Vaše příběhy

- Sny a realita -

Poklad
Byla jsem s manželem a dětmi na návštěvě u rodičů, kde jsme také přespali.

Dva dny před odjezdem domů mi ráno manžel vyprávěl, že měl sen, ve kterém stál doma na našem dvorku a vedle něho typicky vypadající smrtka, která kosou ukazovala na naši stodolu a říkala, že je tam zakopaný poklad. Jen jsem na toto odvětila, že v baráku, kde nyní žijeme, bydleli velice chudí lidé a nemyslím si, že by tam měli co zakopat.
Druhý den ráno mi opět manžel vyprávěl sen, tentokrát už vystresován tím, že nepřikládám snu žádnou důležitost. Zase viděl tu samou smrtku, ale tentokrát s ní stál přímo ve stodole a ona zasekla kosu do země tam, kde se má poklad nacházet.
Hned jak jsme přijeli domů, šla jsem pracovat na PC a manžel šel do stodoly pro dřevo na topení (jelikož bylo -10 stupňů, takže pořádná zima). Bledý se vrátil do domu a prosil mě, abych šla s ním se na něco podívat. Nechtěla jsem, protože mě vyrušoval od práce, ale nakonec jsem polevila.
Přišli jsme do stodoly a tam na jednom místě byla naše kosa (kterou schováváme na půdu, kam se člověk dostane jen po žebříku, který uklízíme do zamčeného špejcharu, aby děti nelezli sami na půdu) zaseknuta celým ostřím až po okraj do země. Bylo mi všelijak, ale myslela jsem, že je to jenom špatný vtip mého manžela a nechtěla jsem dát znát, že mě to zaráží. Potom jsme ale zjistili, že zem ve stodole je tak zmrzlá, že není možné, aby někdo sám mohl kosu vytáhnout a už vůbec ne zarazit do země.
Manžel zavolal na pomoc svého otce, který i s manželem jen těžko vytáhnuli kosu ze země. K našemu údivu byla kosa absolutně nepoškozena a ostří bylo stejné jako předtím. Tchán se celou dobu o barák staral a průběžně zatápěl, tudíž chodil i pro dřevo do stodoly a tvrdil, že si ničeho divného nevšimnul. Až na to, že náš pes noc před našim příjezdem hrozně naříkal, takže se šel do baráku podívat, jestli se někdo nevloupal, psa musel vzít na noc k sobě, protože poškrábal celé přední vrata, jak se dral ven z baráku.
Abych uvolnila trochu napětí, které jsme s manželem pociťovali, tak jsem ironicky prohlásila, že může začít kopat ten svůj poklad. Šla jsem zpět do domu a manžel opravdu začal kopat. Po hodině a půl přilít s nádobou obmotanou vekým řetězem. V nádobě byly staré mince a pirinid.

Máme vše dodnes schované pro štěstí.

Vydáno:   14. 9. 2007

Přečetlo:  2328 čtenářů
Autor (vložil): LauraBetrix

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ ejlin
20. 09. 2007 14:51
eja
¤ Jarda
17. 09. 2007 11:03
LauraBetrix
¤ re:
16. 09. 2007 14:22
Jarda
¤ ?
15. 09. 2007 17:14
petr
¤ poklad
15. 09. 2007 11:44
Jino