Vaše příběhy

Pocit Deja Vu

Extrémní návrat minulosti - (komentáře)

Adanom
Ještě
30. 08. 2022 14:55

Napíšu Ti ještě jeden z mých zážitků který není teda opět o známém pocitu -deja vu, ale můžes se nad tím také zamyslet v té souvislosti s moji hypotézou o těchto společných jevech.

Můj manžel byl na cestách a v jednom evropském městě si v nějakém autosalonu prohlížel se zaujetím Mustang ( auto )
Ve stejný den se vracel zpět domů. Tu noc se mi zdál sen jak manžek parkuje pred domem mých rodičů s Mustangem který měl lahvově zelenou metalízu a uprostřed typický černý pruh po celé délce vozu.
O svém snu jsem manželovi druhý den večír vyprávěla a ten doslova oněměl.
Ten Mustang který si prohlížel byl ten který ja viděla ve snu, ukázal mi pak i fotku na internetu.

Možná ti tvé deja vu má ukázat ,že by ses mohl zajímat o mystiku.
Že se máš nebo mohl bys se spirituálně vyvíjet.
Co tebe k tomu napadlo?

Adanom
Hypotéza
30. 08. 2022 11:40

Ahoj Lukas

Cituji text z internetu proto že osobné jsem zastáncem této teorie.

“Existují další teorie z oblasti metafyziky. Podle této filozofické doktríny existuje člověk současně v minulosti, přítomnosti a budoucnosti. Tyto roviny se nikdy vzájemně neprotínají a ve vědomém stavu lidé vnímají pouze přítomný čas. Vzpomínky na to, co nebylo, vznikají, když v důsledku poruch dojde k průniku těchto rovnoběžných dimenzí. “

A teď se svůj názor nebo hypotézu pokusím vysvětlit vlastními slovy.
Pokud připustíš že člověk prochází nebo existuje v jediný okamžik ve vice dimenzích zároveň tak je z tohohle pohledu možné chápat že lze něco vidět nebo zažít dříve než je to viděno nebo zažito ve fyzické dimenzi.
Už to teda bylo viděno nebo spíš zaznamenáno multidimenzionálním vědomím člověka, a pak zahlednuto okem na fyzické rovině bytí.

Stáva se to podle mne za zvláštních okolnosti kdy vědomí člověka prolomí ať už chceme nebo ne ( teda bez záměru ) bariéru mezi tím čemu říkáme pocit přítomnosti, minulosti a budoucnosti.

Já to píšu proto źe osobně jsem v nějaké životní etapě mívávala často už vidění toho co se teprve má stát, většinou se jednalo o časové měřenou dobu mezi uplynutím už viděného a tím co pak nastalo mezi několika vteřinami aź 1.- 2. minutami.

Sice tímhle teď nepopisuju deja vu ,které znám osobně také, ale chci tím říct, že chápu deja vu na stejném principu ( který popisuju výše) jako vidění toho co se teprve stane, což je naopak prolnutí vědomí do “budoucnosti”, kdežto deja vu naopak do “minulosti”.

Když mohu vidět (multi dimenzionálním vědomím člověka ) to co teprve přijde je jasné že mohu vidět i to co uź se stalo.

Jasné že nejsi feťák! Bez zaváhaní ti to věřím. ;)




Dana P.
Lukáši
12. 08. 2022 15:30

mívám dejavu, hodně vzácně dalo by se říct, ale ten tvůj zážitek je fascinující. To bych si netipla, že je možné. Nemám vysvětlení, třeba sem přijde někdo, kdo bude vědět