Vaše příběhy

Teorie a myšlenky

Hadonoš ve Střelci - (komentáře)

Pavlos
Pro Jarda
10. 01. 2012 3:23

Jinak souhlasím,i Hytler měl něco do sebe.Dobrá myšlenka,špatné propvedení.
Pavlos
Hadonoš ve Střelci
10. 01. 2012 3:17

Zbyněk P.
a)Ti 90. lidé nás mají poučit z jejich chyb.
b)otázka a),Jsou dochovaná písemná fakta i lidové vyprávění.Což,na každém drbu pravdy trochu.
c)Na boha nevěřím.Maximálně,že bůh je Slunce a naši matkou je Země.Křesťanství je jedno z nejvýdělečnějších unstitucí na zemi,a nechápu,že dokázali tak lidi zblbnout.
Pavlos
Hadonoš ve Střelci
10. 01. 2012 3:04

Ahoj lidi.děkuji,že se můj příběh dostal ven.A dekuji za komentáře ,i když toť byl jen úvod.(Možná prěmýšlím jen do přědu)Ty věci na sebe souvisí,bez ohledu,ale mám v tom zmatek.

Zbyněk P.
Pro Dalker-a
29. 12. 2011 14:54

ANO ! A i když se to zdá býti debilní ptákovina, tak to i s tím souvisí! Není možné něco vyjmouti z celku dění a změn, a říkat si, že se to toho, co vyjmeme z celku vůbec netýká. Opak jest pravdou. A v případě, že vyjmeme něco z celku, tak to může způsobit daleko ještě horší situace, než-li jen to, že Vám přijde či nepřijde eso v partičce pokeru. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Dolkar
29. 12. 2011 13:22

Vse souvisi se vsim? Takze napriklad zazivaci problemy Motylkovce africkeho (coz je, mimochodem, ryba) souvisi s tim, zda mi v particce pokeru prijde eso nebo ne?
Zbyněk P.
Pro Dolkar-a
26. 12. 2011 12:05

Bohužel, ten názor z uváděné knihy."Stopař....." jest mylný, neboť:"Vše souvisí se vším!" I když to může býti pro někoho úsměvné, či směšné, tak to má své hluboké opodstatnění. A navíc mám takový dojem, že autor té knihy o "Stopaři....." naráží a polemizuje s pasáží o stejné problematice od Lao-ce, kde píše (také to uvádím jen z hlavy:" Mávnutí křídel motýla vznikne bouře....!" Je to nejenom překrásné čtení, ale také velice hluboké úvahy a myšlenky. Přeji krásný den. Zbyněk P.
Zbyněk P.
Pro Jardu
26. 12. 2011 11:47

Z hlediska globálního, či celospolečenksého, máš dozajista pravdu. Ale, aby šlo vůbec něco měnit v takovém velkém globálně-celospolečenském dění, tak je zapotřebí nejdříve započít u sebe. A toto jsem měl já právě na mysli. Sem právě patřila ona má otázka o tom, jak by to kolega Pavlos chtěl dělat u svých zesnulých předků z jeho rodiny. Sám kolego Jardo píšeš, že je potřeba začít u sebe.Já osobně jsem na nic jiného nemyslel, než-li jen na tuto podstatu,tedy začít u sebe sama. Zde sde nedají aplikovat postupy vhodné pro změny globální.
Tvůj příměr s otrokářstvím, by se dal použíti jen tehdy, pocházím-li právě z rodiny, jejíž veškeren majetek pochází a plyne právě z usurpování druhých. Toto není universální postup. A jelikož to vím, tak se ptám.......... Přeji hezký den. Zbyněk P.
Dolkar
26. 12. 2011 0:02

Pamatuji si pomerne vystizny nazor z oblibene knihy "Stoparuv pruvodce po Galaxii" na astrologii. Nechce se mi tu cast hledat, proto cituji z pameti: "Nechapu jak muze nejaka rotujici koule zhavych plynu urcovat moji budoucnost"
Jarda
re: Houba
25. 12. 2011 17:31

jojo to je problém všech převratů... dokud jsou lidi sobecký nemá to smysl... musí změnit napřed všichni sami sebe... jinak se do nový vlády dostanou zrovna takový lidi jaký tam jsou teď
Houba
re: Jarda
25. 12. 2011 13:42

A jak by to třeba mohlo být? :-)
No je sice pravda, že téměř všichni nadávají, ale myslím, že téměř nikdo by nedokázal vymyslet nějaký lepší systém, který by fungoval.
A bez systému a bez peněz by se to podle mě zatím rozhodně neobešlo. Kdyby byli lidi natolik nesobečtí, že by si vzájemně pomáhali a nezneužívali ostatních lidí, tak by ani nebylo potřeba žádnou vládu svrhnout, protože by zanikla sama od sebe :-)
Jarda
re: Zbyněk P.
25. 12. 2011 13:03

Ty jsi se do toho zase pustil... :-D
ad b) Jak se dají dle mě poznat chyby předků? Jejich počínání v minulosti utváří náš současný stav a současný svět a systém fungování společnosti. Převzali jsme od nich spoustu věcí, které se nám nelíbí. Přesto je používáme, protože si nedovedeme představit, že by to mohlo být i jinak. Např. v době řeckých filosofů bylo otroctví samozřejmostí a snad žádný z filozofů se nad tím nepodivoval. Pro nás je to teď něco nepřípustného. Pro ně to byla samozřejmost, kterou převzali od předků...
Pro nás je nepředstavitelný např. fungování bez peněz... ale třeba to jde i bez nich... kdo ví...

Co se systému týče napadla mě vtipná věc. Téměř všichni lidi nedávají na naší vládu a všichni mají pocit, že s tím nemůžou nic udělat. V ČR je asi 10 548 527 lidí z toho maximálně 20 000 lidí vládne naší zemi. To je 10 528 527 lidí proti 20 000. A to je 500 lidí na každýho politika, senátora nebo starostu. To je docela slušná přesila :-D Kdyby lidi chtěli tak je snadno všechny vykopou z jejich křesel a nikdo by neměl šanci se postavit tý přesile. Jenže nikdo tomu nevěří... Češi si nedovedou představit, že by to mohlo být i jinak.
the cell
Slyšet hlasy,
16. 12. 2011 0:00

zvlášť takové, co melou páté přes deváté, není nikdy dobré znamení, dokonce ani v jemnohmotném světě ne.
Zbyněk P.
Pro Pavlose
15. 12. 2011 12:36

Výžený Pavlos-i, s potěšením jsem si přečetl Váš vstup. Pouze mě zarazilo pár momentů, na které bych se Vás nyní chtěl pozeptat. Jenom prosím, neberte mé úvahy, dotazy či případné připomínky jako něco, čím Vás chci srážet z Vašeho duchovního rozletu, či Vás znejisťoval. Ale zeptat se musím. Takže:
a) píšete, že každý z nás má svůj úděl, či úkol, na této zemi.....Ano, můžete míti pravdu, ale co takoví lidé, co se dožívají 90 a více let? Co oni mají za úkol či úděl na této zemi? Jest jejich údělem trápit se zde na zemi 9O a více let? Není to trochu málo na nějaký účel, či úkol? Není v tom náhodou zcela něco jiného? Ano beru to, když někdo něco udělá či vykoná pro lidi (pro sebe), že by se to mohlo bráti jako životní úkol, úděl. Ale ten fakt, že zde budu "otravovat" lidi kolem sebe 90 a více let, tak to je pro mne poněkud liché.
b) píšete, že by si měl každý z nás uvědomit chyby naše a našich předků...... Jak si prosím představujete onen proces uvědomování si chyb našich předků, když ti již dávno zemřeli, a nic se o nich neví? Ano, jak píši hned v úvodu, teoretické myšlenky a úvahy jsou krásná věc, ale ta praxe, ta praxe-realita, ta realita je poněkud úplně někde jinde.
c) Co se drahých kovů týče, tak ty byly, jsou a vždy budou brány jako něco, co je "IN". Pro ně vždy budou války, vraždy, aj.Toto bohužel nikdo nezmění, ani ten Váš pánbůh. Je to v lidech. Vemte si například návštěvníky z vesmíru. Dříve je naší lidé brali a považovali za bohy. Ale proč sem na Zemi přiletěli? No přece, aby mohli zde na Zemi dolovat zlato, a jiné minerály či jiné suroviny, které potřebovali a které nevlastnili. A tento akt, resp. tento proces, budou lidé ze Země také provádět, jen co najdou lepší způsob přepravy lidí na jiné planety! Nebo si snad myslíte, že ti přilétnuvší "bohové" z vesmíru nám chtěli pomoci z ryze křesťanské víry, tedy z lidského zájmu o nás?? Přeji hezký den. Zbyněk P.