Vaše příběhy

Minulé životy

Zvláštny sen - (komentáře)

Gretchen
11. 01. 2012 12:47

A proč by to nemohl být minulý život? Klidně může. A nebo má ten sen jinou příčinu, ale v každém případě stojí za pozornost, že zdepřítomná slečna se ocitla ve snu na reálném místě, o jehož existenci neměla předtím ponětí.
Začala bych pátráním v historii zámku, jestli se tam někdy nestala taková událost...
Houba
podvědomí
16. 04. 2011 23:14

Já souhlasím s Pagim. Je pravděpodobné, že autorka příběhu prostě někde už ten zámek viděla a zůstalo jí to v podvědomí. Nebo se jí to nějak dostalo do snu z "kolektivního vědomí" (nebo jak se tomu říká :-) ) Ale nemyslím si, že jde o minulý život. A to z toho důvodu, že tady skoro každý člověk vzpomíná na své minulé životy, kde žil na zámku, případně byl templář, Kleopatra, hrabě Drákula, Ježíš Kristus atd. atd. (je to nadsázka ;-) - doufám že je jasné co se snažím říct). Ale málo kdo si vzpomíná, že byl v minulém životě obyčejným člověkem. Ale obecně na reinkarnaci věřím.
Zbyněk P
Pro Pagi
11. 04. 2011 14:41

Vážený kolegáčku, to, co uvádíte ve svém druhém vstupu (11.04.´11, 8:11), tak s tím jsem tak trochu kalkuloval a předpokládal jsem to. Neboť, jestliže někdo (ve Vašem případě paní učitelka) vycítí a pozná v tom dotyčném žáku vyšší kvality, tak potom je jasné, že po Vás chtěla daleko více, než-li po ostatních žácích. Takto je to myšleno i s tím klientem. Pouze to chce čas. Je mi jasné, že na to zatím nedokážete odpovědět, neboť se to ještě neuskutečnilo. Buďte klidným v tom směru, že až se dostanete do té situace, kterou Vám ten sen naznačoval, tak to okamžitě poznáte, a uvědomíte si, že to byl právě tento sen. A také se nebojte toho, že by to "materialista" jako Vy, nepoznal. Uvidíte sám. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Pagi
Zbyněk P
11. 04. 2011 8:11

Nedokážu odpovědět. Paní učitelka byla sice pes, ale odmaturoval jse mu ní za 1. Problém jsem s Paní učitelkou nikdy neměl.
Podnikání je jen vedlejší činnost. Hlavní činnost je taková, že 8hodin a více koukám na monitor. Zatím mi to nic nevysvětluje.
Promiňte sny a Já nejde dohromady. Jsem velký materialista. Jinak samozřejmě děkuji za Váš příspěvek. Hezký den Roman
Zbyněk P
Pro Pagi
8. 04. 2011 19:19

Vážený kolego a ještě váženější úspěšný podnikateli. Co se týče snů, tak bych s Vámi velice rád chtěl souhlait, ale bohužel nemohu, neboť sny vyjadřují a zobrazují velice mnoho o dotyčné osobě v době, kdy se mu ten sen zdál. Ano, máte pravdu v tom, že je hodně snů nic neříkajících. Ale to ještě neznamená, že sny (všeobecně) jsou kravinou. Tak jako u Vás, resp. Váš sen. Zdálo by se, že je to kravina, ale bohužel, není to pravda. Ten sen je pro Vás (resp. měl by býti pro Vás) velice důležitým. Jestli dovolíte, velice úspěšný podnikateli, tak si dovolím nastínit ten sen tak, jak jsem jej pochopil a jak ke mě promluvil. Nyní ale trochu té snové analýzy:
Škola - to, co byla pro Vás škola v době, kdy jste ji navštěvoval, tak v současné době je to Vaše firma a hlavně každodenní náplň Vaší živnostenské činnosti v ní
Zkouška z Českého jazyka - v průběhu Vaší každodenní rutiny se dostanete (či jste se již dostal) do situace, kdy budete muset napnouti všechny své síly, svou dovednost a um, aby jste něco "udržel", či získal nějakého nového, ale velmi náročného zákazníka.
Neumět látku - "vařit z vody", zklamání sebesama za nějaký neúspěch. Přál jste si ukázat se v tom nejlepším světle, ale z nějakého důvodu jste to nezvládl dle svých představ.
Učitelka - velmi náročný zákazník. Vzhledem k tomu, že Vaše učitelka Č.j. byla pro Vás v určitých momentech velmi nepříjemná (a stále po Vás, něco chtěla - tedy jakoby stále štěkala), tak se tento stav projevil formou štěkajícího psa.
Vážený kolego, pevně věřím, že jsem Vás mým výkladem nerozohnil, a že alespoň krátce na tom zapřemýšlíte, co že jsem Vám to vlastně napsal. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Pagi
dobře
8. 04. 2011 14:46

Tak tedy mě se včera zdálo:

(Jen upozorním. Jsem ze školy už 12let a jsem úspěšný podnikatel).
Zdálo se mi, že jsem zkoušen o Českém jazyce. Neuměl jsem látku a učitelka byla vždy jak pes.
To je vše ! Ráno jsem vstal a šíleně mě bolej záda... Bolej furt, ale už méně.

Tak mi to nějak vysvětlete ??? Mám v tom něco hledat :)
Pagi
kravina
8. 04. 2011 14:41

fakt kravina, sorry - tohle je prostě uhozené jako plno dalších pubertálních snů tady... Asi sem budu také psát co se mi zdálo. tohle je prostě jen SEN !! nechápu proč v tom pořád něco hledáte.. děti
Zbyněk P
Pro Karolinu
5. 04. 2011 15:40

vážená kolegyňko, to, že se Vám to znovu připomenulo, tak to podle mne znamená, že to je stále živé, stále ještě nedokončené. Ale podotýkám, že je to pouze můj názor. To, že uběhlo několik let, ještě neznamená, by to musí býti zamlčené. Přeji hezký den. Zbyněk P.
karolina
Pagi, Zbyněk P
5. 04. 2011 15:21

To Pagi: Mám 16, a neviem, či si dobre prečítal/a to, čo som napísala. Ten zámok som nikdy nenavštívila, na internete som o ňom nečítala ani si nepozerala jeho obrázky, jednoducho... skúšala som sa zamyslieť, či som ho nevidela v nejakej knižke, ale ja viem ako vyzeral z mnohých uhlov, čo keby som videla fotografiu, pravdepodobne by som len nejak vedela ako to vyzerá z jednej strany (tej, ktorej to bolo odfotené). Nehľadám nič nadprirodzené, nemusíš mi tu písať, že mám prestať čítať príbehy tu, alebo prestať s pozeraním televízie. Sen sa mi sníval pred 4 rokmi. A keďže mám 16, som v takom veku, že veci si dosť dobre pamätám, možno nie všetko, ale na ten sen určite áno, aj na dni po ňom, kedy som sa cítila fakt podivne a už vtedy som rozmýšľala nad tým, akú mám v snoch fantáziu. Veď to, neprikladala som tomu žiadnu váhu a nič za tým nehľadala, kým som nezistila, že Červená Lhota existuje...
A milý Zbyňku, ďakujem za výklad snu :) No ako som spomínala, sú to štyri roky, takže keď sa mi podvedomie niečo snažilo povedať, asi to bolo nejak zamlčané tým časom :)
Zbyněk P
Pro Karolinu
5. 04. 2011 11:09

Milá kolegyňko, rovněž i já se přikláním k názoru, že se nejedná o žádný minulý život. Podle mne: na to, aby se jednalo o minulý život, tak by jste musela (mimojiné) znát všechny místnosti, všechny stavební maličkosti a zákoutí toho zámku. A tuto informaci jsem se z Vašeho článku nedozvěděl. Spíše bych se zaměřil na to, ten sen trochu rozkličovat a zjistit, co že se mi to vlastně snaží sdělit. Pokusím se Vám předložit jednu variantu výkladu, tedy tu, jak to vidím a cítím já. A aby jste byla schopna sledovat tok mých myšlenek, tak předestřu trochu té snové analýzy.
Zámek - to jste Vy sama, včetně schodišť a zahrad.
Schody - Vaše vytyčená a současná cesta.
Sezení na schodech - určité zastavení na cestě s cílem koncentrace a přípravy na další Vaší cestu.
Voda okolo zámku - Vaše nevědomí, Vaše podvědomí; lidově řečeno: určitá myšlenková a názorová izolace od druhých lidí.
Lidé na zámku - Vaše myšlenky, Vaše pochody.
Chlapci - mohou to býti vskutku skuteční chlapci; mohou to ale také býti Vaše dvě vnitřní polohy. V jedné se cítíte velmi dobře, a tu druhou berete spíše jen "do počtu", jako by jste ji poněkud přehlížela z důvodu jakoby něčeho trvalého, co s Vámi je již dlouhou dobu.
Závěr - Jsem přesvědčen o tom, že v brzké době přijdete o něco důležitého, drahocenného, milovaného, či něco naučeného, bez čehož si nebudete schopna představit Váš další život. Ale i když je to jen "naučená rutina", tak přesto se Vás to silně dotkne. Podotýkám, že to mohou vskutku býti nějací Vaši blízcí chlapci, ale také to mohou býti Vaše postupy, názory či vnitřní polohy. Tato ztráta se uskuteční v době určité Vaši pohody, možno i řečeno, že to bude jako blesk z modrého nebe.
Z toho snu také vyplývá, že je velmi nutné, aby jste důkladně přemýšlela o tom, co říkáte druhým, co děláte. Neboť každý člověk přijímá signály od druhého vyslané podle svých vnitřních parametrů a možností. A ty se nemusí vůbec setkávat se signálem dotyčným vypuštěným. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Miriam
-
5. 04. 2011 10:55

Zdálo se ti o místě, kde jsi nikdy nebyla a následně sis to ověřila, pak je to jistě více než zajímavé a logicky nevysvětlitelné.
Pagi to asi nedočetl dokonce, jeho chyba.
Pagi
lidi !!
5. 04. 2011 8:19

Kolik ti je let?
Podle mě si někdy viděla obrázky a teď ti je mozek prostě hodil do snu. Už vidím jak si pamatujesš co si viděla vše od začátku roku 2011. natož několik let dopředu. Normální "šílený" sen. Nekoukej tolik na TV, moc nečti tady příběhy, hledáš něco kde nic není !!!
Axy
To karolina
4. 04. 2011 17:39

Myslim, ze se ti ve snu zobrazuje pribeh, ktery jsi prozila v minulem zivote.
lup
...
4. 04. 2011 15:37

Môže to súvisieť s prípadnou reinkarnáciou. Podobný príbeh som pred rokmi čítal tuším v časopise Život.
Sissi
je to moc zajímavé
4. 04. 2011 8:26

ještě jsem příběh ani nedočetla a už jsem věděla, že půjde právě o vodní zámek Červenou Lhotu.:)Chtělo by to dohledat, jestli se tam někdy opravdu udála podobná tragédie.Známá je pouze ta jak zámecký pán vyhodil z okna manželku...