Vaše příběhy

Záhadná místa

Výlet do Francie - (komentáře)

rheia
teorie morfickeho pole
11. 05. 2012 9:39

Podle teorie Ruperta Sheldraka o morfickém poli se můžeme za určitých okolností "naladit" na vzpomínky jiných lidí, i zemřelých, které jsou uloženy v jakémsi informačním poli. Máme pak pocit, že se to stalo nám samotným. Tak vysvětluje minulé životy i deja-vu.

Je zajímavé, že ještě předtím, než jsem si o jeho teorii přečetla, jsem měla pocit, že tyhle nevysvětlitelné vzpomínky nejsou moje vlastní, ale jako bych "vstoupila" do vzpomínek někoho jiného.

Taky mi připadá pravděpodobné, že se silné události nějak "zapíší" do místa, kde se staly. Jedině tak si umím vysvětlit častá deja-vu a vůbec silné působení určitých míst na řadu lidí.

Podle Sheldrakovy teorie by tedy Veronika nemusela být přímo účastníkem těch dávných událostí, jen v některých okamžicích zachytila útržky jejich vzpomínek. Leknutí s hořícím županem a také únava z cesty mohly zvýšit její vnímavost.
Veronikajelinkova
RE
20. 02. 2012 7:36

Samozřejmě že švagrová přinesla vytisklé obrázky z internetu, a ne fotky. A samozřejmě postavu Jany z Arku znam, ale nenapadlo mě, že by to s tim mělo mít nějakou souvislost, ale to, kde byla upálená jsem fakt nevěděla, zas takový fanoušek historie nejsem.
Lea
Déj? vu
19. 02. 2012 3:33

On je tenhle "jev" poměrně častý. A je zvláštní, že se stává lidem hlavně při návštěvě Paříže nebo Neapole.

http://cs.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu

Engai
:-)
18. 02. 2012 17:32

Dotycna ale netvrdi,ze ji svagrova donesla fotky,ale papiry,na kterych byly fotky,tzn.ze byly zrejme vytiskle z netu...zminuje v pribehu,ze o svem zazitku nikomu nerekla,az sve svagrove a na to ji svagrova jeste ten samy den(po rozhovoru)volala,ze pro ni neco ma,tudiz predpokladam,ze pani svagrova se po rozhovoru porozhlidla po internetu a zrejme zjistila,ze pribeh by mohl mit nejakou souvislost s 100letou valkou a upalenim johanky z arku,tak vytiskla par obrazku...
Perchta
*
17. 02. 2012 12:11

pardon stoleté války.
Perchta
*
17. 02. 2012 12:10

Aha. Tak to já radši budu předpokládat, že se někdo vyjádřil nepřesně, než to, že mi vážně tvrdí, že má FOTKY z třicetileté války.
Sylvia
Tak
17. 02. 2012 9:53

Ja sa tiez priklanam, ze existuje viac inkarnacii a tym padom su minule zivoty. Na koniec na tomto webe sa okolo tejto tematiky toci dost diskusii. Ale musime rozoznat, co je pribeh pritiahnuty za vlasy, pretoze potom mame snahu si vsetko napasovat tak, aby nam to na tie minule zivoty sedelo.

Nikde nepise, ze fotky alebo obrazky boli z googlu, to predpokladas len Ty Perchta, ale myslim, ze surikata dala dobru otazku. Mne sa zda malo pravdepodobne, ze ides do googlu, vytiahnes nejaku fotku, kde je pole a ztotoznis sa s tym, ze ja som nejaky vojak v tom poli. Johanna s Arcu je jedna z najznamejsich historickych postav, takze je malo pravdepodobne, ze niekto o nej nic nepocul a nepocul ani o tom, ze bola upalena. Uz aj muzikaly su o tom napisane :-)

Suhasim, ze niektore miesta sa Ti mozu zdat zvlastne a zname, to je bezny pocit "deja vu".

Ale podla mna ten pribeh dobre zacal, ale velmi zvlastne skoncil. Nic viac a nic menej. Mne to neznie moc doveryhodne, ale urcite sa mozem mylit. Je to moj osobny pocit.
Perchta
*
17. 02. 2012 8:14

Předpokládám, že "fotografie" zřejmě byly tisky nějakých dobových obrazů, co si švagrová vygooglila a vytiskla vám je z netu, ne:)?

Jinak k zážitku: znám paní, které se stalo něco podobného, byla poprvé v italském městě a zjistila, že se tam perfektně orientuje, všechno jí přišlo povědomé... Pokud věříš na minulé životy, tak se odpověd´nabízí sama.
Sylvia
surikada
17. 02. 2012 7:58

Dobra otazka :-)
surikata
---
16. 02. 2012 19:13

Mě by zajímalo, jak Vám mohla švagrová ukazovat fotografie z přelomu 14. a 15. století, když základy fotografické techniky vzniky v 19. století /viz. wikipedia/
Honza784512
hmm
16. 02. 2012 13:55

to je pěkný příběh, asi to vyvolalo to, jak si málem uhořela, jinak by to tak silné asi nebylo. a ty si teda myslíš, že jsi byla voják? nebo nějaká obět války, někdo zastřelený či tak?