pejskem v noci ven a blížila se bouřka.

Možná jsou to jen elektrické výboje, ale já mám silný pocit, že se mne někdo snaží chránit...


Popisuji to ve zkratce a co nejstručněji, tak snad je to dostatečně srozumitelné.

Ráda si přečtu Vaše názory...

Vydáno:   30. 5. 2009

Přečetlo:  2101 čtenářů
Autor (vložil): modroocko

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ To modroocko
5. 06. 2009 7:29
Marf
¤ To Marf
3. 06. 2009 14:59
modroocko
¤ To Modroocko
3. 06. 2009 6:42
Marf
¤ vysvětlení
1. 06. 2009 10:18
modroocko
¤ Re: Vysvětlení
1. 06. 2009 8:22
Marf
¤ vysvětlení
31. 05. 2009 14:04
buby