Vaše příběhy

- Kontakt se zemřelými -

Sanatorium
Pracovala jsem nějaký čas jako zdravotní sestřička v jednom středočeském sanatoriu. Povídal se tam jeden příběh, který se stal dvěma našim kolegyním o noční službě.

Na patře byly vždy dvě oddělení a na každém sloužila noční jedna sestra. Většinou si udělala veškerou svou večerní činnost a když už všichni pacienti spali a byl klid na kafe, sešli se vždy na jedné sesterně a odtud hlídali společně oddělení.
Jednou takhle sedí, klábosí u kávy a najednou postřehnou, že se po chodbě někdo courá. Prostě někdo prošel takovou tou couravou stařeckou chůzí okolo sesterny. Vstali a vykoukli, aby se ujistili, kdo to je a kam jde, protože se párkrát stalo, že se zmatení pacienti v noci courali na jiná patra nebo pokoje.
Na konci chodby zahlídli babičku, měla na sobě noční košili, bačkory a šátek na hlavě a opírala se při chůzi o hůlku. Chtěli na ní zavolat, jestli třeba něco nepotřebuje, prášek na spaní nebo na bolest. Paní se zastavila a jako by chtěla vejít do dveří, které tam byly.
Jedna ze sester na ní zavolala, když ji viděla sahat po klice, še tam není pokoj a nemůže tam jít, protože je to pracovna staniční sestry. A obě zůstaly v úžasu stát, protože ta paní do té místnosti vešla. Okamžitě se tam obě vydaly v domění, že staniční si svou pracovnu nejspíš ten den zapomněla zamknout.
Jaké bylo jejich překvapení, když dveře byly zamčené. Jedna ihned doběhla na sesternu pro náhradní klíče, aby místnost odemkly. Ta byla samozřejmě prázdná a po stařence ani vidu.
Když to ráno při výměně služeb řekli staniční, ta zavolala hlavní sestru, která oběma potvrdila, že to není poprvé, co tady někdo něco podobného zažil. A že se nediví, protože tam za celou existenci sanatoria zemřelo příliš mnoho lidí.

Od té doby jsem měla při noční službě vždy hrozně nepříjemný pocit...

Vydáno:   16. 10. 2008

Přečetlo:  3137 čtenářů
Autor (vložil): Lenny.72

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Osoba ze záhrobí ?
14. 11. 2008 17:30
Galandel
¤ Wow!!
23. 10. 2008 20:20
Hrdinka