Vaše příběhy

Praktická magie

Smlouva s ďáblem - (komentáře)

Buczena
Muhehe
7. 08. 2011 11:26

Tomu se chlapče říká puberta, proto jsi "zlobil". Tím si projde každej. Rozhodně bych to nepřisuzovala ďáblu nebo čemukoliv jinému. Je to tak prosté.
Simi
Oujee
1. 08. 2011 10:32

Tak teda muj mily :) kdybys to vazne udelal jak si myslis.. Tak by ses z toho tezko sam vyhrabal... Bud rad ze si to jen myslis... Pac by ti nepomoh ani nejlepsi farar na svete...
Zbyněk P.
Pro Oxide
27. 07. 2011 12:26

Vážený kolego Oxide, je to zajímavý příběh. Ale v žádném případě bych to nepojímal tak, jak jste to pojmenoval. To s ďáblem, jako takovým (tak jak jej všichni znají a jak si jej představují) nemá co dočinění, neboť neexistuje. Ano, jsou v nás kladné stránky, ale i naše stinné stránky (myšleno po stránce psychologické). Většina lidí uvažuje tak, že ty kladné stránky jsou od boha, a ty druhé od ďábla; což jest nesmysl. To je ale jen jejich "slabost" a "potřeba" si naše chování i reakce zvenku nějak roztřídit a zaškatulkovat, a posléze se k té či oné stránce přiklonit a čerpat z ní podpůrnou sílu.
Nezapomeňte na ten fakt, že Váš příběh se udál v době poberty, tedy v době dozrávání, kdy jsou těla mladých lidí (všech, a je jedno,je-li to muž či žena) plná chemických a biochemických pochodů, které s oním mladým a nevyzrálým tělem pěkně cloumají, a to až do krajnosti. Nebojte, všichni jsme tím prošli bez vyjímek! A také všichni tím budou procházet. Je to přirozený akt.
V době, kdy jste onu příhodu prožíval, tedy v době velkého strachu a obav (aby jste se udržel), tak jste přirozeně zareagoval. Vlivem oněch obrovských chemických změn ve Vašem těle (a všichni víme, že v takovémto stavu lidé reagují opačně), tak jste se obrátil na svou jakoby přirozenost - tedy na Váš odpor a vzdor vůči pánubohu (prosím, je třeba to vše bráti z hlediska psychologického). Tento Váš dřívější postoj a reakce byla vyústěním dvou rovin : strachu z toho, že neuděláte radost sobě i svým rodičům (zlepšní známky a tím udržení se)a odporu vůči pánubohu, vůči jakémukoliv řádu. Je jasné, že jste potřeboval míti určitou jistotu v tom, že tu zkoušku uděláte, a tím (opět nutno brát z hlediska psychologického) jste se vnitřně uklidnil a mohl se na ten Váš dřívější problém dívat úplně z jiného pohledu, což mělo za výsledek ten, že jste zkoušku učinil lehce.
Musím ale také konstatovat i to, že onen Váš stav odporu a vzdoru stále ve Vás (i v současnosti) je dosti velký. Je vidět, že je třeba, aby jste na sobě dosti zapracoval, a toho svého "ďáblíka" ve vašem těle poněkud zkrotil a ovládl. Nepodaří-li se Vám jej podchytit, potom by mohl mýti na Vás nedobré dopady. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Finita
sugesce
27. 07. 2011 11:58

Stále si myslím, že síla sugesce je neuvěřitelná. Na tu písemku ses stejně šel učit, možná kdyby ses na učení vykašlal a jen provedl ten obřad, dalo by se to více připisovat na vrub satanismu.
A to, že jsi po dvou letech začal pociťovat divné věci - tak bych uvedla případy, kdy kartářka lidem předpoví něco nepříjemného v určitém časovém horizontu a ono se to opravdu stane, protože lidé jsou pak citlivější a více vnímají, co se s něma a v jejich okolí děje.
Když píšeš, že to přišlo po dvou letech - takže ti bylo kolem 17 let - to je období, kdy mnozí z nás prožívali různé nepříjemné psychické stavy spojené s dospíváním. My jsme například v té době vedli debaty, jakým způsobem je nejlepší spáchat sebevraždu, co je nejjistější a které způsoby kdo preferuje...
Tímto ale nechci shazovat tvé prožitky, spíš chci jen nastínit skutečnost, že většina z nás si dokáže vsugerovat neuvěřitelné věci a síla psychiky je nezměrná...
P.S. Hlavně je dobře, že ses z toho vyhrabal :)