Vaše příběhy

- Sny a realita -

Sen a realita
Je to už pár let, co se mi stal tento příběh.

Jezdila jsem tehdy s partou kamarádů hlídat děti na jeden tábor. Vždycky jsem se tam velice těšila. Asi tři týdny před odjezdem se mi zdál sen, který se pak ještě jednou opakoval...

V tom snu jsem byla na táboře v době druhé světové války. Zdálo se mi, že jsem zavřená s dalšími lidmi v jakýchsi chatrčích, obehnaných drátěným plotem. Ti lidé mluvili francouzsky. Byli jsme zavření a hlídali nás Němci, kteří zastřelili každého, kdo by se pokusil o útěk. Hlavní budova tábora je staré stavení, odhaduju počátek 19. stol. Tam byli ubytováni Němci. Dnes budova funguje jako klubovna pro děti a zázemí pro vedoucí.

Po příjezdu na tábor jsem svůj podivný sen vyprávěla kamarádovi. Dělal si ze mě legraci a i já jsem se tomu snu smála. Optimismus mi ale vydržel jen do chvíle, kdy přijeli za hlavní vedoucí dva její kamáradi. Večer nám jeden z nich vyprávěl, že trochu pátral v archivu a zjistil, že na tomto táboře fungoval pracovní lágr pro válečné zajatce, většinou Francouze. Dokonce by měl být kdesi poblíž i jejich masový hrob.

Hrozně mě to vyděsilo, protože se mi nikdy nic podobného nestalo.
Podotýkám, že předtím jsem vůbec nevěděla, že v těch místech vůbec nějaký lágr byl.

Vydáno:   9. 6. 2007

Přečetlo:  2147 čtenářů
Autor (vložil): Richenza

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Předmět:
Datum:
Jméno:
¤ Minuly zivot
14. 06. 2007 16:48
Richenza
¤ MInulý ?ivot
12. 06. 2007 9:25
Julie