Vaše příběhy

Kontakt se zemřelými

Kdo to volal? - (komentáře)

iveta
hemma
1. 09. 2014 18:18

to je zajímavé...taky slyším občas v telefonu různé zvuky.Zejména když hovořím s mojí dcerou....už jsem se jí ptala co to může být a jestli to slyší taky,ona nic neslyší ovšem já ano.
hemma
telefonat
30. 08. 2014 18:54

V lete zomrel manzelovej sesternici po dlhsej vycerpavajucej chorobe manzel Janko. Pocely cas sme boli v uzkom kontakte a po jeho smrti, som sa k sesternici na tyzden nastahovala. Pomohla som vybavit pohreb... a po tyzdni som odisla domov. Cca po dvoch tyzdnoch od pohrebu zazvonil manzelov mobil (robil nieco na PC, tak som ho dvihla), v ktorom bolo pocut zvuky ako z vlakovej stanice a po opakovanej otazke , kto vola, sa ozvalo: To som ja, Janko. V miernej panike som dala mobil muzovi, ktory pocul to iste - to som ja, Janko a spojenie sa prerusilo. Ako volane cislo sa ukazalo Jankove cislo, ale jeho mobil sme zrusili-odhlasili este pocas tyzdna, ked som bola u sesternici. Ked sme vovlali spat na volane cislo, ukazala sa sprava - toto cislo sa nenachadza v ziadnom zozname.
Sylvia
Danka
28. 08. 2014 12:23

No mne je zas divne ta okolnost, ze zvoni telefon, ked je vybity. Mne to skor pride, ze aby ten zazitok vyzeral paranormalny, tak sa napise radsej, ze bol telefon vybity, aby sa mohllo spekulovat o paranormalnom jave.

Mne totiz kamarat pravidelne takto "vola", ze zapne moje cislo tak, ze ma telefon v kapse a tam sa ozyva sumenie podobne tomu, jak opisuje autorka pribehu. Navyse ona sama to ma z druhej ruky a pokial je jej kamaratka vystraseny zajac, tak z toho vedu proste urobi. Nevieme totiz, kde bol telefon a nevieme ani, co bol naozaj vypnuty. Je to len poviedka z druhej ruky, ktora moze byt znacne prikraslena, aby bolo o com diskutovat.

Ja z mojho pohladu by som povedala, ze telefon bol nahodne vytoceny v kapse a aj dvatrikrat. Mne ten kamarat takto vola aj patkrat, az mu musi zavolat naspat, ale neviem preco nedviha, mozno je zrovna tene telefon obsadeny kvoli tomu, ze vola sam. Mne to divne nepride. A samozrejme hrbitov tomu doda atmosferu, ja len nechapem, preco by sa bytosti duchovne zdrziavali na tak odpornom mieste jak je hrbitov.
Adanom
:)
28. 08. 2014 8:31

Kdyz po smrti meho pritele trikrat zvonil manualni budik ktery byl pokazdem zvoneni zamacknut rukou meho svagra a slyseli jej zvonit tri lide, tam bylo jasne ze se jedna o paranormalni jev.
Pro me byl ten jev jasny, pro ostatni byl nevysvetlitrlny az neprijemne desivy.
V nekterych pripadech nelze jev/y nijak vysvetlit ( spadaji do paranormalnich ) ,v jinych ano a v dalsich je to tak pul na pul. Je to neznama.

Co se tyka napriklad bouchani na dvere, nebo tluceni na okno v 8. patre tak v tehle pripadech zalezi podle mne opet na tom komu se to deje a za jakych okolnosti.
Kdyz se to stane nekomu komu umrel nekdo blizky, jeho mysl to muze vyhodnotit jako jasny odkaz ze zahrobi. Nicmene presne tyhle veci se deji i jindy a za jinych
okolnosti bez umrti. V takovych pripadech je takova vec vyhodnocena opet jinak.

Bouchani na dvere za nimiz nikdo neni nebo na okno v osmem patre se dit muze- tak ze se ten zvuk kdehrava jen v neci hlave a pri procitani ten zvuk rozum vyhodnocuje jako vnejsi jev. Nicmene ono se to deje v subjektu nikoli venku.
Tyhle pripady znam osobne. ;)

Zastaveni hodin u mych rodicu jsem zazila mnohokrat, avsak nikdo neumrel, alespon ne nekdo koho bychom znali osobne.
Kdyz by se ale zastavili v okamtziku ze umrel nekdo blizky , ihned by to bylo vyhodnoceno zase jinak. :)
missi
Dano
27. 08. 2014 22:44

Souhlasim..
Je to divne..
Az bych rekl tajemne..
Dana P.
???
27. 08. 2014 22:38

nevím jak je to u jiných značek, ale můj telefon (Samsung starý cca 8 let) se při vybití baterie sám vypne, po dobití ho musít znovu zapnout. Takže případ telefonu, který 2x zvoní a to pouze na jedno určité číslo, přičemž je vybitý a položený na hrobě je HODNĚ záhadný a vnímám to jako paranormální záležitost. Pro mne to spadá do stejné sféry jako padání obrazů, zastavování hodin v případě úmrtí blízkého člověka, který je v tu chvíli na kilometry vzdálený. Nebo bušení na dveře v hluboké noci několik dní po smrti, kdy za nimi nikdo není (stalo se mému dědečkovi po smrti babičky).Nebo klepání na okno v 8. patře domu...
Jelitko
ahoj
27. 08. 2014 10:13

ja myslim,ze "ONI" nepodavaji o sobe zpravy touto cestou.Priklanim se k nazorum ,ze se mohl mobil nejak v kabelce zmacknout a vytocil to....
Me se to kdysi taky stalo se starym mobilem.Ted uz to nehrozi.
Dana P.
Léňo já nemyslím
25. 08. 2014 13:48

dotykový, ale jestli se dá klávesnice skrýt. Jsou i staré typy "vajíčka", které se otevřou a zase zavřou, takže se nemůže v kapse/tašce žádné číslo samovolně navolit (šlo mně tu alespoň o vyloučení mechanického vytáčení) :o)
Léňa
Dana.P.
24. 08. 2014 20:32

vůbec netuším jaký telefon její mamka má, ale jelikož je to starší paní a příběh se stal před pár lety tak žádná dotyková "moderna" ten telefon není
Adanom
Leno
22. 08. 2014 14:49

Presne tak jak pravis. ;) vyborny zaver. :)
Dana P.
Léňo mám ještě
22. 08. 2014 14:38

doplňkovou otázku: má ten telefon klávesnici krytou nebo ne?
Léňa
logika
22. 08. 2014 14:33

logika v tom asi je, ale pro laika (mou kamarádku) to nádech tajemna prostě má...dále se jí stalo opět v souvislosti s babičkou něco s obrázkem, ale to si už přesně nepamatuju jak to říkala. Ona prostě věřila, že to byl hovor ze "záhrobí" a měla v tom prsty babička tak jí to nebudu brát:) a my si o tom můžem myslet své:)
missi
ne
22. 08. 2014 14:26

Nebyl..vymenili mi zakladni desku v mobilu a slapal dal..
iveta
Léňo
22. 08. 2014 13:47

taky bych v tom nehledala záhadu. :-)
iveta
missí a že byl telefon už
22. 08. 2014 13:44

po záruce?:-))
missi
:-)
22. 08. 2014 13:19

Nekdy se deji fakt s tou elektronikou divne veci..
Uz jsem to tu psal jak muj telefon spachal sebevrazdu..a i v servisu vrteli hlavou nad tim , jak dokonale to provedl..komplet vnitrek vypaleny..tedy zakladni deska , ale simka i SD karta v poradku..dokonce i vnejsi obal zustal netknuty..ten servisak se me ptal "to Te trefil blesk nebo co ? :-)) "
Odeslo jen to na co se vztahovala zaruka..a to si prosim ten muj chudak telefon udelal jen proto, aby mi nekazil prima vikend upominkou neceho co bylo v kalendari ..
Zbyněk P.
Adanom,
22. 08. 2014 13:00

buď ráda. Dneska je to ještě zadarmo......... Pěkný den. Zbyněk P.
Adanom
Zbynku
22. 08. 2014 12:30

Si me pobavil. ;)
Zbyněk P.
Adanom,
22. 08. 2014 12:29

Napíši Ti to krátce a jasně! Kdyby byla zablokovaná klávesnice, tak nic z toho by se neudálo! Bohužel, je to elektronika, která při nějakém našem podvědomém pohybu a manipulaci reaguje podle sebe, a tudíž vytváří různé scénky, které nám přijdou zcela jako z jiného duchovního světa! Nic víc, nic míň! A jediná má rada? Ať si zablokuje klávesnici, a nebude muset se domýšlet ničeho! Bude míti jistotu! Pěkný den! Zbyněk P.
Adanom
:)
22. 08. 2014 11:57

Paradni na tehle vecech je to ze si kazdy utvori zaver podle sebe.
A kazdy opak pravdy je stejne pravdivy. :)
Adanom
Zbynku
22. 08. 2014 11:55

Jak ze si to vysvetlujes ze Kdyz dcera volala zpet na prvni volani tak telefon byl hluchy a pak se to volani opakovalo a slysela sum a kdyz volala zpet telefon byl opet hluchy a mezi tim ale ubehl uz nejaky cas co byla v tramvaji a pak doma.
I kdyz pravdou je ze tady nevime - nemame informaci kolik casu to trvalo mezi tim prvnim a druhym zvonenim.

Dana P.
Zbyňku 11:28
22. 08. 2014 11:41

to už je čirá spekulace jestli ho položila či ne a kdy. Ne všechno má fyzikální příčinnost, aspoň ne dosud prokazatelnou. O tom tu přece svědčí většina příběhů?
Zbyněk P.
Danuš,
22. 08. 2014 11:31

jiná věc by byla, kdyby u toho mobilu byla zamknuta písmenka, tedy klávesnice, a ono to pak udělalo! Tady bych musel pěkně dlouho dumat, abych na něco přišel, či, abych kapituloval a přiznal porážku.... Pěkný den. Zbyněk P.
Zbyněk P.
Danuš,
22. 08. 2014 11:28

to je sice pravda, že to říkala, ale kde je jistota, že než to tam položila, tak že to již dávno nebylo provedeno? Přiznám nevěřím takovým poudačkám! Vždy to má nějakou fyzikální příčinnost! Pěkný den. Zbyněk P.
Dana P.
Zbyňku
22. 08. 2014 10:46

pěkné, ale Léňa (její maminka) říká, že telefon byl položený na hrobě
Zbyněk P.
Lenočko,
22. 08. 2014 10:35

promiň, že Ti budu bráti iluze, ale podle mne v tom není žádné tajemno, žádný astrál a ani duch. Podle mne je to zcela jednoduché, neb jsem něco podobného osobně zažil. První problém jest to, že ta paní neměla zamknuté klávesy. Za druhé: mobil má vždy v sobě ještě nějakou energii, i když se sám vypne jako vybitý. Za třetí: předpokládám, že ten mobil měla ta paní nejdříve někde uložený (třeba v kapse, v tašce, v batožině, zkrátka kdekoliv), na něž působil (tedy tlačil) nějaký jiný tvrdší předmět, který následně to aktivoval na krátkou chvíli. Sám jsem podobné zážitky měl. Například: byl jsem ve sklepě a štípal dříví. Mobil jsem měl v kapse u kalhot. Nejprvejsem nějakým pravidelným pohybem vyťukával čísla, a potom i zvonění sama sobě! Opravdu, nic tajemného! Škoda.... Pěkný den. Zbyněk P.
Adanom
:)
22. 08. 2014 9:02

Missi Jako by jsi to doslova napsal i za me.
Bude to tak jak so to ta bytost sobe v sobe sama vysvetli. A o Tom to je a vzdy bude
Dana P.
missi
22. 08. 2014 8:57

naše mysl se vše nejdřív snaží zpracovat technicky a logicky - mobil s vybitou baterkou prostě nefunguje...já myslím, že to byl pozdrav od babičky
missi
Léňa
22. 08. 2014 8:53

Cim dal tim zajimavejsi..
U tehle situaci je to vetsinou o tom , jak to ten komu se to prihodilo citi..pokud citi ze to byl pozdrav od babicky..tak tomu tak bylo..
Léňa
missi
22. 08. 2014 8:43

právě, že zajímavé to je:) baterka byla kleklá celou dobu a telefon prý měla mamka položený na hrobě aby ho někde nezapomněla. Zvláštní je, že to byl zrovna hovor od mamky, která byla zrovna u hrobu...si tak říkáme, že se tím chtěla ozvat babička, které čistila mamka ten hrob...ale je to jen naše domněnka:)
missi
:-)
22. 08. 2014 2:08

Tak tohle se da tezko vysvetlit..
Nemohl ten telefon mit na tom hrbitove jeste funkcni baterku ? A ta klekla tim jak vytacela to jeji cislo ?
Vypnuty telefon vetsinou nevola ..
Zajimave..