Vaše příběhy

Praktická magie

Tajemství tonkových bobů - (komentáře)

42dada
Otázka.
12. 05. 2013 19:48

Chodím sem pravidelne a tieto témy sú zaujímavé.Pred necelými štyrmi rokmi som stretla chlapa,ktorý mi ukradol peniaze a radšej si zmenil číslo a neviem sa ho dopátrať.Pomohol by mi niekto,
aby sa mu stalo niečo zlé,aby si pri tej príležitosti na mňa ,,spomenul,,?Alebo to mám nechať tak.Ďakujem.
Perchta
daiterr
30. 05. 2012 10:27

Hezky jsi to vysvětlil, já s tímto pohledem na věc plně souhlasím. Díky za moc pěkný koment :D.
daiterr
Vladimíre
29. 05. 2012 13:19

mám dotaz - jsi si stoprocentně jistý, že reinkarnační cyklus neexistuje? Pokud ano - můžeš napsat proč? Předem děkuji za odpověď.
daiterr
-
29. 05. 2012 13:17

Talismany a jejich moc - to není nic jiného, než obyčejná "práce s energií", která je v dnešní době i vědecky dokazatelná. Nemá to nic společného s "dobou temna" a podobně, pouze mnoho z nás zatím nechápe souvislosti v této problematice.

Všude okolo nás je energie. Příjímáme ji, vydáváme ji. Jakákoliv energie se chová dle svých zákonitostí tak, že se kumuluje, "ulpívá" na něčem, může být někam směrována, ale hlavně (v dnešní době bohužel..) je chaoticky vysílána.

Pokud se tato energie dostatečně nahromadí, dojde k interakci s okolním prostředím. K takové interakci dochází buď spontánně a bez vědomého ovlivňování (některé druhy "poltergeistu", různé pohybující se předměty, "samovznícení" předmětů bez zjevné fyzikální příčiny) a nebo také vědomě (viz pokusy Niny Kulaginové a jiných, Gellerovo "ohýbání" příborů... atd.)

Pokud umíme s vysílanou energií nakládat vědomě a směřovat ji na určitý cíl, pak tímto můžeme pomáhat i škodit. Stáváme se vysílačem "psychokinetických" (nebo psychomagnetických?) kvant energie. Toto se využívá v léčitelství, využívalo se to i v průběhu válečných konfliktů v minulém století, zkoumalo se to (Kulaginová a jiní).

Talisman = předmět (v podstatě jakéhokoliv tvaru), do kterého je "umístěno" určité množství psychokinetické energie a tato energie je poplatná záměru "vysílatele". Takže pokud je energie vložena s dobrým záměrem, pak působí ve chvíli, kdy se na ni naladí někdo tak, že se může aktivovat. Ten, kdo má talisman a věří, že mu to fakt pomůže, se vlastně právě naladil na danou frekvenci této energie. Aktivovaná energie pak už jen pomáhá uspořádat okolnosti v realitě tak, aby snáze došlo ke splnění přání dotyčného majitele "talismanu". Je to vlastně jakýsi "katalyzátor".

Protože vše, co vydá energii, se po určité době potřebuje dobíjet, tak i talismany potřebují obnovit. Záleží na množství energie, které bylo do něj vloženo.

To se netýká jen talismanů, ale prakticky všech věcí okolo nás. Denně vysíláme obrovské množství (bohužel chaotické) energie a tato energie "ulpívá" na předmětech a spolubydlících okolo nás. Tímto právě vše kolem sebe ovlivňujeme (byť nevědomky)..
Pak dochází k interakci mezi námi a předměty, nebo námi a ostatními lidmi. Zde platí lidové - "co zaseješ, to sklízíš", protože každý člověk, který je nucen přijmout od nás jakoukoliv formu energie, na ni (nevědomky) samozřejmě časem patřičně "odpovídá".. Takto si lidé postupně přetvářejí a budují "realitu všedního dne" a "plní postupně přání"..

Woodoo = cíleně vysílaná energie za určitým záměrem k ovlivnění určité osoby. Woodoo ve své podstatě původně nebylo ke zlým účelům, ale začalo být zneužíváno k vzájemnému vyřizování účtů. Pokud je woodoo správně provedeno, pak oběť opravdu může dopadnout velice špatně. Málokdo totiž umí využít svou vlastní energetickou bilanci k obraně, hlavně když ani nemusí tušit, že se něco děje..

Avšak pravidla k používání energie jsou dost zásadní v tom, že "cokoliv vyšleš, to se ti vrátí, navíc několikanásobně díky kumulaci". Ti, co mají pocit, že si klidně mohou vysílat na někoho negativní energii, protože sami mají obranu a nic jim nehrozí - se opravdu mýlí. Zákonitost je v tomto neměnná. Můžete zpětnou vazbu oddálit, ale stejně se to nakonec jednou projeví.

Energie ve své podstatě není ani dobrá, ani zlá. Je to jen energie. Teprve jejím směrováním při vysílání do okolí jí dáváme "přídavnou hodnotu", která určuje její kvalitu a směřování. Lidstvo neumí v současnosti pracovat s energií. proto je ve světě tolik chaosu. Jsme jak sloni v porcelánu. Vysíláme do okolí páté přes deváté. Jednou je to radostná energie z úspěchu.. hned na to vztek nad něčím.. hned na to nenávist k nadřízenému.. hned na to zase posměch támhle tomu kolegovi.. hned na to přání, "abychom měli hodně peněz"... a hned na to zase naštvanost nad tím, že "při našem štěstí chcipneme chudí jak kostelní myš"..

Takovým chaotickým vysíláním jednak "chaotizujeme" své okolí a také negujeme své pozitivní vysílání. Zářný příklad: "Jo.. budu mít dost peněz.. Jasně, že to tak bude" / "Ále.. dyť při svém štěstí akorát budu tak v prdeli a ne že budu bohatý"...

Vše okolo nás je o energii. Nic víc za tím není. Vše, včetně nás samotných - jsou jen kvanta energie ve vzájemné interakci. Takže žádné "temno" a podobně. Pouze zatím nepochopenost práce s touto (snad fyzikální?) veličinou.. Kdo má talisman a věří v něj, ten si "splní", co potřebuje ne proto, že by to udělal talisman, ale proto, že pomocí něj dokázal usměrnit svou vysílanou energii pro určitý cíl.

Alespoň takhle zatím vidím výše popsanou problematiku.
vladimír
pro Sylvia
27. 05. 2012 19:47

Víš co, koukej dál na televizi a vždy jim nadšeně zhltni co tim tam nabulíkují. O Církvi, o politice atd. Věř si třeba v reinkarnaci a v podobné hovadiny, o kterých si přečteš v Enigmě a měj pocit, že jsi neskutečně sečtělá :). Takových jsou u nás v Čechách i u vás na Slovensku miliony. Tak buď dál jedna z nich a o jiných si mysli, že mají "medzery" a že nejsou "sčítaný". Jen tak dál. Každopádně já po "tonkovými boby" končím.
Sylvia
Vladimir
27. 05. 2012 19:05

To mi staci, Ty radsej nebudes vediet ani citat ani pisat, staci Ti jeden pastier a par spovedi do mesiaca. Naco citat o faktoch? Keby si bol inteligentny tak vies kde hladat. A ten Tvoj farizejsky prispevok, ze odporucas niekomu pisat k teme, ked najviac prispevkov od temy je Tvojich + 4 posledne pred nim....je dost vtipny. Ale Ty si spokojny, vsetko su blaboly, ze Ty mas medzery, to Ti nevadi, kde potom beries informacie? Jak vies co je prekrutene, ked Ty sam si absolutne nescitany?
vladimír
konec
27. 05. 2012 18:57

Jo, u "tonkových bobů" už doufám s komentáři definitivně končím. Začalo to původně o luštěninách, pak to pokračovalo přes talismany až jsme se diskusí se Zbyňkem P. (bohužel) dostali až sem...
vladimír
pro Sylvia
27. 05. 2012 18:55

Nehnal by mě samozřejmě nikam, pokud by se nejednalo o nějaké pomateného modernistu. Tzv. "literatura faktu" o křesťanství je zpravidla plná povrchních stokrát opsaných blábolů (v lepším případě) nebo vyložených lží a překrucování. Křesťanství totiž dnes dost vadí a překáží. U různých hlupáků je samozřejmě dost populární na něj plivat.
Sylvia
Vladimir
27. 05. 2012 18:40

No tak si tu svoju poslednu vetu vezmi k srdci hlavne Ty. Odporucam Ti literaturu faktu o krestanstve, objektivnu samozrejme a hlavne nieco k teme, ked uz tu chces exhibovat. :-). Mne to
Tvoje placanie o cirkvi pride trochu nevkusne....a hlavne jak by si cirkevnemu hodnostarovi vysvetlil Tvoj zazitok s nemocnicou. By Ta niekam hnal.....
vladimír
doporučení
27. 05. 2012 13:17

Už bych to tady asi uzavřel. Minimálně posledních deset komentářů nemá se "zázračnou luštěninou", kterou "příběh" doporučuje vůbec nic společného... Mohli bychom také rozhněvat administrátora, což už se mi dřívě opakovaně podařilo :). Nic ve zlém, pak jsem s ním komunikoval i formou mailu, je to sympaťák.
vladimír
pro Perchta
27. 05. 2012 13:07

Měl jsem teď docela dost práce, na vše reaguji po několika dnech. Píšete cosi o mé nelehké pozici při obhajobě Církve (máte na mysli jistě tu katolickou) jako instituce. Hovoříte také o "špatné" volbě papeže. A vidíte, já tu volbu považuji za velice šťastnou, dost mi tedy překvapila. Je vidět, že v katolické Církvi ještě existují zdravé síly a jak je psáno: "brány pekelné ji nepřemohou". Jinak současná katolická Církec již ztratila prakticky veškerou moc, je pod kontrolou a programově usměrňována. Věřícím je soustavně vnucován pocit viny - za upalování, konqvistu, holocaust... (samé kraviny, ale na slušné a dlouhodobě manipulované lidi i kněží to - bohužel - často zabírá). Je rovněž plná různých lobby, iluminátů, svobodných zednářů (ve Vatikánů působí celé zednářské lóže složené výhradně z kardinálů...) a různých tajných společností. Volbou stávajícího papeže ukázala těmto silám svojí skomírající suverenitu, to samozřejmě - bohužel - nestačí. Ale stažím se být optimistou.
vladimír
Pro Zbyněk P. - č. 2
27. 05. 2012 12:53

Delší komentáře se zde, bez výstrahy, automaticky mažou, tak jsem to rozdělil. Vaše poznámky v tom smyslu, že byste kněží nebo řeholníky nechal chodit "v kutně a bosé po světě", tak toto, pokud bych v tom z Vaší strany necítil jistý humor a nadhled, bych musel považovat za afektovaný výbuch pomatené nenávisti. Nevím proč by obyčejný duchovní, se současnou žebráckou mzdou, měl navíc ještě chodit bos (?), prostě pitomost. K tomu upalování, které se s oblibou zejména katolické Církvi s oblibou připisuje uvedu následující. Např. v čele tzv. "čarodejnických" tribunálů stály takřka ve 100% laikové - viz. jistý darebák Bobling, který svého času řádil na Šumpersku. Zdaleka nejvíce čarodejnických procesů se konalo v německých zemích. Jejich iniciátorem ale zpravidla nebyla žádná církev, ale chamtivá knížata tehdejších německých ministátečků. Bez Církve bychom neznali prakticky nic z naší minulosti. Kroniky psali výhradně řeholníci, též péče o vzdělávání nebyla ze strany církve rozhodně marginální. A to i v době ranného středověku , kdy tato záležitost byla i ze strany panovníků zpravidla opomíjena (existovaly samozřejmě vyjímky), šlechta (krom té nejvyšší) neuměla číst a psát vůbec a bohatí měšťané ještě tak maximálně počítat... Nebudu rozebírat zakládání špitálů, chudobinců, a to v době, kdy ostatní nechali chudého nemocného klidně chcípnout někde u cesty. Ty komentáře možná přijdou ostatním návštěvníkům webu, tak trochu "neorganizované". "Plácnul" jsem je na web s odstupem několika dnů, reagují na nesmírný počet Zbyňkových výtek vůči církvím a vše jsem musel zvládnout při maximální stručnosti. Ostatně jsou určeny zejména pro zmiňovaného Zbyňka P. Ten jim rozhodně porozumí.
vladimír
Pro Zbyněk P. - č. 1
27. 05. 2012 12:31

Tak tedy jen krátce ke komentářům Zbyňka P. Nevím, zda jste byl někdy na mši, resp. na kázání, ale já osobně jsem tam nikdy neslyšel: "Bůh vás vidí, Bůh vás sleduje". To jste asi někde četl nabo viděl v nějakém filmu... Proč by nás ale ostatně nemohl "sledovat" (?), je přeci vševidoucí. Ježíš nemusel být nutně synem démona zvaného Jahve, o Bohu vždy hovořil jen jako o Otci. Majetek bych církvím samozřejmě vrátil. Co jim byl zkurvenými komunisty ukradeno, tak vráceno být samozřejmě musí. Církve už dostaly zpět fary, kostely, většinu klášterů. Jejich provoz ale musí být nějak financován. Tzn. církve potřebuji lesy, rybníky, pily, zemědělskou půdu, která jim dříve patřila. Pokud to vše nelze navrátit, aby nedošlo ke zmatkům, případně dalším křivdám, tak je samozřejmě na místě finanční kompenzace. V dnešní době český stát nepřímo financuje platy duchovních, rekonstrukce a opravy církevních památek a nemovistostí apod. Není to žádoucí, pokud zde tedy existuje odluka církve od státu. A ta zde, aspoň formálně, je. Poznámka Perchty k desátkům je případná. To nebyla žádná křivda ani vydírání nuzáků. Pokud někdo obhospodařoval půdu, která byla např. majetkem nějakého kláštera, tak z ní logicky něco odváděl. A těch mrzkých 10% bylo opravdu nesrovnatelné se současným daňovým zatížením.
Perchta
daně,
25. 05. 2012 11:43

ano platil se desátek církvi. Nicméně já bych dnes za 10% daň byla ráda. Myslím, že lidé jsou dnes okrádáni mnohem více než ve středověku nenažrancema se zlatými rouchy...... a zase si to necháme líbit :D. Smutné, středověk neskončil, středověk trvá.
Zbyněk P.
Pro Vladimíra
25. 05. 2012 9:56

Kolego, že Vám to neprošlo, tak si s tím nelamte vůbec svou hlavu. Bral bych to tak, že to byl záměr Vašeho pánaboha JAHVE-ho, aby jste třeba něco neprozradil navíc, nebo proto, abych se já třeba něco nedozvěděl. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Zbyněk P.
Pro Perchtu
25. 05. 2012 9:49

Kolegyňko, v něčem máte pravdu, ale v něčem ne, neboť je to pohled jen z jedné stránky. Pravdu máte v tom, že byly zřizovány špitály, chudobince, zdroj vzdělanosti, atd……že církev byla mezi těmi hlavními impulsy na vytvoření mnoha uměleckých děl, kostelů, atd…. Potud s Vámi zcela souhlasím! Ale poněkud pozapomínáte na druhou stránku tohoto náhledu, a to, že církev si to nechala VŽDY zaplatit mocnými a bohatými (ale i chudými) formou daní či odpustek!! Rovněž by se nemělo zapomínat na to, že církev velmi moc dobře věděla, proč toto zajišťuje, neboť si takovými činy hloupý lid ještě více upoutala k sobě, k poslušnosti, atd…… A běda tomu, kdo by si dovolil odporovat!! V takové situaci ihned začala církev vyhrožovat a vydírat samotným bohem JAHVEM a peklem, neboť obé jedno jsou.
Poněkud se také pozapomíná na ten fakt, že církev, ve jménu boha a s požehnáním papežovým, vysílala misionáře právě do zemí třetího světa (zde mám na mysli různé domorodé kmeny), kde je přesvědčovali (ti misionáři) o učení církve, a kde také tamní domorodce přesvědčili. A když potom nastal nějaký rozbroj mezi tamními kmeny, tak ti přesvědčení se bránili pouze křížem a „slovem božím“, a tím byl ten kmen zcela vybit !! Neboť, když by do nich církevníci nevrtali a nepřesvědčovali je svými nesmysly, a nechali je tak,jak byly (ty kmeny) naučeni, tak by si život ubránily. A nebylo málo kmenů, kteří takto dopadly. Počínání církve je zcela stejné i dnes.
Vladimír, ale i Vy, kolegyňko, máte pravdu v tom, že se vyskytly vzácně a ojediněle řády, či vzácní církevní jedinci, kteří to opravdu mysleli dobře s lidem, a kteří toto církevní konání brali jako životní cestu pomoci druhým, tedy potřebným (a to i v takové církvi, jako je židovsko-křesťanská). Je ale také pravda ta, že jakmile se to papež a výše postavení církevníci dozvěděli, tak od takových lidí dávali ihned ruce pryč, a nechali je v tom samotné, případně se jich zbavovali vyloučením z církve. Nezlobte se na mne, ale ač se našli takoví vzácní lidé, tak přesto to byli zaměstnanci církve, a tudíž museli počítat s tím, že negativní názor na církev ponesou taktéž, bez rozdílu na to, zda-li byli hodní či nikoliv. Totéž platí u jiných negativních a špatných věcí; např. si vezměte konání „Nacistů“. Mezi nimi byli jak zatvrzelí nacisti, tak i velmi dobří němci, kteří pomáhali postiženým. A vidíte, svět tuto akci posuzuje celkově jako velmi špatnou, a vůbec nebere na zřetel, že tam byli také hodní lidé. Tak je to i s těmi církvemi.
Na závěrem suše podotýkám, že toto jsou mé subjektivní názory a poznatky, kterými nechci v žádném případě bortit a ničit subjektivní názory druhých, či rozkládat lásku a víru druhých k bohu JAHVE, tedy k samotnému ďáblu. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Perchta
vladimír, Zbyněk P.
25. 05. 2012 8:07

Nijak podstatně nechci zasahovat do vaší diskuze, nicméně mi to nedá:

Zbyněk
Bylo by nefér církvím upírat i to dobré, co vykonaly: špitály, chudobince, mniši byli nositelé vzdělanosti, zakládali školy, knihovny atp.

vladimír
Vaše pozice hájit církev jako instituci je velice těžká, protože ztracená důvěra postavená spíše na poslušnosti se špatně vrací. Je zřejmé, že nyní Vatikán znovu udělal chybu, když se volil papež, tak zvolili špatně. Osobnost s "nelíbivou" minulostí, která chce církvi navrátit její postavení ze středověku včetně majetku... Tenhle klub Zlaté berle si opravdu zaslouží kritiku a samozřejmě i "revoluční" změny uvnitř sebe-sama...... Jinak, jak jsem psala výše, všechno je černobílé. I katolická církev udělala mnoho dobré práce např.v zemích třetího světa a není fér na to cíleně zapomínat...

vladimír
pro Zbyněk P.
24. 05. 2012 21:27

Nebo to tam, v nejhorším, zítra vložím jako ČLÁNEK s odkazem na Váš komentář. Ona otázka současné i minulé Církve tématem na článek rozhodně je. Článek tady ostatně žádný nemám, jen samé příběhy :). Ve svém komentáři se takřka ve všem mýlíte, nic ve zlém je to neskutečně povrchní, vychází to prostě ze stávající propagandy... Článek ale musí čekat na schválení adminem, to je ale za chvilku.
vladimír
pro Zbyněk P.
24. 05. 2012 21:18

Tak už jsem Vám dvakrát (!) posílal docela rozsáhlou reakci na Váš komentář. Poprvé extrémně rozsáhlá, podruhé poněkud zkrácená. Nikdy to neodešlo, asi pokaždé přespříliš dlouhé na komentář. Dneska už toho mám fakt plné zuby. Zkusím znovu zítra a rozložím do více komentářů, aby to tam bylo.
Zbyněk P.
Pro Vladimíra
24. 05. 2012 11:55

Zdravím Vás kolegáčku! Hned z úvodu musím konstatovat, že v žádném případě nejsem zatížen nějakou tou nadřazeností, které mi podsouváte; ba naopak. Pouze mám snahu logicky uvažovat, a získané kamínky subjektivní pravdy skládat do míst, kam patří, abych zídkal konečný celkový pohled a názor. Ale nyní se vraťme na k našemu tématu:
1.) Jen si rozpomeňte v kostele na mši, jak mezi řečmi církevník hovoří o tom, že bůh Vás vidí, a že Vás pozoruje. A to jsme v současném 21. století. A takovéto řeči, a předpokládám, že ještě více drzejší ze strany církví vůči lidu, bylo. Takže, z toho plyne logickou úvahou to, že v důsledku takovýchto tvrzení si prostý a naivní lid představoval, že bůh musí býti někde poblíž, když je vidí a pozoruje je. Z toho také vyplynulo, a mnoho malířů či jiných umělců to tak znázorňovalo, že bůh, andílci a jiné astrální bytosti, jsou umisťovány právě na ony oblačné polštáře na jinak čistém azurovém nebi , a že odtud oni „šmírovali“ obecný lid, co vlastně dělá ten lid za zády církevníků a církve!! Budete mi tvrdit, že toto církev neříkala a nedělala???? Takhle oblbovat lidi ???? Kolego, nenechte se vysmáti! A jak jsem se zmínil u úvodu tohoto bodu, že se to děje ještě dnes !!!!!
2.) Uvádíte, že jste „zavrhl“ Starý zákon pro jeho obrovské násilnosti, chtíče, a zabíjení……… A vidíte, onen bůh JAHVE, jest i v tom Novém zákoně, i když se uvádí, že oba zákony (tedy jak Starý, tak i ten Nový) byly psány jinou skupinou lidí a v jiné době, tedy, že spolu nemají co dočinění. Já tvrdím, a stačí se jen kouknouti do bidle, že se jedná o stále jednoho a téhož „nenažraného“, krvelačného a chtivého boha Jahveho, který neváhal vydat svého syna obdobným církevníkům, jako byl on sám. Můj názor a přístup k problematice :“Obětování JK“ a chování církví a Jahveho si můžete přečíst v mých vstupech u různých článků (např.: Proč vykonávat něco, co nemá logiku, ale i jiné…..), kde zcela jasně potírám církevní proklamaci o tom, že JK se obětoval pro nás, pro lid, aby nás vykoupil z prvotního hříchu……..!! Nezlobte se na mne kolego, ale větší bláboly a nesmysly člověk nikde jinde nenajde a nesežene, jenom u církví a u jejich přisluhovačů, tedy u církevníků!!!!!! Stačí Vám to?? Na to, aby byl člověk věřící, resp. aby měl víru, tak si nemusí nechat vrážet klíny do hlavy od církví a církevníků!!
Velice správně uvádíte, že se církvím (všem) nejedná o nic jiného, než-li jen a jen o nadvládu jich samotných nad obyčejným a prostým lidem, aby bohatly a měly se jako „prasata v žitě“, kde i pečení holubi sami padali do huby církevníkům potažmo církvím jako takovým. Ano, šlo jim o přežití, tedy o udržení statutů církví!! To ale neznamená, že je budu chápat a omlouvat jejich hrůzná a sobecká jednání!! Vždyť takováto jednání se činí i dnes!! Opravdu ŠOK !! Jen si rozpomeňte, jak chtivě a až chronicky chtivě se domáhají majetků v ČR, který jim přitom vůbec nepatří!!! A takové církve Vy osobně zaštiťujete, omlouváte a chráníte??? Z mého pohledu:“Ani náhodou, ani omylem!!“ A obrazně řečeno : „Upaloval bych je či je ukřižoval, jak to oni sami dělali, aby pochopili, jaké „slasti“ dopřávali druhým!!!!!!!!!! Ano, zabavil bych jim veškerý majetek , aby chodili bosi a v kutně po světě! To by byla nádhera!!
Vážený kolegáčku, jenom doufám a věřím, že jsem Vám svou „ohnivou řečí“ nesebral ochotu žít, a milovat boha! I já miluji svého Boha! Přeji hezký den. Zbyněk P.
vladimír
pro Zbyněk P.
23. 05. 2012 21:08

Ehm, Bůh jako "stařec na obláčku", vidím, že moji osobu opravdu "respektujete". Není mi známo, že by toto jakákoliv křesťanská církev, tím méně katolická, v jákékoliv době proklamovala. Také z Vaší strany mohl zaznít "argument" v tom smyslu, že Církev kdysi tvrdila, že je Země placatá, netvrdila. Co chápu pod pojmem "skutečná víra" (?), tak to je na dosti dlouhou definici a myslím, že se jedná jen o moji osobní věc jak já toto chápu. Vycházím ale výhradně z Nového zákona. "Trochu" se tedy odchyluji od Bible. Starý zákon neberu vůbec. Někomu to možná bude znít jako rouhání (hlavně křesťanům), ale Starý zákon je plný zabíjení a GENOCIDY ve jménu Jahveho, Hospodina - je jedno jak tuto entitu nazveme. Prostě démon, který si zvolil určitý národ a instruoval je k vyhlazování jiných měst a národů. Všechny je měli vyhladit jako "símě klaté". Muže, ženy, děti, zvířata - ten démon se pak živil až neskutečným vírem energie ze smrtelné extáze zabíjených. Nový zákon je ale o něčem jiném - o lásce, odpuštění, spasení skrze oběť JK (jak Vy píšete). Ten Ježíš byl syn Boha, ne však nutně toho krutého a věčně hladového démona, o kterém píše Starý zákon. Těžko říci jak vlastně definovat Boha. Myslím, že tvrzení kohokoliv, že toto dokáže nebo chápe je jen důkazem zpupnosti a hlavně hlouposti. Všemocná bytost mimo čas a prostor, která zná naši minulost, myšlenky a hlavně budoucnost, jakási Síla nebo věčná Energie - to vše jsou jen takové "berličky" pro chabou a ubohou definici neuchopitelného a nepochopitelného. Říkáte, resp. píšete, že Bůh je v každém z nás. Což také v každém kamenu, rostlince apod.? Říká se tomu pantheismus, to jistě víte. Za to hořel na hranici jistý G. Bruno. Ne za to, že negoval geocentrismus, jak se často mylně uvádí. Dnes se nám to zdá nesmírně kruté, ale v té době podobná (dle mého pomatená) tvrzení hrozila nejenom totálním rozkladem Církve, ale i celé tehdejší společnosti. Prostě nutná sebeobrana. Mezi námi je opravdu rozdíl. Jste typ člověka, který rád s jistým "nadhledem" cítí jakousi intelektuální a názorovou nadřazenost. Mýlíte se. To už ale nemá žádnou spojitost se "zázračnými" luštěninami, které propagoval "příběh", pod nějž píšeme své komentáře.
Zbyněk P.
Pro Vladimíra
23. 05. 2012 20:29

Zdravím Vás kolegáčku. Již jsem Vás zde dlouho neviděl, resp. nečetl Vaše vstupy delší dobu.
Jsem velice rád, že mne budete respektovat. Totéž budu praktikovat i já vůči Vám. Ano, máte pravdu v tom, že se jedná hlavně o víru. Zmiňujete zde pojem "skutečná víra". Prosím, co si pod tímto pojmem představujete? Předpokládám, že myníte ten vztah k bohu? Vidíte, oba máme na mysli totéž. Pouze mezi Vaším pojetím víry k bohu, a mým pojetím, je poněkud propastný rozdíl. Neboť Vy máte dozajista na mysli nějakého starce sedícího na obláčku na krásném modrém nebi (tedy toho, co církevníci a církev sama proklamuje a vnucuje lidem), kdežto já mám na mysli boha v každém z nás. Tedy boha, který žije, je osahatelný, reaguje, směje se či se hněvá, atd...... Vnímáte ten nebetyčný rozdíl? Přeji hezký den. Zbyněk P.
vladimír
pro Zbyněk P.
23. 05. 2012 20:03

Upřímně řečeno, tak s Vámi nemám chuť moc diskutovat (Vy zřejmě také ne). Už jsme spolu ostatně před delší dobou nějaké diskuse, v rámci komentářů k příběhům, vedli. Každý máme jiné - naprosto odlišné a neslučitelné názory snad na všechno... Oba jsme prostě někde jinde, ale respektuji Vás. Nicméně, kříž se vyobrzením JK, jak říkáte Vy nebo Spasitele, jak píši já, tak to není rozhodně žádný fetiš. Ani Církev není žádná "oblbovárna". O nynějších přestavitelích Církve (myslím obecné - katolické) si samozřejmě můžeme myslet cokoliv a já mám také své mínění a myslím, že docela razantní. To je ale o lidech, ne o instituci. Rozhodně ne o skutečné víře.
Zbyněk P.
Pro Sylvii
23. 05. 2012 17:51

Kolegyňko, trošičku si Vás dovolím poopravit v tom, že pojem „novodobá doba temna“ jsem použil já hned v prvním vstupu. A jestliže jsem použil tento příměr, tak to jen proto, že lidé v 21 stol. Jsou schopni a ochotni zahodit svůj rozum s šedou kůrou mozkovou, své poznatky či znalosti klidně do koše, pošlapat jej a ještě se u toho cítit jako vítězové, neboť mají dojem, že prý osvobodili svou princeznu. A přitom ta jejich zakletá princezna není nic jiného, než-li jejich hloupost a naivita, tedy dvě obludnosti, které je na oplátku zase uvrhnou do spárů závislosti na církve, „vyčuraným“ a vychytralým jedincům, kteří pouze tyjí z jejich hlouposti……..a také do spáru pošetilosti. Vskutku překrásný obraz zkázy lidstva.
A jak jsem již mnohokráte psal, tak jedině my sami si můžeme jedině pomoci. A to svou pevnou vírou v sebe-sama!! Buďme jako neochvějná skála!! Je mi zřejmo, že každý jsme jiným, že né každý může býti onou neochvějnou skálou, že né každý má svou pevnou víru v sebe-sama. Důsledkem toho jest to, že většina lidí velice inklinuje k fetišismu i s tou lží, že jim prý ten fetiš pomůže. Ano, dostanu-li nějaký upomínkový předmět od milé osoby, tak budiž…………. Ale používat fetiš pro svou ochranu a obranu, tak to se mi zdá poněkud nešťastné i nevhodné, ale také přímo zkázonosné. Totéž platí i pro tzv.: „Krucifix“, tedy na křížek s přibitým JK. I to je pouhopouhý fetiš, který byl vytvořen za účelem zmatení a oblbování lidí.
Také máte zcela pravdu v tom, když chvalořečíte sílu našich myšlenek. V tom jsem s Vámi zcela zajedno. A zase: „Jsme to my sami, kdo vytváří ony silné tvůrčí myšlenky, a které zase ony mění nás samotné!!! To přeci není žádné kouzlo, či žádná magie. Je to jen touha, přesvědčení, poznatek, odvaha a víra to tak činit. Nic víc. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Sylvia
Zbynek
23. 05. 2012 16:33

Ale Dana si pomylila dobu temna s dobou, kedy panovala cierna mmagia, to su ale dve rozdielne veci, doba temna je preto temna, lebo niesu o nej skoro ziadne zapisky a vladol nejaky druh anarchie, ale cierna magia prekvitala jak v staroveku tak v stredoveku.

Inak suhlasim, ze zrovna talismany su podvod, ktory absolutne nefunguje a vyhovarat sa, ze vysiela pozitivnu energiu alebo clovek sa k niecomu upina je pre mna dost zvlastne. Na druhej strane, ked niekto chce to nosit, nikomu tym nevadi a nech si kludne veri, ze to je kamen, co mu pomohol. Ked budem verit, ze sa nieco stane, tak ma na tom zasluhu sila myslienky. Ale prosim Vas nechcite, aby si ludia mysleli, ze to bola strukovina alebo kus kamena.

Na druhu stranu dokazem si predstavit nejaku magicku silu kamena, ktory ma nejaky povod a nejaku historiu za sebou (hopeov diamant), ale je to uz kultova vec Ale nejaky suter, co vyrobi stara baba niekde na kolene v Pelhrimove je trochu silna kava. A to iste plati o strukovinach :-).
Perchta
dříve, ve středověku,
23. 05. 2012 14:44

měli lidi daleko větší potřebu se chránit před nadpřirozenem a používali k tomu hojně i přírodniny. Z toho, co vím " z fleku" např.: sůl (svěcenou i nesvěcenou), semena netykavky (proti zlodějům), březové proutky (proti zlým silám), odvar ze semen kmínu dávali pod kolíbku novorozencům, aby je nikdo neuhranul a další a další...Já mám pozitivní zkušenost s polodrahokamy, jak zmiňoval vladimír. Dnes je samozřejmě jiná doba, lidé nevěří "babským povídačkám",ale já osobně jsem ráda,že je znám, "co kdyby" :D, že?
vladimír
pro Dana P.
22. 05. 2012 22:47

Píši to z pozice křesťana, ačkoliv vlažně praktikujícího... Některé kameny prý zachycují negativní energii, absorvují negativní energii, vyzařují pozitivní energii apod. Luštěniny raději nebudu vůbec komentovat... Stejně tak medvídky nebo různé figurky apod. - ty jsou pro nostalgickou vzpomínkou nebo pro radost. U kamenů to úplně nevylučuji - nevěřím tomu příliš, ale budiž. Jednoznačnou obranu proti zlu ale vidím právě v těch křížcích, růžencích, upřímné modlitbě nebo i přívěšku s nějakým světcem. Ono to vždycky zabrat nutně nemusí, ale to se stává právě v případech, kdy člověk takovéto předměty považuje za "kouzelný" talisman, prostě za ubohou účelovou fetiš.
Dana P.
vladimíre
22. 05. 2012 22:36

no jistěže si každý může nosit co chce.
Mne ale zaujalo tvrzení, že : "On přívěšek "nějakého svatého" je rozhodně lepší nežli nějaká luštěnina nebo kus kamene, věřte mi." Proč? Opravdu mne to zajímá.
vladimír
pro Dana P.
22. 05. 2012 22:19

Je to na každém, ať si každý nosí co je mu milé nebo drahé. Těžko si ale od těchto věcí cokoliv slibovat nebo jim věřit, že dokáží pozitivně ovlivnit něčí osud nebo životní směřování.
Dana P.
a proč prosím
22. 05. 2012 22:15

je lepší uměle vyrobený přívěsek nežli přírodnina?
(mně osobně je jedno co kdo má v kapse či peněžence, třeba i plyšáčka z dětství nebo drobný dárek od milé osoby)
vladimír
pro sinah
22. 05. 2012 22:10

On přívěšek "nějakého svatého" je rozhodně lepší nežli nějaká luštěnina nebo kus kamene, věřte mi.
sinah
Do diskuse
22. 05. 2012 21:58

Osobně si myslím,že jde spíše o sílu pozitivní myšlení.Ale zároveň je mi jasné,že si někdo potřebuje tento pozitivismus s něčím spojit...tak proč ne indiánské vykuřovadlo či cokoli jiného.Sama nosím v peněžence,bez jakýchkoli důvodů malý přívěsek někoho svatého,který jsem dostala od mámy...možná každý má svůj amulet.Jen jde o to,zda mu přidělíme v našem životě nějakou úlohu nebo ne.
vladimír
komentář
22. 05. 2012 20:00

Tonkové boby, to je snad nějaké indianské vykuřovadlo (?), aspoň tuším. Obecně moc nevěřím v moc nějakých talismanů. Ještě tak v křížek nebo růženec, ale to nejsou zas žádné talismany ani podobný fetiš. Osobně se ale musím přiznat, že ze setrvačnosti nosím prsten s onyxem, který prý má odvádět negativní energii (nedokáže ji ale absorvovat). Moc tomu ale nevěřím, teď ho nosím spíše proto, že se mi prostě líbí. V brněnské vile Tugenhat je celá onyxová stěna, ve Volemanově vile v Čelakovicích je onyxem dokonce prý vykachlíkovaná jedna z koupelen. I svého času to muselo být naprosto brutálně "mastné", když obyčejný onyxový kamínek stojí okolo tří stovek, i více... O to ale nejde, nemám pocit, že by díky onyxu obě z těchto vil (a jejich obyvatele) v jejich historii stíhala samá pozitiva... Talismanům tedy raději nevěřit, tedy rozhodně ne naprosto, absolutně, bezvýhradně.
Zbyněk P.
Pro Danu P.
22. 05. 2012 19:30

Kolegyňko, nošení amuletů po kapsách, či na krku v domnění, že mi to pomůže, tak to se nedá nijak jinak komentovat, než-li jako doba temna. Neboť to jasně naznačuje ten fakt, že se raději věří na různé bubáky, strašidla a jiné bytosti. Neberu nikomu jeho vyvolenou cestu a slabost ve své víře. Pouze suše konstatuji, že touto cestou každý, kdo to takto pojímá, tak sráží sebe sama, a ukazuje všem, že si nevěří. Neboť u takových to lidí nezůstane u jednoho talismanu.....neboť si raději zajistí talisman pro štěstí, talisman proti neštěstí, talisman proti různým bubákům, strašidlům, atd.... a nakonec se ukáže, že má doma celou skříň plnou talismanů, které nefungují, že mají zaneřáděný celý byt samými talismany.....
Toto je snad cesta k bohu? Toto je snad cesta k poznávání sebe-sama? Jak uvádím výše, neberu nikomu jím zvolenou cestu, když mu to vyhovuje, když to potřebuje. Ale sám za sebe říkám: NEEE AMULETŮM A TALISMANŮM !!! Chci-li osobně vybojovat svůj duchovní pokrok, potom nemohu svou víru zeslabovat nějakými pofiderními věcmi, které mi stejně nepomohou, ale jenom mi rozptyluji mou víru jejich falešností. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Dana P.
Pane Zbyňku, prokopiosi
22. 05. 2012 15:57

proč "doba temna"? Není to nic jiného než práce s láskou, energiemi a vírou, která člověka posílí. Není to žádná černá magie, právě naopak!
Perchta
Do diskuze
22. 05. 2012 9:06

http://lecive-stranky.webnode.cz/lidove-zvyky/amulety/

Talismany i amulety se mi líbí, nic proti nim nemám :). Věřím, že pokud je někdo hooooodně nervozní, vystrašený či neuroticky založený, že mu může pomoci téměř "zázračně":).

Na druhou stranu jen málokdo má tolik znalostí, že může s jistotou říct, že umí vyrobit amulet, ne jenom placebo efekt :D.
prokopios
do diskuze
21. 05. 2012 20:19

Chtěl jsem něco napsat, ale Zbyněk P. mne předběhl. Netřeba cokoli dodávat
Sylvia
Do diskuse
21. 05. 2012 17:25

Bezmezne verit? To si snad robis srandu :-).
Zbyněk P.
Do diskuse
21. 05. 2012 15:49

Ať žije novodobá "Doba temna" !! A to si stále zdůrazňujeme, že je již 21.století, a že člověk je na inteligenčním vrcholu oproti ostatním zvířatům. Přeji hezký den. Zbyněk P.