Vaše příběhy

Něčí přítomnost

Sedl mi na postel - (komentáře)

iveta
daiter
20. 01. 2013 6:32

né myslím že ti nic neuniká...napsal si to jak nejlépe to šlo.
Ano jak píšeš...duše se dokáže naladit,je to jako když vyladíš rádio tak dokonale aby nešumělo.Aby mělo naprosto čistý zvuk.:-) No každopádně by bylo dobré hodit sem nějaký článek,který se bude vztahovat a můžeme to všici rozebrat.:-)
daiterr
Iveto
19. 01. 2013 17:36

a nemohlo by to být i tak, že vědomí (duše), pokud se propojuje s tělem při návratu a mozek se probouzí z odpočinku, tak právě mozek přebírá vládu nad tělem i nad individualitou a v závislosti na jeho probuzení se také odvíjí množství dat, které stihne "pobrat" právě dříve, než se duše úplně vrátí do těla. Něco jako když si navlečeme rukavice, ale i když pak necítíme chlad, stejně tak máme zároveň omezenou hmatovou citlivost a zručnost.

Zkrátka duše (pilot) vklouzne do těla, kde se přepne na autopilota (mozek), takže ten má naprogramované veškeré instinkty pro přežití, ale už nemá to, co duše - její úplné vědomosti, pouze útržky.

Takže když ještě mozek spí tvrdě, nemá možnost "nahrát" do své paměti nic a tak po probuzení, kdy ale automaticky přebírá individualitu, si může myslet, že "se mu nic nezdálo"..

Každopádně - duše, která potřebuje být v daném těle, zřejmě je nucena "předat otěže individuality" danému mozku, který je jakýmsi "autopilotem.. procesorem" pro toto tělo, aby vůbec to tělo mohlo přirozeně fungovat.

Takže duše je v těle, předala otěže, ale je v závislosti na daném těle a jeho schopnosti "pobírat informace" vázaná na biologická omezení daného mozku - takže když je mozek vývojově naladěn na lepší sběr informací, pobere od ní více dat, pokud však je naladěn spíše na materiální požitky, pak je sběrnice pro data od duše tak malá, že se toho do mozku moc nedostane.

Netřeba dodávat, že v rámci vzájemné přitažlivosti podobných vibračních polí je tělo poplatné danému vývojovému stádiu duše tak, že společně souzní. Tělo plní funkci jakési "biomagnetické matrice" a duše pak do této "matrice" má možnost zapadnout. Jako když se dva magnety přitahují.

Po smrti se však daná biomatrice začíná rozpadat a tak duše, která je uvolněna z této biomatrice, se už nemůže do ní vrátit a tak pokračuje dál.

Takže asi tak zhruba to vidím. Možná je to jen zcestná teorie a asi by to bylo lepší dát jako zvlášť téma, kde by to rozebralo snad i více lidí..
Mám pocit, že mi něco pořád uniká, ale nevím, co..
iveta
daiter
17. 01. 2013 10:27

tvoje vědomí a pamět(duše) se toulá někde v oblacích a když se vrátí do fyzické schránky(mozku) tak strácí schopnaost vybavení si toho snu.Ovšem jde to odstranit a o tom jsem už psala.
iveta
daiter
17. 01. 2013 10:15


Zapomínání je jakési narušení nějaké bariery paměti a aby si byl schopný si ty sny opět vybavit musíš učinit pár kroků,jedním z nejdůležitějších věcí je si tu pamět udržet a uložit(to ve snu a v samotné duši funguje dokonale) a v samotném finále vybavit a to už jde velice špatně a tady je kámen úrazu,neboť si myslím že to vybavení přechází přes tu barieru duševní do fyzické.
daiterr
Iveto,
17. 01. 2013 9:00

myslím - více polopaticky popsat, prosím..
daiterr
Iveto,
17. 01. 2013 8:59

jak to tedy funguje ve smyslu při normálním snění, nebo AC, nebo LD ve smyslu - člověk a mozek / duše?

Proč si někdy nepamatujeme, jindy část a jindy zase všechno? CO za tím je? JAKÝ je mechanismus?
iveta
no
16. 01. 2013 13:00

v podstatě máš pravdu že si člověk pamatuje všechno má to přeci zakodované v DNA,jde o to jak si ty v obou kopiích a nebo v samotném celku schopný si vše pamatovat,jde o to jak si a nebo nejsi schopný si tu tvoji DNA (tedy informace s té vědomé sítě) přeprogramovat,naprogramovat a tahat si s toho všeho informace,které ty potřebuješ a svobodně chceš.Tady právě opět fungují ty pomyslné váhy,tedy ten systém té položené osmičky.
Tak funguje řetězec - tělo-mozek-vědomí/duše.

Nemyslím že naše fyzické tělo je jen pomůckou...ona ta pomůcka do toho všeho zapadá naprosto dokonale stejnými možnostmi.Nemůžeme přeci vědět jestli člověk když zemře a ocitne se dejme tomu v jiné dimenzi a nebo v jiné realitě...nepřevlékne nějaký další fyzický kabát.
Což si myslím že prostě musí,protože když funguje proces reinkarnací v našem světě tak musí fungovat zákon reinkarnací i jiném světě.Těžko se to celé popisuje ale snad mi budeš rozumět.
Ten čas je opravdu jen relativní pojem,protože jak už jsem psala...pro boha je to jen nepatrné lusknutí ale pro nás zákonitě né,protože my nejsme schopni toto vše vnímat a pojmout jako to lusknutí tím prstem.V tom je ten zásadní rozdíl mezi bohem a námi,my se k tomu bohu přiblížíme jen v jedné jediné vteřině a to je při procesu umírání,tam se náš život s této reality,kterou jsme prožili odehraje všechen.
A až se odehraje všechen život během té jedné vteřiny,tak nastane proces nějakého částečného zapomění a jede vše nanovo v jiné realitě v jiné dimenzi a v jiném světě.
My ten základ všech informací máme zakodovaný v sobě a záleží jen na nás jak jsme schopni si je pamatovat.
Je to jako když si otevřeš nějakou stránku na netu a veškeré informace v ní obsažené které si přečteš,je jeden náš život.... a pak ji opustíš,umřeš,máš možnost si něco pamatovat něco prožít.
A pak otevřeš jinou stránku a převlékneš fyzický kabát a jedeš zase nový život s dalšími novými informacemi a s novými možnostmi a najednou narazíš na té nové stránce na obyčejné slovo a říkáš si to slovo už jsem někde slyšel ale kde to bylo??
A takových stránek je několik za sebou...
No řekla bych že takových základních stránek,životů je sedm...jako 7 základních čaker,které musíš zákonitě absolvovat.
Jenže pak jsou další nové "podživoty" jak další menší čakry v těle.
Těžko to popsat v jenom odstavci...v podstatě se to všechno na jeden zátah ani nedá protože ten popis o který se teď snažím...tak ten se musí prožít.
A věda?věda bude jednou jako ten astrální cestovatel a jednoho dne prožije tu samou smrt jako člověk.
Všechno jednou prožije smrt jak člověk tak vesmír a jede se opět od začátku a bude se to opakovat do té doby než si člověk a vesmír uvědomí a pojme celý obsáhlý celek DNA tedy všechny informace,všechny ty samostatné slova a jejich písmenka a dokáže to všechno nacpat do té jedné vteřiny.



daiterr
Iveto,
16. 01. 2013 7:35

popsala jsi to moc zajímavě, ale pokud naše duše je identická kopie našeho těla (myslím ale, že naše tělo je spíše pomůckou pro vývoj duše.. jakýmsi kostýmem pro daný herecký výstup..), jak tedy v tom případě funguje to s těmi sny, LD, nebo AC, co se týká zapamatování si?

Pokud by to byly identické kopie, tak přece by si člověk pak musel pamatovat všechno, ne? Tak proč tedy někdy něco si pamatujeme, jindy vůbec nic a nebo naopak máme LD takové, že jsme si v té chvíli stopro jisti realitou?

JAK tedy funguje řetězec - tělo-mozek-vědomí/duše?

K tomu času - myslím, že je to pouze relativní pojem a pomůcka pro tuhle 3D realitu..

Věda - víš, oni dělají, co můžou, ale mají spoustu omezení. Je třeba brát v potaz, že naše vnímání reality je značně omezené, takže vidíme, slyšíme, hmatáme pouze malinký zlomek spektra a tak lze jen těžko považovat věděcké teorie za konečné..
iveta
daiter byl si někdy v
15. 01. 2013 16:19

5D kině na Harfě? a toto je zatím kino jem pro pět smyslů,chystám se tam zajít teď o víkendu....kdežto astrál je jak bych to řekla... pro 6 smyslů. :-)
iveta
takže
15. 01. 2013 10:45

co je čas?
Je to jen nepatrné lusknutí prstů samotného BOHA.
iveta
takže
15. 01. 2013 10:16

ta bájná atlantida a život v ní je jen nepatrná část toho celkového času existence.Proto já říkám ,že se nelze státi bohem napořád neb tě to vykopne vždycky na nějakou stranu a jedeš defacto zase od samého začátku a je to pořád dokola a dokola. :-)
Co myslíš jsem naprostý šílenec a nebo to trošku dává smysl? :-))
iveta
až příjdeme
15. 01. 2013 9:53

opravdu na celou podstatu boha,tedy toho že z nicoty(z nicoty píšu jen s toho důvodu že zatím pro ní není z vědeckého hlediska pojmenování) dokážem identifikovat naprosto vše,ocitnem se v bájné Atlantidě.A tím bude naše lidstvo směřovat opět k záhubě,tedy k potopě a zase pojedeme nanovo.
Zas budem čumět jako balvani na to proč se v půdě nachází věci několik milionů let staré a k čemu že měli sloužit.
Toto je můj náhled :-)
iveta
no
15. 01. 2013 9:39

jo ale tím vším to ještě nekončí :-)
iveta
15. 01. 2013 9:24

odhalí co je obsaženo v té samotné částici a dokážou z ní vyčíst tyto celkové informace,zjistí jak funguje lidské tělo a vesmír.
Budou moci s té jedné částice vyčíst jak ten člověk vypadal,jaký byl a jak se choval,jaké měl vzdělání,jakou barvu vlasů,jaké měl schopnosti,vědomosti atd.
iveta
daiter
15. 01. 2013 9:12

a teď si představ hadronový urychlovač ve kterém se snaží zachyťit tu nejmenší částici....myslím že to však ještě neznamená že příjdou všemu na kloub,protože podle mého nebudou nejspíš tušit že v té jediné částici je obsaženo (vědomí,pamět atd.) také to co jsem napsala dole.
Že ta jediná částice má v sobě obsažen komplet všeho jako samotný celek.
Myslím že tak to funguje i ve vemíru.
No sama jsemzvědavá kam až je schopná zajít naše věda,ovšem tuším že se toho nedožiju ikdyž kdo ví? věda jde rychlým tempem dopředu.


iveta
daiter
15. 01. 2013 8:51

představ si energetické tělo jako přesnou kopii(otisk) toho fyzického...to znamená se vším všudy s vědomím,pamětí...
Fyzické a energetické tělo se skládá ze stejných částic,každá ta částice má zaze fyzické a energetické tělo a v ní je uloženo vědomí,pamět.
Takže když by si oddělil jen jednu částici tím pádem dokáže pojmout v tak malém měřítku absolutně vše jako celý celek tvého fyzického a energetického těla.To znamená v každičkém kousku tvého těla je uložena pamět a vědomí.
Jenže není tam uloženo jen vědomí a paměť ale také sluch,čich,jazyk...no prostě komplet tvého celku.
Při astrálním vycestování ty defacto oddělíš od fyzického těla naprosto idetickou část ale v energii,tomu já říkám energetické tělo.
Jsem přesvědčena že to tak funguje, neboť mívám zážitky,které mi to potvrzují.
Mívám zážitky ve kterých někdo s toho astrálu proniká do mého energetického těla a cítím naprosto vše jako ve fyzickém.
daiterr
Iveto,
13. 01. 2013 19:49

teď ještě upřesnit základní pojmy:

- mozek = interface, něco jako paměť a procesor počítače. Pokud spí, je jasné, že nic nemůže registrovat

- vědomí = CO to vlastně je?

- jáství = individualita člověka, neboli duše, nebo také "právé energetické tělo", které ve spánku nezávisle může fungovat

Takže pokud funguje mozek, pak si pamatujeme. Takže co tedy to vědomí? Náleží čistě k mozku a tělu? Je to takzvané ego? Nebo co tedy?
daiterr
Kiko,
13. 01. 2013 19:44

jak je to v baráku samá hádka, tak se tam hromadí energie právě tomuto náležící a k ní se mohou časem přitahovat nějaké ty entity. Myslím, že by nebylo od věci to trochu pročistit. Pomůcek je spousta. Někdy stačí pravidelně zapalovat aromalampu, vonné tyčky a tak dále.
iveta
a pokud si
13. 01. 2013 12:42

to vše dáš do kupy tak neexistuje žádné jiné dokonalé matematické božské číslo které by tento chod umožňovalo.
Sory za nekonečné vstupy do diskuze. :-)))
iveta
osmička
13. 01. 2013 12:27

je symbol matematiky(skeptiků) a duchovna.
iveta
v tomto
13. 01. 2013 12:24

systému položené osmičky jsou veškeré informace,které "lítají" ve vzduchu,je to paměť toho obrovského počítače.Možná se ti zdá, že vše pletu dohromady ale můj "ženský mozek" mi říká,že toto vše jak pamět tak vědomí té paměti,tak fyzická vlastnost a energetická se zákonitě kloubí a snoubí dohromady.
iveta
daiter
13. 01. 2013 11:54

proto já všechen tento princip chápu a vnímám jako systém položené osmičky,protože ta umožní vše jak z heldiska gravitace tak z hlediska magnetismu.Pořád se otáčí do sebe a umožňuje tak chod veškeré existence od samého počátku.
Je tam obsaženo všechno na co si jen pomyslíš a co fyzicky uděláš.Je těžké o tom mluvit,když si nedokážeme v hlavě srovnat veškeré následky a příčiny,protože těch informací je tolik že to náš mozek nepobere.Kdyby to pobral využíváme 100% našeho mozku.Jednou k tomu dojde a to bude zároveň také náš konec.
Tak mě napadá že ta šedá tajná vláda co hýbe světem to už dávno ví a nebo přinejmenším tuší :-)
iveta
daiter
13. 01. 2013 11:47

pokud prožíváme klasický obyčejný sen je naše energetické tělo zakotveno ve fyzickém,proto já odlišuji tento sen od LD a AC.A naše vědomí má bohužel tu negativní i pozitivní schopnost toho že klasický sen někdy zčásti a nebo uplně zapomeneš.Kdežto u LD tvoje vědomí(mysl)je vzhůru a má opět tu vlastnost paměti jak jsem již napsala nahoře a tvé energetické tělo je napůl venku z fyzického.
U AC je to již jasné jak to funguje.
Jde o to že ty musíš zákonitě do toho všeho přimontovat hlavně tu paměť.
Toto vše je totiž dokonalý fyzický(materialistický,neduchovní) matematický počítač ale z hlediska duchovního je to dokonalý božský princip.
Někdo celou tuto obsáhlou věc chápe jako matematický model(viz astronomové) a takový jogín to chápe zase jinak.
kika
To daiterr
13. 01. 2013 11:03

S naším rodným domem je to asi takto. Vždy tam bydleli lidé, kteří spolu neuměli vycházet-hádky, křik...Prarodiče a pak i moje rodiče. Vždy jsem doma cítila neklid, napětí.

Já jsem několikrát viděla "něco". Byla to jakási mlhovina, ale neměla žádné jasné kontury. Vypadalo to jako když stříknete do prostoru rozprašovačem. Jednou toho byl svědkem i můj starý pes. Ten kňučel, couval. Viděl to jako první, pak jsem to zahlédla i já. Zvláštní je, že já jsem se v tu chvíli vůbec nebála...

Nikomu jsem to neřekla a asi po roce "tohle" viděl i můj skeptický přítel. Popsal mi, že v noci, když šel z WC uviděl něco, co vypadalo jako mlha...On byl však toho názoru, že se mu asi něco zdálo (popsal však něco, co jsem já dávno viděla a o čem jsme se však nikdy předtím nebavili).

Podobných zážitků máme víc, já, moje máma a sestra. Bratr a otec nikdy nic neviděli, necítili..

V tom domě byl ale vždy neklid.
Když se mi stalo to nalehnutí na nohy, tak jsem si říkala, že to bylo možná varování, že jsem se vrátila někam, kde být nemám. Že mě ve světě (v Londýně) bylo lépe (to bylo) a že jsem tam měla zůstat.


Připouštím i SP. Nikdy dříve jsem o ní neslyšela, až nyní. Takže děkuji za podněty. Pokud se do halucinací počítá i prohnutí matrace a to, že jsem cítila, že mi nalehá na nohy z leva do prava, tak je možné, že to SP byla...
daiterr
Iveto,
13. 01. 2013 10:46

takže jak by to mohlo být tedy v případě spánku, LD, nebo AC?

Myslím, že ve všech třech případech jde stejně o to, že vědomí (jáství.. duše..) vždy z těla vypadne tak jako tak, jen potom záleží na tom, CO si stihne náš mozek po svém probuzení zapamatovat, jak dlouho a hlavně - v které fázi se probudí..

Pokud tvrdě spíme, tak naše "já" je stejně tak jako tak mimo tělo. Ovšem co prožívá, to se nám do mozku a tím pádem do "vědomí vázaného na tělo a mozek" - nemůže nijak promítnout, protože mozek, jako jakýsi "interfejs" je zkrátka vypnutý.. Proto ráno říkáme, že "jsme neměli sny"..

Když jde o případ LD (lucid dreams), tak "jáství" je taky mimo tělo, ale mozek se ČÁSTEČNĚ probouzí, takže může hodně dobře vnímat, CO vlastně to vědomí mimo tělo sdělá a kde asi je, ale protože je probuzený jen částečně, tak má tendenci vše brát jako jakýsi "sen"a podle toho do něj i zasahuje. Naše "já" je zřejmě nuceno se této hře přizpůsobit, takže se traduje, že při LD je duše v jakési "snové rovině", kde je v bezpečí a kde se může polospící mozek člověka a jeho generovaná fantazie vyřádit.

Pokud si člověk v LD naplno uvědomí, že je "ve snu" a nezpanikaří, tak prožije neskutečně realisticky cokoliv, co si jen představí. Může létat nad horami a oceány, může si vytvářet a prožívat cokoliv.. Pokud ovšem zpanikaří a začne vyšilovat v tom smyslu, že -"huráá.. jsem v LD...! - tak se samozřejmě probudí a propojení je v tahu, protože "já" se vrátilo zpět do těla.

U AC je to jasné - tam vypadne "jáství" z těla vědomě, mozek, který je propojený s "jástvím", může vše sledovat takzvaně ON-line. Toto se podaří jen málo lidem. A to ještě většinou náhodou..

Myslíš, že by to tak mohlo být? Nebo upřesníš? Zajímá mě ten vztah - tělo + mozek / jáství (duše)..

Ještě k tomu spánku - říká se mu také "malá smrt", protože naše "já" vždy tělo opouští a je s ním pouze propojeno. Zdá se, že jediným rozdílem mezi spánkem a smrtí je to, že po smrti těla se natrvalo odpojujeme..
iveta
a pokud si
13. 01. 2013 10:12

člověk uvědomí veškeré následky a příčiny,musí mu být jasné co je to ta transformace,je to uvědomnění toho jak je naše tělo velmi velmi dokonalé a dokáže cestovat do jiných světů....v budoucnu toto vše budeme ovládat(ovládali jsme to i kdysi) tím pádem opět spěje naše lidstvo k záhubě,nastane následek příčiny,zánik světa a přeživší hrstka lidí,kteří mají tak trošku vymazanou bohem pamět.A zase budeme řešit proč se v zemi nacházejí předměty,které mi neumíme identifikovat....
iveta
takže
13. 01. 2013 9:50

když člověk připustí teorii že jak dole tak i nahoře...musí mu dojít že i naše země,hvězdy,vesmír... má někde další energetický otisk..atd.atd.
iveta
to je
13. 01. 2013 9:40

ta škola mistérii boha Hora.Je to jen zákon gravitace a magnetismu.
iveta
pokud
13. 01. 2013 9:34

připustíte tuto možnost kterou jsem napsala dole,bude vám jasné,že vědomí a energ.tělo nikdy neumírá,tím pádem musí zákonitě někde dál existovat,proto člověk který zemře přestěhuje se do jiného světa(jiné dimenze) a od toho se odvíjí další a další věci jako je to, že na vás při plném bdění někdo sáhne,vidíte v periférním vidění nějaký pohyb atd atd.
Jsme té dimenzi velmi blízko,tak blízko že je to až neuvěřitelné...proto se ti dinosauři mohou procházet před námi aniž bychom je viděli. :-)
iveta
řeknu
13. 01. 2013 9:27

to takto :
když spíme tak automaticky celý proces vymístění nevnímáme,proto lékaři to vysvětlují jako spánkovou paralýzu.Pokud člověk usne absolutně nevnímá co se s jeho energetickým tělem děje ,ví to jen vědomí.
Naše fyzické tělo se právě probudí v momentu toho procesu té vibrace,což mi dává absolutní jistotu že naše vědomí nikdy nespí,vždy je v neustálém pracovním procesu zrovna tak jako naše energetické tělo.
Měla jsem nedávno zážitek,který mi moji teorii jasně potvrdil....byl to ten že když jsem se vědomě připravovala na výstup tak se stalo to že jsem cítila jasně že moje energetické tělo je už napůl venku s toho fyzického.Cítila jsem že moje ruce a nohy se zvedají silou do výšky a že moje fyzická ústa jsou zavřená ale zároveň jsem cítila energetická ústa otevřená.
No takže člověk který spí si nemůže pamatovat že právě dochází k vibraci a částečnému oddělení.
Jelikož se lékaři nezabívají energetickým tělem,neb netuší a nepřipouští si že by mohlo nějaké existovat,protože je to ve škole neučí, jsou tím pádem v nevědomí a nemůžou tak tušit o našem celkovém těle vůbec nic.Kdyby šli lékaři(vědci) ruku v ruce s duchovnem a naslouchali člověku,který se tímto zabívá,bylo by vše jiné a dalo by se tím pádem vysvětlit mnoho jevů o kterých jsem,psala již dole.Lékaři studují jen naše fyzická těla a absolutně netuší a nechtějí tušit že je i jiné je to jejich přesvědčení...bohužel škoda,takto se podle mého nikam neposunem.Myslí a jsem přesvědčená že všechny tyto jevy a procesy jsou jednoduchou rovnicí ke všem ostatním záhadám na našem světě.
daiterr
Kiko
13. 01. 2013 9:21

Pokud se to odehrálo ve staré dobré Anglii, tak ta je pověstná svými strašidly a úkazy.. "o)

Ale zkusím naznačit možnosti:

- spánková paralýza? Taky jsem ji zažil. Zdá se, že je to stav, kdy mozek je odpočatý a začne naplno vnímat. Pokud v té době je naše "já" (duše) ještě ne úplně zpět v daném těle, pak můžeme zažít velice nepříjemný pocit, napřiklad při plném vědomí zažijeme naprosto ochrnuté tělo a zchvátí nás strašlivá úzkost - že už se nikdy nebudeme moci pohnout.. Ale naštěstí ne proto, že by se tak stalo, ale proto, že naše motorické funkce jsou dočasně kvůli spánku vypnuté a tělo vlastně ještě "spí"..

Jenomže to, co popisuješ, mi moc na tu SP nesedí.

A ano - SP je opravdu předvojem před AC. Jenže člověk nesmí panikařit, jinak se to zase buď zvrhne v normální spánek a nebo naopak se člověk probere úplně..

- mohla by to být nějaká energie? Tak k tomu bych se spíše přiklonil. Je dobré zapátrat po minulosti daného domu. Ovšem pokud tam bydlíš mnoho let a nikdy se ti to nestalo, tak spíš popřemýšlej, KDE jsi všude byla, na JAKÝCH místech. Mohla sis na chvilku nějakou tu energii přivézt sebou domů a ta se chtěla nějak prezentovat právě tím, co jsi zažila.

- taky mi to připomíná jednu povídku od Sheridana Le Fanu. Zdá se že tohle se stává lidem od nepaměti.
iveta
zapoměla jsem napsat
13. 01. 2013 1:38

že je k AC samozřejmě zapotřebí i třetího oka.Neboť to třetí oko nás podle mého hlavně spojuje a tahá zpátky do fyzického těla(to je to čemu někdo říká stříbrná šňůra)a také má určitou spojitost s tou piďikamerkou.
iveta
Sylvi
13. 01. 2013 1:31

spánková paralýza je "předvoj" AC pokud všechno dobře klapne vycestuješ okamžitě z těla ven.Pokud odezní to brnění automaticky nastává to ,že uslyšíš to klasické bzz(můžeš ho slyšet a nemusíš) v hlavě,uslyšíš i nepříjemné zvuky(může to proběhnout a nemusí)Pak nastává okamžik kdy vědomě cítíš ,že vyplouváš s těla a letíš směrem nahoru a nebo dolů.
Pokud něco uděláš špatně...nikam neletíš a prožíváš v tu chvíli jen ten zbytek(odeznívání) toho všeho....to já chápu jako spánkovou paralýzu,nic víc nic míň za tím nevidím.
Ast.cestování podle mě souvisí a to neodmyslitelně s šišinkou mozkovou, kterou bych nazvala jako piďikamerku,která vše "promítá a vizualizuje".Dále energetické tělo(které používá stejný hmat jako fyzické) vědomí a sluch..to jsou podle mě ty nejzákladnější věci.

Obyčejný sen(klasický)tak tam je zapotřebí jen té piďikamerky,sluchu a vědomí.

V LD používáš piďikamerku,vědomí,sluch a jen část tvého energetického těla a třetího oka.
Píšu to sem proto aby si pochopila o co mi pořád jde.:-)





iveta
...
13. 01. 2013 0:04

to brnění(vibrace)je doprovodný stav té svalové nehybnosti.Děje se to proto že člověk pokus spí je naprosto uvolněn a nemyslí,tím pádem je to ideální stav pro AC.
Vibrace slouží k tomu aby osoba byla v danou chvíly naprosto nehybná a tím pádem může astrálně vycestovat.
Pokud se osoba začne bránit a panikařit tím pádem poruší ten okamžik kdy má možnost vycestovat.
Pokud se nebrání a stejnak nikam nevycestuje zřejmě udělala něco dalšího špatně.
Pokud cítí něčí dotek,je napůl cesty venku s těla a opět nastává někde chyba v matrixu a vrátí se zpět do fyzického těla.
Těžko toto v tu chvíli odhadovat neboť se to děje během několika málo vteřin.
iveta
Sylvi
12. 01. 2013 23:01

můžeš jít na chat? chci ti něco říct
iveta
Sylvi
12. 01. 2013 22:42

ale já nemohu spekulovat a už vůbec né přehánět,protože jsem SP zažila a prožívám i AC, takže mohu jednoduše porovnávat.To je můj osobní fakt a prožitek,který ty nemůžeš posoudit.Zrovna tak já nemohu dostatečně posoudit tvůj osobní prožitek.
Neber to prosím zle. :-)
Sylvia
To
12. 01. 2013 21:57

ze niekde je tlak vacsi alebo mensi je, ze energia tela je pohybliva, takze ona rotuje po tele a niekde je nahromadena viac, inde menej. Potom je to aj subjektivny pocit. A v tom to prave je, uvedomit si to a zistis, ze je to len brnenie a ze to, co povodne vyzeralo ako ze Ta niekto drzi je len tlak. Otazka je odkial to pochadza a coho vysledkom to je, ja myslim, ze to s AC ma suvis, je to nejaky medzistav pred alebo po.
Sylvia
Iveta
12. 01. 2013 21:41

Ja fakt neviem, o com to tu teraz hovoris, ja tu hovorim o spankovej obrne. Je to normalny jav, ma ho 30% ludi, co si myslim o tom, co to je, som sa vyjadrila uz, neviem kam stale smerujes, prepac, ale neprehanaj uz. O jakom ochrnuti hovoris, to, co citis a vidis pri tom je mozgovy vnem, ktory Ti ten stav navodzuje, a ked je clovek trochu chytry a prestane pri tom panikarit, tak zisti, co to je, fyzicky to zisti. Co sa pri tom odohrava vo vedomi a co to s nim robi je uz psychicke, ci je to paranormalneho charakteru alebo nie to je ina otazka. Otazka preco to je a co s tym vedomim je, ci stav je halucinacia alebo odraz myslienkovy v podobe astralnej entity, k tomu pisem nieco dolu.

Nikto na nikom nesedi je to tlak energie a staci si to uvedomit, to, ze mas pocit, ze Ta niekto niekde tlaci je len mozgovy vnem a hlavne prvotny, pretoze ludia panikaria. Ja som po mnohych SP zistila, ze je to obrana alebo snaha tela fyzickeho proti niecomu alebo naopak nieco dosiahnut, je to energia jeho samotneho, co Ti toto sposobi. Ale na to kazdy jeden, kto ma tento zazitok musi prist sam a nie podliehat spekulaciam a niekoho ineho. Ja som na to prisla sama. Budes sa divit, ale aj ta prevalen apostel je prave vysledok toho, nebyt SP tak to nevidis. Ci to v skutocnosti je alebo nie sa mozes len dohadovat, ale som 100% presvedcena, ze stat vedla Teba niekto v bdelom stave, tak tu prevalenu postel nevidi. Takze je v tom nejaky hacik. Nikto z pritomnych toto nemal v pritomnosti inej osoby v bdelom stave a to je prave ta pointa. Je to intimna zalezitost uprimne.
iveta
myslíš
12. 01. 2013 21:30

že dokážou simulovat i různé přehmaty prstů?
A že mají ty ruce různou intenzitu tlaku,jako v tom smyslu že jedna ruka tlačí míň a druhá víc a že cítíš různé přechody těch ruk na jinou část tvého těla.
iveta
pokud
12. 01. 2013 21:21

je člověk částečně ochrnutý a nemůže se hýbat...to však nevysvětluje to co jsem napsala.
Myslíš ,že když je určitý sval ochrnutý,že může vyvolat také reálný tlak cizích ruk atd. až do takové míry?že umí dokonce simulovat těch ruk víc,že umí simulovat také to že na tobě někdo sedí?
To asi nee.To naše svaly určitě neumí,tak dokonalé asi nebudou.
iveta
proto
12. 01. 2013 21:07

jsem napsala to co jsem napsala :-)
iveta
Sylvi
12. 01. 2013 20:57

o tom nepochybuji že si to napsala srozumitelně.
Vím ,že to je SP a taky o tom nepochybuji,mě jde hlavně o to kdo nebo co na naše tělo tlačí takovou silou že se probudíš?
Toto lékaři nevysvětlují z jakého důvodu se to děje,vysvětlují jen to proč máš halucinace a vidíš to co vidíš,vysvětlují proč nefungují naše svaly a proč máme strach ale to co nás tlačí a nebo někdy na nás sahá tak reálně,tak to já za halucinace považovat nemohu.Jsou to naprosto reálné doteky,které lékařům jaksi unikají a nevysvětlují to.
Takže toto mě zajímá.
Sylvia
Iveta
12. 01. 2013 19:29

Ale o tom ja nehovorim, ja hovorim o stave, ktory ten clovek ma ked sa zobudi, ja neviem, ja som to napisala dost zrozumitelne myslim a myslim, ze aj Ty hovoris o niecom inom teraz. Ale uplne. Pardon.
iveta
mohu za
12. 01. 2013 19:26

sebe říct ,že SP se neděje jen v poloze na zádech...mám jednu zkušenost i když jsem ležela na boku.
Když je člověk schoulený do klubíčka tak má přirozený pocit bezpečí,tak totiž byl v matčině bříšku a tak se také schoulí matce do klína.Je to přirozený.
Sylvi myslím že jelítko neplete dvě věci dohromady,myslím že energetická těla se tu běžně "procházejí" odjakživa...jsou to vlastně duchové,(panenka Marie),pokud sníme náš duch se prochází,astr.cestovatel se prochází,člověk co má LD se prochází,zvířecí duše,člověk co prožije NDE.
Já v tom vážně nenacházím rozdíl.
Energetické tělo chápu jako přesnou kopii našeho,vnímavý člověk ho může vidět v barvách,mlhovině a nebo jako nějakou průhlednou energii.
Může vidět jen část a třeba i v jiném neuplném tvaru.
Sylvia
Kika
12. 01. 2013 19:25

ano, je to typicke pre SP, z nejakeho dovodu, aj lekari doporucuju spavat radsej na boku. Ja ale som to mala aj ked som spala na boku. Ale drviva vacsina SP je na chrbte. Neviem preco to je tak z fyziologickeho hladiska.

Ale ked skusas a snazis sa o AC, tak je to najlepsia poloha, mne to s tym nejak suvisi. Pokial si citala od Monroa Cesty mimo Telo, tak on tam pise, ze dostat sa do AC z boku je docela tazke, ze je pre astralne telo vyhodna poloha prave na chrbte a preto ja si myslim, ze tento stav s AC suvisi.

Ale z lekarskeho hladiska to neviem, nazor nepoznam, ja ked som sa zobudila s obrnou na boku, tak som ju citila hlavne okolo pasa. Snazila som sa teda pritom tomu nechat volny priebeh a netlacila som na nic, aby sa tlak nezhorsil a hlavne som sa snazila myslienkami si nenavodit tu "halucinaciu", pretoze nech je tak ako tak, ci vidis astralne entity alebo mas halucinacie, obidva su myslienkove formy, ktore si formujes Ty sama a aj v astrale vidis len odrazy Tvojich najhlbsich podvedomych pochodov, podla mna to niesu ziadni pribuzni a nikto taky. Je to forma bud z astralu, pre skeptikov a lekarov halucinacia. Zalezi len od Teba, co tam budes vidiet, uplne vyrovnany clovek bez akychkolvek demonov dusevnych tam nebude vidiet nic. To, ze to je sprevadzane strachom je to, ze psychika/dusa je v tomto stave viac obnazena. Ja ale nepochybujem o tom, ze stav, ktory si prezila je SP.
kika
To Sylvia
12. 01. 2013 19:03

Děkuji všem za příspěvky.
Sylvia, prosím tě, zmiňuješ :" Ze sa to deje, ked lezia na chrbte, co je typicke." Typické prosím pro co? Pro SP?

Poté, co se mi stala tahle noční nepěkná událost jsem hledala odpověď nebo alespoň nějaký názor. Koupila jsem si tedy knihu Přízraky a zjevení (mimochodem velmi zajímavá!). Jednalo se o soubor snad tisícovky dopisů, které zaslali obyčejní lidé. Ve většině případů ti, co zažili nějaký noční běs napsali, že spali na zádech....

Napadá mě snad jediné a možná mi to vyvrátíte - ale není tak duše více zranitelná? Otevřená? Nebo nechráněná? (nenacházím správné slovo).
Když se schoulím, cítím se lépe. Možná jen pocit, ale proč se dějí většinou tyto věci v poloze na zádech? I toto se uvádí jako souvislost s SP?? Děkuji za odpověď.
Jelitko
....
12. 01. 2013 17:42

ja vim,ale nekdy je citit na nasem tele i jejich dotyk,jsou to jine svety vedle sebe,ono ne vsechno se da rict ze by to mohla byt spankova paraliza,ja vim,ty jsi to taky zazila,tak vis o co jde.Co kdyz to kika mela trochu jinak?Prave tohle nevime...
Sylvia
Jelitko
12. 01. 2013 17:28

Ja myslim, ze teraz pleties dve veci dohromady.
Jelitko
....
12. 01. 2013 17:10

ja osobne si myslim,ze ma Iveta pravdu,taky jsem toho uz zazila dost co se jako SP neda popsat.
Ja uz verim,ze je to mozne,ze buh vi kdo se o nas proste opre.Kdyz jsem videla pred asi 20-ti lety meho dedu pred moji posteli (mam to v pribehu deda a babicka),tak uz verim vsemu.Tenkrat ho videlo me druhe tetlo a me hmotne lezelo na posteli.Deda me tenkrat asi zachranil zivot,protoze me druhe telo uz chtelo opustit na porat me hmotne telo.Byla jsem asi v klinicke smrti.
iveta
...
12. 01. 2013 13:32

osoba která tento obal používá vědomě je astrální cestovatel,který ho částečně umí používat i v bdění.
Osoba která tu už na tomto světě není ho nejspíš umí ovládat dokonale....to jsou ty různé naše zážitky,které pociťujeme.
Dá se tím vysvětlit i různé zjevení atd.
iveta
...
12. 01. 2013 13:17

každý si před sebou valí tu svoji "bublinu" a jde o to ,že ta bublina se tvaruje podle vašeho těla,je to aura(energetický obal)která vás chrání před těmito entitami a vlastně před vším.Někdy se prostě stane ,to že se o vás otřou ,protože jejich energetický obal se prolne s vaším.
Osoba která má rozvinutější vnímání hold to prostě ucítí.
Nedá se nic dělat ale můj pocit je ten, že si na to budete muset prostě a jednoduše zvyknout a přestat se bát,neboť ta entita má vědomí jako vy a jestliže bude chtít,vždycky se k vám vrátí.Vrátí se k vám ve snění,v bdění,v AC a LD
Nejspíš to bude někdo kdo vás třeba v minulosti znal a snaží se o jakýkoliv kontakt ať již negativní a nebo pozitivní.

Sylvia
Jelitko
12. 01. 2013 13:16

No vies, on je to osemetne, niekedy clovek na chvilu zaspi a ani si to neuvedomi, je dost unaveny a po par minutach sa zobudi s tymto, vacsinou si vsimni, ze sa to deje, ked lezia na chrbte, co je typicke. Ja som to mala uz aj na boku, ale vacsinou je to na chrbte. Ja len hovorim, ze je to SP, ci uz potom z ezoterickeho hladiska si to niekto vysvetli alebo lekarskeho je na nom. Je fakt, ze je to ale stale ten isty stav, otazka je skor, co potom pri tom stave clovek vidi, ci skutocne nahliada do astralneho sveta alebo sa priklonime k lekarskemu faktu, ze su to halucinacie. Ale tym, ze tie stavy su tak skutocne a ludia to vedome prezivaju, tak je dost mozne, ze vidia alebo citia ludia nieco, co za normalnych okolnosti nevidis, tiez si myslim, ze tento stav je absolutne neprebadany a vidiet za tym halucinacie je moc jednoduche vysvetlenie.

Takze ja nehovorim, ze je to halucinacia, len myslim, ze kazdy sa dostane do tohto stavu a vzdy je to v noci, nikto to nema cez den a vacsinou je to po prebudeni, alebo po chvilkovom odpocivani (som presvedcena, ze ludia uz su v polospanku). Ja osobne som mala tak silny pocit niekoho pritomnosti a nemohla som sa tam otocit, ze by mi nikto nevyvratil, ze tam nikto nestal. To uz je vec ina. Myslim, ale ze je to stav mysle, vedomia, ktory by ezoterik a lekar vysvetlili inak. Ja by som sa v tomto pripade tiez priklonila na ezotericku stranu. Ale kazdy stav, kde mas pocit, ze Ti niekto/nieco lezi na hrudi, nohach atd...a Ty ho nevidis je SP.
Jelitko
Sylvi
12. 01. 2013 8:54

ja ti nevim,kolikrat to tady tak popisuji,ze se mi nezda vse radit do te spankove paralizy,co kdyz opravdu nekoho nekdo obtezuje,co my vime?!
Je okolo nas i neviditelny svet a my o tom nej uvazujem,jak to je nebo neni.Otazka je,proc to zrovna zabira nejaky organ,nekomu ruku,nekomu nohu,zada...pochopim treba ,kdyz to zabere cele telo,ale takhle muze byt i buh vi co,ze nekoho drzi za nohu nebo ruku.Co kdyz nekomu neviditelnymu z jine dimenze se to podari a prave to ten nassinec pociti takovym zpusobem jak Axi,kika...
Sylvia
Urcite
12. 01. 2013 0:11

ste mali minimalne raz sen, ked ste bezali a islo Vam to hrozne pomaly. Je to preto, lebo ste sa snazili fyzicky kopirovat pohyby toho sna, ale to nejde, vo sne sa to ale prenasa myslienkov a kedze ten fyzicky impulz neprebeho, tak ta snova myslienka sa tiez nehla alebo len velmi ztazka. Ked by sa clovek naucil lucidne snivat, tak by sa ten pohyb zrychlil, je to podla mna ze nedokazeme koordinovat tu mysel, ked sa telo nemoze hybat.
Sylvia
No
11. 01. 2013 23:58

Zas sa opakujem, ale toto su vsetko priznaky klasickej spankovej obrny. Zobudite sa vedome a telo spi, je paralyzovane. Moze sa stat, ze sa zobudite v momente, kedy je paralyzovana uz len ruka alebo noha, vacsinou to sice odoznie rovnako po celom tele, ale moze sa stat, ze nie. Sprevadzaju ju prave tieto prizraky, podla lekarov halucinacie a zvuky, ktore ju sprevadzaju maju byt zvuky Vasich telesnych pochodov, dovolim si tvrdit, ze zazitky vsetkych co tu komentuju je jeden a ten isty fenomen. Podla mna sa ale jedna uz nakorocenie do astralu, preto tie entity clovek vidi, ma ine vnimanie, povedzme polomimozmyslove, kedy precitol prave v dobe, ked telo sa vratilo alebo bolo na polovicu vratene z astralu spat do tela a obrna, paralyza je dozvuk toho, spolu s tymi videnim, alebo naopak je to zaciatok tej cesty, to ale je jedno.

Vsetky tieto zazitky, ked sa clovek v noci zobudi alebo ho nieco zoudi, nemoze sa hnut, niecim alebo celym telom, ma pocit, ze sa mu prehla postel, vidi postavy, pocuje zvuky, ma hrozny strach, pocit dusenia, skrtenia, pretoze sa s tym fyzicky snazi bojovat, pocit niekoho pritomnosti, mimozemske unosy - to je vsetko spankova obrna. Kto je na to nachylny, tak sa mu to bude opakovat, trpi tym 30% ludi. Ja ju mavam najcastejsie v dobe, ked sa snazim o AC a mam ju velmi casto, dokonca aj ked sa nezobudim a vo sne nemozem bezat alebo sa hybat, viem, ze som ju mala.
SkepticalMouse
Jj
11. 01. 2013 23:01

Něco podobného jsem taky jednou zažil. Vzbudil jsem se v noci, ležel jsem na boku a koukal "do zdi" a věděl jsem, že vedle mojí postele někdo stojí. Dokonce jsem cítil, jak se o postel opírá. Měl jsem strašný strach a necítil jsem z toho nic příjemného. Pak to naštěstí zmizelo. Možná jen zbytek noční můry.
kika
To Axy
11. 01. 2013 20:35

Axy děkuji za příspěvek. Pro mě byl tento zážitek natolik silný, že jsem měla potřebu (i po tolika letech) se o něj s někým podělit. Nerozumím tomu, co se stalo a proč, chtěla jsem vědět, zda má někdo podobnou zkušenost.

Musím se přiznat, že od té doby nespím v poloze na zádech. Prostě mám strach. Možná se to zdá směšné nebo přehnané, ale po tomto zážitku si na zádech připadám více zranitelná (nevím jak to lépe popsat...).

Pokaždé, když si na tu noc vzpomenu, tak mám stále ten stejný pocit strachu a úzkosti, který ani po letech nezeslábl..Držím nám oběma palce, ať se už s ničím podobným nikdy nesetkáme...Opatruj se.
Axy
To kika
11. 01. 2013 15:34

Při přečtení tvého příběhu se mi okamžitě vybavily zážitky, jako jsi měla ty. Píšu zážitky, protože se mi tato skutečnost opakovala několikrát.
Poprvé jsem tuto zkušenost měla přibližně před čtyřmi lety, když mě krátce po usnutí probudil ze spaní strašně silný tlak na paži. Jako kdyby mě někdo za tu paži držel a zároveň mi ji vší silou tlačil do postele. Jiné noci mě zase ze spaní probudil velice silný paralizující tlak na nohou. Dalo by se to přirovnat k tomu, jako kdyby si na ty mé nohy sedl nebo lehl či se o ně vší silou opíral někdo hodně těžký. Ten tlak byl až bolestivý. A poslední zážitek byl ten, kdy jsem se v noci jako lousknutím prstů probudila a v tom okamžiku jsem jasně vnímala, jak si „někdo“ sedá ke mě na postel, přibližně v úrovni pasu a ten „někdo“ se pomalu sunul ke mě. Jakmile jsem to ucítila, ihned jsem se instinktivně odtáhla pryč a „tomu někomu“ důrazně oznámila ať okamžitě odejde. Dvakrát jsem si to v duchu řekla a "zmizelo to". Byly to velice nepříjemné zážitky a o to horší, že ačkoliv nikdo nebyl vidět, tak já vím, že tam "někdo" byl.
Dana P.
kiko
11. 01. 2013 14:45

a od té doby nic?
Možná to byl tvůj anděl strážný a varoval tě - že máš být už doma? :o)