Vaše příběhy

Minulé životy

Silné pouto - (komentáře)

Mrkvica
dodatek
18. 01. 2015 17:31

A pro kamarádku si myslím, že je dobré poslechnout srdce a pokud cítí silné pouto i ona, stejně se tomu nevyhne. Buď si najde nového partnera, na kterém jí budou trápit ty stejné věci, nebo to bude ženská se kterou bude sedět v kanceláři, nebo někdo v jejím blízkém kontaktu, se kterým se nejde vyhnout. Stejně to bude muset řešit, hold tak už to chodí :) Jenom to tím zdrží a zesložití si to tím a svůj duchovní růst tak posune na delší dobu. A to nechceš :) Takže zdar a sílu najdeš v síru!
Mrkvica
Zamyšlení
18. 01. 2015 17:28

zdravím Tě Ivetko, úplně vím jak to myslíš a co cítíš a mohu jenom potvrdit tvoje myšlenky :) Já sama se právě teď nacházím v takovém vztahu, kdy jsme každý zdánlivě úplně jiný, ale jak tu píše Adanon, jsme si dobrými zrcadli. Hrajeme stejné hry, žijeme život stejnými vzorci a přesto si nerozumíme v muzice, v náhledu na život atd. takže taky dost itálie, ale možná to je právě o tom - naučit se toleranci, nebo jinou věc kterou né tak dobře ovládám :) Mě příjde že můj přítel je tady od toho, abych skrz něj objevovala věci, které ještě neumím (a které jsem neuměla ani v minulých životech a tím jsem si zapsala karmu - dostala jsem možnost se to doučit a zachovat se jinak - tak mé pojetí karmy) a věř tomu, že jsem se toho naučila spoustu - co mě na něj štve dělám jiným, ale nevidím to :) a může to být ve skryté formě nebo v převráceném extrému. V takovém vztahu chce ale hodně pracovat na sobě. A to silné pouto jsem taky cítila a jak, protože jsem si tohodle člověka k sobě vybrala aby mi pomohl naučit se co mi ještě dělá problémy. A to né jenom ty kladné "sluníčkové vlastnosti" ale třeba i říct svůj názor, dupnout si, nenechat sebou manipulovat, nelitovat se atd. čím jsem dost provařila ten život před tím :) Možna ty cítíš odpovědnost, protože v téhle jejich situaci hraješ nějakou roli, někdo si tě před narozením poprosil, aby si při něj stála a až se bude cítit v koncích příjdeš na pomoc. Pokud to pouto cítíš a jsi z toho nešťastná, poslechni to a zachovej se tak, aby si se cítila ve vnitř uspokojená. Jednej podle toho co cítíš a přemýšlej nad tvou rolí, možná máš stát u tvé kamarádky a až bude uprostřed pekla, ty obstaráš patřičný a potřebný nadhled a pomůžeš jí s tím :) přeji hodně zdaru a hlavně hodně síli, vím jaké to je peklo, ale projít se tím musí.
P.S: Snad nepíšu komentář tak pozdě a ty si ho přečteš
Adanom
:) Birdie
2. 12. 2014 9:48

Asi se Ti sluzebni cesta dost protahla. ;)
Iv
tak se
29. 11. 2014 13:19

tolik nerozčiluj a neposílej to dvakrát...:-))
Adanom
:)
29. 11. 2014 10:55

Z meho textu vyplyva prave presne to co neni vsem bytostem zname.
Ze je to zname me, nebo nekomu dalsimu neznamena ze je to vseobecne zname.
Nicmene prave i vy Iveto si mnohe z toho neuvedomujete. Z vasich textu to primo couha ven. Nicmene nejen pouze z nich.
Sama brouzdate pk povrchu a myslite si ze jste zasla do hloubky.
Myslet si a konat neco jineho je znatelny rozpor.
Adanom
:)
29. 11. 2014 10:55

Z meho textu vyplyva prave presne to co neni vsem bytostem zname.
Ze je to zname me, nebo nekomu dalsimu neznamena ze je to vseobecne zname.
Nicmene prave i vy Iveto si mnohe z toho neuvedomujete. Z vasich textu to primo couha ven. Nicmene nejen pouze z nich.
Sama brouzdate po povrchu a myslite si ze jste zasla do hloubky.
Myslet si a konat neco jineho je znatelny rozpor.
Iv
no
29. 11. 2014 9:35

Neříkej stále všeobecně známé věci,jdi do hloubky:-))
Adanom
:)
29. 11. 2014 8:50

U obycejnych lidi kteri hluboce neprobadali prirozeny univerzalni proces priciny a dusledku, nedochazi jim vsechny souvislosti, kteri neznaji proces kdy vse se vsim ostatnim souvisi do mnohostrannych detailu,nelze mluvit o Zadne svobode.
Ti vsichni jsou hluboce nevedomy, jsou podminovani mnoha faktory ktere si ve vsech souvislostech v te nevedomosti nedaji dohromady- neuvedomuji.
Ty mnohe faktory je pak nevedome podminuji konat-reagovat, rozhodovat se, prijimat podminene- nikoli plne vedome. Nemaji ani potuchy ze tak nevedome znovu a znovu zasevaji- cini nesvobodne, protoze jsou podminovany hluboce skrytymi procesy.

Iv
sylvi
28. 11. 2014 17:17

však..týká se tě jen to co ty svobodně vyšleš a jak,tím pádem se řadíš například do procesu nějakého pozitivního posunu.
Netýká se tě to pouze v případě když energii někdo vyšle k tobě,protože ty to přijmout můžeš a nemusíš.
Já mluvím čistě o individuální karmě.
Odprostit se od karmických zákonů jde...stačí k tomu pouze jedna věc...mít obrovskou vůli chtít konat,posunout se vlastním poznáváním sebe sama někam dopředu a milovat.
Sylvia
Krasny
28. 11. 2014 16:28

priklad koluje teraz po internete, je to sice trochu drsne na tento web, ale stalo sa to.

Chodi uz tyzden po webe video, kde detska opatrovatelka mlati male 18 mesacne dievca tak, ze ho skoro znesie zo sveta. Dava mu rany, ze nechce jest, zhodi ho z postele a dupe mu celou vahou po chrbe. To mohlo mat pre dievcatko nedozierne nasledky, mohla zostat na voziku alebo od kopancov do hlavy mohla zostat neschopna samostatneho zivota.

Otec dievcata si nainstaloval kameru doma a ked to videl, tak zensku zmlatil tak, ze je dnes na voziku, otca povodne obvineho z ublizenia po zhliadnuti videa oslobidili a ju budu sudit za pokus o vrazdu. Tento priklad je doslovny, ale aj figurativny. A co myslis, ze si ta opatrovatelka mysli, ze je to trest, karmicky dlh alebo nejaky posun? Vzhladom k tomu, ze bez skrupuli otca este udala, tak pochybujem, ze jej nieco dochadza. Alebo max. tak, ze si mysli, ze si nieco odsedi a bude to ok, z voziku sa mozno postavi.
Sylvia
Karma
28. 11. 2014 16:23

Neviem Ivet, co vlastne Ty potom za karmu ale povazujes.

Samozrejme nikto si tu asi nemysli (mozno ale niekto hej), ze karma je nejaka forma vedomeho trestu a ze toto je ucel karmy - potrestat niekoho. To samozrejme nie. Ovsem ina vec je, ci clovek to jak trest vidi a jak jemu samemu to pripada a to uz moze byt nieco ine. Pretoze priklad pokial sa niekomu nieco vrati, byt aj v inej podobe, ale v principe rovnakom, tak sa to cloveku nemusi pacit a hlavne nemusi ani vediet, ze je to karmicky dlh. Jedine niekto, kto poriadne zapatra, zamysli sa a prejde si povedzme minulost moze v svojom vedomi narazit na to, preco sa komu co deje a co to vlastne je a preco sa to deje.

Takze karma jak forma trestu, neni ucel, ovsem karma moze takto vyzniet a niekto si ju takto vysveluje, pretoze je to stale ta ista energia, ktoru clovek vydal niekde inde a kedze je jeho, tak sa mu to krasne vracia, alebo energia ide zase domov. Niesom si ista, jak myslis, ze v ramci tohto procesu sa mozes slobodne rozhodnut, pretoze jedine slobodne rozhodnutie v tomto pre mna je, co vysles, ta karma samotna, ten vyznam uz je u mna to, co dostanes.

Je aj moznost, ze clovek toto uplne prehliada a mysli si, ze neprijemne veci, ktore sa mu deju v zivote je nahoda a nemaju s karmou nic spolocne, pretoze si mysli, ze neni dovod. Ze v urcitych veciach si karmu nepripusti a potom si mysli, ze sa nejak slobodne rozhoduje v tom, ci na neho karma spadne alebo nie. Potom su ludia, ktori si toto vsetko uvedomuju dokonale a tym padom to neberu jak ten trest, ale jak ten posun, tak jak to tam dolu pises. A vyrovnavaju sa s tym daleko lahsie. Hovorim teda o veciach, ktore su zdanlivo pre toho cloveka negativne a v urcitom momente si prave niekto mysli, ze toto ho neposuva, zatial co ineho hej.
Adanom
Birdie
28. 11. 2014 14:16

Co ty sama si osobne predstavujes pod pojmem dluh, neboli jak si predstavujes jak k tomu dochazi a proc.
Co to pro tebe znamena ten dluh v celych zivotnich souvislostech?
Proste jinymi slovy jak tomu ty sama rozumis.
Protoze kazdy tomu rozumi dle sveho potencialu.
Adanom
?
28. 11. 2014 14:09

Me nezajima jestli je nebo neni to co pisu kazdemu jasne. Me zajima jen to jestli to co sdeluju muze oslovit samotnou autorku a posvitit si na to.

Jinak vy rozumite karme asi tak jako koza pestovani petrzele.
Melete nesmysli a domnivate se ze do toho vidite.

Iv
proč?
28. 11. 2014 13:55

je to jednoduché..tady se mluví o karmickém dluhu,karmě jako takové,nebo ne? :-)))
Takže psát komentáře ve stylu jakým píšeš ty je pro mě zbytečné.
Máš zbytečné komentáře které nic zásadního nesdělují,to co píšeš je každému jasné.
Adanom
?
28. 11. 2014 10:29

Me by treba zajimalo Iveto proc tim co vy osobne prozivate ( 07:48 ) a jak chapete vy karmu, proc tim zatetujete Birdii.
Adanom
Birdie
28. 11. 2014 10:24

Napriklad pises tohle: " byť třeba jen tím, že si jeden jako druhý nese v sobě pocit křivdy a vysílá výčitky ke druhému, je to špatně ..... "

Pokud tohle co pises se jim skutecne deje a to tak ze oba skutecne delaji jeden druhemu tohle, pak je jasne ze si prave tak odrazeji jeden druhemu sve vlastni povahy.
Jsou v tom stejni, to je jeden priklad toho o cem pisu vyse.
Adanom
Birdie
28. 11. 2014 10:18

Rozumim. Myslela jsem si ze to vnimas takhle- ze jsou jini v tomhle co zminujes.
V tom byt jini muzou to jistojiste.
Ale to o cem pisu ja ,je o tom ze navzdory temto rozdilnostem naopak mohou mit hodne stejne vlastnosti ,i stejne reakce na podnety.
To znamena ze v tomhle si mohou byt podobni a v tom by mohl spocivat hacek toho jiskreni.
Uvedu ti priklad. Mnohdy to jiskri mezi otcem a synem nebo dcerou, nebo mezi matkou a dcerou nebo synem prave proto ze jablko nespadlo daleko od stromu- to znśena ze jsou si povahove velice podobni a pritom jeden muze hrat na piano a druhy hrat fotbal ( viz. napr. otec , syn )
A je uplne jedno ze tvy pratele nepochazi ze stejneho rodu, presto mohou byt si podobni a proto jiskrili. Byla sance ze se jeden od druheho mohou naucit sve valstnosti keter jeden druhemu predstavuji - akceptovat.
Iv
28. 11. 2014 7:48

se vždycky líbí když někdo straší tím ,že zákon karmy ti to jakože vrátí!
Ale jestliže se na to podívám z hlediska svobody...ať udělám a rozhodnu se jakoliv,nikdo mě nemůže natlačit do jeho vědomě nastaveného smyšlení o karmě jako takové!Toto je něco,co lidé jaksi nechápou.
Já se nestávám součástí toho stejnorodého a jak on nazírá na karmický dluhy,to je čistě jeho problém.
Nikdo mě nemůže nutit abych se zůčastńovala jeho strašidelné hry!
Já mám svoji svobodnou vyváženou hru...svobodné rozhodnutí do jakého procesu se zařadím a jak na něj budu nahlížet a hlavně jak s karmou a jejími zákony budu manipulovat a pracovat.
Iv
birdie
28. 11. 2014 7:26

Existuje jen zákon o přitahování stejnorodého...jestliže budeš uvažovat o karmě jako o nějakém trestu,pak se stáváš stejnorodou a tvojí vlastní neschopností se vymanit sklízíš co si zasela stále dokola.
Karma není ale jen o takzvaném trestu,který tě musí srážet stále dolů.
Je taky o určitém posunu nahoru a nebo také o vyváženosti která tě drží v nějaké rovině.Toto vše je na tobě co si svobodně a vědomě vybereš.

Birdie
Adanom a Dana, Iv
27. 11. 2014 22:17

Adanom:Na služební cestu jsem musela vyrazit :-( Oba jsou jiní, životními zkušenostmi, vzděláním, prostředím, kde se pohybují, zájmy... jediné, co měli společného, byla touha po klidném rodinném životě... chtěli potomka... no ale vyvinulo se to jinak...prostě špatně.
Dana:Lituji toho, protože vím, že kdybych je neseznámila, ušetřili by si plno trápení,hlubokých emocí a marných nadějí a trápení po rozchodu, víš.
Iv: Děkuji za reakci, ale trošku se v tom ztrácím...
Adanom
?
27. 11. 2014 17:23

Tak kdepak te mame Birdie.
Dana P.
Birdie
25. 11. 2014 16:15

jen doufám,že se tím, že se ten pár rozešel moc netrápíš a už vůbec ne z pocitu jakési odpovědnosti za to, že jsi je kdysi pomohla seznámit? Stalo se co se stát mělo.
A zrovna to, že spolu měli takový vztah jaký byl a rozešli se, také to tak být mělo, protože prostě neměl perspektivu a myslím, že to v hloubi duše víš..
Čas léčí a já věřím, že až si kamarádka najde partnera, bude to pro ni už jenom vzpomínka
Adanom
Birdie
25. 11. 2014 9:51

A ta kamaradka Te vyzvala k pomoci?

Zeptam se proc si myslis nebo v cem spociva myslenka ze oba jsou totalne jiny ?
Nebot zdani klamou. Muze to byt naopak tak, ze jsou si hodne podobni a proto to jiskrilo.
Obycejny clovek si neuvedomuje ze si pri te italii partneri vzajemne ukazuji- odrazi jeden na druhem sve osobni vlastnosti. Jsou to neuvedomele a teda skryte mechanismy.
Iv
čím víc
25. 11. 2014 8:28

odpovědí nejen ode mě ale i od jiných je další přísun,přehazování míčů dokola a mezi sebou navzájem a další příčiny a následky a následky a příčiny....rozhdnutí tohle svobodně ukončit je na nás a na tobě a na samotných aktérech o kterých tu píšeš.
Iv
ty sama
25. 11. 2014 8:25

si tímto příběhem zavdala příčinu k tomu abych se například já nad tím zamyslela(tedy splnila tvé očekávání následku) a něco ti napsala ale když se nad tím zamyslíš...tak zase naopak já ti zavdávám příčinu k tomu aby si následek(tedy moji odpověď)nějak zpracovala.
Je to jako hozený míč,který se ti ode mě vrací!
Záleží však na tobě a na tom jak svobodně se rozhodneš jestli ten míč budeš chytat a nebo jestli ho pustíš k zemi.
Všímáš si toho jak je to ve své podstatě jednoduché?...:-)
Iv
nezapomeň
25. 11. 2014 8:13

že karma je především o svobodném rozhodnutí.Možná si ji jen špatně vysvětluješ.
Když řeknu,že účinek vyplývá z příčiny,hodně se mýlím ve vystižení tohoto jevu.
V knihách je podle mě stále ještě mnoho nejasností nebo možná spíš hodně účelových nepřesností,které se všeobecně pokládají za velmi učené a náležitě filosoficky objasněné.
Stále jsou ještě výroky o tom že účinek je to, co vyplývá z příčiny.
Myslím si že toto je zavádějící a neobjasňuje onu větu do podrobností.
Jednoduše řečeno..té příčině musí být něco nutně nastaveno a jestliže je příčině něco nastaveno tak není nikdy možno mluvit o nějakém následování účinku po příčině.
Něco k čemu dochází v tobě a v nich, dopadá zase zpět na tebe a je.
Dosahujete tedy účinku, který dopadá zpět na vás všechny který jste tento účinek sami způsobili.
To znamená,že mezi příčinou a účinkem musí existovat něco, co člověku při konání příčiny přímo uniká! a tím je svobodné rozhodnutí se zůčastnit a nebo ne.
Mohu jen doporučit...nezůstávejte stejní a nezúčastňujte se pokud nechcete.