Vaše příběhy

Nevysvětlitelné jevy

Lomcování s dveřmi - (komentáře)

Oxide
Babička? Poltergeist?
18. 06. 2011 13:19

Příbeh 1) Víš, někdy až stojí rozum co dokáže taková stará bába (spíše bych měl použít výraz paní, když je to tvoje babička, ale nešlo si to odpustit, protože tohle se děje často... omlouvám se, za ten výraz) Možná to také mohl být onen příznak Poltergeista, ale to bych až tak nehrotil, pokud se to opakovalo jednou a pak klid. Spíše bych to opravdu viděl tak, že to byla tvá babička, ale možná to bylo úplně neco jiné a třeba tě to nechtělo vystrašit, ale jen na něco upozornit (možná do budoucnosti, zkus popřemýšlet)

Příběh 2) Technika a duchové, to je docela klišé. Neříkám, že to není možné, právě naopak, duchové a astrální bytosti s tím dokážou dle mě víc, než s obyčejnými fyzickými předměty jakou jsou třeba ony dveře, stromy, domy atd. určitě si rozumíme. V tomto případě by to bylo hodně krutá sranda, kdyb to někdo odeslal z internetu, ale upřímně, když se pije, a určitě se pilo, tak je to docela možné.
Jelitko
pane Alef
25. 05. 2011 15:26

pana gariase tezko nekdo presdvedci ze existuje nejake nehmatetelne nebezpeci(duchove....) on je materialista az za hrob a pak az za timto bodem teprve pozna jak to vlastne vsechno frci...ale to uz nam tady nenapise...
prokopios
Strašice
24. 05. 2011 19:04

V případě strašení ve Strašicích jsem silně skeptický k hypotéze poltergeista.
Alef
garias
24. 05. 2011 16:25

Janko Hraško to pochopitelně mohl taky být, nevím jaké s ním máte u vás zkušenosti.
Ve všech známých zdokumentovaných případech projevu poltergeista se vždy objevuje stejná situace, tak jak ji autorka zde popsala. Domnívám se, že by bylo chybou odmítnout tuto hypotézu pouze proto, že se zdají být projevy příliš slabé.
Dobrým vodítkem pro pochopení fenoménu poltergeist je detailní zhodnocení všech aspektů z případů Strašice a Bobrová.
Alef
=
23. 05. 2011 21:23

Ve vašem případě se může jednat o první příznaky projevů poltergeista. Podmínky jsou patrně splněny, stará a mladá osoba žijící společně, jisté domácí neshody a napětí...
Osobně bych za příčinu projevů označil babičku, její nechtěný psychický vliv.
Je to ale pouze úvaha a vůbec to tak být nemusí, pokud však to pravda bude, nezbývá než vydržet. Jak to začalo, tak to i skončí.
Přeju hodně odvahy a sil. Každopádně napište jak se věc vyvíjí.