Vaše příběhy

Sny a realita

Co to bylo za stav? - (komentáře)

isilme
19. 06. 2012 9:59

Ahoj, vysvětluju si to tak, že tím, že jsi šla spát v neklidným / strachovým rozpoložení, jsi na sebe upozornila a přivolala nějakýho "vysávače" - bytost, která se živí energií na úkor druhých. Šla k tobě prostřednictvím toho snu, zjevila se ti jako tvoje sestra, ke který máš otevřený důvěrný vztah a tudíž tvoje enrgie k ní proudí. Zároveň ale v tobě ve snu vzbudila strach - další podnět k proudění energie. Bytost vstala a OZNÁMILA ti, že si jde lehnout k tobě, hodila na tebe těžkou peřinu - mocenský chování, opanovala si tě. Paralýza je už jen dopad toho, že tě nachytala. Je možný, že v dalším snu bytost pokračovala ve hře v roli tvojí matky, anebo je možný, že tvoje matka byl prvek, který tě přišel zachránit.
Neměj z takových věcí strach, tím se živí, a tobě to stejně nijak nepomůže. Ber to racionálně. Pokud chceš něčemu takovýmu předejít, zkus si natrénovat vědomý spaní - viz např. kníha Tibetská jóga snu a spánku.
rheia
pro Lianne
11. 05. 2012 14:27

Mít jednou za čas děsivý sen je asi normální. Dokonce psychologie říká, že se tím zbavujeme stresu nebo úzkosti, vyvolaných nějakými zážitky v bdělém stavu, a my jsme sami sobě nedovolili ty emoce pořádně prožít. Rozumně jsme si je rozmluvili, načež ty neprožité emoce zalezly do podvědomí a teď nás ve snu straší :-D

Mně samotné často pomůže uvědomit si, co mě momentálně v životě stresuje, čeho se bojím. Najednou mám pocit, jako by zapadl klíč do zámku, uleví se mi a děsivý sen splaskne jak vyfouknutý balón.

Pak je tu ještě možnost nějakého krátkodobého omezení dýchání. Nemělas třeba rýmu, alergii? I špatná poloha páteře může omezit dýchání, nebo těžší jídlo na noc.
lela
...
4. 05. 2012 16:22

No jinak i ke všem komentářům, ono je to v podstatě šumák, co to je, halucinace, inkubus, démon, astrál, to je jedno, prostě tě to děsí, není ti to sympatické, vyhod to..je to tvoje postel, tvůj sen, mysli na pěkné věci.At se ti daří...
lela
Ahoj
4. 05. 2012 16:05

Ahoj, to co píšeš, jsem zažila taky.Berou na sebe různé formy, asi potřebují svolení, ale živí se strachem alítostí. Když jsem byla malá, chodila za mnou malá blondýnečka s velkýma zubama, říkala jsem jí adélka, taky si ke mě lehala, povídaly jsme si, ale bylo to něco za něco.Víc důvěřuj své intuici...a pošli to pryč. Tahle spolupráce ti nic nedá.Jo a tu paralýzu vyvolávají tyto bytosti uměle...taky tyto bytosti navštěvují toho, od koho si mají co vzít..když je člověk v tísni, ve stresu a trápí se...asi rok zpátky, mě furt v noci prudilo něco černého s fialovýma fosforeskujícíma žílama...taky co tři měsíce.zkus to prostě poslat pryč..
mississippi
Lianne
29. 04. 2012 21:32

Jestli to je jen jednou za čtvrt roku, bude nejspíš "jen" zlý sen. A napovídá tom i to, že píšeš, že to jsou "nesmysly". A nejspíš tomu také trošku pomáhá, to, co čteš před spaním. Ta únava ráno, stím mám taky problém, ale co s tím? Nevím? Asi budeš taky "sova".
Lianne
odpověď
27. 04. 2012 18:58

No,není to moc často,tak cca 1 za čtvrt roku.A většinou mě děsí nějaké nesmysly,bývá to dost nereálné.Ale mít občas ošklivý sen je tak nějak běžné skoro u každého člověka,nebo snad ne?A přes den se mi to nikdy nestalo.Ráno se příliš čile necítím a vstávání nesnáším.Ale je možné,je jsou ty sny způsobené buď stresem nebo špatným rozpoložením(třeba to čtení děsivých věcí před spaním a tak)...
mississippi
Lianne
25. 04. 2012 20:40

Píšeš, že se občas v noci vzbudíš po zlém snu. Jak často? Co se Ti zdá tak ošklivého, že Tě to probudí?
Je to jen v noci, nebo máš noční můry i když si dáchneš přez den? A co rána? Probouzíš se odpočatá, nebo se dá Tvůj stav ráno nazvat spíš "exhumací"?
Lianne
..
25. 04. 2012 19:59

díky za komentáře.Ta smska byla od přítele.A od toho zážitku uplynuly teprve tři dny,psala jsem to hned ten den,co se mi to stalo.Jo a ten incubus to asi opravdu nebyl,to probíhá jinak a jak už jste psali,člověk si to vždy pamatuje.
Jelitko
...
25. 04. 2012 15:05

ja si myslim,jestli to nebylo nejake upozorneni ze se neco u vas v nejblizsi dobe stane,kdyz v tom jste byly vy tri(ty, maminka a sestra)a nebo nejake varovani.A od koho byla ta SMS co ti prisla?Divala ses potom rano?Jaka doba od tohoto zazitku uplynula?
Jarda
re:
25. 04. 2012 13:10

Inkubus to nebyl, ten dělá jiný věci :-D
Spánková paralíza by ve snu neměla fungovat. Navíc ve snu nepoužíváš fyzický ruce, ale mentální. Ty můžou mít zcela jinou pozici než fyzický a většinou když pohybuješ jimi, taky ty fyzický necítíš ani je nemůžeš použít. Možná, ale že mozek pracoval byl v režimu práce s mentálním tělem, ale ty jsi chtěla pohnout fyzickým tělem a snad jsi ho i ze snu cítila. Proto jsi se možná nemohla pohnout. (je to jen odhad)

Další možnost je, že co si člověk vědomě(či podvědomě) představí ve snu, to se v tom snu taky uskuteční. Pokud si ve snu představíš paralízu, tak ji zažiješ.
Perchta
hypnoagogická halucinace,
25. 04. 2012 13:04

by to podle mě docela dobře mohla být.
iveta
důležité
25. 04. 2012 12:50

je myslet pozitivně,pak se ti může stát ,že ikdyž se tato spánková paralýza bude(nemusí)opakovat,proběhne to s lepšími pocity než si měla dosud.:-)


iveta
podle mého.....
25. 04. 2012 12:18

nejčastěji se ve snech ve snu budíme proto, abychom zpracovali nepříjemné myšlenky,kterými se v denním vědomí bráníme(večer si šla spát s nepříjemnými pocity díky internetu).
Okamžik probuzení může být i branou k duchovnu(zřejmě tě duchovno zajímá)Spánková paralýza s tímto probuzením bývá zpravidla spojená.
Pokud si měla nepříjemné pocity,věř, že je opravdu lepší zabívat se na internetu lepšími články,pokud nejsi schopna odbourat podvědomý strach.:-)



Perchta
Incubus?
25. 04. 2012 10:05

Podle "definice" z knihy Malleus maleficarum - Kladivo na čarodějnice (Sprenger, Kramer)- pokud si to pamatuju - je in/cubus ďábel, který "zasouvá, je vevnitř" (in, lat. předložka v) při pohl. styku, sub/cubus ďábel/ démon/ čarodejnice, který "leží pod" při pohl. styku(sub, lat. předložka pod).

Oběti těchto údajných znásilnění (ženy i muži) si "zážitky" dobře pamatovaly a byly je schopné do nejmenších detailů inkvizičnímu soudu popisovat..... Proto si nemyslím, že byste byla takto "zneužita", spíš v tom bude něco jiného.

Pokud jste tedy termín incubus neuvedla v jiném významu :D.