Vaše příběhy

Sny a realita

Co tak par slov so smrtou? - (komentáře)

mississippi
Pro Sylvia
23. 01. 2012 21:01

Jestli tě opravdu zajímá, co jsem tak moc chtěl, tak Ti to povím. Teda napíšu.
Strašně moc jsem potřeboval a chtěl s jedním človíčkem něco probrat a dořešit. A opravdu jsem přemýšlel za co všechno bych byl ochotný vyměnit jeden den s tím dotyčným.
mississippi
Sylvia
22. 01. 2012 1:11

Hned jsem to zkusil, ale vzhledem k tomu, že jsem už 3 dny nespal, neviděl jsem nic. Jen takové slabounké tetelení, jako dělá vzduch v létě nad silnicí. Ani mne to moc nepřekvapuje, že jsem nic neviděl. Jsem schopnej přehlídnout i tramvaj, teda očima, ale stejně vím, že jede.
Sylvia
Mississippi
22. 01. 2012 0:44

No ta aura je vidiet, ked sa pozries na svoju ruku, ktoru nasmerujes niekde ku stene, aby bolo za nou biele pozadie, tak ju mozes vidiet, nie nejak markantne, ale musis pozerat medzi prsty, uvidis si okolo prstov taky maly film, ktory sa potom rozostruje do farieb. Ja tam vidim medzi zltou a oranzovou, ale nie vzdy sa mi to podari
mississippi
Sylvia
22. 01. 2012 0:33

Každý má svého "pavouka" já taky.Ale nejde zastřelit!
Auru jsem ještě neviděl. Víš jak na to?
Nemůž napsat, co jsem tak moc chtěl, že jsem byl ochotný dát deset let. A chci to pořád. Ale nebylo to nic špatného.
Ale máš pravdu v tom, že je to klíč ke všemu, co se kolem mně děje.
Sylvia
Mississippi
22. 01. 2012 0:09

Ked pavuka nemas, tak to je len dobre, nie? Ale zaujimalo by ma, co si to vlastne tak strasne chcel, ono by to totiz mohlo hrat ulohu v rozlusteni, ale nechcem aby si tu rozpraval svoje sukromne veci, len sama pre seba si hovorim, ze by ma to zaujimalo. Svatoziara by mala byt sucast auri, tak sa skusk pozriet cez prsty a mozno nejaku farbu uvidis.
mississippi
Sylvia
21. 01. 2012 23:54

Tak svatý opravdu nejsem. Asi by mi neslušelo to kolečko nad hlavou. Dělaj to i v černém??
A navíc ten ďábel stejně o mojí duši nestál. Asi je moc děravá.
To s tou minulostí je hezká myšlenka.
Já chci taky nějakého pavouka na picnutí. Střím celkem dobře, ale ne do zvířátek. :-)
Sylvia
Mississippi
21. 01. 2012 23:44

:-))), nemusis sa bat, keby som to dievca videla jak lezi na zemi, tak by ma to otravilo, coho som schopna. Ale ked sa zmenilo na ten obrazok, tak som vedela, ze to dieta nebolo, mozno som si odstrelila minulost.....navyse niekto, kto chce podpisat zmluvu s diablom tiez nebude svaty, ze? A tiez to nemyslim zle haha.
mississippi
Sylvia
21. 01. 2012 23:35

Ty si fakt drsná. To že picneš holku do zad, to Tě netrápí, ale si překvapená, že smlouváš se zobatou :-))
Nemyslím to zle, ta holčička byl pavouk , nebo nějaký problém a to, že si dokázala vystřelit znamená velké odhodlání a vnitřní vyrovnanost. Alespoň já to tak cítím. Tebe bude asi lepší moc nedráždit. :-))
Sylvia
Mississippi
21. 01. 2012 11:16

:-) dakujem za prianie, len rozmyslam preco Ti to mozog nevyjavi normalne a pouziva tieto symboly - pavuk, medved.
Ano mas pravdu smrt neni zla, ja som sa jej vlastne ani nebala, ale ze by som s nou vyjednavala, to by som do seba nepovedala :-))
mississippi
debata se smrtí
20. 01. 2012 18:35

Já si myslím,možná se pletu, že smrt, jako taková není zlá. V podstatě dělá svou práci a dělá jí dobře. Zatím jí jaště nikdo neutekl.
Je to jako s policajtama. Když Tě pokutuje, tak to není taky nic příjemného. Ale proč nezkusit něco usmlouvat. U policie se ušetří nějaký ten penízek. A se smrtí, kdo ví, co se dá ukecat. Co se může stát? Stejně když už si pro člověka přišla zubatá tak asi umře. Tak co.
Jen mít tu možnost a připravit si nějakou hezkou řeč.
mississippi
Sylvia
20. 01. 2012 18:19

Sám mám tak trochu děsivé sny. Ale ještě jsem nesřílel po děvčátku.
V Tvém případě se ale nejedná o to děvčátko, ale o to co vlastně představovalo. A to toho pavouka. A co představoval, nebo spíš představuje ten pavouk, tady hezky rozebral Zbyněk P.
Mohu jen popřát hohně síly v boji s "pavoukama" a spoustu hezkých snů, po kterých se probudíš usměvavá a odpočatá.
Andre
Nic tajemného
19. 01. 2012 18:29

Jelikož jsem již dřívějšího data narození, zažil jsem smrt své prababičky, obou babiček a dědy. Jelikož jsem je znal za života, také se mi o nich občas zdávají sny, že s nimi mluvím, třeba v jednou snu jsem se ptal babičky s dědou, jak to že sedí na zahradě, když jsou už mrtví. Na snech o mrtvých nevidím nic zvláštního, prostě mozek si vybavuje prožité vjemy a vzpomínky.
Sylvia
Zbynek P
18. 01. 2012 19:57

Vsetko, co ste napisali dava zmysel. Dakujem.
Zbyněk P.
Pro Sylvii
18. 01. 2012 18:19

Kolegyňko, pěkný sen. Opravdu se může někomu na první pohled zdáti, že ten sen jest chaotickým a ulítlým. Ale vskutku jen na první pohled. Ten sen má hlubokou vypovídací stránku. Než-li se započnu věnovat vlastní analýze, tak bych Vás chtěl požádat o to, aby jste brala to, co Vám píši a uvádím jen symbolicky a také jako fakt, že to takhle cítím já. Takže:
Začněmež tím, že uvádíte, že jste našla pavouka. Z toho tudíž vyplývá, že daný problém, i když je Váš osobní, tak nemusí býti přímo Váš, neboť by mohl býti do Vás vložen jinou osobou, a to svojí projekcí do Vás před nějakou dobou. (Toto usuzuji dle toho, že se Vám v závěru ukázalo osmileté děvčátko). Onen pavouk může obecně představovat: Vámi přijatou cizí myšlenku, úvahu, vztah k jiné osobě, ale také i schopnost omotávat jiné lidi svou sobečtější "slovní nití" tak, aby Vám byli k dispozici. Ale jelikož takovéto jednání je Vám proti srsti (a zároveň nejste to Vy sama, neboť Vás to zcela překvapilo tak, až jste se toho lekla), tak proto máte obrovskou snahu se toho zbaviti. A požíváte různé metody k likvidaci daného problému. A to od zašlápnutí, umlčení, silového zničení, či zničení pomocí přátel , či rodiny. Ale nakonec zjišťujete, že nic nepomáhá, až na jednu možnost, a to jest: najití, oslovení a pojmenování "pavouka" dané problematiky ve Vás samotné sebousama. A to se Vám daří. A vzhledem k tomu, že již obrazně víte, co ten "pavouk" umí, tak jej již usměrňujete, aby se obrátil zády.......
Opravdu pěkný sen, ikdyž jsou v něm i prvky z našeho zdejšího světa. V žádném případě bych se nebál toho snu. Je pouze zapotřebí velice citlivě rozhodnouti, co je tím pavoukem myšleno.
Sylvia
pre: ZbynekP
18. 01. 2012 13:48

Takze p. Zbynek, tu je este jeden :-). Bojim sa dost pavukov, takze hlavny hrdina bol pavuk.

Nasla som pavuka a samozrejme som sa ho strasne zlakla. Chcela som ho zabit, tak som po nom slapala atd...ale bol jak z gumy a vobec mi to neslo. Bola som z toho uz nestastna. Zrazu som sa ocitla v nejakej miestnosti s ladovym medvedom a postazovala som sa mu, ze sa bojim toho pavuka. On ho zobral a zjedol. Trochu sa mi ulavilo, ale zrazu ten medved spravil, ze "tfuj" a vyplul ho.
Presla som do inej miestnosti a tam boli dve Rusky (nepytajte sa jak to viem, viem to) a tym som tiez hovorila, ze potrebujem zabit pavuka. Mali ho na stole, buchali po nom, ale netrafili ho.
Potom som sa ocitla sama. Zrazu prisiel pavuk, niesol si na chrbte pistol a povedal, ze uz je zo mna unaveny a ze ked ho tak chcem zabit, tak on spacha sebevrazdu :-), ale potom mi tu pistol podal.
Bola som rozhodnuta, ze ho zabijem a ked som mierila, tak sa zrazu pavuk premenil asi na 8 rocne dievcatko. Ja som ale vedela, ze to je on a povedala som jej, aby sa otocila chrbtom. Strelila som ju do chrbta a ona sa zmenila na papierovy obrazok s animovanou kresbou a odplavala v kaluzi vody. Obrazok sa zvlnil na hladine tej vody a proste odplaval. Takze asi tolko :-)). Viem, ze to je ujete...
Zbyněk P.
Pro Sylvii
18. 01. 2012 11:31

Jsem pro každou špatnost (pokus o humor). Přeji hezký den. Zbyněk P.
Sylvia
Zbynek P
17. 01. 2012 13:17

P. Zbynek, myslim, ze ste to vystihol velmi dobre. Dakujem. Precitala som si v diskusiach par Vasich vykladov ku snom a povacsiou ste sa trafili uplne presne. Ja Vam tu napisem este jeden, ktory ale je dost uleteny a dufam, ze sa neurazite, ked budem chciet na neho vyklad.
Zbyněk P.
Pro Sylvii
17. 01. 2012 10:19

Váš sen jest velice zajímavý a krásně zobrazuje Vaše vnitřní rozpoložení. Dle toho snu je velmi jasně patrno, že jste měla pratetičku velice ráda. A proto si neustále vyčítáte (tento stav jest velmi silný), že jste se s ní nemohla rozloučit, že jste s ní po dva roky nemluvila. Proto, když se Vám ukázala, tak měla tu stejnou tvář, jakou jste viděla naposledy. Ve snu máte obrovskou snahu tento Váš "prohřešek" (obrazně řečeno) napravit. A je Vám jedno, co Vás to bude stát (opět obrazně řečeno), a proto jste ochotna smlouvat i se smrtí.
Svým způsobem je to krásný sen, který nádherně ukazuje ten fakt, že lidé by neměli zapomínat na své blízké, a také, že by si měl člověk vždy najít čas k tomu, aby toho dotyčného navštívil. Také to ukazuje na to, aby každý člověk dennodenně jednal tak, jakoby to byl jeho dnem posledním. Nebo-li, není dobré odcházet od někoho, s kým jsem se rozhašteřil, aniž bych ten stav neurovnal. Přeji hezký den. Zbyněk P.