Vaše příběhy

- Sny a realita -

Otcovo přání
Moje matka mívá zvláštní sny, které se později projeví i v našem životě. Můj otec nebyl z lidí, kteří věří na posmrtný život. Přesto později potvrdil následující události.

Moje matka mu jednoho dne ráno řekla, že se jí zdál sen o jejím otci, který byl již nějakou dobu mrtvý. Ve snu byla na hřbitově u hrobu tatínka, kterého chovala na klíně. Ten byl pouze v ponožkách tak, jak jej uložili do rakve. Ptala se jej, co by si od ní přál. Tatínek řekl, aby mu na hrob dala tři čínské karafiáty. Ukázal jí jaké barvy a matka viděla, že dva z těchto květů jsou krásně rostlé, a jeden je v polovině zlomený. V tom se na pěšině mezi hroby objevil obrovský muž, velký jako vzrostlé lípy v okolí. Tento měl na sobě černý, dlouhý kabát. Oslovil tatínka: Tak, Karle, půjdeme? Tatínek přikývl a šel k uvedenému muži. Ten rozevřel svůj dlouhý kabát a zahalil do něj tatínka a oba zmizeli...

Po probuzení tento sen vyprávěla mému otci a řekla, že tatínkovi na hrob vysází požadované čínské karafiáty, což v krátké době provedla. Jaké bylo jejich překvapení, když po nějakém čase přišli oba spolu ke hrobu tatínka. Z celého trsu čínských karafiátů vykvetly pouze tři a z těch byl jeden zlomený.

Otec tehdy uvedl, že kdyby mu matka svůj sen neřekla ještě v den, kdy se jí zdál, nikdy by tomu nevěřil.

Vydáno:   29. 12. 2006

Přečetlo:  1822 čtenářů
Autor (vložil): Josef Lacina

TIP: Pro zobrazení všech příběhů autora klikněte na jméno



Komentáře k příběhu...
Zatím žádné komentáře..
Nejste přihlášen(a)