Vaše příběhy

Praktická magie

Moudrost kamene - (komentáře)

Adam Včelí
Kameny a minerály
22. 02. 2023 23:50

No já už kupuju připravené a čisté na https://www.eminerals.cz
Neskutecne nádherný kameny...
Rowim
Zdravím
26. 12. 2017 19:49

Jestli sem Vanasi ještě zavítáš, potom bych se chtěl vyjádřit k tvému prožitku s kamenem. Ale je možné, že mezitím jsi to celé správně dekódoval a dávno už víš. V takovém případě ber mou úvahu jenom jako pozdrav. :)

Ona slova "přijď, až budeš čistý" nebyla varováním, ale právě onou odpovědí, onou moudrostí, sdělením, jehož ses dožadoval.

Abychom to správně pochopili, musíme si uvědomit, co se v takovém okamžiku vlastně děje: Ono "cosi" v tobě se obrátí na ono "cosi" v kameni a pokusí se navázat kontakt. Pokud se to podaří, pak mezi nimi proběhne nějaká informace a ono "cosi" v tobě ti jí přenese do vědomí. Kámen sám neodpovídá. Ani nějaká síla či bytost v něm.

A protože tvá touha po poznání byla poctivě a upřímně míněná, té odpovědi se ti dostalo. Pouze sis ji špatně vyložil. Všechny cesty do svého nitra začínají tím, že člověk sám sebe musí v prvé řadě očistit. Očistit od čeho?.. Od svého ega. Neboť právě naše ego nám deformuje veškeré prožívané nebo již prožité významy. I tobě se tak stalo, poslouchej, jak vzniklou situaci nakonec vyhodnotíš: "Bodejť bych pak chtěl (myšleno mohl) vidět duchy přírody, když (byť i) jen kámen mě takto odmrštil".

Kámen tě neodmrštil. Tvé nitro, když si uvědomilo rozpor v tobě, způsobilo onen energetický výboj, který tě odmrštil od kamene. Kámen je v tom zcela nevinně. To ty sám jsi v sobě nalezl onu chybu, co tě dělí od přírody a tvých hlubších vstupů do ní. Poznání pak bylo tak bleskové a šokující, až tě to srazilo na zem.

Víš, každá cesta začíná překonáním sebe sama. Podle toho i poznáš, že je pravá. Kdyby "to" v kameni vešlo do synchronicity s "tím", co je v tobě a tys viděl tančit víly anebo se k tobě stromy sklonily svými větvemi, bylo by to sice krásné a určitě nezapomenutelné, ale jak by ti to pomohlo překonat tvé jáství, tedy to věčně živé ego v nás?.. Nepomohlo by ti to ani trošku. Jen by ses utápěl v obrazech, vyhledával podobné nové vstupy a na práci na sobě bys úplně zapomněl.

No brachu, měl jsi štěstí. Dostal jsi ránu a poctivou odpověď. Až to celé pořádně vyhodnotíš, totiž uvidíš ze správné perspektivy, můžeš se k tomu kameni vrátit a zeptat se, co dál. Ono Universum, na něž se to vlastně obracíš (v tvém případě skrze onen magický kámen), tě nepotřebuje mít čistého jak alabastr, stačí, když v kontaktu s Ním dokážeš alespoň na určitou dobu odstavit proces filtrování všech vjemů přes naše ego a vnímat nově, jako by ses právě narodil. ;)
missi
Energi
16. 08. 2017 19:43

Jo..souhlas.
A podobne je to i s leciteli. Bohuzel. Nesouhlasim s tim, ze by se na tom melo vydelavat. Spousta jich jsou podvodnici. A platit za ,,dar,, od nekud zhora, to by se nemelo. Spousta lidi bude tvrdit, ale vzdyt je to stoji spoustu casu a energie a kdovi ceho jeste. Jiste..Stoji to hodne energie a ne jen to. Ale nesmi se z toho stat zivnost. Dost mi otevrel v tomhle smeru ten aztecky saman, s kterym jsem se setkal. On cedtuje po svete. Ne porad. Jen kdyz mu to povinnosti dovoli. A je to opravdu silny saman. Ale po svete neleci. Nemuze. Nesmi. A verte, ze je to pro nej to nejtezsi, co v zivote zaziva. Nemuze pomahat vsem! Ma povinnosti ke svemu kmeni. A kmen je tak silny, jak silneho ma samana. On se snazi lidem vysvetlit, jak zit, jak byt stastni a nekdy narazi na nekoho jako je on a tomu se snazi ukazat cestu. Neuci ho jak lecit! Jen se postavi tak, aby tu svoji cestu videl.
Takovehle uceni ja beru. Ten dotycny to bud uvidi a stane se lecitelem, nebo ne. A podobne je to i s duchovni cestou. Kszdy mame tu svoji. Nekdo trnitou, jiny bazinami, nekdo po sluncem ozarene pesine. Ale na konci nas, podle me ceka to poznani. Setkame se tam, ne s bohem, ale sami se sebou. ;-)
Tak ceste zdar !
Energi
ano missi
23. 07. 2017 21:14

nepotřebujem vedení...umíme to sami,koneckonců "Bůh stvořil člověka aby byl jeho obrazem"člověk by měl být v kontaktu se SVÝM duchovním vedením... aby nalezl tu správnou rovnováhu a řád.
Ono totiž svobodný pohyb v duchovní rovině tvoří tu rovnováhu a to poznání...."jsem sam(a) sebou autorita přirozeně".
Ono totiž když ti někdo tvrdí,že potřebuješ duchovního učitele, tak jak to asi dopadne že.
Hltáš jeho výroky a všechno co řekne ale nevnímáš své tělo a duši..to své JÁ to tvé vědomí... které ti intuitivně říká, že jedině ty jsi ten nejlepší duchovní učitel a máš to nejlepší možné duchovní vedení....svobodné vedení bez manipulace.
Úvaha o duchovních učitelích je pitomost....jen se podívej kolik se jich vyrojilo a kolik to opravdu dělá z lásky k bližnímu...vše je jen komerční záležitost.
missi
Nooo...
21. 07. 2017 23:14

Vida..neber to uplne vazne. Konecne rozumna rec. :-) Jen hypoteticky. Kdo ucil prvniho mistra? Uplne nesouhlasim s tim, ze potrebujem vedeni.
Mohl bys definovat toho ,,sveho,, boha? Pises o jezisi a podobne. Uplne tak moc neuznavas cirkev. Trochu matouci.
A ano..pojedes smerem ku Praze, to ale neznamena, ze nekdo jiny nebude presvedcen o tom, ze jede na Ostravu. Tvoje pravda, ktera je shodou okolnosti pravda a jeho pravda, ktera je pro nej v tu chvili taky pravda..
Vehement
missi
21. 07. 2017 20:03

Vím velmi dobře jak to myslíš a dobře tomu rozumím.Stejně jako ale platí,že když v Brně najedeš na D1 a pojedeš na západ,míříš ku Praze.Stejně tak platí,že když přiložíš pozornost sebe sama na pozorovatele s cílem poznat co,nebo kdo je,tak když v tom budeš důsledný,jednou ho poznáš a toto poznání bude,že já=vědomí.Existuje pro to výraz samádhi,těch je více druhů,teď to tady nechci rozebírat kvůli prostoru a mému času.Chci jen říct,že kdo tento postup splní,dosáhne potvrzení a důkaz,mimo jiné,že bůh opravdu existuje.Samozřejmě jak říkáš,tak tak to dokázat na 100% nemůžu,jen když člověk splní podmínky.
Dodávám,že poznání toho,co opravdu jsme,není tak snadné,jak se to napíše,většina lidí potřebuje někoho kdo by je vedl,kdo toho již dosáhl,protože neviditelné vyzařování stavu vedomi,lze přenést na žáka a tak mu usnadnit a urychlit poznání,které je jinak podle přenosu z toho kdo již poznal,jako kdyby ses jednoduše napil s nabídnutého poháru oproti kopání hluboké studny.
Poznání já ještě zdaleka není koncem duchovního vývoje,spíše jeho opravdovým začátkem.Bez něj však,to mi věř,je vše jen holedbání a pýcha.Já se nechci vůbec hádat,vznášet různice.Chci jen říct,že takto dokázat boha lze.Stejně jako si lze ověřit spousta fyzikálních zákonů.
Naštěstí toto ověření není jenom suchým a vyprahlym pokusem,který se zdaří,ale zároveň i nejlepším dobrem,maximálním,nejvyšším pokladem,který lze nalézt.
missi
Vehement
21. 07. 2017 18:53

S tema poctama se to ma asi takhle. A souvisi to uzce s pravdou. Sleduj pozorne! Kdyz budes pocitat priklad u tabule a dopocitas ho, prijde od ucitele otazka.. Mas to spravne? Co odpovis? Reknes, ze nevis? Nebo reknes, ze to mas spatne? Nebo si budes stat za ,,svou,, pravdou a reknes, ze to mas dobre? V tuhle chvili nehraje roli, jestli je vysledek ,,pravda,, spravny. Jde o to, jak se k te ,,pravde,, vysledku postavis. A takhle je to se vsim. Dokazes dokazat, ze existuje buh? Jestli jo, dokaz to. Pokud jsi trochu inteligentni, mela by logicky k me osobe smerovat otazka, a ty dokazes dokazat, ze neni? Ne, nedokazu! To je ta pravda. Moje. Tvoje. Energi. Kazdy ma pravdu, ale zaroven se kazdy muze milit, i kdyz ma pravdu. Jestli to nepobiras, nevadi. Proste na to nemas. A tak si zustan u jezise a u boha.
Energi
Vehement
21. 07. 2017 14:16

držíš se starých frází co jsem kdysi napsala o bohu a vlastně si jim ani neporozuměl....s doktorem Chocholouškem jsem ve spojení :-))))
Nechápeš význam slova androgynie..je to ženský a mužský princip,je to alchymie,dualismus, transformace a hlavně transcendentální dokonalost...protiklady se přitahují.
Né nadarmo se říká milujte se a množte se.
Ve svých meditacích a nejen v nich jsem symbol růže a kříže androgyna i jeho další alternativní podoby viděla a stále vidím.
Mrkni na sochu Afrodity v anasyromní poze,když tak rád čteš...přečti si něco o Rebis o slunečním kříži ...škoda mluvit.
Vehement
For Energi
21. 07. 2017 11:00

Souhrn nespravností,které uvádíš by vydal na knihu.Odkud mne spojuješ s církví?Já jsem o spojitosti s ní nikde nepsal ani náznakem.To co vím,mám ze spojení s bohem a z tohoto levelu vidím kdo píše taktéž z onoho spojení.Ego v žádném případě není tím,co o něm píšeš.Je to příčina proč člověk neví o bohu a není s ním ve vědomé m kontaktu.Není většího provinění,než je právě ono.Jeho synonymum je Jidáš,ďábel,zrádnost největšího kalibru.Fikce na bohu nezávislé a neodvislé existence.Církev si konec ega rozhodně nepřeje,je jediným důvodem,proč jsou lidé závislí na ní.Ego je spojenec msterialistů a všech kdo neví.Jeho dalším synonymem je nevědomost.Běda tomu kdo by ti popřál sluchu!Spadne do jámy i s tebou.Co hůř,možná se z ní nikdy nezvedne.Ego je příčina proč se ve svém příběhu zde na webu ptáš-Existuje bůh? Kdyby klamu ega nebylo,nebylo by ani tvé otázky.Byla by jsi dneska s bohem.Takto s ním nejsi a ještě si o sobě myslíš,sama jsi se dokonce stvořila a i oplodnila.Zavolej Chocholouškovi.
Energi
ta
21. 07. 2017 9:26

moudrost kamene Vehemente...má větší váhu než to tvé papouškování něčeho čemu stále nerozumíš.
Vanasi mohu ti sdělit....dělej vždy to,co ti napovídá intuice(duše), protože ona sama o sobě je poháněná tím láskyplným egem.
Energi
tak už sakra
21. 07. 2017 9:17

nebuď tak podělaný strachy z toho tvého ega!
Nenech sebou manipulovat....oni ti kteří vědí a poznali ti to zcela jistě říkají taky!...jenže ty jsi stále hluchý a nechápeš souvislosti.
Sláva těm co vědí a nemají strach!Ano teď projevuje zase moje ego neboť mě žene k tomu abych ti to konečně řekla na plnou hubu.
Je mi fuk co dál mi budeš zlořečit!.....jsi nepoučitelný a takový jako jsi ty to budou mít v životě stále těžký...strach je svině proradná!
Otevři oči příteli...chce to víc pokory k egu a duši,ego by se mělo stát tvojí duševní součástí aby tě dovedlo k poznání.
Energi
jinak
21. 07. 2017 9:06

totiž nemáš právo tady cokoliv papouškovat,jsi postižený onou demagogii... kterou nám lidem co tu pravdu chtějí opravdu poznat a nemají STRACH z "ukřižování"stále předkládají.
A teď mě můžeš klidně "ukřižovat i ty!...já strach nemám a nikdy mít už nebudu.
Já stvořila svoji minulost,přitomnost a budu tvořit budoucnost...nikdo mi v tom nezabrání.
Jediná víra je pouze v duchovní JÁ a síla ega,všechno ostatní je jen brak.
Energi
ego
21. 07. 2017 8:56

tu pravdu posiluje!mám dojem že nečteš to co píšu naopak já.
Ego nelze oddělovat od duše neboť je její součástí, ono tu duši žene právě k tomu poznání.
Víš co je problém, že spoustu lidí nechápe a je postiženo tím co nám o egu píší právě ti, co mu obsolutně nerozumí a nebo mlží.
Ego je jako motor(síla,touha) v autě...bez něho to auto(duši)nelze rozjet k poznání místa(duchovní cesta směřující ke správnému poznání)... do kterého jede.
Ježíš věděl, že ego od duše nelze oddělit,věděl to i Budha a další.
Problém je v tom ,že lidé jsou manipulovatelní tím ,co jim nesprávně předkládají radoby učení z dnešní doby.
Církev za tenhle zmatek může!!
To ona potlačila ego do ústraní a chce se ho zbavit!....neboť když člověk to ego v sobě díky věčnému zlořečení o tom že ego je "dábel" od této s.r.o potlačí,nikdy se nemůže dozvědět jaké že to schopnosti vlastně má.
Tohle věděl Ježíš a proto ho ukřižovali...jsi naivní a manipulují s tebou jako s dalšími x miliony lidmi.
Když to převedu na například fyzikální zákon...tak částice která je bez ega není schopna vibrovat,pohybovat se!
Ego je pohyb!Bez ega se nic nehýbe!ego dodává sílu k uskutečnění "Božího plánu"....až ti tohle dojde,můžeš citovat Ježíšovi výroky!...
Vehement
Pokud
20. 07. 2017 23:52

jde o moji potřebu někomu ukazovat cestu,tu jsem ukazoval vanasimu a vy jste nesprávně reagovali na tyto mé rady a já mám právo tyto nesprávnosti vyvracet.Takto to bylo i pod jinými články zde.Vám jsem rozhodně rady ze svého popudu nedával,ale až jako reakce na špatné názory,které bezesporu zastavate.To hlavní je však to,že znáte jen život v egu a ještě si myslíte,že se s vámi nic zlého neděje.
Vehement
Dle missiho
20. 07. 2017 23:42

mám dokonce někdy vložit,že dvakrát dva je možná čtyři.Chudáci učitelé i zákonodárci.Kristus,ten hlupák by taky sem tam mohl slevit ze svých výroků!Každý kdo se dívá na cizí ženu chtivě,již s ní zcizolozil,ale možná jsem se před dvěma tisíci lety mýlil,vždyť kdo by se tím v roce 2017 řídil?
Vehement
Neuvěřitelné
20. 07. 2017 23:34

,poznání přichází ke každému samo.Opak je pravdou,kdo nehledá tam kde hledat má,nikdy to nenajde a samo to nikdy nepřijde.
Vehement
For Energi
20. 07. 2017 23:26

Já jsem nenapsal,že co je hodnotné na netu,nemůže rozhodnout nikdo,ale nikdo kdo nepoznal to co zde píšu,kdo nezažil a nezaziva boha!
To je podstatný rozdíl!Čti pozorně.Co píšu,to bůh píše!
Vehement
For Energi
20. 07. 2017 23:23

Ty jsi úplně mimo!Jak to můžu tvrdit?Protože tak jsem to zažil a nikdy nikdo to nezazije jiným způsobem.Jde právě o to a nic jiného.Kdo toto neví,stále bloudí a bude bloudit.Bez pozornosti k já ho nikdy nikdo nepozná a to je jediná cesta k bohu.Všechny ostatní cesty jsou jen oklikami již z principu.
Vehement
Tak
20. 07. 2017 23:15

egu je vždy příjemná nepravda a pravda protivná.Dokonce jsem zde cestu napsal podle sebe ještě dříve než odkazy na p.Vacka.Je s tím co píše zcela shodná.To,že by egu byly příjemné odkazy od ega toho,nebo onoho jména je zcela zákonité.Nic mu není protivnějšího než bůh.On totiž pro něj znamená smrt.Tuto pravdu znal i Ježíš,když říkal těm,kteří již dosáhli,že jsou blahoslavení,když je budou nenávidět,tupit a odstraňovat ze svého středu.Taky spílal a bědoval těm,které by tento svět chválil.Neuvěřitelné-ego,tedy ten kdo žije tím že dvakrát pět je třistašedesátosm chce určovat jak se s ním má učitel mazlit,ikdyž své nesprávné výpočty opakuje stále dokola.
missi
Vehement
20. 07. 2017 22:39

Kdybych dostal odkaz na ty clanky treba od Garfi, nebo od Energi ci od Dany, tak bych si je asi i precetl. Jenze oni o nich nemluvi. Mluvis o nich ty a to tak vehementne, ze je to az protivne. Pokud mas potrebu nekomu ukazat cestu, nedelej to tak vehementne.:-) Trosinku uber. Sem tam vloz slovicko ..mozna.., nebo tak neco. Vis, ono totiz je jiste jen to, ze neni jiste nic.
Ty tvrdis, ze skze ten kamen promlouval buh. On to vnima tak, ze k nemu promlouval ten kamen. Jehopostoj je mi bliz. Ale to neni podstatne. Ja nevim, kdo z vas dvou ma pravdu. Nevim, jestli je nejaky buh. Ale to taky neni dulezite. Ne pro me. Ja uz dosel tam, kam jsem dojit mel, poznal to, co jsem mel poznat a pochopil vsechno, co jsem pochopit mel.
Kazdy ma jinou cestu, jiny cil.
Piatel se domnival, ze je zkazeny a ze s nim ten kamen nechce mluvit. Za me, neni zkazeny. Muzu to ric jen z toho, co o sobe napsal.
Energi
Vehement
20. 07. 2017 22:31

stále nechápeš co se ti snažím říct...chceš žít z článků?Jak můžeš tvrdit že jsou psány z nejvyšších zážitků?
Ten kdo upřímně chce hledat a najít tak se nemůže řídit žádný doporučením....přichází to samo je to totiž přirozené a vlastní každému člověku.Jde o to jak a kdy je na to poznání připraven.
Jedině skrze duchovní prožitky mluví "Bůh"skrze tvé vlastní!
Co je u tebe to nejvyšší poznání?...jaké máš ty osobně nejvyšší poznání?
Ano poslední věta je nejpravdivějsí z celého tvého komentáře...nemůže rozhodnout nikdo co je na netu hodnotné neb to co píší druzí jsou jen jejich prožitky.
Každý prožitek ať se týká tebou zmiňovaného Ježíše nebo Budhy mají ve své podstatě stejný scénář,logicý model...ale stačí jedna nepatrná změna ve svobodné vůlia a rázem je všechno jinak.Ano pochopitelně je tu místo pro určitou danou soustavu zákonů fyzikálních i duchovních ale myšlením měníme stav.
Vehement
missi
20. 07. 2017 22:29

Kdyby jsi četl pozorně,nemusel jsi psát předešlou otázku.Ale daleko závažnější je něco jiného.
missi
No
20. 07. 2017 22:26

Kdyz to tak vnimas. Jde o to, jestli to jsi schopny posoudit. Bez pana Vacka. :-))
Znas ho osobne?
Vehement
missi
20. 07. 2017 22:17

Chlapče,chlapče,ty jsi tak chytrý.
Vehement
To
20. 07. 2017 22:16

je jako by jsi řekla,že p.Vacek popř. já jsme neprozili to o čem píšeme.Boha neznáme,bůh je míň než nic,ale běda kdo neuctívá zážitky dámy,která se nazývá Energi a teprve nedávno se ve svých velkolepých astrálních vyletech ptá jestli existuje to,co už s p.Vackem dávno předtím z mnoha vlastních zkušeností známe,totiž bůh.Tyto zkušenosti ona sama samozřejmě neuznává popřípadě je má za něco co je daleko méně než její,které navíc odvádějí od pozornosti k bohu,a to i tehdy,kdyby byly sebevíce zajímavé a zvláštní.Samozřejmě musí mít taky poslední,rozhodující slovo a posudek co je a není hodnotné.Těmto tvrdohlavým oponentům,kteří neustále vyzdvihuji své zážitky bez boha na opravdové a reálné a ty co mají ten nejvyšší zážitek neustále odsouvá do teoretizovani,absence vlastních praktických prožitků,se mi nechce neustále vše vysvětlovat a mrhat na ně časem.Nedají si ani práci dostatečně prostudovat články a vůbec dílo na které odkazuji,natožpak ho praktikovat a již mají jasno.To je naprostá marnost,lití vody do deravych sudů.
missi
Je to
20. 07. 2017 22:01

Je to blbost. Proc se mame ted a tady trapit s nejakym bohem? Ted o nej vubec nejde. Pac kdyby chtel, abychom s nim rozmlouvali, tak s nim rozmlouvat budem.
Ted jsme tady abychom zili! ;-)
Vehement
Ty články jsou nejlepší,
20. 07. 2017 21:52

nejen na netu,ale i v tomto světě patří na roveň těm nejlepším.Jsou psány z nejvyššího zažití a prožití a k tomu taky vede každého,kdo upřímně chce najít to,co je jediné důležité-boha a život ve spojení s ním.
Bez nadsázky lze o nich říct že jsou přímo od boha a skrze ně mluví bůh.Jsou psány z nejdůležitějšího zážitku jaký lze dosáhnout.Bez poznání a poznáváníje spojení s bohem zcela nemožné.Obojí je taky nejvyšším možným zážitkem člověka proti němuž ostatní zážitky nemůžou vůbec konkurovat.Nesmeruji ani k tomu,čeho jediného je třeba.O tom co je a není na netu hodnotné,nemůže rozhodnout správně nikdo,kdo spojení s bohem nezná.
Energi
Vehement
20. 07. 2017 21:31

nemyslím si že jsou ty články to nejlepší na netu...poučné je pouze to co sám prožiješ a z následků se poučíš.
Vehement
Křesťanská nauka
19. 07. 2017 22:35

ano,římskokatolická církev ne.Učení o karmě a převtělování
bylo zakázáno na koncilu Tridentskem,protože se nehodilo do krámu několik set let po kristu.I tak se to stejně nepodařilo díky tomu,že tehdejší císař a církevní hodnostáři Jezisovym výrokům nerozuměli.Bible tyto jeho výroky zaznamenává na mnoha místech v evangeliich.Např.Myslíte si že jste dobří,ale máte dluhy,že je budou splácet ještě vnuci vašich vnuků.Samozřejmě že nemyslel vnuky jakožto jiné osoby.Taky např.Neodejdete odtamtud(ze znovuzrozovani v nebozskem světě)dokud nezaplatite do posledniho haléře.A mnoho dalších výroků.Souhrn všech náboženství,které si ve skutečnosti vůbec neodporují krásně dopodrobna rozebral velký mystik a jogín Aldous Huxley ve své knize Věčná filozofie.Jen povrchní lidé chodící po obvodu kruhu bez snahy proniknout do středu,vidí v duchovních naukach rozpory.Ježíš a Buddha by si naprosto rozuměli.
Představa že duch individuality povstal s počátkem nynějšího těla nemá daleko od materialismu,je neudržitelná.Taktéž bůh by byl úplný hlupák,kdyby jednomu dal vše dobré a na druhého dopouštěl zlo a jen tak tomu přihlížel.To by byl lepší i kdejaký člověk.
Z vlastní zkušenosti však vím že je absolutním dobrem a blahem bez vycerpatelnych hranic,zcela nezavisly na čemkoli hmotném,stvořeném atd.Věci se mají zcela tak jak popsal p.Vacek v článku ze 14.5.2017 na webu Přátelé Jiřího Vacka v sekci aktuality.Proč jeho velmi obsáhlé dílo stále nepřipomínat,když z vlastní ch zkuseností kdy jsem ho ani neznal,vím,že vše co napsal je z opravdové zkušenosti.
Dana P.
???
19. 07. 2017 21:42

"Každý má přesně to,co si připravil.To že se někomu zdá,že trpí nespravedlivě je jen kvůli tomu,že nezná to kde byl a co dělal před svým nynějším zrozením."
Tož toto bude asi blud, protože křesťanská nauka natož Bůh nic takového nepraví a nepodporuje...
Vehement
Net a papír
19. 07. 2017 20:16

snese sice cokoliv,ale naštěstí existuje mechanismus,který každému nadělí co si zaslouží.Výjimky neexistují.Jmenuje se zákon příčiny a následku,tedy karmy.Pracuje velmi důsledně.Každý má přesně to,co si připravil.To že se někomu zdá,že trpí nespravedlivě je jen kvůli tomu,že nezná to kde byl a co dělal před svým nynějším zrozením.
missi
Nooo...
19. 07. 2017 16:49

Poucne clanky na netu mam nejradeji.. :-)
Hlavne od te doby, co se mi podarilo umistit na jeden nejmenovany web ,,odbornou,, studii o smrku opadavem a jeden lojza podle toho udelal referat do skoly. :-))
On net snese hodne a papir jeste vic..
Vehement
For Energi
19. 07. 2017 4:23

Prečti si poslední článek na webu Přátelé Jiřího Vacka od Sádhua Óma co zde mluví o vibracich a vůbec o všem,v sekci aktuality.O popis mého poznání vůbec nejde,ono ani slovy popsat nejde,protože slova i myšlenky jsou předmět.I další všechny články si ptecti,jsou to ty nejpoucnejsi na internetu vůbec.
Energi
Vehement
19. 07. 2017 0:03

škoda,zase jsem se nedozvěděla nic o tvém poznání.Mě zajímají tvé duchovní poznatky,prožitky a z toho pak poznáváš....protože to vnímáš všemi smysly a těmi které nejsou zcela běžné ale máme je všichni.
Ono totiž i za těmi hranicemi to tělo je...nepíšu to jen tak pro nic za nic,tohle je moje poznání,neboť si tam běžně na vše sahám.
Totiž abys pochopil co ti chci naznačit...rychlostnebo chceš-li vibrace světla vytváří hmotu...čím vyšší rychlost tím energie houstne a stává se z ní pevná hmota a naopak.
Takže já mám tuhle zkušenost...z tohoto našeho těla při meditaci a transu odlétá vědomí plně schopné se zhmotnit za hranicemi našeho světa.
Prochází skrze černou a následně červí díru...tohoto je schopna každička částečka nejen v našem těle a všude kam se podíváš,veškeré jsoucno je prostoupeno tímto.Vědomí je energie a energie je díky tomu co píšu nahoře hmotná...vše je vědomé a hmotné...čas je hmotný neboť je nedílnou součástí každé částice...každá částice má svoje vědomí a tak dále stále dokola.Gravitace není o ničem jiném než o miniaturních černých a červích dírách.
Myslela jsem že napíšeš svůj osobní poznatek a ty zase cituješ někoho koho si četl.
Mé poznání z mého prvopočátku je že jsem vznikla z oboupohlavní bytosti....oplodnila jsem sama sebe,už to ti musí něco napovědět...pokud se zajímáš o spoutu vědních oborů.Je to skládačka stále stejná...jeden univerzální dokonalý vzorec který se vyvíjí do nějaké fáze a pak se zhroutí do sebe...velký třesk a vše pokračuje zase za hranicí našeho světa...stále dokola a dokola.Náš svět se zhroutí a vypluje jinde jako ta jediná částice....jako mé vědomí když vylétá z mého těla při astrálních cestách,transechkteré mě posílají za tu další nějakou hranici...snad mi budeš rozumět.
Tak tohle je moje poznání....je to jen shrnutí velmi zjednodušené.
Víš Vehement...pravda se musí prožít rozhodně.
Pokud nemáš duchovní prožitky které tě pošlou za hranice možností, nemůžeš zcela pochopit ani již tebou zmiňované autory....pravda se žije,já už nevím jak bych to napsala.
Ty se z jejich knih pouze domníváš že je zcela chápeš a to se pochopitelně týká všeho.
Nejlepší poznatek a porozumění je v samotných duchovních prožitcích,ikdyž nejsme schopni to nějak dokonale popsat aby každý další kdo to bude číst... ZCELA chápal.Ty osobně můžeš číst cokoliv ale do toho čtení nelze nahlédnout pro zkušenost z prožitku.
missi
Vehement
18. 07. 2017 22:44

A jo, pletes se!
Nemas klic k hledani pravdy. Ono totiz nic takoveho neni. Ale to ti dojde nekdy, casem. Mozna. Nebo taky ne. Ale na tom vlastne vubec nezalezi.
Ty jsi presvedceny o bohu. To je tvoje volba. Ale necpi to ostatnim jako definitivni a jedinou cestu.To hranici s fanatizmem.
missi
Vehement
18. 07. 2017 22:36

Ty mas procenta z prodeje? :-)
Vehement
Jistě se
18. 07. 2017 22:29

mám hodně co učit.Pravdu nemám já,ale mám pravdu v tom jak a kde ji hledat a najít,naprosto se to shoduje se vším co učí p.Vacek.Ohledně vlastnictví pravdy-pravda má mne,stejně jako každého kdo nechce mít svoji pravdu,ale chce ji poznat takovou,jaká je opravdu a nic si nenamlouvat.Toho si pravda oblíbí a zcela jistě se mu odhalí.Nemůže být ničím míň než bohem.
missi
Vehement
18. 07. 2017 22:20

Kdo ma pravdu? To jako ze Ty? Opravdu? Mas se jeste hodne co ucit.
Jednou na to mozna prijdes.
Vehement
Ta velká písmena
18. 07. 2017 22:06

tam nejsou kvůli nabubřelosti,ale pro zvýraznění čistě věcného,kdo tady má pravdu!
Lituj nebo nelituj si koho chceš.Ta informace byla určena Vanasimu,aby nevěřil,že k němu mluvil kámen a že se rozhodně nemá přijímat takový jaký je,ale naprosto se očistit od všeho zavádějícího.Nejlépe o tom píše ve svých knihách p.Vacek,taktéž na webu Přátelé Jiřího Vacka.O moji osobu nejde,jde o ty kdo mají uši k slyšení.Kdo je nemá,ať si dělá co chce.
missi
Vehement
18. 07. 2017 21:49

Chlapce, chlapce..
Ta velka pismena? Vic nepotreju. Jsi v poradku?
Pokud jsi takovy, jak se tu prezentujes i v opravdovem zivote, je mi te lito.
Kecam, neni.
Uzij si svou nabubrelost.
Vehement
For Energi
18. 07. 2017 4:23

Rozumím tomu velmi dobře,nenazval bych to hrou.Ta organizace sro. pouze bibli chybně interpretuje.Ta je knihou která popisuje velké pravdy,ale psané symbolicky.Nejlíp to obsáhle vysvětluje p.Vacek v knize Pravé mystické křesťanství a O bibli a jejím učení.Co je to ego taky nejlíp rozebírá on,např. Královská jóga,Základy jógy a mystiky atd.
Ego rozhodně nevytvořil bůh, ale je výsledkem neznalosti sebe sama,tím i boha a dále chybného ztotoznovani.I ten,kdo jednou poznal sebe sama,tedy nazvěme to pravé já,stále znovu a znovu vytváří chybné ztotoznovani s tělem,neboli ego,pokud se dál nesnaží poznávat,nebo své poznání neudržuje.
Stav bez ega je úplně něco jiného než je běžně lidem známo,individualita nezaniká,ale poznává sebe sama jakožto to co opravdu v nejzákladnějším základu je,tedy vědomím.Toto vědomí si uvědomuje sebe sama a ví že já=vědomí,nikoli tělo.Spolu s tím dochází i k uvědomování vědomí i za hranicemi těla,které proniká celý svět a vesmír.Právě toto vědomí promluvilo v lese u kamene k Vanasimu,nikoliv kámen.Ten může být pouze pomůckou k jistému ztiseni mysli spolu s milou či tichou krajinou.Nalezení tohoto vědomí je v bibli symbolizovano jakožto zrození krista,či syna božího.To,že to Římská církev pripisuje jen Jezisovi,je už jiná věc.Je to jedna z mnoha chybných interpretací,lpění na doslovném chápání podle litery a ne ducha.
Mnoho poučného najde každý kdo hledá i na internetových stránkách-Přátelé Jiřího Vacka.
Pan Vacek je vůbec ten nejlepší autor knih týkajících se duchovní cesty v dnešní době a navíc v českém jazyce.I jen upoutavky ke knihám jsou velmi dobré,např.Smysl života,Vysvobození atd.atd.
Taktéž je tam mnoho poučných článků ..
Energi
Vehement
17. 07. 2017 23:49

jseš schopný mi odpovědět aspoň na jednu otázku?...zajímalo by mě co ti ten buh jako milovanému synu "řekl" když si byl na té audienci...odkryl ti tvůj počátek,poznal si svůj počatek?..máš tušení jak si vznikl?jak vůbec vznikl člověk....rozumíš dobře té hře,tomu cílenému mlžení jedné s.r.o společnosti...že Eva vznikla z Adamova žebra a tu hru o jablku taky znáš?....zkus mi to prosím objasnit.Jaké je tvoje poznání?
Energi
ego je
17. 07. 2017 23:26

založeno na DNA,rozhodně není cílem se ho zbavit..je nedílnou součástí duše,ego by mělo být schopno naplňovat láskyplné záměry duše samozřejmě s jednotou onoho toho tvého boha.
Egu je potřeba vysílat lásku a pocit bezpečí...tuším že nechápeš nic Vehemente.
Díky němu znám svůj počátek,vznik....ego je motorem duše.
Toto je moje poznání....má zkušenost.
Zkus se uvolnit a raduj se ze života.
Energi
to je síla
17. 07. 2017 22:52

to tu ještě nebylo...ego je vrahem boha.
Danuš ano je to fanatik :-)
Dana P.
Vehemente
17. 07. 2017 18:23

z tebe by měli páter Koniáš a další fanatici radost
:o)
Vehement
Pro Vanasi
17. 07. 2017 17:52

ŘIĎ SE VÝHRADNĚ MNOU,MĚ NEJDE O VĚHLAS A MOU VELIKOST.Mysl,která ti radí ať se přijmeš jaký jsi je ve službách zla.Já jsem dosáhl spojení s bohem a kdo nestojí o spojení s ním,tomu se vyhni.Strom se pozná po ovoci-kdo používá v diskusích výrazy jako-prd,plky a řeči od boha nazývá tlachy,nemá ani základní charakterovou slušnost.Ta sama o sobě,i když je také podmínkou k dosažení toho,co jedině má člověk v životě udělat,nestačí.Nedělá to nejdůležitější-neobrací pozornost vědomí na vědomí.Jen toto je cesta.Kdo jejího cíle nedosahuje,nezná ani lásku.Jedna pisatelka níže,toho času ve vleku ega chce něco mluvit o lásce a vztazích :-) Ego je největší neláska jaká existuje a věc je velmi záludná,protože většina lidí vůbec neví,že se nachází v egu,v největším zlu a nezná nic jiného.Vrcholem je,když tady jedno zmatené ego píše,že se jí zdám zmatený.Ač sama egem,tedy vrahem boha,soudí toho jemuž bůh řekl víc než-ty jsi můj milovaný syn!
Tato verbež ani o boha vůbec nestojí,je pro ni méně než kámen v lese,překrucují co se dá,sami nevcházejí a těm co chtějí vejít v tom zabraňují.Přesně jim vzkazuje syn boží:Běda vám!
Kdybyste si uvázali na krk těžký kámen a skočili do řeky,bylo by vám lépe oproti tomu,co vás čeká!
I tuto hroznou smrt považoval Ježíš za nic oproti svodům od jeho následování.
missi
Vanasi
12. 07. 2017 19:08

Ten kamen ti odpovedel. Sdelil ti to, co jsi porteboval slyset. To ale neznsmena, ze bys byl nejak necisty. Neznam te, rak nemuzu soudit. Kameny v sobe ukryvaji hodne moudrosti, ale jsou tak trochu ,,tvrdy,, jsou to preci kameny. Kdyz budes mit naladu, zkus si k tomu kamenu dojit jeste jednou a jen si k nemu sedni, opri se o nej. Zkus ho vnimat ne jako kamen, ale jako ,,pritele,, . Kamosovi by se tsky nemuselo libit, kdyby ses po nem zacal hned valet.
A hlavne se netrap tim, ze bys byl necisty. Jsi jaky jsi! Zkus to prijmout.
Je to na delsi pokec.
missi
Vehement
12. 07. 2017 18:56

Vyhybas se odpovedi. Jsi jen hloupy tlachal! Takova pritroubla ovecka.
missi
Vehement
12. 07. 2017 18:46

Aaa..panacek je osvicenej..
Moc se mi libi, jak pises, ze na to nemam. To me pobavilo.Vis prd!
Energi
Vehement
12. 07. 2017 15:56

tvé přezíravé chování,nadutost,nadřazenost a předevsím domýšlivost je nehorázná :-))
Ano myslím, že ve své podstatě trpíš méněcennosti a zakrývás to tímto vystupováním,tímto nikdy nedosáhneš na opravdové vztahy a lásku.
Nedokážeš být ani na okamžik upřímný.
Chtěl by si dosáhnout až na tu tvoji nejvyšší instanci ale vnímám, že jsi tak zranitelný a nejistý.
Snažíš se zbytečně o autoritu,tím co píšeš ji nikdy nezískáš,chtělo by to více pokory.
Pro mě osobně jsi pouhý král klaun...škoda noo.
Vehement
Proč jsme tady?
12. 07. 2017 0:06

Najdi,poznej,uvědom si co,nebo kdo vpravdě jsi,tedy co je to já,a pak se mě zeptej :-) :-) :-) :-) Nápověda:I ten Eduard Tomáš,kterého někteří rádi dávají za vzor a připisují mu vlastnosti,které do něj ve své nevědomosti ve skutečnosti jen podle svých přání promítají,říkal vícekrát:"Největším omylem člověka ježe život,(zde na zemi),má nějaký(velkolepý)smysl.
Poznej co jsem řekl a prestaň radit.Nemáš na to zatím Missi!!!
Vehement
missi
11. 07. 2017 23:49

neraď tomu kdo nalezl,jak a co má hledat!Své přihlouplé postřehy si nech pro ty co ti na ně skočí.Jak jsem tady již mnohokrát zmínil-to co,nebo kdo řekl ať to byl Ježíš,Buddha,Rámakrišna a další,necituji proto jak mi to stále někdo podsouvá,že jsem byl k tomu někým veden,ale vím co je správné přímo od boha.Jsi snad slepý,nebo čteš jen co se ti zlíbí?Popravdě řečeno,co je na tomto webu cenné jsou jen výroky ode mne.Jsou ze spojení s bohem.Já nezahálím jako ty,že bych nechával volný průběh zájmům ega,které je popřením boha a ještě si myslí jak je chytré.Co víc si můžou přát takoví chytráci,kteří sem píší?!
Dana káže o egu a superegu a vzápětí i o Eduardovi Tomášovi.Jeho hlavním krédem bylo:pravda je stav bez ega.Podotýkám,že Eduard v době kdy mluvil v televizi a psal knihy,neměl ani zdaleka hloubku mého poznání!Dále Eduard víckrát říkal,že se připozdívá-jestli se lidstvo nezačne ve větším počtu zavčas obracet k poznání boha,dojde k maléru. To jsou jeho slova na připomenutí,dále vzkazoval všem "svobodomyslným",ve skutečnosti však namyšlencům,kteří si se škodolibou radostí v očích myslí,že se s nimi nic špatného neděje:Pokračuj v krasojízdě!
Je opravdu k prapodivu,že jeho následovníci po jeho smrti mohli hlásat že ego je božské a že bez ega bychom nepřežili,že bychom bez něj byli ještě na stromě atd.Podobnost s Danou,Ivetou,Jitkou a kolegáčkem je vskutku zarážející.Přehlížejí rádi uvedená fakta a jejich nevíra v toho kdo opravdu čerpá od nejvyšší instance je stejně velká jako jejich nevědomost.Stejně velká je i víra ve svou vlastní moudrost ač se nalézají v žumpě ega.Prostor na duchovním webu,který je zasvěcen duchu jim nepatří a to i vtom případě,kdyby byli jeho majiteli.Patří tomu,kdo je nejvíce zasvěcen do spojení s duchem a tímto duchem je bůh a tomuto duchu a cestě k němu má patřit!
Jaká je cesta a v čem spočívá jsem zde popsal výhradně a jedině já!!!
Takže jestli chce někdo někoho svádět z této cesty něčím jiným než co jsem řekl,věřte a vězte že narazí! Až se vám ať jste kdokoli něco zlého v životě brzy přihodí,nedivte se.Já jsem byl s bohem a kdo se protiví čemukoliv co jsem zde napsal o nejpřímější cestě,protiví se bohu!Jak kdo ke mě,tak k bohu!Postoj ke mě je přesným obrazem postoje k bohu!
missi
Vehement
11. 07. 2017 22:55

Polozim Ti jednoduchou otazku. Pri hledani odpovedi zapomen na boha a na jezise a vsechny ty plky co si cetl a slysel .
Proc jsme tady?
Dana P.
vanasi
11. 07. 2017 16:47

v jednom předchozím příběhu jsi napsal, že se stromy už hovořit umíš. Tak se s nimi poraď co máš dělat
Dana P.
Vehemente asi ještě nemáš
11. 07. 2017 12:51

jistě ve všem jasno.
Já dokonce tě vnímám jako zmatenou osobu. Andělé že házejí do pece?
Nicméně pokračuj, studuj a nevytahuj se tu s jakýmisi imaginárními zážitky, které ti možná i někdo uvěří, jak to už tak bývá
:)
Vehement
Audienci u Boha
11. 07. 2017 11:36

zažije každý kdo vyvine patřičné úsilí.Ego ji nikdy nezažije a taky mu nikdy nic nebude popisováno.
Energi
Vehement
11. 07. 2017 11:11

co kdyby si takto rozebral onu "osobní audienci u boha"...
Víš to, co tady píšeš o Egu je POUZE a POUZE tvůj názor a nepomůže ti ani knižní,informační berlička,která tě někam NASMĚRUJE(manipulace)...SMIŘ se konečně s tím,že jiní mají jiný názor a HLAVNĚ zkušenost,tu tvoji tady NIKDO nezná.
Stále ti uniká spoustu věcí....až na ně příjdeš,dudeš osvícen.

Vehement
Výčet
11. 07. 2017 0:11

nepravd pisatelky níže,by vydal na knihu,tedy jejich rozbor,takže jen stručně-člověk nemá žádné dvě já,protože ego není bytostné,již z toho také vyplývá,že nás takové ani bůh nemohl stvořit.Dále-o to které náboženství má nebo nemá pravdu vůbec nejde,všechna se shodují v tom co je podstatné a to zde bylo podrobně uvedeno.Dále-podsouvat mi bibli,jakobych někde něco vyčetl a pak v to bezhlavě věřil je velká dovolovačnost,drzost a neomalenost.Výroky z bible jsou zde citovány z principu-stejně jako platí ze jedna plus jedna je dva,tak taky platí,že když duše nestihne co má do určitého limitu,čeká ji to,co řekl Ježíš-to je ta druhá smrt.Svět rozhodně není skrz ukrizovani krista spasen jak učí špatně církev.Jinak by ani Ježíš nehrozil židům,že budou pronásledováni za to že zabili syna boha až do skonání světa a hlavně za to,že neuvěřili v jeho boží synovství.
Že bůh bude věčně tolerovat ego které popírá jeho existenci,tak taková pohádka je lží přímo nehoráznou.Ego každým okamžikem přímo plive na boha,ikdyž opakuje slovo bůh bůh bůh.Takové lidi Ježíš radí opustit ať si zůstávají tam kde jsou,dokonce říká,že kdo pro duchovní stezku,kdyby mu bylo braneno,neopustí ženu a děti,není ho hoden.Totéž mluví buddha,že už by nikdy nemohl milovat ženu ve stavu ega,což je úplně běžný stav lidí.Taky mluví o pekle,když duše nestihne spásu-nirvanu do určitého počtu vteleni v nízkých světech.
Takováto benevolence těch co tančí na víku od rakve a jsou pod vlivem hlasu ega-carpe diem-jdi a užívej,je známá od pradávna.Sv.Pavel dokonce hrozí lidem:Cožpak nevíte,že kdo miluje tento svět je nepřítelem božím?!Ježíš jde ještě dál:Neukladejte si poklady na zemi,ale hledejte jedině království nebeské.
Dodává,že ti co nebudou toho hodni,budou stejně jako koukol,lebeda apod. vhozeni anděly do pece,tam kde hoří věčný oheň,tam bude pláč a skřípání zuby.Všechny tyto a mnohé jiné výroky mistrů všech náboženství,nejsou žádným strašením,ale zcela platnou výstrahou!Také burcujicim poukazem na závažnost toho v jakem stavu se člověk bez výčitek svědomí nalézá.
Fanatismem je pak slepá víra,která si namlouvá v šalebné autohypnóze,že bůh se stavem ega počítal,nebo že nás takové stvořil.Z pisatelčiných postřehů na které je ještě pyšná jasně vyplývá,že nikdy nezažila stav,kterému se v józe a mystice říká jednota.Jinak by nemohla psát nesmysl za nesmyslem.
Co více si Judas mohl přát-přestávám věřit v učitele,vydám ho židům,jistě se jako případný syn boží obhájí a já dostanu ještě zaplaceno.
=Jitka=
....Vehement
10. 07. 2017 20:01

ale souhlasim s Danou,myslim,ze tve nadseni hranici s fanatismem.Mel bys spis k ostatnim byt prikladny a spis je presvedcit,kdyz mas pravdu a ne strasit zavrzenim a znicenim nasi duse.
Ja si nemyslim,ze by lide,kteri se nesnazi jit presne podle Bible by meli pak mit problem.Buh nas stvoril prave takovymi jaci jsme a On s tim pocital.Nase druhe Ja je jine nez mysleni naseho hmotneho mozku a my za nej nemuzeme,kdyz nam tak blbe mysli...i s timto Buh pocital,tak proc by nas mel trestat?
Souhlasim s tim,ze jsme v tomto hmotnem svete za trest a to by melo stacit.Kolikrat by nas tedy trestal?Je jen na nas jaky zivot povedem a za jakou dobu se dostanem "nahoru" od kad jsme kdysi spadli...ale neverim,ze by nekdo byl znicen(jeho duse),jen nedojde treba vys...
Kdyz povedem zivot dobre,nemuzem byt trestani jen proto ze jsme nebyli "spravni krestane",konec koncu,aji ti ostatni co veri v jine nabozenstvi si mysli,ze jsou ti nejlepsi v ocich Boha,takze kdo ma teda vlastne pravdu?Zide,krestane,muslimove.....??
Zijeme zde aby jsme ziskavali zkusenosti a to z dobreho i zleho....
=Jitka=
Vehement
10. 07. 2017 19:09

tys nam tady teda provetral web :-)
Vehement
:-)
10. 07. 2017 11:21

Ano,ano.Ale jenom v podstatě a tu člověk,protože neustále vytváří ego,neboli ztotožňování s tělem a výtvory mysli,aktuálně vůbec nežije,což je totéž jakobychom touto podstatou vůbec nebyli a ani jí aktuálně nejsme.Potenciálně jsme jí vždy,ale bez ohromného úsilí o její uvědomění,které spočívá výhradně a jedině v odvrácení pozornosti od věcí pozorovatelnych a převrácení k pozorovateli,ji nikdo nepoznava a tím pádem je vším možným než žitou božskou podstatou.
Dana P.
:)
10. 07. 2017 10:49

děti boží jsme všichni
:)
Vehement
Ony pravdy
10. 07. 2017 9:06

jsou uvedeny níže a v jiných příspěvcích v diskusích na tomto webu.Mají,čistě věcně,bez samochvály,tu nejvyšší cenu na tomto webu.To vše proto kam směřují a komu svědčí a k němuž vedou.Blaze tomu,kdo jim uvěří a hlavně půjde touto stezkou,která je tou nejpřímější.Vše nejlepší Dano.Na nějakou povýšenost a pocit ponížení zapomeň,o nic z toho nemám zájem.O fanatismus taky nejde,protože ten hájí informace z doslechu,jimž slepě a neochvějně věří.O povýšeného člověka taktéž nemůže jít,protože ten kdo si uvědomí já v dostatečné intenzitě a rozpustí klam ega,stává se doslova a do písmene synem,chceš li dítětem božím.To zas neber povysenecky,ale jako pozitivní naději pro sebe.
Dana P.
Chybí pořád vysvětlení
10. 07. 2017 8:25

co jsou ty "pravdy přímo od boha a proto jakoby je psal bůh" ?? Hodně troufalé. Toto napíše člověk, který se vyvyšuje nad ostatní, přitom z něj nevypadne nic víc ani míň než církevní dogmata.
Můj dojem, Vehement, že jsi náboženský fanatik, sílí.
Už chybí jenom síra a plameny pekelné, ale je šance, že k nim ještě dojde
Vehement
Dana
10. 07. 2017 6:52

To co zde píšu nejsou názory,ty může mít jen ten,kdo si není stoprocentně jistý.Toto jsou pravdy přímo od boha a proto jakoby je psal bůh.
To co na mne promítáš jako aroganci,je ve skutečnosti tvoje arogance viz výraz maglajz,jsi vedle jak ta jedle,pletes různá náboženství apod.Taky tady nic neprezentuju,pouze reaguji na nesprávné rady Vanasimu.
Že ego má každý a ještě superego je stejně pravdivé a platné jakoby ten kdo žije celý život v opilosti dotčeně mluvil-stav střízlivosti neexistuje.Je to příměr nedokonalý,protože ten kdo bumbá,potkává alespoň někdy ty co nepijí.Na zemi je to jinak,těch co dosáhli je velmi málo vzhledem k počtu lidí na planetě.Dále je málo těch,kteří jim uvěřili a z nich zdaleka ne všichni chápou oč vlastně jde.
Těm co vidí,že dva plus dva je dvacetdva je samozřejmě učitel který je opravuje protivný a neváhají ho označit za arogantního.Dokonce si vůbec neuvědomují,že on vystudoval univerzitu,zatímco oni chodili do pomocné školy,někdy ještě za školu a ještě jsou na to náležitě pyšní.Ježíš,Buddha a další neznali nic rozdílného,to jen ti,jak správně říkal E.Tomáš,co chodí po obvodu kruhu,stavějí tyto duchovní nauky a jejich představitele proti sobě.
E.Tomáše jsem zde necitoval,protože by byl mým absolutním vzorem,ale některé věci psal správně.Ty které ne,do toho tobě ještě nic není.
Co na těchto stránkách dělají ti,kdo jsou skálopevně přesvědčeni o přirozenosti existence ega,nebo dokonce superega je větší námět pro příběh záhad,než všechny co zde byly uvedeny.Tuto záhadu může každý rozřešit v místě kde se nachází.Ten kdo pátrá po tom,co je to já,bude-li upřímný a vytrvalý až do jeho poznání,ten pozná,že ego-totožnost s tělem byl klam.Zdrojem tohoto klamu byla nevědomost ve smyslu neuvědomování si sebe sama,nepoznávání se,pravdy o sobě,o své podstatě,o tom co vpravdě jsme,o tom co je stejné podstaty jako bůh,vědomí.Ego je taky příčina oddělenosti člověka od boha,jeho synonymum je ďábel,satan,zmije,jidáš apod.Je jedinou příčinou proč existují problémy ve světě,politice a vůbec všude.Je taky zdrojem všech podobných arogantních tvrzení,že např.křesťané nemají meditaci,že to nebo ono náboženství nelze spojovat,že příčinou válek jsou náboženství,že mozek je generátorem vědomí,že náboženství je opium lidstva atd. atd.
Ego je taky příčinou,proč člověk dočasně ztratil nesmrtelnost a za trest žije tam kde nás o tom shodně poučují všichni mistři-ve světech kde vládne nevědomost,kde je oddělenost od boha,pýcha,neláska,vraždy,moc zaměňovaná za právo atd.
Dana P.
Vehemente jsem z tebe
10. 07. 2017 0:03

na rozpacích. To, co tu "rezolutně"prezentuješ, je opravdu tvůj názor? Anebo máš jenom v hlavě maglajz? Pleteš sem pojmy z různých náboženství a filosofií. Na jedné straně odkazy na biblické příběhy, Boha, Krista apod. Potom zase pojmy jako jáství, ego anebo meditace, kterou křesťanská nauka myslím nepropaguje, o tom zase mluvil pan E. Tomáš, protože se zabýval východními naukami a čerpal ze svých vlastnich zážitků. Apropos: tento pán, Eduard Tomáš, byl člověk, který se nikdy nevyjadřoval arogantně jako ty, vždy s mírně, s pokorou k posluchačům a respektem, což je vlastní obecně duchovním velikánům...
A ke tvým výkříkům o ego. Jsi vedle jak ta jedle. Jeden každý z nás má ego, má-li duši. Bez něj nelze existovat, tak si strč ty svoje konstrukce do kapsy a neztrapňuj se.

"Pojem ego, neboli „já“, se řídí principem reality a vyrovnává působení složky sociální (superego) a pudové (id), je vědomé i předvědomé, a výsledkem jeho činnosti je naše chování."

Vehement
Ten
9. 07. 2017 23:09

pes je samozřejmě tvůj,včetně zvrácené matematiky,jsou to jen obrazné příměry tvého uvažování.Zákonitosti nejsou mé,ale boží!Proč se egu duchovní zážitky nesdělují je vysvětleno níže a taky jinde.Nechápu proč se jich shit from god neustále dožaduje,když je to tak krásně a polopaticky vysvětleno.Vstup na stezku,očisti mysl,medituj podle toho jak jsem napsal a uvidíš.Namyšleností na své pseudozkušenosti spojení s bohem nedosáhneš.Nemá smysl to někomu kdo to nezná popisovat,navíc nemáš vážný zájem.Tvé zájmy směřují ke štěstí uprostřed stavu v jakém jsi teď.Jsi přesvědčena,že se s tebou nic špatného neděje,ač pravý opak je pravdou.
Pro Vanasiho-ten,nebo to co k tobě promluvilo v lese u kamene by k tobě nepromluvil,kdyby již to samo o sobě nebylo jistým dílem milostí samotnou.Takže nevěš hlavu.Mnohým těm,jichž se tady ptáš se nedostalo ani toho a ještě si o sobě myslí,že jsou moudří.Nejlepší očista je ve snaze poznat co je to já.Je to i zároveň nejpřímější cesta k bohu.Abys mohl mít něco na 100 procent v pozornosti,musíš vyloučit vše ostatní.Pokud jde o já,řešíš tím dvě hlavní věci jedním způsobem.Jástvi nelze bez čistoty charakteru,nicnechtění vůči světu ani zahlédnout.Živočišné srdce,které se bude chtít zmocnit duchovních výšin bude vždy vyhnáno kamením.Jedině pozornost k já přináší jeho poznání a tím i spojení s bohem,protože on je téže podstaty.Nenech se svést těmi co neznají.Věř,že ten kdo k tobě nyní mluví je mistrem nad mistry!Strom se pozná po ovoci.Není možné,aby na bodláčí vyrostly hrušky,jablka,nebo banány.Udělej co říkám a uvidíš,že nezavádím.Teď se na nějaký čas odmlčím Vanasi,nemám čas ani chuť stále oponovat pyšným egům,které se tu vkládají,aby radili,ač nesplňují ani nejzákladnější podmínky.I pozornost k nim bere jistou dávku toho nejlepšího.Je dobré nechat mrtvé ať pochovávají svoje mrtvé,jak učil Kristus učedníka,který chtěl první pochovat svého zemřelého otce.
Energi
Vehement
9. 07. 2017 22:03

ty budeš stále hlásat ty tvoje rezolutně platné zákonitosti a přitom ani nereaguješ na mé výzvy... nepopíšeš své zkušenosti s tou audiencí u boha,nepopíšeš stav, který si na vlastní kůži zažil.
Nedivím se potom,že tvůj pes snáší kraslice a jezdí bagrem do práce...ano právem si na tvého psa pyšný,protože takový duchovní luxus nikdo nemá.
Vehement
Nepíšu názory,
9. 07. 2017 16:00

ale rezolutně platné zákonitosti.O jakém mém egu mluvíš?Definice slova ego je ve všech správných duchovních naukách-nepravé já.Dokud ono existuje a dokud není zcela rozpuštěno,duch,duchovno,poznání a další stupně jsou zcela nedosažitelné.Může být ten,kdo tuto základní věc,alespoň teoreticky nechápe vůbec duchovní?Ego a poznání se naprosto vylučují!Nemůžou koexistovat! Mé duchovní zkušenosti z této rezolutní řeči naprosto vyplývají.Ten kdo je chce znát,musí dosáhnout.Kdo nechce směřovat pozornost tam,kam bylo řečeno,tedy na já,aby ho vůbec jen na chvíli v životě poznal,ten ho nikdy nepozná a na rozpuštění ega nemá nárok.Hoví si v egu,ukolébán teoriemi,že ho takového stvořil bůh a že ho takového i Ježíš bezpodmínečně miluje apod.
Bez úsilí o poznání já a následných stupňů spojení s bohem,nemá člověk nárok na nic lepšího,než opakované zrody ve světech,které nejsou božské.Nejvyšší bohyni stvořitelku žádné ego,ať se jedná o ženu,dítě,muže se sebelepším charakterem,neoklame.Známá teze-Nikdo ze smrtelníků nespatří moji tvář,platí opravdu provždy.Žádné ego,které je jen a jen výtvorem lidí ještě dávno před zrodem,nikdy nemůže participovat,podílet se na božském!Ono samo je jedinou příčinou proč lidstvem není žit duch,pravé já a není všeobecné povědomí o duchu všemu nadřazenému.Ten nemá potřebu se nikomu ukazovat,na sebe upozorňovat,ani nikomu popisovat to v jakém způsobu existence a stavu se právě teď nalézá.Nedělá to on,proč by to dělal ten kdo je neskonale menší?Bylo zde již mnoho proroků a mistrů a bylo jim pramálo uvěřeno.Je neuvěřitelnou pýchou ega,že chce popis stavu bez ega a ještě ho pak i nepochybně ze svého stavu posuzovat :-) Kristus velmi dobře věděl,proč nabádal,aby tyto perly nebyly házeny sviním.Když svině-ega nepotrhají,jak říkal Ježíš,alespoň vydají nekompromisní odsudek,pošpiní toho,kdo vede k pravdě a nakonec s nebetyčnou pýchou radí,jak by to vše mělo být a kdy bude fajn.Ego radí kdy je fajn.Kdy bude fajn.To je děs.
Třikrát dva je třistadvacetpět.
A náš pes snáší kraslice a do práce jezdí bagrem.
Energi
Vehement
9. 07. 2017 14:58

zvláštní máš názory...takže ten,kdo s tebou nesouhlasí je hlupák?...nedivím se,rozumím a vnímám tvé ego.
Neberu a ani nevyvracím tvé názory,smiř se prostě s tím že já mám jiné.
Popiš mi tu audienci,popiš mi stav u nejvyšší instance...zajímá mě to jaké máš zkušenosti.
Chápu proč mé názory nechápeš...nemůžeš.


Vehement
To
8. 07. 2017 10:08

co nazyvas ve svem příspěvku životem Iveto,toď pravá smrt Iveto.Nějak pořád přehlížíš,že má rezolutní řeč nemůže vycházet z toho,že jsem někde něco vyčetl.Dále úplně s lehkostí opomíjíš to nejpodstatnější,a to proto ,že to ani netušíš,protože jsi taky nikdy nic opravdu duchovního nezažila,totiž to,že tento svět není světem božím ani božským,ale trestem za opuštění podmínek,které zajišťují život božský.
Pokud někde cituji např.Krista,je to proto,že jsem dosáhl totéž co on,jak jsem zpětně po svém poznání a audienci přímo u nejvyšší instance rezolutně a nezvratně rozpoznal.
I další část tvého komentáře je úplně mimo správné uvažování,proč mi podsouváš že já bych chtěl ovlivňovat myšlení vraha?Podle tvých tvrzení o mém nechápáni životní hry jasně vidím,že jsi na duchovní cestu ani nevstoupila.Chodíš stále příkopama,sem tam se praštíš do hlavy a cestu ne a ne ani jen zahlédnout.Protože se v tomto členitém terénu setkáváš s podobnými bludičkami,nutně je pro takové slepce ten kdo vidí nežádoucí a k neuvěření.
Pokud jde o vůli boží-ta je aby všechno bylo božské.Ženuška,která se ještě relativně nedávno ptá ve svém astrálním,ve skutečnosti však snovém výletu svého průvodce,jestli existuje bůh,mi nebude radit!
Tvrzení toho kdo nezná boha,že každý má svou cestu je velmi populární a oblíbená lež.Ten kdo ji šíří,chce vypadat a pro mnohé i vypadá tolerantně a moudře,ve skutečnosti je pravdou,že každý má svou okliku.Cesta zpět k bohu,je jen k bohu,nikoliv kamkoliv jinam.Kdo na tuto cestu nevstoupil,ani na ní není,takže není možné říkat,že každý má tu svoji.Svoji má každý jen tu cestu uprostřed života,který není ničím jiným,než trestem pro přestupníky.Stejně jako se staví věznice pro vrahy,tak bůh posílá každého kdo nesplňuje podmínky života ve světě božském do světa nebožského.V tomto a jedině v tomto směru každý volí tento svět,nikoli tak jak tvrdíš,že si ho vybíráme z nějakých pohnutek typu,abychom se něco naučili,něčím prošli,nebo z pohnutek romantických.To je úplná nehoráznost.Další nehoráznost je že i ta nejzazší podstata není stejná a podobně,nebo dokonce v čase.To už je žumpa úplná.Nejzazší podstata ve svém nejzazším stavu je zcela mimo čas a takovou zůstává i když proniká vše stvořené v čase!
Tvrzení,že pochopit Ježíše není o jedné knize,ale o vlastních prožitcích jsi adresovala opravdu mě?No to snad ne.
Další věc:píšeš že každý jsme individualita sama o sobě a nejde tyto dva lidi spojit,neexistuje žádná shodná stezka.Odpovídám,že každý je individualita a tato individualita je ve své podstatě u všech naprosto shodná!Shodná,nikoliv osobnostne,tedy vlastnostmi identická.Není identická ani místně,jinak bychom nebyli individualitami.Podstata každé individuality je vědomí,to je ve stavu sebe si vědomém,nebo sebe si nevědomém.První je stav božský,druhý je ego-omezená individualita,která si není vědoma své podstaty-vědomí a tedy i boha,který je vědomím absolutním,za časem a prostorem i v čase a prostoru.Aby byl odstraněn stav pádu,tedy ega,existuje jen jedna možnost,stát se opět vědomím,které je ve svém božském stavu-sebe si vědomé,stýká se tím automaticky,když se mu to daří dostatečně intenzivně i s bohem.To je možné a vždy bylo a bude jen a jen jedním způsobem.Jen hlupák nedomyslí jakým.Ještě větší hlupák je ten,kdo by se mnou nesouhlasil.
Vše co zde bylo napsáno je od boha!Kdo nevěří,ten mu zlořečí.Kdo bude svádět od pravdivosti mých slov,dostane tolik ran,že by mu bylo lépe kdyby zemřel!
Energi
Vehement
7. 07. 2017 21:52

opravdu je to neskutečné co si lidé myslí...tím totiž ovlivňují svůj život.
Poslyš co ti teď sdělím...chceš snad litovat toho co si v životě udělal?...proč prosím tebe?...vždyť to bylo tvoje svobodné rozhodnutí a ikdyž nebylo..tak proč si se nechal ovlivnit?...zase se jedná o tvé rozhodnutí byť ovlivněné a nebo ne.Jak si prosím tebe ovlivnil vraha oné dívčiny?...nijak,jak bys také mohl že ano...jevy,činy a příčiny a následky plynou bez tvého přičinění a můžeš se stavět na hlavu třeba.Mám dojem že nechápeš onu "živoní hru"do konce.Prosím tebe a co je vlastně ta vůle boží v tomto konkrétním případě?...zase se jedná čistě o vrahovo rozhodnutí že zabije.Pravda nikdy nebude jiná!..jinak by si tomuto vrahovi zabránil.
Ale ano,každý člověk má tu svoji duchovní cestu,neexistuje naprosto shodná cesta s byť jedinými dvěmi rozdílnými lidmi.Každý je individualita sama o sobě a nelze tyto dva rozdílné lidi spojit v jednotnou naprosto shodnou cestu.Jejich cesta se liší byť jednou jedinou milisekundou...už chápeš co tím chci naznačit?
Ani ta nejzašší podstata není stejná,každá je opět rozdílná svoji velikostí například a nebo časem!Zdá se že nechápeš co ti vlastně Ježíš ve své podstatě říká,když už si ho vzpomenul..ono totiž pochopit opravdu do hloubky jeho učení není jen o jedné knize!
Nechápeš podstatu oné smrti o které mluvil Ježíš.
Věřím pouze a jedině sobě....provinění?ale jdi ty.K ostatnímu se nebudu vyjadřovat...jen snad jednu velmi důležitou poznámku,já nedomýšlím ale raději to prožiju,není nic nad zkušenost.
Vehement
For Energi
7. 07. 2017 19:29

Děvče,ty jsi totálně mimo mísu od začátku až do konce.To je neskutečné,co si lidé opravdu myslí.
Onu myslenku,že bude každý v den poslední kdo nejde cestou,kterou jsem zde mnohokrát deklaroval,litovat,jsem nikde nevzal,to je zákonitost vyplývající z toho,oč opravdu a jedině jde,jen si precti co přesně v tomto smyslu mluví například Ježíš.Když jsi nevěřící,že já mám totéž co on,věř alespoň jemu a když ne to,precti si ze vyřkl totéž co jsem zde napsal já.Nepapouskuji po něm,mluvím ze sebe a to se shoduje.
Pokud jde o tvrzení,že vše je jak má být,pak rezolutně toto odmítám!Vše je přesně naopak,než by mělo být!To že existuje zákon příčiny a následku,tedy karmy,toto nevylučuje,ale jen potvrzuje.
Každý má přesně to,kam sám svým chtenim směřuje.Snad mi nechceš tvrdit Ivetko,že ten kdo znásilnil,zakopal např.Anicku Janatkovou jednal v souladu s tvým paušálním-vse je jak má byt?!Nebo dokonce v souladu s vůlí boží.Snad mi nechceš vsugerovat,že smrtelné tělo se kterým je nevědomky člověk spojen a odsouzen k opakovaným zrodum do hmotného,nebozskeho světa,dokud se nenapravi,je vším jak má být?!
Pravda je jiná!!!
Člověk žil původně ve vědomém spojení s Bohem,což je podmíněno uvědomováním své nejzazší podstaty,která je zároveň soupodstatna s Bohem.Toto spojení člověk dočasně ztratil a jediným způsobem jak to napravit je duchovní cesta.Ovšem jen ta správná.O ní nelze tvrdit,že každý má tu svou!Bylo by to totéž jako tvrdit,že každý má svou matematiku,nebo-jaký to fanatik-vnucuje nám všem že jedna plus jedna je dva!Kde k tomu má důkaz, kde to opsal,co si to dovoluje nám otloukat hlavy svymi smyslenkami?!
Pokud jde o interakce a nemožnosti zániku všeho jsoucna-Vážená a milá-opak je pravdou-člověku je souzeno zemřít!Zprvu tělesně a pokud do určité doby,limitu,nesplní podmínky,které jsem již popsal,pak i duchovně!!!
Neveris li mě,věř tomu co o této druhé smrti pohrozil lidstvu syn boží,neboli kristus.
Co víc by si mohli přát vecni a nepoučitelní prestupnici,svevolnici než tvé zjednodušené chápání Iveto.Vím že to chceš domýšlet dobře,ale takto to opravdu není.Věř mi.Svojí nevedomosti,kterou si bohužel nechceš ani připustit branis sobě a i všem,kteří ti dají za pravdu,k návratu do stavu,kde je bůh a jeho individuální výhonky soupodstatné jedno.To je velké nedorozumění a dokonce samozřejmě i provinění.Zde více než kde jinde platí-neznalost neomlouvá.Poznání co jsme je i bytim toho co opravdu jsme.Dokud není dosahováno,je to totéž,jakobychom tím co podstatně vždy jsme,ani nebyli!A ani aktuálně nejsme,protože platí to co si uvědomujeme,nikoliv co si myslíme.Já nelze poznat myslí,ale výhradně snahou o uvědomění.Zde mysl je objekt,který by bránil uvědomění uvědomovatele.Ten je čistým vědomím,ale hlavně-sebe si vědomým!
To je osvícení,zrod syna božího a toto má každý dosáhnout.Vše ostatní je plebs , plevel a pýcha!
Energi
Vehement
7. 07. 2017 18:31

a co když vlastní vinou neznáš ty?...já rozumím tomu co sděluješ ale prosím tebe,kde si vzal onu myšlenku, že v den poslední bude někdo litovat??
Tady nad touto myšlenkou se musím pozastavit neboť ať to myslíš jakkoliv ,tak nikdo by neměl ničeho litovat,neboť vše se děje přesně tak ,jak se dít má.
Vše je jen o tom ,kdo chce a kdo nechce,říká se tomu volba a nebo taky interakce.
No a ještě jedna věc mě zaráží...píšeš výhradně za svého poznání které je to nejvyšší...prosím tě a jak si na toto přišel?
Interakce je ve všem i v poznání...jinak by nebylo POZNANÉ.
Bez interakce by nebylo nic,tohle je zase moje poznání.
Nikdo z nás tě tady neposuzuje....jen vytváříme jednu z dalších mnoha interakcí.
Interakce byla na počátku a bude neustále bez možnosti zániku všeho zrozeného...Jsoucna.
Interakce je o vzájemném působení...i samotné Já je interakce.
Vehement
Nikomu
7. 07. 2017 13:58

nic nevnucuju,reaguju na článek a nikým se nezastituju.Vím,že byste rádi,aby to tak bylo,ale tuto radost vám udělat již nemůžu.Píšu výhradně ze svého poznání,které je to nejvyšší.Dále-samota atd.pro poznání nutná není,je to jen pomůcka k tomu čeho jediného je třeba-obrácení pozornosti na já.Jiný způsob poznání neexistuje protože nemůže.Interakcí se nikdy já nepozná,ty pouze na něj můžou poukazovat.K pozornosti k já nevedou.Je to pritom jen pozornost k já,které vede k jeho poznání.Jaké to je,o tom nepíšu záměrně,vytvářel bych koncepty,které jsou pak překážkou poznání.Nač popisovat někomu kdo vlastní vinou nezná a ještě chce posuzovat?Delejte si kdo chcete co chcete,ale v den svůj poslední budete litovat.
Zbyněk P.
Pro Vehementa
7. 07. 2017 13:11

Kolego Vehemente! Marně se snažíš "vykecat se" z toho, že nejsi pod vlivem žádného Vámi uváděných autorů! Opak jest pravdou! Neboť kdyby tomu tak nebylo, tak byste tak vehementně se jimi nezaštiťoval, ale vyjadřoval byste se pouze svýma poznatkama, myšlenkama, aniž by z nich nebylo na dálku cítit silný vliv oněch autorů. Ano, ti autoři jsou na svou dobu velmi dobří. Ale bohužel dnes jest již 21. století, tedy jiná doba se zcela jinými poznáními. Toto jest zapotřebí si jasně uvědomit, a nevnucovati v uvozovkách "převzaté" názory někoho z minulosti jiným lidem, kteří jdouce po své cestě pátrají PO SVÉM OSOBNÍM POZNÁNÍ. Pěkný den.
angelit
osobně
7. 07. 2017 11:10

...myslím, že skutečné vlastní "já", se jen těžko pozná bez interakce s okolím (v dlouhodobé samotě)...
Vehement
Za to
6. 07. 2017 21:30

já nemůžu.
Energi
no
6. 07. 2017 20:58

bohužel jsem si toho tedy fakt nevšimla....že by si popisoval svoje poznání,bohužel.
Vehement
Ale
6. 07. 2017 20:47

Vždyť jsem to vše již popsal.A nejdu žádnou cestou mistrů jež jsem jmenoval,ale z mého poznání vždy poznám co je a není zavádějící a to taky doporučuju.Poznej sebe sama a poznáš co jsem poznal.Z předešlé věty taky vyplývá způsob,cesta,stezka od začátku až do konce.Není třeba ji pořád dokola opakovat.Člověk nezná sebe sama a z toho vyplývají i všechny ostatní chyby.Dokonce proto i dnes žije tam kde žije...
Energi
Vehement
6. 07. 2017 20:35

jo takže ty si poznal vlastní Já díky těmto mistrům nejspíš...prosím tě nemusíš mi opakovat to, co tu opakuješ stále dokola a popisuješ něčí učení.
Přidej svůj vlastní poznatek...nějaký prožitek, který tě někam posunul...opravdu svůj vlastní.
Popiš mi jak si poznal své vlastní Já,jak to probíhalo aby si se dostal na tu nejpřímější cestu...
Tak to by mě fakt zajímalo
Vehement
For Energi
6. 07. 2017 20:09

Duchovní cesta není,nikdy nebyla a nikdy nebude něčí v tom smyslu jak tady zmateně a populisticky píšeš.Duchovní cesta je cestou ke znovunalezeni co je to já.V tomto smyslu ani žádná jiná nikdy nemůže existovat.Co se týká duchovních zkušeností,ty začínají až s prvním poznáním já.Dokud to není poznáno,jedná se o zkušenosti jenom rádobyduchovní,prostě sebeklam,blud,pýchu a naprostou absenci sebereflexe.Takový člověk si nedá říct a nedá.Již jsem jasně jinde vše popsal a vyvrátil a zase najednou bác.Total šit.
Energi
Vehement
6. 07. 2017 19:54

cosi tady stále opakuješ o bludičkách....vždyť ty jsi stejná bludička jako všichni ostatní...neustále doporučuješ něčí duchovní cestu a doporučení jak by to mělo být podle nich nejpřímější a nejlepší.
Přeci nejpřímější cesta je jen a jen vlastní zkušenost a prožitek z vlastních duchovních cest.
Až tohle pochopíš bude to fajn...
Vehement
Bludičkám na stezce,
6. 07. 2017 18:48

Zbyňkovi,Daně,Jitce a dalším,kteří se zde ještě nevyjádřili,nepřikládej větší váhu než pod 10 procent.Ecistuje velká ctnost,která je považována vcelku správně za nejvyšší,existuje však ještě vyšší a ta v sobě zahrnuje i tu jmenovanou pokoru.Nazývá se odloučenost.To je v příkrém rozporu s polopravdami Jitky.Viz. např.mistr Eckhart-Traktát o Odloučenosti,nebo Tomáš Kempenský-Čtyři knihy o následování Krista,kapitola O lásce k samotě a mlčení.Tohle vše tě nejlíp očistí a uzpůsobí možná i k té nejpřímější duchovní cestě jaká existuje.
=Jitka=
ahoj
6. 07. 2017 16:20

divej se na svet trochu jinak a pochop ostatni lidi.Neni dobre byt samotar,kdyz chces neco prijimat,musis aji davat.To znamena,ten kamen ti da,az ty das nekomu jinemu taky nejakou dusevni podporu.Zivot je takovy jakoby kolobeh....ty me,ja tobe.
Kameny maji urcite v sobe energie a nemusi byt zrovna obrovsky...daji se aji nabijet energii nekoho kdo ji ma nadbytek.Ale tam je moznost i negativni energie...tak pozor na to.Male kameny se musi cistit ponorenim do vody.
Dana P.
Zde souhlasím
5. 07. 2017 14:29

bez výhrad se Zbyňkem !!!

(Příliš často vidím, jak lidi spoléhají, že je někdo nebo něco "spraví", přičemž jim vůbec nedochází, že by měli myslet...i když je třeba říct, že to také hodně často zaviní ti, kteří je vychovali k neúctě a neodpovědnosti vůči sobě i druhým)
Zbyněk P.
Kolego Vanasi
4. 07. 2017 20:18

Ač se na první pohled to jeví, že si kolega Grush dělá z Tebe srandu, tak opak jest pravdou. Překlop to na lidi. Vždyť každý člověk má jinou mentalitu a povahu, a né s každým jest nám dobře.
A co se toho očišťování týče.... Ty jsi teda dobrej! Chtít po jakémkoliv místě, či po něčem, aby Tě nějak očistil....!! Očistit se musíš Ty sám! Promysli to! Třeba zkus se zbavit všech svých negativit. I když né všechna Tvá negativita musí býti jednoznačně špatná! Jak říkám, chce to řádně promyslet. A také, než jsi na ten balvan vlezl, pozdravil jsi ho? Zeptal jsi se ho, zda-li můžeš na něj vlézt? I takovéto hrubé chování a jednání může býti ne-dobré..... Pěkný den.
Grush
Vyber si
4. 07. 2017 18:38

jiný kámen.